Apeigos mirus žmogui?

Pradėjo Beelzebub, lapkričio 05, 2012, 19:55:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

lapkričio 05, 2012, 19:55:01 Redagavimas: lapkričio 05, 2012, 20:28:45 by Beelzebub
Sveiki, norėčiau kai ką papasakoti ir paklausti keletos dalykų, kas žino apie apeigas/ritualus mirus žmogui, kokius ritualus gali atlikti kunigas mirusio žmogaus namuose, ir ar jis išvis atlieka kąnors panašaus?

Žodžiu, grįžtu namo šiandien ir kai pasėdėjau kokias 5 min., supratau, kad kažkas žiauriai smirda (kadangi gyvenu daugiabutyje, ir jau vieną kart buvo gaisras pas kaimynus, tai iškart išsigandau dėl kvapo). Išėjau i koridorių, žiūriu - visas koridorius dūmų pilnas, ir kvapas, lyg kažkas degtų, bet toks labai nemalonus kvapas, kaip kažkokių smilkalų labai bjauraus kvapo, na žodžiu, negaliu apibūdinti, bet nemalonus kvapas. Paskambinau keletui kaimynų į duris, kadangi gyvenam 5 aukšte, nuėjom patikrinti 4-to ir 6-to aukštų, ar ten nėra kvapo, ar kasnors nedega, pasirodo kvapas ir dūmai buvo būtent mūsų aukšte.

Taigi, visi kaimynai išėjo į koridorių, nes kvapas vis stiprėjo, ir dūmų vis daugiau atrodė, ir paskambinom dar vieniems kaimynams į duris, kurie gyvena priešais mano butą. Duris atidarė kažkoks vaikinukas, ir kaimynės spėjo pamatyti, kad būtent jo bute pilna dūmų ir stovi kažkokia moteris apsirengusi juodai ir su šydu ant veido. Tas bachurėlis labai greitai uždarė duris, vos ne, kad nepamatytume nieko, bet kaimynės iškart užsipuolė jį, klausė ką jis ten daro, kodėl pilna dūmų. Jis nieko nenorėjo aiškintis, sakė kad jie vėdina kambarį, ir kad čia ne iš jų dūmai eina. Kaimynės nepasidavė ir toliau dar labiau jį užsipuolė, apkaltino, kad sektantai ten ir kad daro kažkokį spiritizmo seansą, klausė kas ten per moteris juodai apsirengusi.

Na galų gale jis sako: Žinot, aš jums galiu pasakyti tiesą ką mes ten darom. Ten yra ne moteris, o kunigas, ir pas mus nesenai numirė močiutė, mes dabar čia dėl jos tai darome (neatsimenu ar sakė, kad meldžasi, ar ką, bet kiek supratau, tai kažkokios apeigos). Kad močiutė ten mirė prieš mėnesį mes visi žinojome. Aš vienos kaimynės paklausiau: ar ten tikrai kunigas buvo? Ir ji pasakė, kad tikrai matė moterį ir dar su gipiuriniu juodu šydu ant veido.

Kaimynas atsisakė parodyti, kas vyksta kambaryje, ir nors ir grasino jam policija ir gaisrine, jam buvo taspats ir jis vėl užsidarė. Po kiek laiko išėjo iš ten dar vienas vaikinukas, ir pradėjo labai piktai aiškint, kad čia ne mūsų reikalas, bla bla bla, ką jie nori tą daro, ir netgi kiek supratau su savo rusų kalbos žiniom, tai vienai kaimynei pagrasino, kad ji dar atsiims už tai, kad čia jiems sutrukdė.

Kai gaisrinė atvažiavo, jie jau buvo viską išvėdinę, ir išvadino kaimynes durnom ir girtom bobom ir vėl užsidarė. Nors dūmų jau ir nebėra, bet kvapas tai laaaabai stipriai jaučiasi, net pas save bute užuodžiu. Žinau, kad ten tos senelės, kuri mirė, anūkai, bet jie atrodė žiauriai nemandagūs, ir išvis nemalonūs, į forsus užnešė, nemanau, kad jiems ten labai rūpėjo ta senelė, be to už mirusįjį galima užpirkti mišias bažnyčioje, pasimelsti ir t.t.

Taigi, gal koks Paragraf_78 man atsakytų, ar kunigai užsiima tokiais dalykais? Ar čia galbūt paprasčiausiai kažkokie sektantai susirinko.

