Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Magija, ezoterika ir okultizmas => Magija ir burtai => Temą pradėjo: sausio 01, 1970, 03:00:00

Apklausa
Klausimas: Kodėl veikia užkalbėjimai?
Pasirinktis 1: Kiekvienas žodis turi tam tikrą energiją, kuria galima manipuliuoti aplinką
Pasirinktis 2: Tai tėra savitaiga
Pasirinktis 3: Užkalbėdami (su malda) mes prašome aukštesniojo pagalbos, jis mums ir padeda
Pasirinktis 4: Rezultatą įtakoja valia
Pasirinktis 5: Užkalbėjimai neveikia
Pasirinktis 6: Nei vienas iš pateiktų variantų
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Master birželio 27, 2013, 18:04:38
Užkalbėjimai - Tai viena seniausių magijos priemonių, kurios tikslas žodžiais ( kurie dažniausiai lydimi tam tikro veiksmo)  paveikti aplinką, išgydyti ligas, išvengti nelaimių ir panašiai...

Kodėl tai veikia?
Vienareikšmiško atsakymo nėra. Bet galima į tai žvelgti iš įvairių kampų ir visi jie vienaip ar kitaip patvirtins užkalbėjimų poveikį.

Žodžio galia. Žodžiai perduoda mūsų minčių energiją,valią, todėl jais galima sukelti stiprų poveikį.  Jeigu savo žodžiams suteiksime pakankamai energijos (kaip ir mintimis vizualizuojant) jie taps įsakymu, kurį visata ar aukštesnės jėgos (kiekvienam pagal supratimą) pasistengs įvykdyti. O galbūt jūs astralinėje plotmėje sukursite įvykį. Juk kaip viduje taip ir išorėje. Mes esame astralinio pasaulio atspindys. Todėl mintimis veikiant galime astralinėje erdvėje suteikti jau esamam (viskas ką mes įsivaizduojame jau egzistuoja) įvykiui energijos, arba sukurti lervą, kurią šeriant jums pavyks ją materializuoti. Juk žodis,mintis virsta kūnu. Taip pat žodžiai skleidžia ypatingas vibracijas.... Turbūt kiekvienas esame girdėje jog garsai paveikia vandenį. Gražūs žodžiai priverčia vandenį kristalizuotis į žvaigždutės formą, o paliepimai, negražūs žodžiai (tarkime žodis velnias) suformuoja netvarkingą kristalą. Daugelis mano, kad žodžiai gali paveikti visatą,suvirpinti ar pajudinti ją. Juk žodis materialus. Todėl  taip pat vyrauja įsitikinimas, jog tariant burtažodį ar užkalbėjimą reikia teisingai pasirinkti intonaciją.
Traukos dėsnis.  Panašus traukia panašų. Tai ką tu jauti, ką mąstai, tą ir pritrauki. Čia vėlgi į tai galima žvelgti įvairiai. Žmogus yra kaip magnetas. Jis į savo aplinką pritraukia tokį dažnį, kurį pats skleidžia. ''Jeigu nori suprasti visatos paslaptis, mąstyk energijos, dažnio, vibracijos kalba'' Nikola Tesla. Dažnai galvojant apie įvykius, juos kartojant, gali juos pritraukti.   Juk senieji užkalbėjimai buvo lydimi ir veiksmų, kurie simbolizuodavo norimą iššaukti rezultatą. Pavyzdžiui, norint iššaukti lietų, reikia pilti vandenį ant žemės.
Pasąmonė. Mūsų pasąmonė gali būti labai galingas įrankis. Jeigu jai ką nors įsakysime, ji atsižvelgs į mūsų norą ir padės mums jį pasiekti. Todėl tardami užkalbėjimą, turime jį tarti teiginio forma.  Tarkim jeigu jums nesiseka darbe, o jūs norite priešingo rezultato, teiginys- man darbe sekasi, ne visada bus teisingai pasirinktas. Nes jūs iškarto galite susikurti pasąmonėje darbo vaizdą, kuris jums sukels neigiamas emocijas ir primins problemą. Tuo atveju būtų geriau teigti- Aš kylu karjeros laiptais. Atkreipkime dėmesį į kaimuose paplitusius užkalbėjimus, jie dažniausiai net nėra susiję su veikiamu objektu. Tarkime, kaip jus nuteikia šis užkalbėjimas padedantis numalšinti danties skausmą ? ''Džiovinto vėjo, pernykščio sniego, šių metų ledo, rupūžės kraujo''
Taip pat prisiminkime afirmacija. Nuoširdžiai kartojant tą patį sakinį, mes sau į galvą įsikalame tą teiginį.
Mūsų realybė. Mes galime paveikti savo realybę, kadangi mūsų protas ją sukuria. Pakeitus požiūrio tašką, pasikeičia ir stebimas objektas. Juk mes patys pavienius veiksmus sulipdome į vieną ir interpretuodami nusprendžiame kodėl ir kaip tai įvyko. Atlikę užkalbėjimą jūs tiesiog įtikite jog rezultatą jūs pasieksite.  Net nėra būtina tarti užkalbėjimą žinant jo reikšmę, reikalingas tik tikėjimas. Pavyzdžiui sator formulė  Lietuvoje naudota nuo pasiutligės, Vokietijoje padėdavo išvengti gaistro.
Yra vienas įdomus viduramžių vienuolių užrašytas užkalbėjimas meilei, teigiama, jog reikia prieš merginą sugiedoti tam tikrus žodžius, ir ji jums negalės atsispirti. Žinoma, turbūt viskas vyksta dėl tikėjimo, jūs atkreipiate merginos dėmesį (prisiminkime satanistų mėgiamą manipuliaciją nuostaba)... Jūs įgaunate pasitikėjimo, nes tikite jog užkalbėjimas pasisekė, o ji atkreipia į jus dėmesį, galbūt net išsigąsta. Yra ir kitoks, panašaus užkalbėjimo aiškinimas, būnant šalia mylimosios įsipjauti ranką ir kraujui tekant tarti užkalbėjimą. O aiškinimas toks, jog valios pastangomis būrėjas sukuria lervą, kuri pasimaitina kraujo energija. Ir pati scena išjudina merginos vaizduotę, atima iš jos energiją, paverčia lengvu laimikiu.

