Kaip manote, iš kur atsirado žmogus?

Pradėjo Dieduksjee, birželio 18, 2012, 01:27:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

czech-kuolis

Citata iš: xsistemax  spalio 02, 2013, 18:54:45
Tikrai neišsivystėme iš beždžionių.Net jei ir sutverti labai panašiai iš tų pačių medžiagų.Automobilis ir keptuvė abu metaliniai,bet tai nereiškia,jog automobilis evoliucionavo iš keptuvės. :D

tai kad internetai sako, kad su šimpanzėm dalijamės apie 99% DNR http://news.sciencemag.org/plants-animals/2012/06/bonobos-join-chimps-closest-human-relatives

CitataTarkim kodėl išsivystė ne 1 rūšis plėšrūnų? Pati rūšis turėtų būti labai atskirta ir veikiama labai skirtingų salygų, kad evoliucionuotų skirtinga kryptimi nei visa likusi fauna.

Nežinau, ką turi omenyje sakydamas "skirtingos sąlygos", bet net ir dabar pažiūrėjus į, tarkime, klimato juostų žemėlapį, rastum gana nemažai skirtumų tarp sąlygų.

eternal.bliss

Citata iš: xsistemax  spalio 02, 2013, 21:26:02
Eternal,egzistuoja ne viena žmogaus rušis.


egzistuoja? apšviesk  ;D



Klimato juostos- tu žinai kokį plotą jos apima bent jau?  ;D

paragraf 78

Citata iš: Domas  spalio 02, 2013, 21:04:43
Na gerai paragrafai, tu sutinki, jog žmonės, turi sielas ir taip pat sutinki, kad jie vystėsi iš primatų, tada pagal tave sielas, tokias kaip žmogaus turi kiekvienas gyvūnas?


Aš laikausi Aristoteliškojo principo: augalai turi augalinę sielą, gyvūnai - gyvulinę, žmonės - žmogiškąją. Anot jo vienintelio žmogaus siela yra dvasinė.
Man ši Aristotelio koncepcija atrodo logiškiausia

Domas

#48
spalio 02, 2013, 21:56:34 Redagavimas: spalio 02, 2013, 22:06:00 by Benamis
Citata iš: paragraf 78  spalio 02, 2013, 21:54:08
Aš laikausi Aristoteliškojo principo: augalai turi augalinę sielą, gyvūnai - gyvulinę, žmonės - žmogiškąją. Anot jo vienintelio žmogaus siela yra dvasinė.
Man ši Aristotelio koncepcija atrodo logiškiausia


Bet juk, mes pagal darvinizma išsivystėm iš gyvūnų, tai logiškai mąstant mes turėtume turėt gyvūnišką sielą...

czech-kuolis

Citata iš: eternal.bliss  spalio 02, 2013, 21:53:08
Klimato juostos- tu žinai kokį plotą jos apima bent jau?  ;D

Žinoma, žinau. O tu?
Tai kiek suprantu, tau yra keista, kad vienoje klimato zonoje, tarkim savanoje, gali gyventi tiek zebras, tiek žirafa - juk jeigu sąlygos ten panašios, jie abu turėjo būti panašūs?

eternal.bliss

Žirafa ir dramblys.  :)

paragraf 78

Citata iš: Domas  spalio 02, 2013, 21:56:34
Bet juk, mes pagal darvinizma išsivystėm iš gyvūnų, tai logiškai mąstant mes turėtume turėt gyvūnišką sielą...


kai kurie evoliucionistai teigia, kad siela yra evoliucijos produktas, nors aš tuo netikiu. Tejaras de Šardenas irgi panašiai kalba.
Manau, žmogiškąją sielą turėjo tas padaras kuris vystėsi į žmogų.
Na čia šiaip pasvarstymai, nes aš dar neatsakiau pats sau į šį klausimą.


to eternal. Ne tik nuo klimato juostos ir panašių sąlygų priklauso evoliucija. Čia begalė sudedamųjų dalių yra. O panašios sąlygos visiškai nereiškia to kad gyvūnai evoliucionuos vienodai. Visokios smulkmenos nulemia kaip keisis rūšis.

eternal.bliss

#52
spalio 03, 2013, 09:15:04 Redagavimas: spalio 03, 2013, 09:17:06 by eternal.bliss
Tai taip.
Tačiau, kad tik 1 išsivystė tokį gebėjimą.
Man čia įrodinėjat lygtais viską žinotumėt, nors tik skaitėte kažkur kažką.  :)
Hipotezes paverčiat tiesa.

paragraf 78

Tai viskas apie pasaulį yra hipotezės. Moksle kaip ir tikėjime, renkiesi ką palaikai ir tiek, o palaikai tai kas atrodo logiška.
Šiaip toks paniekinimas: paskaitėte ir kartojate nėra tikslingas, nes noriu paklausti iš kur tada tu semiesi žinias? Iš kosminio proto ar šiaip viską žinai ir tau nereikia skaityti kad ką nors žinotum?

