Apsesti zmones

Pradėjo Benamis, vasario 09, 2012, 23:02:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Šešėlis  liepos 19, 2012, 18:05:24
Mums dėstytojas Alfonsas Motuzas<...>


Na, juo tai nepasitikėčiau :D Irgi vieną jo paskaitą turėjau. Paskaitos įdomios, bet pašūdmaliauti tai mėgsta. Toks jausmas, kad beleką gali prifantazuoti, kad tik gautų progą apie Jėzaus meilę pašnekėt.

Citata iš: Nezinomas  liepos 19, 2012, 17:40:25
TinSoldier matomai pats nėra buves susidūręs su apsėdimu, tai ir kalba vėjus


O tu matomai nesi susidūręs su psichiniais ligoniais. Lažinuosi, kad ir su "apsėstuoju" nesi. Tik šiaip pabandei mandras pasirodyt :) Kaip kažkur jau rašiau: mano mama dirba su neįgaliais vaikais. Trumpam buvo pakliuvęs ir šizofrenija sergantis, vaiaks-paauglys. Nebeatsimenu kiek ten jam tiksliai metų buvo(kažkur jau rašiau). Kai užbangavo jam, 3 ar 4 drūtas moteris kilnojo kaip norėjo - negalėjo jo nulaikyti. Ir nė velnio jis nebuvo apsėstas, o paprasčiausia psichikos liga. Taip kad nereikia lialia, kad milžinišką jėgą tik apsėdimai paaiškina.

Nezinomas

Sako nesu susidūręs su psichiniais ligoniais, mano giminėj vienas toks net yra, aišku tokioj įstaigoj niekas mūsų giminėj nedirba, bet teko ten ne karta lankytis, ir puikiai žinau kaip su jais yra, o apsėdimo dėja neteko matyti gyvai, nes Lietuvoj to negalima rodyti, kunigai jei ir filmuoja tai tik patys sau, kad paanalizuot ir pan. O video apie tai pilna, tj sakau, Tin, pasakyk man atvejį kurį bažnyčia pripažino kaip apsėdima, ir psichiatrai pagydė. PS: psichiniai ligoniai tikrai stiprūs, bet kad užsiliepsnotų, kad pakiltų į orą, kalbėtų kalbom kurių net girdėjęs nėra, tuo labiau ką kalbėt apie mirusias, kuriom jie NORMALIAI, ne kokiom ištraukom kaip gali sakyt kad išgirdo per telika, ir pasamonė užfiksavo, na nebent aš čia atsilikes ir kanalų nežinau kur mokytų lietuviškai mirusių kalbų, dar tuo labiau kad tai girdėtų vaikai, suauge, seniai, tad kaip komentarą arba AŽ man toki kanala, ir ką užsisakyt kad rodytų;] Ir apie užsiliepsnojimus, pakilimus į orą, pasakojo Klaipėdoje lankęsis Kunigas-Egzorcistas, jie gal kitiems nematant virvėm apsiriša ir pakyla, o gal dar benzinu bekvapiu apsipila ir nematant užsidega, ilizionistai + psichiniai ligoniai, o tarp kitko dar ir kalbų žinovai, nes būna atvejų jog galima išgirsti kad kalba kokiom 5 kalbom, aj o kur dar balso pakeitimas, tiksliai, kaip dar pamiršau, jug būna kad ir keli apsėsta vienu metu, tuomet įraše girdima kaip du skirtingi balsai vienu metu kalba. Taigi man pagal tave išvada viena: ilizionistas, kalbotyrininkas,  solistai ( nes tikrai taip balsa pakeist, ir visokius garsus skleist reikia dar ir muzikinių sugebėjimų), ir galų galiausiai PSICHINIAI LIGONIAI, kurie psichiatrijoj pumpuojami vaistais kad tik ramūs būtų, o matai patekę pas kuniga vaistų negauna ir pasireiškia sugebėjimai kurie iki išgirstant maldas būna užslėpti, o dar primesk, dažniausiai nutinka kad svikas žmogus būna iki kol į Bažnyčią neateina, tj gal pagal tavo samokslo teorija Bažnyčia tokius vienetinius sveikus žmones susargdina? Nes visgi velnias iš pradžių slepiasi, nelenda į viršų ir nesirodo, AJ, kaip galėjau nepagalvot, jug tai jų talentai paslėpti, gal prieinam prie to jog Bažnyčia juos išlaisvina? Yra psichiniai ligoniai, ir yra apsėstieji, o tu juos bandai sumaišyt į vieną, tačiau niekaip nepanaikinsi skirtumo jog vieni Bažnyčios ir maldų bijo, pabrėšiu BIJO, ir išprovokuoja PYKTĮ, o dar, nepamiršk ir įsikalk į galvą, jog apsėstuosius dažnai ir daktarai tikrina, ir jie neranda to priežasčių, tad gal tu dar ir superinis daktaras kuris tokiam rastum liga, kai kiti neranda, ir galiausiai pripažysta apsėdima ir siunčia į bažnyčią?