Kaip reikia užkalbėti?
Užkalbėjimas sakomas pašnibždomis, greitai, nes jį reikia ištarti neatsikvėpus, netgi jei formulė kartojama keletą kartų. Burnoje kaupiama maginė galia, o baigus užkalbėjimą staiga išpučiama į užkalbėjimo objektą. Taip pat yra dar vienas būdas ištarti užkalbėjimui jeigu jis yra trumpas. Reikia tiesiai atsistojus kaupti energiją pėdose (energija turi būti tokia stipri, kad ją pajaustumėte. Tai bus šiluma) tada ją kelti į viršų ir vienu metų paleidžiant į aplinką energiją galingai, kone išriaumoti žodžius (tai labiau taikoma burtažodžiams ar kvietimams, siekiant pritraukti materialus/nematerialus objektus, duodant įsakymus). Dažnai pasirenkamas užkalbėjimo laikas priklauso nuo mėnulio fazės. O ypač mėgiamas laikas yra saulei leidžiantis ar tekant.  Jeigu bandoma užkalbėti kitą žmogų, geriausias laikas yra tada, kada tas žmogus miega (tada daug lengviau, paveikti žmogų) . Arba taip pat patogu tai daryti matant tam žmogui. Jis patirs šoką, ims bijoti, išeikvos energiją ir taps lengva auka.

Keletas užkalbėjimų
Nuo rožės-
  Abracadabra
     bracadabr
      racadab
      acada
       cad
         a
Fikus Mikus arabikus.
(Nežinau kodėl, bet jis man visada sukelia šypseną.)
Žodžiai balto balandžio plunksna užrašomi ant sviesto trijose duonos riekelėse, žmogus jas turi suvalgyti ryte saulei tekant, vakare saulei leidžiantis ir vėl ryte saulei tekant.

Padeda atsikratyti rėmens-
Tris kartus ištarti šiuos žodžius: Ėda mane rėmuo, bara mane piemuo, rėmenį barsiu, piemenį karsiu.

Šautuvo užkalbėjimas, kad neišautų-
Šautuvai, stovėk ramiai, Dievo vardu tau paliepiu, neišduok balso, nei ugnies, nei liepsnos, nei kibirkščių, tikrai taip, kaip Švenčiausia Dievo gimdytoja Marija nesutepta ir nekalta mergelė paliko.
Tada reikia šautuvą 3 kartus peržegnoti.


