Žmogaus psichologijos rišys su parapsichologija.

Pradėjo eternal.bliss, gruodžio 17, 2013, 11:35:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

puodukas

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 11:09:36
kartais užtenka tik vizualizacijos su emocijom ir potyriais, nes smegenys negali atskirti sapno nuo realybės, taigi jei vizualizacija bus visiškai reali ir sukursi realybės piojutį, smegenys manys, kad tu tai atlieki iš tikrūjų.
Nuo šitos vietos man labiau priimtina nuomonė tų, kurie rašo, kad tai veda į "Духовная прелесть" (LT- "aukščiausio lygio saviapgaulėnepažodžiui"). Greičiausia ir didžioji dalis žmonių turinčių stigmas "užkibo ant to kabliuko". Kiti teigia, kad visi, nors kai pagalvoju apie šv. tėvą Pijų, kuris gyveno visai nesenai, tai net nežinau ką ir galvot... ???.
Citata iš: xsistemax  gruodžio 21, 2013, 17:52:36
Eternal,tiesiog šaunu.pagaliau kažkas kitas(ne vien aš)pastebėjo,jog pasaulio egzistencijos priežastis esame mes patys,tiksliau-daugybės atskirų pasaulių.Juose mes ir esame dievai...
Kodėl atmeti variantą -Dievas sukūrė žmogų pagal savo atvaizdą?

eternal.bliss

CitataNuo šitos vietos man labiau priimtina nuomonė tų, kurie rašo, kad tai veda į "Духовная прелесть" (LT- "aukščiausio lygio saviapgaulėnepažodžiui").


Tie kurie taip sako nieko nesupranta apie realybę, Jeigu žmogaus protas gali išgyditi nepagydomas ligas(placebas) ir gali sukurti nesugyjančias žaizdas (stigmas), tuomet ant kiek kvailas turi būti žmogus, kad vistiek neigtų viso to realumą? Beto ganėtinai paprastai paaiškinau, kodėl tai veikia iš psichologinės pusės.


puodukas

Gal ne taip išreiškiau savo mintį. Aš neneigiu tokių dalykų egzistavimo, o kurie rašo, kad tai aukščiausio lygio saviapgaulė, nori pabrėžti, kad yra labai siaura riba tarp tikrų dalykų ir tarp proto sukurtų vaizdinių. Stigmas paminėjau todėl, kad čia gal ir yra ta "pasienio riba"

eternal.bliss

#18
gruodžio 22, 2013, 11:34:29 Redagavimas: gruodžio 22, 2013, 20:56:57 by eternal.bliss
Tai, kad riba netokia jau ir siaura, jei tikėjimas niekuo neparemtas va ten jau prasideda ta riba.
Kaip, kad paminėjai:
CitataKodėl atmeti variantą -Dievas sukūrė žmogų pagal savo atvaizdą?


Kad suvoktum visą tai, turi kaip minimum suprasti puikiai apie ką kalbu. Abstraktus mąstymas turi būti gerai išvystytas. Visos filosofijos turi būti kaip pasakoks prieš miegą, Ir tik tada pradėsi kažkiek suvokti kas ir kaip.

O šiuo atveju apie tai kalbama grynai iš tikėjimo dievu pusės- aukščiausio lygio saviapgaulė. Va kur tikroji jos pusė.  ;D

xsistemax

Puoduk,o tu matei dievą?Manai,jog mes panašūs,jei dievas apskritai egzistuoja?  :)

puodukas

#20
gruodžio 23, 2013, 08:50:24 Redagavimas: gruodžio 23, 2013, 08:54:58 by puodukas
Čia lygiai tas pats, jei aš paklausčiau- o tu matei, kad tas pats elektronas tuo pačiu metu gali būt keliose vietose iš karto?

o ir pats pasakymas matyti labai sąlyginis.

xsistemax

Pastarasis teiginys patvirtinamas eksperimentiškai.  :)

eternal.bliss

"Įrodymų nebuvimas nėra nebuvimo įrodymas"
:)

xsistemax

#23
gruodžio 30, 2013, 21:29:29 Redagavimas: gruodžio 30, 2013, 21:32:54 by xsistemax
Bet hipotezės patvirtinimu būti juo labiau negali.  :)
Ir apskritai,Puoduko teiginys apie žmogaus ir dievo panašumus yra tik nesveikos savigarbos padarinys.Apsaugokit mane nuo Visatos,kurią kuruoja kad ir superžmogėnas.  :)

eternal.bliss

juk tema ne apie dievo įrodymą  :)

xsistemax

Tą ir norėjau pasakyti.Parapsichologijoje daug daugiau fizikos,nei mistikos ar religijos.

puodukas

Citata iš: xsistemax  gruodžio 30, 2013, 21:29:29
Apsaugokit mane nuo Visatos,kurią kuruoja kad ir superžmogėnas.  :)
Iš kur ištrauki, kad Biblijoje kalbama apie fizinį žmogaus panašumą į Dievą?  ???
tavo paties žodžiais atsakau apie kokį panašumą turėjau mintyse:
Citata iš: xsistemax  rugsėjo 09, 2013, 20:08:47
Yra tik begalinis informacijos lobynas.Biologinė forma irgi nėra svarbi.
Svarbus tik intelektas.Jis ir yra operatorius,operuojantis ta informacija.Pasirinkta žmogiška biologinė forma geriausiai pritaikyta tokio intelekto kiekio būtybės poreikiams.

xsistemax

Žmogaus didžiausia problema yra racionaliojo ir emocinio intelekto samplaika,būtent tai daro jį žmogumi.Bet tiesiog siaubingai komplikuoja sprendimų priėmimo procesą,pačių sprendimų teisingumą.Dėl to mes klystame.
Gamta(dievas)šito trūkumo neturi,yra tiesiog stulbinamai racionali.
Tai kur tie panašumai?  :)

puodukas

Citata iš: xsistemax  sausio 02, 2014, 18:27:14
Žmogaus didžiausia problema yra racionaliojo ir emocinio intelekto samplaika,būtent tai daro jį žmogumi.
Miglotai įsivaizduoju, bet dar yra trečias-"širdis"("tikrasis AŠ"). Jei žmogus sugeba per gyvenimą "pažaboti" emocinį "aš" racionaliojo "aš" pagalba, tai jame ir atsiskleidžia tas tikrasis panašumas į Kūrėją.

eternal.bliss

Žmogaus intelektas išvis negali būti pilnavertis be emocinio ryšio. Jei emocinis ryšys egoistinis- intelektas taip pat, todėl tokio žmogaus ryšiai su realybe iškreipti, ir jis negali jos pažinti.(apie tai xsistemax kalba). 
Bet jeigu žmogus pažaboja emocinį ryšį, ir jį panaikina, jis išvis nebejaučia ryšio su išore, ir toks žmogus gali net neatrasti savo "širdies", tiesiog paskęsti mintyse, apmastymuose ir t.t. Dažnai tokių žmonių akys neturi jokios givybės.

Emocinis kelias yra daugiau išreikštas pas moteris, o intelekto- pas vyrus, tačiau norint atrasti save reikia išmokti suvienyti abu. Todėl Žmones ir traukia priešinga lytis iš esmės, nes jie jaučia tarytum jiems kažko trūktų, ir nesupranta ko.

Aukštyn