Vardas ir jo įtaka

Pradėjo Benamis, sausio 15, 2012, 23:03:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

sausio 15, 2012, 23:03:51 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:08:34 by insomnia
Citata iš: Asasinas  sausio 15, 2012, 01:36:16
Sveiki,

Man tai irgi nesiseka meilės reikaluose. Apskritai, niekur nesiseka. Reikės turbūt pabandyt tas visas savipsichozes... ar kaip ten jos vadinas kaip čia sakėt.

Dabar pagalvojau, ar gali dėl to būti kaltas mano vardas, jo reikšmė? Ar mano vardas gali turėti įtakos gyvenimui? Pavyzdžiui pasiskaitinėjęs savo vardo reikšmę, tai maždaug supratau, kad aš esu visiška flegma, klizmų klizma. Daug kas atitinka. Nu, gal ne visiškai, bet meilės reikaluose tai tikrai. :)


Taip negatyviai apibudinai savo vardo reiksmes, kad man net smalsu pasidare, koks jis? Zinoma jeigu galima suzinoti :)

Asasinas

#1
sausio 18, 2012, 01:41:57 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:08:55 by insomnia
Citata iš: Benamis  sausio 15, 2012, 23:03:51
Citata iš: Asasinas  sausio 15, 2012, 01:36:16
Sveiki,

Man tai irgi nesiseka meilės reikaluose. Apskritai, niekur nesiseka. Reikės turbūt pabandyt tas visas savipsichozes... ar kaip ten jos vadinas kaip čia sakėt.

Dabar pagalvojau, ar gali dėl to būti kaltas mano vardas, jo reikšmė? Ar mano vardas gali turėti įtakos gyvenimui? Pavyzdžiui pasiskaitinėjęs savo vardo reikšmę, tai maždaug supratau, kad aš esu visiška flegma, klizmų klizma. Daug kas atitinka. Nu, gal ne visiškai, bet meilės reikaluose tai tikrai. :)


Taip negatyviai apibudinai savo vardo reiksmes, kad man net smalsu pasidare, koks jis? Zinoma jeigu galima suzinoti :)


Gediminas. :)

paragraf 78

#2
sausio 18, 2012, 11:28:35 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:09:11 by insomnia
Kai mano vardas mane užkniso, aš jį tiesiog pasikeičiau

Benamis

#3
sausio 18, 2012, 11:31:18 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:09:26 by insomnia
Citata iš: Asasinas  sausio 18, 2012, 01:41:57
Gediminas. :)


Tai kodel skaitei tik neigiamus aprasymus? Stai kiek teigiamu yra:

Gediminas (06.27), Gediminė - lietuvių: ged- (gedėti „ilgėtis") + min- (minėti, mini) - „tas, kuris minimas, kurio ilgimasi)

Gediminai uždari ir vaidingi, pilni spinduliuojančios energijos. Jie solidūs, labai rimti, stabilūs ir efektyvūs darbuose. Gediminai - žmonės visada ramūs, susikaupę. 

TinSoldier

#4
sausio 18, 2012, 12:02:50 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:09:45 by insomnia
Tavo vardas asmeninėms savybėms reiškia tiek pat, kiek telefono pavadinimas reiškia jo specifikacijoms.

Tu gali keisti dalykus apie save. Ir galvoje neturiu vardo. Tiesiog paanalizuok ką, savo manymu, blogo padarei, kur susimovei ir pasirįžk pasitaikius panašiai situacijai pasielgti atvirkščiai. Nebijok eksperimentuoti su gyvenimu. Pasitikėk savimi ir pasitaisys tie tavo meilės reikalai..

paragraf 78

#5
sausio 18, 2012, 12:05:57 Redagavimas: sausio 18, 2012, 12:10:00 by insomnia
Norėčiau paprieštarauti. Vardas, jis neša tam tikrą informaciją apie žmogų ir pačiam žmogui. Štai aš niekada neturėjau identiteto su savo vardu, tad teko jį keisti. Vardas jis turi tam tikrą reikšmę ir gana dažnai ta reikšmė daro įtaką žmogaus psichologiniams veiksniams.

TinSoldier

Joa, informaciją vardas neša. Ir asmeninį identitetą padeda suvokti, verčia palaikyti. Bet asmeninių savybių nelemia.

Pvz, kokiam nors Mariui aplinkos, siociologiniai veiksniai, įvairios nutinkančios situacijos ir kt., suformuoja asmenybę. Tiek jis pats, tiek jo pažįstami tas savybes „pririša" prie vardo. Todėl, pvz, būna labai keista, jei ilgai pažįsti kokį nors atsigavusį, pašėlusį, šėtonišką Marių, o po to sutinki Marių, kuris visiška pirmojo priešingybė. Ir pats žmogus, būdamas Marius, jaučia atsakomybę būti tokiu, kokiu iš jo tikimasi - priima socialinį vaidmenį. Prisirišimas prie savo vardo siejasi su to vaidmens priėmimu ir elgimusi pagal savo nušlifuotą asmenybės modelį.

Bet esmė tame, kad žmonės vardus pririša prie savybių, o ne savybes prie vardų. Kad ir kaip tu būtum pavadintas, asmenybę lemia socializacija, o ne tavo tėvų nuosprendis kažkaip tave pavadinti. Asmenybei apsiformavus, vardas gali veikti kaip stigmatizatorius(yra toks žodis? :)) ) ir trukdyti keistis. Bet jokie horoskopai ar pan. nesąmonės negali nuspręsti ar Gediminai turi būti ramūs, ar mergišiai, ar psichopatai.

