Prahlad Jani - Nevalgo ir negeria jau 70 metu

Pradėjo Benamis, sausio 14, 2016, 15:15:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Cia forume atsirado diskusija apie skeptikus, ezoterikus, zinoma nebuvo uzmirstas ir James Randi. As kazkaip atsiminiau idomu seneli is Indijos Prahlad Jani. Taigi visu pirma siek tiek informacijos apie ji.

Medituojantis 82 metų indas Prahlad Jani teigia, kad paskutinius 70 metų jis išgyveno be vandens ir maisto. Tai sudomino Indijos kariuomenės mokslininkus, kurie dabar stebi P. Jani karinėje ligoninėje. Indijos gynybos tyrimų organizacijos ekspertai tiki, kad P. Jani turi tikrų savybių, kurios gali padėti išgelbėti žmonių gyvybes, rašo telegraf.co.uk.



Indas paskutines šešias dienas ligoninėje praleido be maisto ir vandens. Pasak jį stebinčių mokslininkų ir gydytojų, jo kūnas nedemonstruoja jokių neigiamų rezultatų dėl bado ar dehidratacijos P. Jani savo namus paliko būdamas septynerių metų ir išėjo į kalnus. Jis tapo klajojančiu mistiku, reikiamos energijos kiekį jis gauna per meditaciją. P. Jani teikia, kad jam reikiamos energijos įpila jo deivė per vieną iš jo čakrų.

„Jeigu jo teiginiai pasitvirtintų, tai būti proveržis medicinos moksluose", - sako Gynibos tyrimų organizacijos direktorius D. G. Ilavazhagan.

Indijoje badavimas yra įprasta praktika, ypač hinduistams. Dažnai badavimas per religines šventas užsitęsia ir 8 dienas. Yra pastebėta, kad toks badavimas dažniausiai jį praktikuojantiems nesukelia rimtų organizmo pokyčių. Vis dėlto dažniausiai žmogus negali išgyventi nevalgęs ilgiau negu 50 dienų. Ilgiausias bado streikas trukęs pasaulyje tęsėsi 74 dienas.

Alfa.lt

Idomi info: http://www.lightdocumentary.com/prahlad-jani.html (ten yra minimas ir James Randi - cia tam, kad susidometumete ;D).

Kritika dazniausiai buna del to, kad Prahlad Jani buvo stebimas vien Indijoje ir Indijos specialistu. Taciau keista, kad apie si atveji nesidomi tarkim JAV skeptiku bendruomene arba kokie kitu saliu kariskiai, nors kiek skaiciau sis senelis neturi nieko pries, kad ji stebetu kitu saliu ekspertai.

Taip pat daznai minimas James Randi, atseit kodel senelis nenori vieno milijono doleriu. Kazkur buvo rasoma, kad jis atsisake tureti reikalu su James Randi fondu, nors dazniausiai tai buna tiesog internautu komentarai, o jokios informacijos apie atsisakyma neradau.

Gal kas turi daugiau info apie Prahlad Jani? Gal jau irodyta, kad indas sukciauja? Nes kiek ieskojau, tai apie sukciavima buvo sprendziama vien teoriskai, kad tai tiesiog neimanoma.

paragraf 78

Na jei pasirodytų kad jis nesukčiauja aš tik apsidžiaugčiau, bet kažkas būtų įrodyta ir pademonstruota :)
Žinai, pradedi nusivilti kai N metų domiesi PR ir visokiais keistais pasaulio dalykais, o nieko tikro nerandi. Mano sena svajonė, pamatyti tikrą PR, jei pamatyčiau tik džiaugčiausi

Benamis

Man tai sis atvejis ganetinai idomus. Taciau pasitikejimo nekelia, kad ji studijavo tik Indijos specialistai.

Todel ir kyla naturalus klausimas: kodel kiti juo nesidomi? Arba pats apsizioplinau ir neradau jokios kitos informacijos.

paragraf 78

#3
sausio 14, 2016, 15:27:46 Redagavimas: sausio 14, 2016, 15:33:29 by paragraf 78
Viena vertus taip, keista, kita vertus, jei pradėsi tirti kiekvieną atvejį Indijoje, tai ir gyvenimo neužteks :D ten juk ant kiekvieno kampo gebantys levituoti mistikai, o kiekvienas kaimelis turi bent po du jogus ir fakyrus.
Nors gal ir domėjosi kas nors, gal pavyks ką rasti

O rusiškus kanalus žiūrėjai? Wiki rusų kalba šiek tiek kritikos pateikia

Dar čia šiek tiek rašo: http://elvensou1.ru/krah-pranoedeniya-prahlad-dzhani/

Benamis

#4
sausio 14, 2016, 15:33:58 Redagavimas: sausio 14, 2016, 15:37:29 by Benamis
Citata iš: paragraf 78  sausio 14, 2016, 15:27:46ten juk ant kiekvieno kampo gebantys levituoti mistikai, o kiekvienas kaimelis turi bent po du jogus ir fakyrus.
Tai tiesa, bet ne apie kiekviena toki mistika raso visas pasaulis, kaip siuo atveju buvo.

