Sapnu dienorasciai

Pradėjo Teroras, vasario 13, 2013, 18:33:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Forumieciai, ar tutite/vedate savo sapnu dienorascius? Ar tai padeda jums atsiminti sapnus?

Pats vis neprisiruosiu to padaryti, tai gal kai kuriu is Jusu patirtis, mane pastumes pradeti rasyti ;)

.L.U.T.H.O.R.

Sapnų dienoraščiai tikrai padeda atsiminti sapnus, pats esu išbandęs.

Kaduceus

Aš manau, jog tai vienintelis būdas greitai ir veiksmingai išlavinti sapnų atmintį :) Aš pats juos rašau, bet savam stiliui. Visą savaitę arba netgi dvi rašau viską labai detaliai, pirmas dienas buna keli sapnai, o vėliau jau nusibosta rašyti, nes jų tiek daug būna.. Bet va, praeina viena ar dvi sav. tokių užrašų ir nostoju tai daręs, nes jau nebereikia, ir taip viską atsimenu :) ir tokią profilaktiką atlieku kas 2 - 3 mėnesius.. Bet ne dėl to, kad reikia, o dėl to, kad man labai patinka sapnuoti, ypač samoningus sapnus ;)
Nereikia savęs kankinti, tiesiog pasidedi šale lovos sąsiuvinį ir tušinuką ir prabudęs užsirašai ką atsimeni, jeigu nieko neatsimeni, užrašai: "nieko neatsimenu".. Pamėgink, tikrai patiks ;)

vArnas

Vedu dienoraštį nuo 2009 metų, žinoma, būdavo pertraukų, kad neišeidavo rašyti, bet esmė, kad toks dalykas mano gyvenime egzistuoja. Tai tikrai padeda sapnų atsiminime, vien dėl to, kad vos pradėjęs parašyti žodį "Šianakt sapnavau.." iškart iš kažkur atsiranda sapno atsiminimas.. Tuo labiau, kad puikiai jaučiamas progresas. Vieną naktį sapnavai vieną sapną, užsirašei, po savaitės žiūri, kad jau 2 sapnus rašai, po pusės metų 6-7-8 sapnai ir visi po puslapį.. :)  Plius, dar žiūrint kaip užsirašinėji sapnus, jeigu belekaip, tai ir sapnus atsiminsi belekaip. Būtina užrašyti viską kuo išsamiau, spalvas, kvapus, ką matei, kaip jauteisi. Būna tokių sapnų, kad atsikeli ir virpi, ir jauti baime - o baimė būna ne šiaip sau. :)

saone

Aš tai seniau irgi išsamiai aprašinėdavau, bet kai padažnėjo sapnai, tai tiesiog esmę užrašydavau, apie ką buvo ir to pilnai užtenka, kad paskaičius sugryžtų to sapno vaizdas. Kai tik pradėjau šitą reikalą, tai žymiai padidėjo atsimintų sapnų skaičius. Čia dar buvo kai tik pirmą kartą apie sąmoningus sapnus sužinojau, tai toks jaudulys prieš kiekvieną naktį būdavo, ar pavyks ką susapnuoti :D. Bet laikui bėgant dingo tas jaudulys, o kartu ir sapnų skaičius, bei jų ryškumas,dabar dar užrašinėju sapnus, bet neretai ir patingiu, jei nebūna koks neįprastas..

Iron Tara

Kai pasakiau pažįstamui, kad aš visai nesapnuoju, tai jis man paaiškino, jog aš tiesiog neatsimenu. Tada gavau patarimų  kaip atsiminti tuos sapnus ir vienas jų buvo sapnų dienoraštis. Kai tik pradėjau vesti jį, užsirašiau ant viršelio 'Dreamz Diary', atlikau porą pratimų atsiminimui ir ryte atsikėlus jau turėjau ką parašyti į sąsiuvinį. Deja, kolkas nepavyksta pereiti į sąmoningus sapnus..  :l

Benamis


Master

Nesivedu, prisimenu 4-5 nakties sapnus.. visus juos užsirašyti :D (turbūt nukristų rankos). Tai dažniausiai papasakoju sapnus artimiesiems, ir mano galva tai geriausias būdas jiems prisiminti. Žinoma, sapnų dienoraštis irgi geras dalykas ^^, kažkada turėjau, bet nepildžiau.

Ignas1992

Aš irgi rašau sapnų dienoraštį, pradėjau nesenei, gal prieš mėn. bet rezultatas akivaizdus :) jau prisimenu dažniausiai po 2 sapnus ir jie man tampa kuo toliau tuo ryškesni ir ilgesni :)

Iron Tara

Citata iš: Benamis  kovo 24, 2013, 09:57:43
Citata iš: Iron Tara  kovo 22, 2013, 23:01:02
atlikau porą pratimų atsiminimui


Pvz.? :)


Prieš užmiegant kartoti mintyse labai garsiai 'aš prisiminsiu savo sapnus' arba užsistatyti žadintuvą po maždaug 90 min po užmigimo, kadangi maždaug tokiais intervalais patenkama į REM miego fazę, kada dažniausiai yra sapnuojama ir pabundant per sapną (t.y., vykstat REM fazei), yra daugiau tikimybės atsiminti savo sapną.

Ignas1992

Ir sapnų dienoraščio rašymas labai padeda norint patirt SS

Puutuls

Aš irgi prie tų, kurie sako, kad sapnų dienoraštis padeda. Pats bandžiau savaitę rašyti. Žodžiu kiekvieną mielą dieną vis daugiau ir daugiau atsimeni. Ir smulkiausias detalytes. Kokios spalvos buvo popieriukas, kokio skonio buvo ta kava ir t.t.

sleephaker

Rasiau sapnu dienorasti 2008 metais, po to nustojau, vel ji radau ir tesiau pildyti 2014 pavasary ligoninej, tada ryskiausi sapnai buvo. dabar vel nerasau. :-X

password39

Perskaičiau jūsų post'us, nusprendžiau pabandyti. Taigi po savaitės rašymo rezultatai nustebino. Anksčiau per savaitę prisimindavau 2-3 sapnus, dabar tiek prisimenu beveik kasnakt. Ir kaip kiti minėjo, sapnai tampa vis ryškesni.

Aukštyn