Vaikų bausmės

Pradėjo advena, rugsėjo 08, 2012, 19:44:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

O tai kam rizikuoti? Išaugs iki kitokio smurto, o gal neišaugs... Vistiek smurtas įvaro baimę.

Na bet čia tik mano nuomonė, muškit jūs tuos vaikus jei taip norit. Nors mane tai asmeniškai barimas ir pikti žodžiai labiau žeidžia, negu smurtas. Smurtas tai čia kaip koks "priedas".

Tikrai nesu apsėstas, kad visus vaikus lups kaip mane, nes pažįstų tokių, kuriuos yra prilupę panašiai, o dar ir kelis, kurių tėvai smurtavo prieš juos gal 5 kart žiauriau, iš to darau šiokas tokias išvadas. Aišku pažįstu ir tokių, kurie nė kartą negavę iš tėvų, ir jie dažniausiai būna labai normalūs ir malonūs žmonės.

Beje, manęs nekartą kai gavau taip rimčiau į kailį, vėliau atsiprašydavo ir sakydavo, kad nenorėjo taip. Vadinasi pykčio metu tėvai kartais gali ir nelabai suprast ką daro. Jei bent kartą esate įpykę, ar net įsiutę dėl konors, puikiai žinot koks tai jausmas ir kaip susivaldyti sunku. Taip kad nereikia aiškint, kad tokie tėvai monstrai, nesveiki ar dar ką.

TinSoldier

Kad traumą vaikui įvaryti, nebūtina jo kaip Kristaus kankinti.

Gali užtekti ir vieno ar kito smūgio per užpakalį. Nes tai jau savo nesitvardymo, agresijos ir fizinės jėgos demonstravimas. Kad ir vieną kartą užplosi vaikui, bet vis tiek tai jau gali skatinti baimę, gali parodyti, kad sunkiausiais atvejais viskas išsprendžiama mušimu. Galiausiai, tas mušimas nepamoko gero ir tinkama elgesio, nepadeda suprasti kodėl buvo nubaustas.

Aišku, gali būti, kad vaikas per daug jautriai nesureaguos į vieną ar kitą smūgį diržu. Bet koks tėvas turi būti, kad su savo vaiku žaistum rusišką ruletę?

omcik

#32
rugsėjo 13, 2012, 10:53:18 Redagavimas: rugsėjo 13, 2012, 10:58:34 by omcik
pazystu normaliu zmoniu, kurie tarkim prisiminant vaikyste sako mazdaug taip : atsimenu viena kart taip gavau, kad visam laikui uzteko. Zodziu vaiko nepaveiksi, na gal visiskai paklusnu ramu vaika kazkaip ir paveiksi, bet seip i zodzius vaikai visiskai nereaguoja todel as pritariu fizinem bausmems. Dabartinis jaunimas, paugliai zino savo teises, bet ne pareigas, o i zodines pastabas visiskai nereguoja ir gali but tu koks nori psichologas bet zodziais niekaip nepaveiksi. Jei vaikas kaimynu katina uzmete akmenim ar vos nepadege namu tai tokiu atveju zodziu butu per mazai.. As pries kuomet nuolatos naudojamas smurtas, del islietos sriubos, gauto dvejeto mokykloje ar pan smulkmenu, bet kuomet tikrai smarkiai prasikalsta vaikas jis turi but auklejamas dirzu. Netgi pritarciau fizinems bausmems mokykloje, uz kitu vaiku zeminima, skriaudima ir pan visos klases akivaizdoj tokiam dirzu per subine.

.L.U.T.H.O.R.

Nemanau, kad norą tyčiotis išmuši iš vaiko su diržu. Tuo labiau, kad nemanau, jog tai leistų vaikų teisių apsauga ar kas ten per biesas. Koks skirtumas ar kaimynų katę užmėtė akmenim ar vos namų nepadegė. Smurtas ne išeitis. O jei vaikas taip prisidirbo, tai čia manau, labiau auklėjimo spragos, kurių diržu neužkaišysi.

omcikas

smurtas smurtui nelygus.. vienas vaika gali auklet kelis kartus dirzu uzvanodamas, kitas uz plauku tasydamas, laida pasiemes ar ikaitinta lygintuva.. smurtaujant irgi reik atsimint, kad aukleji savo vaika, o ne priesa koki.
Smurtas gali ir nepadet, bet kalbos vaikams visiskai neturi JOKIO rezultato.. 

paragraf 78

Kur turės kalbos vaikui įtakos, jei pas vaiką nėra normalaus priežasties ir pasekmės suvokimo. Vaikui sunku suvokti, jog blogas poelgis visada turi susilaukti bausmės.
Šiaip mano tėvas mėgdavo moralus skaityti, diržo imdavo tik retais atvejais. Tačiau man visada buvo geriau diržo gauti, nei moralų klausytis.
Sakyčiau moralizavimas turi baisesnes pasekmes vaiko psichikai, nei gavimas lupti.

astropasaulis

Kas iš to lupimo? Tegul ,,džiaugiasi" po to tėvai. Asmeniškai po tokio lupimo nebejaučiau tėvui jokios pagarbos, nebebuvo autoritetas. Jeigu muša - vadinasi, kad nesugeba nieko protingo pasakyti.

paragraf 78

O tu parodyk tėvus kurie sugeba protingai viską vaikui išaiškinti. Tokių vienetai. Paprastai vaikas būna demoralizuojamas ir pažeminamas. Va tada tikrai tėvai autoritetu nebūna, nes nejauti saugumo, žinai kad jie tave žemins kaip ir kiti aplinkui. Lupimas vaiko vertinamas kitaip, jis vertinamas kaip bausmė, moralizavimas vertinamas kaip žeminimas. Tai gi kas geriau?