Beelzebub

Nepyk, bet manau, kad nevisai turi teisę taip įtaigiai aiškinti ir įrodinėti jog apsėdimas egzistuoja, nes visų pirma tai net nesi su tuo susidūręs. Visi tavo argumentai yra vien tik tai ką sužinojai iš video, knygų ir kitų žmonių pasakojimų. Suprantu jei būtum su tuo gyvai susidūręs, tada kitas reikalas.

Išvis tai nežinau kaip žmonės taip lengvai patiki viskuo? Nesakau, jog netikėjimas niekuo yra gerai, tai manau yra paprasčiausias visko neigimas. Bet vistiek nesuprantu, kaip žmonės taip lengvai, tiesiog pirštų spragtelėjimu patiki visokiais video, pasakojimais ir t.t., nors patys nėra su tuo susidūrę ir taip lengvai apsisprendžia tikėti/netikėti. Aišku čia kiekvieno asmeninė nuomonė, bet vien tai, kad tu kažką matei ar girdėjai, dar nereiškia, kad tai 100% tiesa, kad ir kaip tu benorėtum jog taip būtų. Aš tai pavyzdžiui tiesiog negaliu taip lengvai apsispręsti ir patikėti/nepatikėti tuo, ko nesu patyręs. Kad ir apsėdimai, religijos, magija, whatever, you name it, nu niekas manęs neprivers patikėti jog tai egzistuoja, jokie pasakojimai, jeigu aš su tuo pats nesusidursiu. Nors kažkur giliai sąmonėje ir kirba kažkoks tikėjimas visu tuo, bet vien noras jog tai egzistuotų nenugalės manęs ir nepradėsiu aklai tikėti betkokiu bullshit, nors gyvenime to nemačiau ir jokių įrodymų neturiu.

Žodžiu, negi taip sunku viskuo abejoti, bet ne aklai neigti ir ne aklai tikėti? Nežinau ką čia primaliau, bet gal kasnors mintį suprato.

O dabar dėl apsėdimo:

Citatapasakyk man atvejį kurį bažnyčia pripažino kaip apsėdima, ir psichiatrai pagydė.


Ne visos psichinės ligos yra pagydomos.

Citatapsichiniai ligoniai tikrai stiprūs, bet kad užsiliepsnotų, kad pakiltų į orą, kalbėtų kalbom kurių net girdėjęs nėra


O tu savo akim visa tai matei? Man atrodo, kad ne. Bet deja kažkaip girdžiu visažinio gaidelę tavo poste, lyg tu būtum viso to liudininkas. Maža kas ką pasakojo. Aš irgi galiu apsirengt kaip kunigas ir ateit tau dar kąnors papasakot. Nes gi čia juk kunigas, kaip galima netikėti tuo ką jis sako?

Citatao tu juos bandai sumaišyt į vieną, tačiau niekaip nepanaikinsi skirtumo jog vieni Bažnyčios ir maldų bijo, pabrėšiu BIJO, ir išprovokuoja PYKTĮ, o dar, nepamiršk ir įsikalk į galvą


BAIMĖ ir PYKTIS tam tikriems objektams taip pat gali būti psichinės ligos simptomai. Tu bent žinai kiek psichinių ligų yra ir kokių? Ligonis gali tiesiog būti įsitikinęs, jog jį apsėdęs velnias, įsivaizduoti, jog maldos jį žudo, jam kenkia, arba turėti fobiją joms. Blem, žmonės net sugeba turėti visokias raugintų agurkėlių fobijas ir juos pamatę žviegti ir lakstyti, nu tai...

P.S. Aš nesakau, jog tuo netikiu. Tiesiog labai abejoju ir dauguma tų video nieko įpatingo net neįrodo. Aš irgi panašiai parėkaut ir pasidraskyt galiu kai supykstu. :)