Gal @TinSoldier kazka atras.

Citata iš: paragraf 78  sausio 14, 2016, 15:27:46Wiki rusų kalba šiek tiek kritikos pateikia
Kritika ir as radau. Bet ji tik is teorines puses.

Dar viena video atkapsciau:


paragraf 78

Kaip suprantu pagrindinė kritika yra ta, kad eksperimentas neatitinka reikalavimų. Tarkime jis ne visada buvo stebimas, susitikti su pasekėjais, kurie jam galėjo bet ką perduoti, jis skalaudavo gerklę ir prausėsi. Tipo tais momentais jis galėjo maitintis ir gerti ir niekas to nebūtų pastebėjęs.
Kitas dalykas, kad daktaras paviešinęs šį įvykį daug kur pristatomas kaip jo pasekėjas ir minima, kad jis jau kelis tokius atvejus buvo paviešinęs, tačiau visi pasirodė apgaulė.

Benamis

Citata iš: paragraf 78  sausio 14, 2016, 15:44:25Kaip suprantu pagrindinė kritika yra ta, kad eksperimentas neatitinka reikalavimų.
Taip. Nors ir buvo stebimas kameru 24 valandas per para, bet buvo momentu kai jis atsidurdavo aklojoje zonoje.

Taciau vistiek nesuprantu kodel tarkim toks James Randi nebuvo susidomejes siuo indu. Jis zinomas jau mazdaug 15 metu, tai cia manau butu jam geras budas eilini syki irodyti, kad sis indas tik dar vienas apsisaukelis. Nukeliauti i Indija abejoju ar jam butu sudetinga. Jeigu per senas, manau rastu, kas ji pakeistu. Juolab, kad senolis nepriestarauja tam.

.L.U.T.H.O.R.

Nes pats J. Randi šūdą malė? Gal dėl to?

Benamis

Citata iš: Legionas  sausio 14, 2016, 16:18:11Nes pats J. Randi šūdą malė? Gal dėl to?
Gali buti :D Kazkada forume buvo nagrinejamas atvejis (atvejai) kai Randis atsisake priimti dalyvi kuris pareiske, kad gali kazkiek ten laiko nieko nevalgyti ir negerti. Man rodos tu ir buvai pasidalines ta informacija :)

TinSoldier

#9
sausio 14, 2016, 16:52:27 Redagavimas: sausio 14, 2016, 16:54:55 by TinSoldier
Kiek pamenu, James'as Randis atsisako tikrinti tokius žmones dėl paprasčiausių teisinių priežasčių.

Teiginiai, kad galima išgyventi nevalgant, būtų paneigti tik tokiu atveju, jeigu tiriamasis numirtų iš bado. Tai būtų paprasčiausia žmogžudystė.

Jeigu tiriamajam nebūtų leista numirti, o, merdėjantis, jis būtų atgaivintas paskutinėmis akimirkomis, tai būtų tyrimo sąlygų pažeidimas ir "įrodymas", kad galima išgyventi nevalgant. Nes kaip įrodyti, kad tiriamasis tikrai tikrai tikrai būtų numiręs, o ne įėjęs į kokią šuldu buldu mistinę vegetacinę stadiją?

Jeigu pasirinkti stebėjimo kriterijus, kaip "tiriamojo tvirtinimas bus atmestas, dėl nevalgymo suprastėjus jo sveikatai", - kur ir kaip nubrėžti tą ribą, kiek gali suprastėti sveikata? Ir ar tai dėl nevalgymo?

Žodžiu, praktiškai neįmanoma nustatyti normalių sąlygų, kurios būtų nešališkos, objektyvios, neginčytinos ir nesibaigtų žmogaus mirtimi.

Apie tai buvo diskutuojama kažkur šitame forume: http://www.internationalskeptics.com/forums/
Seniau tai buvo oficialus James'o Randžio fondo forumas. Dabar, kaip matau, jis pasikeitės, tai nežinau, kas ten liko iš jo.

Benamis

Siais laikais manau medicina yra pazengusi nustatyti ar zmogui nevalgymas kaip nors drastiskai atsiliepia jo organizmui ir smegenims: magnetinio rezonanso tomografijos tyrimai, kraujo tyrimai ir organu veiklos tyrimai, testai ar zmogus gali toliau orientuotis aplinkoje ir t.t. Del to manau butu maziausiai keblumu.

paragraf 78

Na o jei pradėjus gesti sveikatai bus pasakyta, kaip kad TinSoldieris išsireiškė: jis įeidinėja į kokią šuldu buldu mistinę vegetacinę stadiją?
Ar apsimoka tada tokį eksperimentą išvis daryti, jei juo niekas nebus įrodyta?
O jei jau Indai atlikinėjo tokį eksperimentą, kodėl nepasirūpino jo švarumu? Būtų įrodyta viskas ir baigtas kriukis.

