Paskutiniai įrašai

Puslapiai1 2 3 ... 10
1


CitataOothukkadu Venkata Kavi, an 18th-century renowned classical Carnatic music composer, composed the highly popular Tamil devotional song "Maadu Meikkum Kanne Nee". Oothukkadu Venkata Kavi (1700 - 1765) was a Carnatic composer of songs and a poet. He is one of the greatest Carnatic composers of all time. He was a great composer who created beautiful melodies with a deep love for Krishna. Carnatic musicians all over the world still sing many of his songs today.

This song is constructed in the style of a discussion between Lord Krishna and his mother, Yashoda, in which Yashodha asks Krishna not to go  to cow herding with his friends. In response, little Krishna convinced his mom and asked her not to stop him. This track is enhanced by an amusing debate between a son and his worried mother.
2
Kas yra bhakti?

Apie bhakti mums papasakojo bei aprašė Gaudija vaišnavų dvasinių mokytojų seka, ateinanti iš dvasinio pasaulio, prasidedanti nuo Viešpaties Krišnos. Viskas, ką parašysiu, sužinota iš jų.

Bhakti tai mūsų ryšys su Aukščiausiąja Realybe, Aukščiausiuoju Asmeniu.

Dabar mes esame Aukščiausios Realybės išorinėje energijoje, materialiuose pasauliuose, kuriuose pilna problemų, kur mus kankina laikinumas, ligos, senatvė, mirtis, įvairios kančios, kurias kelia mūsų protas bei kūnas, kitos gyvos esybės ir gamtos stichijos.

Aukščiausioji Realybė turi kitą energiją - vidinę dvasinę energiją, kuri yra apreiškusi amžinus dvasinius pasaulius. Pagal savo prigimtį, mes esame tos vidinės dvasinės energijos dalelytės, mūsų tikrieji namai yra amžinieji dvasiniai pasauliai, Aukščiausiojo Asmens buveinė.

Aukščiausioji Realybė yra asmeniška ir vieninga. Tai asmeniška dvasinė absoliuti būtis, kuri išsiskleidė į daugybę formų, asmenų. Centrinė ir pirmapradė Aukščiausios Realybės asmenybė yra Krišna. Viskas kyla iš Krišnos, viskas yra arba Jis, arba Jo pilni bei daliniai skleidiniai, arba Jo energijos, arba Jo energijų dalelytės. Krišna yra būties centras ir šaltinis, Aukščiausioji Realybė viename Asmenyje.

Kaip galime nujausti ir suprasti, Krišna yra pats nuostabiausias, gražiausias, meiliausias asmuo visoje būtyje. Iš ko tai suprasti? Kadangi Jis yra visko šaltinis. Viskas ir bet kas, ką mes patiriame, ko mes siekiame, kas mus žavi, ką mylime, kyla iš Krišnos. Jis visų tobulybių ir idealų šaltinis, aukščiausia tobulybė ir idealas, tobuliausia absoliučioji pirmapradė realybė. Vadinasi, Jam būdingas absoliutus grožis, absoliuti jėga, absoliutus turtingumas, absoliutus žinomumas, absoliuti nepriklausomybė. Taip pat, absoliuti, pati gražiausia meilė, pats gražiausias pavidalas, patys meiliausi ir žaismingiausi santykiai. Viskas vyksta pagal Jo valią, pagal Jo norus. Viskas, kas egzistuoja, yra Jo žaidimai. Šitas pasaulis yra Jo žaidimas, dvasinis pasaulis irgi yra Jo žaidimas.

Mūsų buvimo šitos išorinės energijos apreikštuose pasauliuose vykstančiame Krišnos žaidime tikslas yra pereiti į dvasinio pasaulio Krišnos žaidimą. Dalyvavimas šiame išoriniame Krišnos žaidime yra laikinas, galiausiai mes turime patekti į amžinuosius Krišnos žaidimus. Kaip Krišnos vidinės energijos amžinos dalelytės, dvasinės sielos, pagal savo sandarą ir prigimtį esame mylintys/mylinčios Krišną. Tokia mūsų sielų natūrali dvasinė funkcija, plaukianti iš sielos dvasinės sandaros. Kaip vandens savybė yra skystumas, taip sielos savybė yra dvasinė meilė Krišnai. Mylėti Krišną reiškia būti dvasine asmenybe ir bendrauti ir dalyvauti Krišnos žaidimuose taip, kad Jis būtų laimingas, siekiant Jo džiaugsmo. Kai Krišna laimingas, tada visos Jo energijų dalelytės irgi patiria laimę, nes Aukščiausioji Realybė yra absoliuti, vieninga, nepadalinta. Tokiu būdu, bhakti - mylintis bendravimas su Krišna - padaro mus laimingus. Tokia yra giliausia ir aukščiausia egzistencijos forma, tikrasis gyvenimas, galutinis mūsų egzistencijos tikslas, link kurio išsipildymo mes judame, būdami šiame išoriniame Krišnos žaidime, suprasdami tai, arba nesuprasdami.