Nezinomas

well, mano giminėj yra tokių kurie matė, tai pirma, antra kalbėdamas apie tai kad bažnyčia pripažino, ir ne ji o psichiatrai pagydė, nes visgi bažnyčia pagydo, ir tai FAKTAS kurio nenuneiksi, ir aš suprantu jog dauguma kol nesusiduria patys nepatiki, bet pirmas dalykas iš kur apie tokius dalykus išgirdau buvo močiutė, pasakojo ir kaip mergaite buvo apsėdę ir kunigas išvarė, ir paskiau kaip daktarė pasakojo jai ligoninėj gulint, kai isikalbėjo aišku, kad ilga laika nebuvo bažnyčioj, norėdavo nueiti, bet vis darbų atsirasdavo, o kada viska metė ir nuėjo, sakė jog lyg kas prie žemės spaustu jausmas buvo, jog net pašalinio žmogaus pagalbos reikėjo jog laiptais užliptu, ir vos tik įėjo kaip ranka nuėmė viska, tad apie tai žinau ir iš artimų žmonių kurie su tuom susidūrė arba pasakojimu žmonių kurie asmeniškai kažką panašaus patyrė, nebent rasit liga kuri pasireiškia įėjus į bažnyčios kiemą, ir praeinanti vos įėjus į bažnyčią. Žodžiu pasakiau viską ką norėjau, ožių neperkalbėsi, bet visokių yra visokių reikia, jug sakoma kad velnias nenori jog apie jį žinotų, nepritariu paranojikams kurie visko bijotų ir perdaug pasineria į tikėjimą, tačiau nepritariu ir tiems kurie išvis netikintis, pamiršau kaip tokie vadinas. Jei pripažysti bet kokį senajį tikėjimą, pripažysti ir tai jog yra gėris ir blogis, yra apsireiškimų tiek gėrio, tiek blogio, aišku kiek matau yra čia dar tokių kurie visiškai to neneigia, tai čia yra vienas akivaizdžiausių, kaip ir karas blogio apsireiškimas, pirmieji apsėdimai minimi dar Biblijoj, kur velnius taip pat IŠVARYDAVO Dievo vardu, tad tai manau senas kaip pasaulis reiškinys, ir jei dar yra tokių kurie stengiasi neikti, tai jų rikalas, aš čia nebeturiu ką pasakyt, netiki tai lai netiki, jie tik save apgaudinėja jog mokslas gali viską paaiškinti, ir jog Dievo nėra, čia jau galima plačiai plačiai prabilt apie tikėjimą, ir jo reikšmę, tačiau kaip sakiau, nepatinka man kurie per daug tiki ir dėl to iš proto eina, ir tie kurie išvis netiki, viskas, toliau jau neikit, peikit, savo pasakiau ir ramus, kas nori netikėt, niekada ir nepatikės, net patys nepastebėdami tampa bailiais, bijantys pripažinti jog yra kažkas, ko protu nesuvoksi ir nepaaiškinsi.

Beelzebub

#34
liepos 21, 2012, 06:14:40 Redagavimas: liepos 21, 2012, 06:21:23 by Beelzebub
Citata iš: Nezinomas  liepos 21, 2012, 04:01:38
nebent rasit liga kuri pasireiškia įėjus į bažnyčios kiemą, ir praeinanti vos įėjus į bažnyčią.


Nu aš neišmanau labai apie psichiatrines ligas, bet tikrai manau jog panašių ligų/simptomų gali būti. Psichologiniai sutrikimai manau bet kur ir betkada gali pasireikšt (na žiūrint kokie). Tiesiog pats žmogus gali būti įsitikinęs, kad jis apsėstas ir įsivaizduoti, jog bažnyčia padeda. Vien pasižiūrėk kokių fobijų keistų būna: http://phobialist.com/ Yra ir tokia: Christian phobia: Fear of Christianity and Christians.

O močiutės tai manau irgi daug pripasakot gali. Kad ir aš pavyzdžiui sapnavau kažkada vaikystėj, kad velnias per durų apačią bando mano koją pagriebt, buvo kažkoks košmaras žodžiu ir kai pasakiau močiutei tai pirmas dalykas kurį ji pasakė, kad man reikia į bažnyčią nueti. Nu bet kažkaip nenuėjau aš ten ir nieko man neatsitiko. Išvis, pavyzdžiui man bažnyčioj būti nėra malonu.

omcikas

apie kokias psichines ligas gali eit kalba, kai medicina su savo vaistais, psichiatrais zmogui niekuo nesugeba padet, o kunigas su tam tikrom apeigom is visisko ligonio padaro visiskai sveika zmogu..

TinSoldier

Citata iš: omcikas  liepos 21, 2012, 12:35:04
apie kokias psichines ligas gali eit kalba, kai medicina su savo vaistais, psichiatrais zmogui niekuo nesugeba padet, o kunigas su tam tikrom apeigom is visisko ligonio padaro visiskai sveika zmogu..