Padariau balsavimą, kadangi berinkdama ir bedėliodama informaciją visai susipainiojau. Būtų įdomu sužinoti kokia yra jūsų nuomonė apie tai kaip veikia užkalbėjimai. Jeigu pasirinkote ''nei vienas iš pateiktų variantų '' būtų smagu jeigu čia pakomentuotumėte savo teoriją. :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 11:24:19
Aš manau jog užkalbėjimai veikia dėl placebo efekto, nes paprastai tai beprasmiškas žodžių rinkinys. Užkalbėjimų būta visokių, ne tik sakytinių bet ir rašytinių. Pavyzdžiui keltai užrašydavo užkalbėjimą ant lapo, o lapą suvalgydavo.
Kadangi nėra jokios vientisos sitemos apibrėžiančios užkalbėjimus, ten tvyro visiškas chaosas, tai gi pasidaro visiškai nesvarbu ką sakai, net tame pačiame kaime gali būti kelios versijos to pačio užkalbėjimo. Vadinasi tai jokia žodžių galia neveikia.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Benamis liepos 03, 2013, 11:26:04
Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 11:24:19
Kadangi nėra jokios vientisos sitemos apibrėžiančios užkalbėjimus, ten tvyro visiškas chaosas, tai gi pasidaro visiškai nesvarbu ką sakai, net tame pačiame kaime gali būti kelios versijos to pačio užkalbėjimo. Vadinasi tai jokia žodžių galia neveikia.


O kodel Gabrieliau manai, kad butinai turi buti kazkoks nuoseklus zodziu junginys, kad uzkalbejimas veiktu? Galbut veikia nes zodziu esme yra panasi?

Uzkalbejimais tikiu, nes jau ne viena zmogu mano seimos rate isgyde nuo ivairiu pvz. odos ligu (egzemos, rozes).

Dede pasveiko nuo hemorojaus. Iki siol nepasireiske.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 11:39:22
Aš nemanau, kad turi būti kažkoks nuoseklus žodžių junginys, gali balbatuoti bet ką. Tiesiog manau jog suveikia placebo efektas ir tiek.
Jokių stebuklingų išgydymų užkalbėjimais neradau registruotų.
Nors kaip religijotyrininkai rašo, tai užkalbėjimu nėra išgydoma, tiesiog liga pereina į kitą organą ir ilgainiui pasireiškia kita foma ir kitais simptomais. Kitas dalykas kurį pastebi tyrėjai yra ligos permetimas kitam žmogui, o tai jau kelia moralines veiksmo dilemas
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Benamis liepos 03, 2013, 11:46:41
Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 11:39:22
Jokių stebuklingų išgydymų užkalbėjimais neradau registruotų.


Reikejo man dedei pasakyti, kad savo pasveikima nuo hemorojaus uzregistruotu ;D

Cia nepaminejau, kad kalbejau apie uzkalbejimus susijusius su maldomis :) Nezinau ar tai ka nors keicia, bet visi isgijimai buvo butent po tokiu uzkalbejimu.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Master liepos 03, 2013, 12:04:52
Chmm..
Paragraf, o aš viską vienaip ar kitaip paminėjau :) Ir apie beprasmių žodžių kratinius, kurie galbūt yra tokie būtent todėl, kad neleistų vizualizuoti problemą, kurią norima panaikinti. Juk vizualizuojant tu jį pritrauksi/pasąmoningai tai įsiminsi/suteiksi jam reikšmės... 
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 12:08:28
Benami, tai nekeičia fakto jog galėjo suveikti placebo efektas :)
Tik nesuprantu, kam kreiptis į užkalbėtojus jei yra medicina

Master, vizualizacija neturi mokslinio pagrindo :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Benamis liepos 03, 2013, 12:16:33
paragrafai, kai seimos rate narys turejo roze, tai net gydytojai jai liepe susirasti "bobute" kuri atlieka uzkalbejimus :)

O dede tiesiog nedriso del hemorojaus kreiptis i gydytojus, nes jam buvo nejauku. Tai gavo kontaktus, nuvaziavo pas viena bobute i kaima, atsigule ant lovos ir ji meldesi stovedama prie jo. Nereikejo net kelniu mautis :) Iki sios dienos problema dingusi (daugiau nei 10 metu praejo).
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 12:20:04
Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 12:08:28
Master, vizualizacija neturi mokslinio pagrindo :)