Jei pasikeisi vardą, bet nebūsi rimtai pasiryžęs keistis pats, jokios naudos iš to nebus. O, jei esi rimtai pasiryžęs keistis pats, nematau didelės prasmės keistis vardo.

paragraf 78

Na aš kalbu iš asmeninės patirties. Pasikeitus vardui, keitėsi ir charakteris, savęs suvokimas ir panašūs dalykai

TinSoldier

#8
sausio 18, 2012, 13:04:10 Redagavimas: sausio 18, 2012, 13:22:00 by TinSoldier
Gali būti. Bet ne vardas tave pakeitė. Pasikeitei pats. O naujas vardas tiesiog suteikė progą naujai pradžiai.

Pvz, ir kokią mokyklą pakeitę vaikai kartais kardinaliai pasikeičia. Bet tai nereiškia, kad atskiros mokyklos kuria tam tikras asmenybes, kaip fabrikėliai kokie. Tiesiog įvyksta pokytis-postūmis kažką pačiam pakeisti. Sumažėja spaudimas atlikti priimtą socialinį vaidmenį.

EDIT: Žiūrėk, duosiu teorinį pavyzdį. Kaip manai, kas ir kodėl įvyksta?

Jei, pvz, mokykloje yra koks nors problematiškas vaikas. Jis nužudė bendraklasį(logikos daug neieškok), prikimšęs į jo gerklę gvazdikėlių.(nežinau, kodėl jo nepasodino). Ir nuo to laiko visa mokykla jį vadino pravarde "gvazdikėlis". Šita jo pravardė, nors ir pagal gėlytės pavadinimą, tačiau neša istoriją apie jo žiaurią, sadistišką, nusikaltelišką praeitį. Todėl kiekvieną kartą jį pakvietus, nesąmoningai primenama apie gvazdikėlio žiaurumą. Gvazdikėlis tampa nusikaltelio sinonimu. Taigi, gvazdikėlis priima vaidmenį, kurio iš jo tikisi bendraklasiai - būna žiaurus, nedraugiškas, piktas berniukas.

Ir vieną dieną jis persikelia į kitą mokyklą, kurioje niekas nežino apie jo praeitį. Niekas nebevadina jo gvazdikėliu ir nesitiki iš jo pykčio priepuolių. Po truputį problematiškas vaikas  pradeda keistis į gerą.

Taigi, kaip manai, ar vaiko problematiškumą senoje mokykloje palaikė nusikaltelio stigma, pririšta prie jo pravardės, ar pati pravardė, pagal trapią gražią gėlytę, kažkaip magiškai sukeldavo jam pykčio priepuolius?

Kaip jau sakiau, per daug logikos neieškok pavyzdyje :)) Esmę, tikiuosi, supratai :)

paragraf 78

Na bet tavo pavyzdyje, būtent vardas nulemia įvairius veiksnius kurie formuoja asmenybę.

TinSoldier

Bet ar didesnę reikšmę tiems veiksniams turėjo vardo suteikimo aplinkybės, ar pats vardas?

Gali būti, kad kokiam kitam mieste yra 'gvazdikėlis', kuris pravardę gavo dėl to, kad kiekvieną dieną gvazdikus dovanoja visoms klasės mergaitėms.. Ir lygiai tas pats vardas jau formuoja visiškai kitokią asmenybę.

Gal dar kitam mieste yra 'gvazdikėlis', kurio geriausias draugas yra iš darželio nurautas gvazdikas? Vėlgi, tas pats vardas, bet kita asmenybė, kitokia stigmatizacija ir kitoks vaidmuo.

Ką aš norėjau pasakyti, kad pats vardas - raidžių ir garsų junginys - asmenybei nelabai ką reiškia. Reiškia kontekstas..

paragraf 78

Aš ir neteigiau, kad raidės kažkokią įtaką daro.
Sutinku, kad svarbu ir kontekstas, bet nemažiau svarbi vardo reikšmė. Pavadink sūnų Lepšiu jis ir elgsis kaip lepšis, pavadink Ašvadas, jis ir elgsis kaip vadas. Na toks principas.

TinSoldier

Ašvadas - visai gražus vardas :D

Bet, jei žmogus pats nežino vardo reikšmės, pvz, kokie nors: Martynas, Tomas, Aistė, Simona, Karolis ir pan. Kaip iš tokių žodžių galima pačiam išskaityti, ar tas vardas reiškia ramią asmenybę, ar skystablauzdį, ar vadą?

paragraf 78

Šiaip jei kreipsimės į okultinius menus bus taip: vardas turi savo ypatingas vibracijas, kurios sudera su visatos vibracijomis. Tad vardas net nežinant jo reikšmės, darys savo įtaką.
Kai kuriose kultūrose, žmonės bijo pasakyti savo vardą nepažįstamajam idant nebūtų užkerėti. Magijoje, žinant tikrą vardą, apskritai manoma jog galima valdyti žmogų.
Štai Alisteris Kroulis teigė žinąs Dievo vardą. Žinantis tikrą Dievo vardą turėtų valdyti Dievą. Panašu jok Kroulis tik manėsi žinąs vardą.

TinSoldier

oioioi... :) Ten, kur jau visokie okultizmai prasideda, man nebepatinka :))

Jei visatos vibracijos derinasi su vardo vibracijomis, tai, tikriausiai, mano ir 4 mano bendravardžių vibracijas ištiko system error'as... Nes visi 5 esam absoliučiai visiškai skirtingi, visiškai skirtingu mąstymu, visiškai skirtingom savybėm.. :/

Beje pažįstu 3 žmones, kurių ir vardai ir pavardės vienodos. Tie irgi kažkaip nesusivibravo tinkamai, nes yra kraupiai skirtingi..

Dėl tų visų okultizmų dabar tikrai nesiginčysiu, tai tiesiog dėkui už įdomų post'ą. Uždėčiau pliusiuką, bet nenoriu apvalaus 100 tau sugadint :))

Aukštyn