Saulės paviršiuje atsivėrė kvadratinė skylė

Pradėjo Benamis, gegužės 12, 2014, 14:50:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Saulę stebintis NASA kosminis aparatas mūsų šviesulio paviršiuje aptiko šį tą netikėto: išorinėje žvaigždės atmosferoje atsivėrė kvadrato formos skylė.



Tamsus kvadratas Saulės paviršiuje yra vadinamas „vainikine skyle". Tai - plotas, kuriame iš Saulės milžinišku greičiu veržiasi Saulės vėjas. NASA nuo pirmadienio iki trečiadienio (gegužės 5-7 dienomis) kvadratinę vainikinę skylę filmavo galingu Saulės dinamikos observatorijos (SDO) teleskopu, rašo space.com.

Vainikinė skylė NASA vaizdo įraše atrodo tamsi dėl to, kad joje yra mažiau medžiagos, skleidžiančios ultravioletinio spektro spindulius - būtent šiame bangų ruože buvo filmuojama.

„Vainikinėje skylėje galima pamatyti ryškias kilpas, kur karšta plazma gaubia nedidelius Saulės magnetinio lauko fragmentus, išlendančius virš paviršiaus. Šis regionas yra toli pietuose esančiame Saulės regione, todėl tikimybė, kad Saulės vėjo srautas kliudys Žemę, yra menka", - vaizdo įrašo aprašyme nurodo su SDO dirbantys mokslininkai.

Video: http://www.space.com/25823-square-hole-in-sun-blows-high-speed-solar-wind-video.html

DELFI

.L.U.T.H.O.R.

Man tai formos įdomiausios kaip tokios pasidaro O.O Prisimenu, buvo naujienos ir apie trikampio formos skylę O.O

Skunk

Man tai šiektiek panašu į ''Windows'' logotipą.  :D

Supera

Kaip išpjauta :D tikrai įdomu kaip tokios būtent formos pasidaro.

Asasinas

Atrodo kaip veidukas, žiūrintis žemyn ir kažką sakantis arba norintis suvalgyt.

Iron Tara

Saulė man kogero vienintelis iš personifikuojamų dalykų iš tikrųjų atrodo esąs gyvas organizmas. Niekad nieko pati nepersonifikuodavau, bet vat Saulė kažkodėl yra išimtis. Įdomiai ir su tom jos skylėm, ir vėjais, ir pačia energija..  :)

Asasinas

#6
gegužės 13, 2014, 02:45:56 Redagavimas: gegužės 13, 2014, 02:48:17 by Asasinas
Saulė kaip moteris. Tiek pas moteris tiek pas saulę yra tam tikri "periodai", kurių metu, tiek prie saulės tiek prie moters geriau nesiartinti, nes vyksta galingos audros, kurių metu, priartėjęs subjektas gali smarkiai nukentėti. Moteris, kaip ir saulė, gali tave "sudeginti", padaryti tam tikra prasme "blyną", jei priartėsi per arti. Saulė yra mistinis dangaus kūnas, kaip ir žemiškoji moteris. Galėčiau daug analizių ir pavyzdžių pateikti, bet nedarysiu.

idenmeyou

Ezoterinėje literatūroje moteris priskiriama ir prie mėnulio fazių, neva mėnulis įtakoja jos psichiką, bet man visi tie dalykai labai pseudomoksliški.

Aukštyn