crystal

Vienas draugas pasakojo, kad anksciau turejo toki klasioka. Jis buvo pasalintas net is keliu miesto mokyklu. Per pamokas jis visiskai ignoruodavo bet kokia tvarka, mokytojos budavo isvadintos visokiais zodziais, jas net apspjaudavo. Kiek girdejau per medzio darbu pamokas kelis klasiokus net suzalojo plaktuku ir pjuklu. Blogiausia kad toje pacioje klaseje mokesi toks visai tylus ir uz save sunkiau pakovojantis mokinys. Zinoma jis buvo to blogiecio isiliejimo objektas tiek po pamoku tiek pertrauku metu. Vargselis vaiksciodavo visai pameles. Zinoma tam blogieciui budavo ivairus svarstymai, kviesdavo ir tevus. Taciau kiek teko girdet tas blogiukas budavo musamas nuo savo tevo kiekviena diena, o kartais net akivaizdziai ziauriai. Zinoma as manyciau, kad toks smurtas ir issaukia to vaiko agresija aplinkiniam. Jis buvo auklejamas labai blogai..tt, bet man idomiausia ,ka galima pakeisti su jau kaip sakant "sugadintu" vaiku? 

paragraf 78

Niekas ir nekalba kad vaiką reikia mušti pastoviai, kalbama apie saikingą lupimą, kai tikrai to reikia. Tam tėvui kuris kasdien muša savo vaiką reikia atimti tėvystės teises.

crystal

As suprantu, kad cia forume kalba eina apie saikinga auklejima, kuris geriausiu atveju turetu buti geras pokalbis su vaiku. Taciau man idomu, kaip "pataisyti" jau smurto paveiktus vaikus? Juk tokiu yra labai daug. Kasdien tokius matome. Jie juk visuomenes problema.




P.S. Jei kam idomu, tas blogiukas tapo nusikalteliu ir dabar sedi kalejme.

A.C.A.B

Diržo baimė buvo vienintelis veiksnys, kuris stabdė nuo kai kurių veikslų atlikimo būnant mažu snargliumi  :)

Aišku, pokalbiai su vaiku, darbas su juo ir t.t. yra labai svarbu, bet tam tikrais momentais beržinė košė yra neišvengiama. Vakaruose jau kuris laikas taikoma politika, kuri draudžia naudoti smurtą prieš savo vaiką, o skatinama pasitelkti bendravimą bei psichologinius dalykus. Tačiau vis labiau tampa aišku, jog ši naujoji kryptis nėra tokia jau nuostabi kaip teigia kai kurie liberastai. Kas netiki, nėra sunku susirasti statistiką apie nepilnamečių įvykdomus nusikaltimus vakaru europoje (; Jei gerai pamenu, tai per praėjusius metus vien Prancūzijoje pamokų metu buvo sužeista bent keliasdešimt mokytojų. Apie JAV net nėra ką ir šnekėti. Nors ten gal jau kiti dalykai lemia tokias problemas...

Bildukas

A.C.A.B , norejau jusu paklausti , ar jus buvote , ar gyvenate JAV , kad susidarete toookia bloga nuomone apie JAV vaikus ?

TinSoldier

#43
rugsėjo 13, 2012, 18:01:11 Redagavimas: rugsėjo 13, 2012, 18:05:21 by TinSoldier
Aiškinat, kad saikingas pamušimas sulaiko vaikus nuo rimtų prisidirbimų. Ko, pagal jus, nepadaro normalūs ir tinkami auklėjimo metodai. Pažiūrim statistiką:

JAV valstijos, kuriose fizinės bausmės legalios mokyklose: http://www.nospank.net/correlationstudy.htm

Tarp 10 valstijų, pirmaujančių nusikaltimų/žmogžudysčių/kalinių skaičiumi beveik visose iš 10 - mokytojai naudoja fizines bausmes. Ten kur naudojamos fizinės bausmės, statistiškai prastesni mokinių mokymosi rezultatai, prastas vaikų gerovės indeksas. Žodžiu, ten kur mokyklose mušami vaikai - praktiškai visose susijusiose srityse viskas yra blogai.

Kalinių tyrimas: http://www.naturalchild.org/research/corporal_punishment.html

Kalėjimuose praktiškai visai nėra kalinių, kurie niekada nėra patyrę fizinių bausmių. Kuo labiau buvo mušami - tuo didesnis procentas pakluvusių į kalėjimus.

Žodžiu, absoliuti didžioji dalis kalinių - buvo mušti. Kuo mažiau gavo per subines, tuo mažiau šansų, kad paklius į kalėjimą.

Paskaitykit: http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_corporal_punishment#Effects_of_parental_corporal_punishment

Žodžiu, ką jūs čia šnekat iš savo fantazijos apie tai, kad tik fizinės bausmės tinkamai sudrausmina vaikus - visiškas mėšlas. Realybė kitokia.

Jei jūs buvot auklėti su diržu, greičiausiai ir jūs auklėsit savo vaikus taip pat. Ir vien tai akivaizdžiai parodo neigiamą mušimo įtaką: nesugebat suvokti civilizuoto, netraumuojančio auklėjimo.

Beje, kas ten rašė, kad matė vaikigalius, besikabinėjančius prie praeivių. Ir išvada: tokiems gerai subine išvanot. Bet tai nepagalvojot, kad dėl to subinės išvanojimo jie ir kabinėjasi prie praeivių?
Vaikai didžiąją dalį savo moralės, elgesio ir t.t. perima pirminės socializacijos metu - iš tėvų. Jei tėvai nesidaužys, mažiau šansų, kad ir vaikas pradės daužytis.

astropasaulis

O kaip jūs asmeniškai baustumėte savo neklaužadą?  :)

Aukštyn