Daug kas neturi mokslinio pagrindo, bet tai dar nereiskia, kad tai neveikia ar to nera :) Kvaila pasitiketi vien tik mokslu, kai ta pati placebo efekta mokslas negali paaiskinti :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 12:21:31
Na tai pas prastus gydytojus tada kreipėsi tavo giminaitis, nes nieko nėra neatsakingesnio kaip siūlyti gydytis pas kaimo bobutę :)
nelaikinu tokių gydytojų :)

Terore, o kuo mes galime daugiau pasitikėti nei mokslu?
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 12:28:09
Mano manymu yra dalyku pasaulyje kurie tiesiog turi likti be atsakymu.

Pats rasei, kad matei savo akimis kaip zmones po maldu pasveiksta nuo ivairiu ligu, kodel neuzduodi sau klausimo kaip ta galima butu moksliskai paaiskinti? :) Tiesiog ne viskas turi remtis mokslu kuris be to labai daznai klysta.

Tegul mokslas geriau aiskinasi kodel Visata pleciasi ;)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: TinSoldier liepos 03, 2013, 12:28:38
Viešpatie, paragraf, kaip keista tokį skeptiškumą pas tave matyti :o

Ir taip įpratęs buvau nepritarti tavo žinutėms, kad net ir dabar, kai rašai, ką aš galvoju, - norisi prieštarauti :D
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Master liepos 03, 2013, 12:32:24
Matai, bet aš kalbu ir apie savitaigą, afirmaciją.. Vizualizuojant juk viskas keliauja į pasąmonę. O juk pasąmonė nesupranta žodžio ne. Norėdamas mesti rūkyti, kartodamas metu rūkyti, vis priminsi sau šią problemą, sukelsi stresą ir pakliūsi į ratą.
Ps. Kažkaip keistoka teigti, kad viskas kas nepripažinta mokslo neegzistuoja, ypač kai pats viską argumentuoji religinėmis tiesomis. Aš manau.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 12:34:49
Išgydymai, manau irgi racionaliai gali būti paaiškinami, juk mes nežinome iki galo kaip veikia liga, kokie principai suveikia kai žmogus pasveiksta. Aš tikiu kad būna stebuklų, bet jie super retas reiškinys. Vėl gi tų išgydymų, vienareikšmiškai nepriskirčiau stebuklo kategorijai. Gal tai visiškai racionaliai paaiškinamas dalykas.
Man patinka, kad katalikai ilgai neskelbia visokių stebuklingų išgijimų. Pradžioje atliekamas ilgas tyrimas, su medikų ir kitokių mokslininkų išvadomis ir retais atvejais yra pripažįstama jog to neįmanoma paaiškinti. Tačiau daug dažniau randamos racionalios priežastys.

TinSoldier, aš gi nuo pat pradžių sakiau kad esu skeptikas, o tu netikėjai :)

Master, aš kuo mažiau stengiuosi argumentų ieškoti religiniuose postulatuose.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 12:37:01
Na tai tavo ziniai jau antra Jono Pauliaus II stebukla Vatikanas patvirtino: http://www.delfi.lt/news/daily/world/vatikano-ekspertai-patvirtino-antraji-popieziaus-jono-pauliaus-ii-stebukla.d?id=61761365 - mokslas miega? :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 12:42:36
Tai aš sakau, kad retai bet pasitaiko tokių dalykų, bet šiaip aš netikiu tokiais stebuklais.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: TinSoldier liepos 03, 2013, 12:44:01
Aš būčiau miręs popiežius, galintis daryti stebuklus, tai blem.. tikrai būčiau originalesnis.

Surinkčiau ten iš pomirtinio pasaulio Freddy Mercury, Jimi Hendrix'a, Jim'ą Morrison'ą, Janis Joplin, John'ą Lennoną, etc..., ir surengčiau koncertą, gyvai transliuojamą visai planetai. Va čia tai stebuklas būtų.