Jo, gali būti, kad jokie psichiatrai žmogui nepadės, o egzorcistas viską pataisys. Žmogus gali dėl mažos savigarbos ar narcisistinės asmenybės + asmenybės sutrikimo, šizofrenijos ir pan., prisiimti apsėstojo rolę ir ją puikiai atlikinėti. Neturiu galvoje sąmoningo vaidinimo. Tiesiog, kaip rašė Beelzebub, žmogus dėl ligos galvos, kad jis yra apsėstas. Tai galima pagydyti tęsiant 'vaidinimą' - atliekant egzorcizmą. Pats ligonis galvos, kad iš jo dvasia išvaryta ir prisiims pasveikusiojo rolę.

paragraf 78

Tariamų apsėstųjų niekas neegzortuoja. Daug kriterijų nuliamia sprendimą ar žmogus apsėstas. Ir savo reikalo profesionalai atpažįsta tokius. Egzorcizmo atvejai labai reti. Paprastai tebūna malda už žmogų, prašant jam sveikatos ir t.t.
O anot tavęs TinSoldier vaidinimas apsėstąjį gana dažnas reiškinys. Sunkoka būtų suvaidinti tai ką esu matęs.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  liepos 21, 2012, 13:40:36
O anot tavęs TinSoldier vaidinimas apsėstąjį gana dažnas reiškinys. Sunkoka būtų suvaidinti tai ką esu matęs.


Nea, aš tik parašiau vieną iš variantų, kodėl žmogui, turinčiam psichinį sutrikimą, gali padėti kunigas, malda, egzorcizmo seansas ir t.t.
Jei pats ligonis nežinotų, kad jį egzortuoja, už jį meldžiasi, ar kitką daro ir staiga praeitų visi "apsėdimo" simptomai - tai jau būtų kiek įspūdingiau.

paragraf 78

#39
liepos 21, 2012, 14:19:01 Redagavimas: liepos 21, 2012, 14:20:57 by paragraf 78
Ir tokių atvejų esu matęs ir girdėjęs, kai nežinant žmogui už jį pasimeldus palengvėja ar praeina ligos.
Žinoma tai neatrodo taip įspūdingai kaip kad pamatymas kaip žmogus atsikelia iš vežimėlio ir pradeda vaikščioti. Bet kuriuo atveju tokie dalykai tikėjimo neprideda ir jų nesivaikau. Yra toks tikinčiųjų tipas kurie vaikosi tokių dalykų, bet nemanau kad verta, nes ne tai yra tikėjimo pamatas.

saone

Citata iš: Nezinomas  liepos 21, 2012, 04:01:38
močiutė, pasakojo ir kaip mergaite buvo apsėdę ir kunigas išvarė

Nenoriu izeisti, bet tokiais saltiniais tiketi tai nezinau... Man bobute ir pasakodavo, kad jeigu neisiu miegot anksti, velniai pagrobs ir panasiai, bet cmon negi tuo galima tiket?! Apart kunigu ir egzorcistu pasakojimu tu neturetum jokios priezasties taip stirpiai tiket egzorcimais. Youtubes klipukais irgi gana kvaila pasitiket. Man isvis kaip netikinciam tas pasakymas kad perzegnojimas sventu vandeniu isgydo geriau nei ligonines totali pieva. Jei jau kaip sake pats "apsestasis" isivaizduoja kad dievo vanduo isvarys is jo velnia tada gal ir suveikia, bet cia jau nelabai egzorcizmas nes velnias tesiog ligonio pasamoneje. O apie tas ugnis ir skraidancius zmones, tai gal nutylesiu bent kol kas.  :)

Beelzebub

#41
liepos 21, 2012, 23:16:16 Redagavimas: liepos 21, 2012, 23:21:08 by Beelzebub
Man tai vaikystėje sakydavo, kad ateis Belzebubas naktį ir pasiims mane, jei neklausysiu. :D Bet po to ir bijodavau, vaidendavosi visokios nesamonės pakampiuose kai prigąsdino. :-\

O šiaip tai įsivaizduokit kokį labai rimtą psichinį ligonį, kuriam pavyzdžiui christian-phobia ir dar šizofrenija + jis prisiklauso visokių pasakojimų/video/filmų apie egzorcizmus.

Benamis

Citata iš: Beelzebub  liepos 21, 2012, 23:16:16
Man tai vaikystėje sakydavo, kad ateis Belzebubas naktį ir pasiims mane, jei neklausysiu. :D Bet po to ir bijodavau, vaidendavosi visokios nesamonės pakampiuose kai prigąsdino. :-\


O galu gale pats Beelzebubu tapai ;D

omcikas

Citata iš: Beelzebub  liepos 21, 2012, 23:16:16
Man tai vaikystėje sakydavo, kad ateis Belzebubas naktį ir pasiims mane, jei neklausysiu. :D Bet po to ir bijodavau, vaidendavosi visokios nesamonės pakampiuose kai prigąsdino. :-\

O šiaip tai įsivaizduokit kokį labai rimtą psichinį ligonį, kuriam pavyzdžiui christian-phobia ir dar šizofrenija + jis prisiklauso visokių pasakojimų/video/filmų apie egzorcizmus.

o tu issivaizduok zmogu kuris, net tokio zodzio egzorcizmas nezino ir nepaisant to po egzorcizmo "pasveiksta"...

Asasinas

Jaučiuosi kaip apsėstas.

Aukštyn