Sukdamiesi materialiuose pasauliuose, keisdami kūnus, gyvendami daugybę gyvenimų, mes daugybę kartų sutinkame Krišną ir Jo skleidinius, įvairias Jo formas, tokiu būdu turime šansą aktualizuoti mūsų sielų dvasinę prigimtį, aktualizuoti mūsų ryšį su Krišna. Dabar mes neprisimename kad tokių kontaktų būta praeituose gyvenimuose, bet šiame gyvenime mes vėl gavome šansą kontaktuoti su Krišna ir kitomis Krišnos formomis. Štai ką mes iš tikrųjų veikiame materialiame pasaulyje - mes gyvenime šiuos gyvenimus tarsi sau, bet tikroji jų prasmė yra kontaktai su Krišna, kurie galiausiai mus pašauks į bhakti kaip tikslo suvokimą, ir tada to tikslo siekimą ir išsipildymą. Taip mes atrasime amžinąją laimę, amžinąją tobulybę, nukeliausime į galutinį mūsų kelionės tikslą.
3
Citata iš: violetpink1  gegužės 19, 2024, 02:05:25Aš nutraukiu komunikavimą su ne šeimos nariais.
Už manęs pažinimą ir už bet kokį poveikį man - ar gerą ar blogą - jums visiems ir jums visoms teks brangiai susimokėti.
Aš jums buvau ne už dyką.
Dabar aš jums nebesu.
Jūs visi ir jūs visos mane nuvylėte.
Aišku kaip visuomet ir yra gamtoj - šitus klausimus geriausiai išsprendžia - mirtis.
Bet tik tuo atveju, jei negimstama vėl.
Na bet čia jau vėl kiti dalykai.
Verčiau galvokite apie tai, kad dabar visi ir visos esate man skolingi nes mane pažinojote, skaitėte, darėte man poveikį ir taip toliau.
O paskui palikote kaip šūdą.

Palieku ir aš jus su tokia pačia potekste kaip ir jūs mane.

Tik nepamirškit - susimokėti - teks.
4
Apie viską / Nuo gegužės 1 paros aš nutrauk...
Last post by violetpink1 - gegužės 19, 2024, 02:05:25
Aš nutraukiu komunikavimą su ne šeimos nariais.
5
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:30:34
Tai reikalauja atsirišimo nuo kai kurių dalykų.
O kai kuriuos reikia atlikti būtent tiksliai.
Tiksliai atliktos transformacijos duoda tikslų erdvėlaikį.
6
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:29:00
Pradėti galima bet kada.
7
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:28:11
Yra labai svarbu atlikti tikslias transformacijas prieš šitą dalyką.
Einant laikui, būna laiko perskaičiavimai, egzistenciniai.
Būtent tuo metu ir užsiskaito tiksliosios transformacijos.
8
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:21:54
Tai kažkaip susiję su vasaromis kai džiūsta žolė ir stagarai miškuose.
Taip, aš kalbu apie tą patį laiką, kuris būna skirtingu metų laiku.
Būna vasarą, toje sausoje laukymėje viduryj miško, o būna žiemą, kai daug sniego.
9
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:15:36
Paaiškinti, kuo ypatingos buvo tos žiemos paros - nėra paprasta;
tai susiję kažkas su išmintimi;
su aukštesniu žinojimu;
su aukštesniuoju jautimu.
10
Apie viską / Įsiklausykime: tai gali būti m...
Last post by violetpink1 - gegužės 18, 2024, 11:14:05
Gegužei einant į antrą pusę, o tiksliau, jau einant antrąja puse: prisimenu vieną ypatingą žiemos dieną, gal net ne vieną žiemos dieną, o daugiau dienų;
buvo daug sniego;
buvo rytas;
kartais, pro debesis pasirodydavo Saulė.
Puslapiai1 2 3 ... 10