Tokį popiežių tai galima būtų šventuoju pripažinti.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 12:49:56
Tai tam kad paskelbtų žmogų šventuoju, po jo mirties turi įvykti kažkiek tai stebuklų, kurie būtų priskiriami jo užtarimui. Kitaip negalima paskelbti šventuoju.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 12:53:03
Tikrai nebutu nieko keisto jeigu apie moksla aiskintu zmogus kuris nesimeldzia ausktesniai jegai :) O kai tokius dalykus girdziu is taves paragraf, tai mazu maziausiai keistai tai skamba ;D Bent jau man :)

Priejome prie isvados, kad visgi buna stebuklu Zemeje, nors ir retai kuriu mokslas negali paaiskinti. Ta pati Placebo efekta galima lengvai prie stebuklu priskirti. O ir to Benamio dedes isgijimas nuo hemorojaus irgi galime pavadinti tam tikru stebuklu :)

Na bet zinoma, cia galime pavaryti TinSoldierio stiliumi ir pasakyti: bet palaukite - mokslininkai neuzfiksavo hemorojaus dydi pries ir po uzkalbejimo! ;D
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: TinSoldier liepos 03, 2013, 12:56:19
Citata iš: Teroras  liepos 03, 2013, 12:53:03
Ta pati Placebo efekta galima lengvai prie stebuklu priskirti.


Tikrai ne. Placebo efektas kuo puikiausiai psichologiškai paaiškinamas. Savįtaigos dėka žmogus mobilizuoja organizmą kovoti, pasąmoningai suaktyvina gynybos mechanizmus, kurie ir veikia. Žmogaus organizmas turi neįtikėtinas galimybes gydyti save.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: puodukas liepos 03, 2013, 12:58:45
Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 12:21:31
o kuo mes galime daugiau pasitikėti nei mokslu?
Visų pirma aš ne prieš mokslą, bet nereikia pamiršti, kad moksle yra daug nepatikrintų dogmų, kurios priimamos kaip įrodyta tiesa, net nepaminint, kad tai tik teorijos.
O ir paprasčiausias dalykas- traukos dėsnis. Yra tik įvardintas reiškinys su aprašytom savybėm, todėl susidaro įspūdis, kad mes žinom kokiu principu jis veikia.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 13:02:34
Terore, mokslas ir religija nėra priešai, o kas teigia priešingai tas arba vieno arba kito neišmano.

Puoduk, tokie dalykai kai pamirštama pasakyti jog tai tik teorija, kyla tik dėl to jog plačioji masė į tai nesigilina ir kad tai teorija, rūpi tik tiems mokslininkams, kurie ties ta sritimi dirba, o masėms tai nerūpi
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 13:25:26
Ne apie pacia religija kalbu kaip apie visuma, o apie tavo asmenini tikejima Auksciausiuoju :) Cia jau nesiderina su skepticizmu man niekaip ;) Bet kaip visuomet pabreziu cia tik man taip atrodo. Lygiai ta pati liecia ir stebuklus - jeigu jais tiki (nors kaip tu sakai jie laaaabai retai buna - bet tai nekeicia fakto, kad buna), tai kaip gali save vadinti skeptiku? :)

Tu gal kaip ir as tik noretum buti skeptiku, bet beda tame, kad mes jais nebusime :) Nes tiek tu, tiek as tikime dalykais kurie priestarauja mokslui ir racionaliems paaiskinimams.

TinSoldieri, savo teigini man nepateikinek kaip nenugincijamo fakto, nes taip negrazu :) Galeciau su tavimi vel pradeti diskusija pateikdamas daugybe pavyzdziu kai zmones pasak mokslo ir medicinos turetu jau grabe buti arba guleti lovoje kaip darzvoves, bet tiesiog siandien to nenoriu nes ir tu zinai ir as zinau, kad tikrai neitikinsim vienas kito savo tiesomis. Jeigu sukursi tema apie Placebo kur nors galbut kai bus noras ir kai busiu isgeres sutiksiu padiskutuoti ;D
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 13:33:58
Skeptikas nėra tas kuris remiasi tik mokslu, o būtent tas kuris viskuo abejoja. Aš Dievu abejoju kasdien ir kasdien ieškau įrodymų jog jis yra arba jo nėra.
Aš šiaip nelabai ir tikiu visokiais mokslo nepatvirtintais dalykais, nors dievu noriu tikėti, nes logika verčia tai daryti. Aš dievu abejoju kasdien. Tam ir studijavau teologiją, kad suprasčiau kaip ten kas yra.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 13:40:15
Na is tavo ankstesniu postu galima spresti, kad pvz. magija tu tikrai tiki :) Bet galu gale jeigu nori save vadinti skeptiku tai niekas nedraudzia ;)