eternal.bliss

#54
spalio 03, 2013, 11:32:02 Redagavimas: spalio 03, 2013, 11:36:22 by eternal.bliss
na žiurint apie ką klausi. Vistik aš linkęs abejoti visa informacija, ir nuolat ją tikrinti.
O dėl informacijos, aišku apie meditaciją sunkiai męs susikalbame su tavimi, bet yra tam tikros būsenos kuriose žinios ateina kaip ten jau buvusios, aišku apie tai nekalbėsime.
Tiesiog man tokia informacija kaip- "mokslininkai sako" ar "tyrimas rodo" nėra galutinis ar neabejotinas žodis. Mokslininkai tik pastebi dėsningumus.
Kodėl pvz negalėjo būti pats žmogus sukurtas kitos butybės kaip tokios?
Kaip mokslininkai įrodytų, kad genetiškai modifikuotas augalas su pakoreguotais genais yra kažkieno kurinys o ne evoliucija? aišku jei tie genai nebūtų visiškai skirtingi tai rūšiai.

xsistemax

Eternal,nesivadovauk mitais.  :)Europoidas,negroidas,mongoloidas ir t.t.Ir daugybė porūšių.Rasėmis šitas rūšis vadiname tik norėdami išvengti beprasmių konfrontacijų ir aiškinimosi,kuri rūšis pranašesnė.Bet tos rasės skiriasi skeletu,judėjimo ypatumais ir net medžiagų apykaita.O tai jau rūšiniai skirtumai,jei aš gerai išmanau sistematiką.
Dėl globalizacijos rūšys maišosi ir greitai jų neliks,turėsime naują homo rūšį.Bet tik vieną.Gaila...

paragraf 78

Rasės nėra rūšys, tai vadinama porūšiais.
Štai juodasis ir baltasis gandras, tos pačios rūšies, tačiau skirtingų porūšių. Su rasėmis irgi tas pats.

xsistemax

Paskutiniais duomenimis tai nepilnai susiformavę rūšys,kurios,deja,pilnai ir nesusiformuos globalizacijos įtakoje.

paragraf 78

Pasakei ir šventa. Lenkiu žemai galvą :)

exopolitics.lt

Zmogaus kilmes ir atsiradimo zemeje klausimas zinoma yra viena is didziausiu paslapciu, tikriausiai visiskai tikslios informacijos del sio dalyko ne viena zemes zmoniu organizacija ir neturi, visgi informacijos nuotrupu galima pasirankioti religijose, mitologijoje, moksliniu tyrimu rezultatuose ir teorijose, tam tikra nuomone del zmogaus kilmes taip pat turi kai kurios protingu zmoniu organizacijos ir draugijos.
Manau, kad zmogaus atsiradimas sioje planetoje susijes su nezemisku civilizaciju veikla. Tikriausiai visatoje yra butybes (nebutinai biologines) kurios organizuoja ir kontroliuoja procesus tokius kaip zvaigzdziu sistemu, galaktiku kurimas, ju apgyvendinimas, siu procesu vienas is tikslu, galbut, yra siekis jog visatoje butu kuo daugiau ivairoves: skirtingu salygu, skirtingu gyvybes formu, skirtingu dvasiniu butybiu ir t.t kadangi didesne ivairove yra spartesnio progreso, tobulejimo, salyga.
Veikiausiai jau sukurus Saules sistema ir zemes planeta su jos gamtine infrastruktura atsirado naturalus poreikis sukurti ir kita, zmoniu sistema, kuri tobulintu vietos resursus ir ''susitvarkiusi pas save'' viena diena butu pajegi ''skristi i zvaigzdes'', palikti savo biosfera ir prisideti prie kitu pasauliu tobulejimo ir ju kurimo.
Taigi, galbut civilizacijos atsakingos uz musu Saules sistemos ir Zemes planetos vystyma karta nusprende jog metas sukurti zmogu ir procesas prasidejo...Toliau pusiau juoko forma ;)
Pagrindines civilizacijos prisidejusios prie dabartinio zmogaus sukurimo buvo 4 tai X, A, B, C
1.Pirmiausia atvykusi i zeme civilizacija X modifikavo kazka is vietiniu primatu ir taip susiformavo dabartines Negridu rases pirmtakai.
2.Egzistavo tokia civilizacija A, kuri praeityje buvo viena is pagrindiniu zemes gamtines sistemos kureju ypac prisidejusi prie augalijos kurimo, taip pat egzistavo civilizacija B humanoidai-reptilijos, sios civilizacijos labai mylejo viena kita, abieju atstovai galimai apsilanke ar kuri laika gyveno Zemeje ir ju bendradarbiavimo ir meiles rezultatas buvo siu civilizaciju, zemietis, hibridas Europidu rases pirmtakas.
3.Po kazkiek metu civilizacija C kosminiais laivais atskraidino kolonistu, kurie galejo kryzmintis su vietiniais, nes buvo labai panasus i zmones, ilgainiui tie kolonistai asimiliavosi, tai buvo Rytu Azijos mongolidai.



Aukštyn