TinSoldier

Citata iš: Benamis  sausio 14, 2016, 17:17:21Siais laikais manau medicina yra pazengusi nustatyti ar zmogui nevalgymas kaip nors drastiskai atsiliepia jo organizmui ir smegenims: magnetinio rezonanso tomografijos tyrimai, kraujo tyrimai ir organu veiklos tyrimai, testai ar zmogus gali toliau orientuotis aplinkoje ir t.t. Del to manau butu maziausiai keblumu.
Žmogus nevalgo, savaime suprantama, kad kažkaip tai atsilieps jo organizmui, vyks kažkokie pokyčiai. Vyks kažkas. Ir absoliučiai dėl bet kurio pokyčio tiriamasis gali teisintis: "taip ir turi būti".

Sakau, net, jeigu jis prarastų sąmonė, iki minimumo sulėtėtų širdies darbas, pulsas, smegenys nebegautų deguonies ir t.t., - gydytojai atgaivintų tą žmogų. O jis tada galėtų sakyti: "čia aš į vegetacinę stadiją perėjau", kaip kad koks jau porą šimtų metų "nemiręs" vienuolis.

Žodžiu, bet kuri tyrimo baigtis, išskyrus tiriamojo mirtį, taptų spekuliacijų, ginčų objektu. Niekas nebūtų įrodyta, nei į vieną, pusę nei į kitą. Abi pusės turėtų savų argumentų. Tad JREF rizikuotų savo reputacija, pinigais, teisinėmis bylomis dėl žmogžudystės ir visu kitu, o visiškai niekas nebūtų pasiekta nei kažką įrodant, nei paneigiant.


P.S. Kol rašiau žinutę, praktiškai tą patį paragraf'as parašė keliomis eilutėmis. Na, bet vis tiek išsiunčiu. Sorry už kartojimąsi :)

Benamis

#13
sausio 14, 2016, 17:33:34 Redagavimas: sausio 14, 2016, 17:36:20 by Benamis
Citata iš: paragraf 78  sausio 14, 2016, 17:27:04O jei jau Indai atlikinėjo tokį eksperimentą, kodėl nepasirūpino jo švarumu?
Indams eksperimentas ir jo atlikimas tiko. Todel tie kuriems eksperimentas netiko ir turi ji pakakrtotinai atlikti, juolab, kad senukas nieko pries.

Citata iš: paragraf 78  sausio 14, 2016, 17:27:04Na o jei pradėjus gesti sveikatai bus pasakyta, kaip kad TinSoldieris išsireiškė: jis įeidinėja į kokią šuldu buldu mistinę vegetacinę stadiją?
Tai cia visada isvartyt bus imanoma. Net jeigu jis ir mirtu, tai atsirastu zmoniu, kurie pasakytu, kad jo sirdis tiesiog kazkuriam laikui sustojo ir pan.

As kalbu apie tai, kad sis zmogelis butu idomus eksponatas kariskiams, NASA atstovams ir panasioms organizacijoms, ne vien James Randi fondui.

Man tikriausiai nereikia priminti, kad ne tokius zmones analizuodavo ir ne tokius projektus vykdydavo JAV vyriausybe: https://vault.fbi.gov/Extra-Sensory%20Perception

Juos tikrai nedomintu jusu mineti suldu-buldu vegetacines stadijos. Matytu, kad zmogelis nepatemps, nutrauktu eksperimenta ir paviesintu tyrimu rezultatus. Viskas.

paragraf 78

Citata iš: Benamis  sausio 14, 2016, 17:33:34Indams eksperimentas ir jo atlikimas tiko. Todel tie kuriems eksperimentas netiko ir turi ji pakakrtotinai atlikti, juolab, kad senukas nieko pries.
Tai kas tinka indams, nereiškia kad tiks kitiems :)
čia kaip tame ekperimente, kur tarakonui nutraukus kojas, ir trenkus per stalą jis nebėga, vadinasi tarakonas be kojų negirdi. Petriukui toks eksperimentas tiko, o kadangi gyvūnų apsaugos organizacija prieš mes negalime jo pakartoti, nors tarakonas ir sutinka :)

CitataTai cia visada isvartyt bus imanoma. Net jeigu jis ir mirtu, tai atsirastu zmoniu, kurie pasakytu, kad jo sirdis tiesiog kazkuriam laikui sustojo ir pan.
Na tai tada dar mažiau prižasčių leidžiančių t eksperimentą įtikinamai atlikti.

CitataAs kalbu apie tai, kad sis zmogelis butu idomus eksponatas kariskiams, NASA atstovams ir panasioms organizacijoms, ne vien James Randi fondui.
Pasielgsiu kaip tikras sąmokslininkas: O gal jie žino ką nors ko nėra žinasklaidoje? :)
Gal jie eksperimentą jau slapta atliko ir JAV turi padalinius kurie nieko nevalgo? :)

Aukštyn