Mano akimis zvelgiant siame forume buvo/yra tik 2 tikri skeptikai: TinSoldieris ir Crystal :) Visi kiti tik mano tokie esas. Ypac daug tu skeptiku yra "Prisistatymai ir pasveikinimai" skyriuje, nors kai paskaitai ju zinutes tai tiesiog pagalvoji, ka jie nori apgauti? Jeigu kitus, tai viskas ok, bet jeigu save, tai tada apmaudu :)

Bet cia jau laaaabai nukrypom nuo temos jauciu :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 13:43:11
Ne, magija šiaip aš netikiu. Mane ji domina tik kaip sistema. Dar žinau, kad žmonėms blogai nuo to būna. Šiaip būtų blogai jei tyrinėčiau magiją ir paranormalius reiškinius ir jais tikėčiau
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Teroras liepos 03, 2013, 13:49:48
Na tada nezinau ;D Anksciau teigei, kad magija veikia, kad priveda prie dvasiniu kanciu, kad galedavai net merginas magijos pagalba i savo puse pavergti, o dabar teigi, kad ja netiki ;D Kazkoks vartaliojimasis juntamas :D Na bet cia sazines reikalas ;)

Tuo tikriausiai ir baigiu off-topa sioje temoje :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: paragraf 78 liepos 03, 2013, 13:52:45
Taip, anksčiau aš daug kuo tikėjau, bet žinai, žmonės keičiasi ;) jei nesikeiti vadinasi netobulėji.
Tavo tiesa, nusiofftopinom
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: preacher liepos 03, 2013, 22:34:26
Netikiu nei užkalbėjimais, nei žodžių poveikiais, jei ir būna kokių sutapimų tai tik atsitiktinumas.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 03, 2013, 22:53:31
Atsitiktinių dalykų nebūna :) Visada yra priežastis tam :)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: preacher liepos 03, 2013, 23:56:58
Na, taip, bet mažiausiai tas priežastys lemia žodžiai, užalbėjimai. Kiek būna susipyksta dvi vidutinio amžiaus rubuilės, cypiančiabalsės kaiminės iki pat kaulų pripildytos "rusiškojo buitinio debilizmo" ir viena kitą keikia, prakeikinėja, tačiau ar dažnai tie jų praikeiksmai veikia? Žmogus gali būti emocionalus, depresyvus, bukas, nenorintis pripažinti, kad nėra teisus ir t.t Ir tad agali keikti, prakeikinėti ir t.t Tas pats principas ir kaip kaimose bobutes, kurių išsilavinimas ir t.t yra labai riboti, gyvendamos trobose, nešvaroje, būnančios bedantės,  pradeda gydyti ir užkalbinėti ligas, vėžius ir t.t
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 04, 2013, 00:00:03
Tai dažnai pas tas bobules nėra žodžiuose jokios energijos, tik pasižodžiavimas, nes po dienos, jau vėl būna geros draugės davatkėlės.

Klausimas, buvai bent pas vieną, žolininkę, užkalbėtoją namuose? Kažkaip nelabai tikiu. Kažkokių keistų stereotipų prisigalvoji. Kaimo žmonės gana švariai gyvena. Aišku kiek leidžia sąlygos, bet nešvaroje gyvenančių ir miestuose pilna. Aišku apie visokius kaimo degradus alkoholikus nėra nei ką kalbėt. Ir dantis greičiau miestiečiai pameta, nei kaimo žmonės ;)
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: preacher liepos 04, 2013, 00:20:06
na, jos gydo žmones su žolėmis, užkalbėjimais čiakrom ir t.t Biochemikai ir t.t Tiek as kūria vaistus gi atlieka N tyrimų ir su žolėmis ir su ekstraktais, tai jei tu bobučių užpilai, žolės būtu tokie veiksmingi, tai farmacininai išrastu vaistus pagal jų formules, ekstraktus ir t.t Tačiau dažniausiai tie kurie klauso ir gydosi pas bobutes, grižta pas medikus dar prastesnės būklės ir tada: Daktare, padėk! Kad ir kaip gražiai tos pasakos ir mantros, čiakros atrodytų, visgi tikėjimas burtais ir magijom į šviesą, tiesą ir geresnį rytojų, sveikatą neveda. Tik mokslas, kuris gali su mokslinių metodų patikrinti ir t.t gali padėti mums rasti būdus kaip gydytis ir t.t
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: Master liepos 04, 2013, 00:33:48
Citata iš: preacher  liepos 04, 2013, 00:20:06
na, jos gydo žmones su žolėmis, užkalbėjimais čiakrom ir t.t Biochemikai ir t.t Tiek as kūria vaistus gi atlieka N tyrimų ir su žolėmis ir su ekstraktais, tai jei tu bobučių užpilai, žolės būtu tokie veiksmingi, tai farmacininai išrastu vaistus pagal jų formules, ekstraktus ir t.t