Benamis

Zinau, kad cerkveje ir baznycioje kunigai kartais apeina Dievo namus su tam tikrais "smilkalais" (kaip mazi kubilai jie atrodo, net nezinau kaip apibudinti), tai jie tikrai turi labai specifini ir nemalonu kvapa... Taciau niekuomet negirdejau, kad tie "smilkalai" (nezinau tikrojo pavadinimo) butu naudojami namuose/butuose...

paragraf 78

Greičiausiai sektantai, nes katalikai nesmilko per mirusiųjų apeigas, nebent tai būna iškilmingos apeigos mirus kokiam popiežiui ar prezidentui, bet ir tai paprastai daroma per mišias, o ne namuose.
Juo labiau nesmilkoma jei žmogus jau seniai miręs. Nebent tai iškilmingos apeigos bažnyčioje.
Na dar pagalvojau kad tai galėtų būti pravoslavai, bet kaip suprantu šeima ne rusakalbė. Be to pravoslavų popą iškart atpažinsi iš barzdos. Tai su moterimi nelabai ir supainiosi.
Šiaip gali būti kad ten kokį spiritizmo seansą buvo surengę :)

Citata iš: Benamis  lapkričio 05, 2012, 20:10:07
Zinau, kad cerkveje ir baznycioje kunigai kartais apeina Dievo namus su tam tikrais "smilkalais" (kaip mazi kubilai jie atrodo, net nezinau kaip apibudinti), tai jie tikrai turi labai specifini ir nemalonu kvapa... Taciau niekuomet negirdejau, kad tie "smilkalai" (nezinau tikrojo pavadinimo) butu naudojami namuose/butuose...


Smilkytuvas yra vadinamas Tribuliu. Namuose katalikai tikrai nesmilko.

Beelzebub

Visas jų butas buvo pilnas dūmų, žmonės galima sakyt skendo dūmuose, kai duris atidarė. O koridoriuje nuo dūmų buvo tarsi rūkas. Man kvapas buvo lyg kažkas degintų kokias šiukšles, rūkytų lašinius ir uždegtų smilkalą vienu metu. Truputį mane suglumino tai, ką jie ten galėjo veikti, nes manau dėl kunigo tai pamelavo, jeigu kiti žmonės aiškiai matė juodai nuo galvos iki kojų apsirengusią moterį. O dūmai smelkėsi net pro sienas į koridorių, tai ten tikrai ne vien tik kokia žvakutė ir smilkaliukas buvo uždegti, o kažkas daugiau.

Šeima rusakalbė, jie kalbėjo ir lietuviškai, bet daugiau rusiškai. Aš turbūt ne taip išsireiškiau. Po tos senelės mirties praėjo lygiai mėnuo, tai nežinau ar čia daug ar mažai. Bet ji pati tai buvo labai maloni močiutė, pati neužsiiminėdavo tokiais dalykais ir nieko nedegindavo namuose.

paragraf 78

Dabar bažnyčiose naudojami žoliniai smilkalai, pravoslavai naudoja sakų smilkalus. Tai gi tie smilkalai kvepia.
Seniau kai nebuvo normalių smilkalų tai smilkydavo gintaro drožles arba kanifoliją, tai va tie tai smirdėdavo. Ir dar žmonės nuo jų alpdavo.

Beelzebub

Na, kad ir ką jie ten veikė, tikiuosi, kad neįsigijau kaimynų sektantų. :D

paragraf 78

Sektantai dar ne taip baisu, paknis protą kartais ir tiek, bet va jei ten kokia magija ar spiritizmu užsiimama, tai lauk švenčių

Beelzebub

Visko gali būti, bent jau įtarimų dėl spiritizmo seanso tai tikrai kilo. Bet manai tai, ką jie veikia savo bute, turi įtakos ir mano butui? (Na, nors ir priešais gyvenu, bet visdėlto, ne tam pačiam bute su jais).

paragraf 78

Taip, turi. Turi įtakos visam namui. Ne kartą teko girdėti kaip dėl viename bute vykstančių magijos apeigų ar spiritizmo senasų visame name pradėdavo vaidentis, visokios nelaimės vykti ir kitokios bezobrazijos prasidėjo.

Beelzebub

Uh... Tai ne kažką tada. Jau ir taip nesiseka su šituo daugiabučiu, vieną kartą buvo didelis gaisras ir sudegė kaimynė iš kito aukšto. Visalaiką gretimi kaimynai kraustosi, vienu metu šalimais turėjom kažkokius narkomanus kaimynus, tai irgi problemų naktimis būdavo ir t.t.

paragraf 78

na jei judinamas dvasinis pasaulis tai jis materialiame kažkaip reiškiasi. jei judinamos piktosios jėgos tada paprastai tokios nesąmonės ir dedasi.

Aukštyn