O.o  aš pati studijavausi apie žoleles (iš mokslinės pusės) ir tų bobučių antpilai laabai veiksmingi, kadangi augaluose yra visokių cheminių medžiagų . Taigi antpilų kaip ir vaistų sudėtis panaši...  Tavo manymu, bobutė patarusi kaimynei išgerti valerijono antpilo (kuriame yra alakoidų ir kurie veikia kaip raminamieji, jei neklystų) arba patarusi pakramsnoti citrinos ir taip išgydžiusi skorbutą padarė kažkokią magiją? Visa ta žolininkystė ir remiasi žolelių vitaminų ar kokių kitų medžiagų žinojimu ir manipuliavimu.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: lt133 liepos 04, 2013, 00:40:05
Aš laikausi Lazarevo pozicijos šituo klausimu.

Veikia tai, ką žmogus ilgai laiko savyje ir kas nueina į pasąmonę. Šiaip ištarti žodžiai mažai ką reiškia kad ir iš pykčio, jeigu žmogaus nekeiki tiek ilgai, kad neapykanta tampa pasąmoninga.
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: preacher liepos 04, 2013, 00:44:54
Master, tokius patarymus gali ir šeimos gydytojas patarti ar knygoje pats perskaityti ir t.t
O, šiaip mažiau jūs tikėkite tom ezoterinėm, maginėm nesąmonėm, nes jos tikrai jūsų nepavers nei protingesniais, nei išskirtiniais, nei suteiks jums realios naudos šiame gyvenime ....
Antraštė: Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 04, 2013, 00:44:59
Citata iš: preacher  liepos 04, 2013, 00:20:06
na, jos gydo žmones su žolėmis, užkalbėjimais čiakrom ir t.t Biochemikai ir t.t Tiek as kūria vaistus gi atlieka N tyrimų ir su žolėmis ir su ekstraktais, tai jei tu bobučių užpilai, žolės būtu tokie veiksmingi, tai farmacininai išrastu vaistus pagal jų formules, ekstraktus ir t.t Tačiau dažniausiai tie kurie klauso ir gydosi pas bobutes, grižta pas medikus dar prastesnės būklės ir tada: Daktare, padėk!


Kaip sako Master, tie visi antpilai yra vos ne tas pats kaip vaistinėj, tik pokelis tablečių nekainuoja 60lt. Manai žolininkės iš oro nieko nenusimanydamos kažkokius antpilus gamina? Turi jos ir receptūras ir viską :)


Citatakad ir kaip gražiai tos pasakos ir mantros, čiakros atrodytų, visgi tikėjimas burtais ir magijom į šviesą, tiesą ir geresnį rytojų, sveikatą neveda.


Oho, tikrai? Nice story bro  :D

CitataO, šiaip mažiau jūs tikėkite tom ezoterinėm, maginėm nesąmonėm, nes jos tikrai jūsų nepavers nei protingesniais, nei išskirtiniais....


Bet kokios žinios, verčia rastis naujas sinapses :) o kas domisi ezoterika ar magija, tai tikrai nesiekia būti išskirtinesni, ar protingesni už kitus. Na aišku nekalbu apie visus nesubrendėlius, kurie nori jėgos ar kad juos įsimylėtų pamela anderson ;D

Bet ši tema apie tai kodėl veikia užkalbėjimai, jei nori pasikalbėt plačiau, AŽ, sukursiu naują temą.