11 dainų, kuriomis CŽV kankina kalinius

Pradėjo Teroras, birželio 26, 2014, 22:53:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Įsivaizduokite, kad sėdite susigūžęs nedidukėje, tamsioje patalpoje. Jūsų rankos surištos tarpukojyje, o ant galvos - ausinės, kurių negalite nusiimti. Grupės Queen daina kartojama 30 valandų be paliovos ir jūs seniai praradote sugebėjimą protauti. Ir tai gali tęstis ne vieną mėnesį.

Kankinimai, pasitelkus muziką, buvo įprasta CŽV praktika nuo pat "išplėstinės tardymo metodų praktikos" programos taikymo pradžios XXI amžiaus pirmame dešimtmetyje. Šita programa buvo sukurta, turint tikslą "sukelti kaliniams baimės, dezorientacijos ir bejėgiškumo jausmus".

Komandos, atliekančias psichologines operacijas, narys Markas Hadselas taip aprašo muzikinių kankinimų taktiką: "Jei kalinį priversime klausytis vienos ir tos pačios dainos 24 valandas per parą, tai jo smegenų ir organizmo funkcijos pradeda adaptuotis prie naujų sąlygų, minčių eiga sulėtėja, valia palūžta. Ir tada mes ateiname ir su juo kalbamės".

Kankinimas muzika buvo populiarus iš dalies dėl to, kad nekėlė visuomenėje didelio pasipiktinimo. Ir tiktai žmonės, kurie visa tai patyrė, gali suprasti, ką tai reiškia, kai kitados mėgiama daina tampa mirtinu priešu.

Štai 11 dainų, kurias amerikiečių kariškiai ypač dažnai naudodavo kankinimams.

Eminem - "The Real Slim Shady"

Binjamas Mohamedas klausėsi šios dainos 2 dienų iš eilės.

-Klausiausi šito be sustojimo vis iš naujo ir iš naujo. - pasakojo jis savo advokatui Klaivui Smitui, kuris tuo pat metu yra britų organizacijos Reprieve įkūrėjas ir direktorius. Organizacija kovoja už kankinimų muzika uždraudimą. - "CŽV nepalikdavo žmonių, įskaitant ir mane, ramybėje nei dieną, nei naktį ištisus mėnesius. Daug kas išėjo iš proto.

Mohamedas tvirtina, kad girdėjo kaip kiti kaliniai, kankinami tuo pačiu metodu, beviltiškai rėkė ir daužė galvas į sieną.

"Take Your Best Shot" - metalo grupė Dope

Britanijos pilietis Ruhalas Achmedas pasakojo, kaip jį tardė 2008 metais: "Aš galiu ištverti mušimą, su tuo problemų nėra. Kai tik tu susitaikai su situacija, kad tave veda tardyti ir ims mušti, baimė praeina. Tu gali tam pasirengti psichologiškai. Tačiau psichologiniams kankinimams pasirengti neįmanoma."

Jis pasakoja, kad su muzika jį kankino daug kartų, naudodami įvairias dainas. "Pradedi jausti, kad eini iš proto. Nustoji suprasti, kas vyksta. Labai baisu galvoti apie tai, kad gali išeiti iš proto dėl muzikos, dėl didelio garso ir dėl to, kad po kurio laiko tu nustoji girdėti melodiją. Viskas kas lieka - tai tik garsus bumbsėjimas".

Kristina Agilera - "Dirrty"

Ši daina tapo dalimi kankinimų, sąlyginai pavadintų "Blogas musulmonas". Tokį kankinimą patyrė Mohamedas al Katanis, kuris, kaip manė tardytojai, dalyvavo Rugsėjo 11 teroro akte. Nesiliaujanti Agileros seksualinio himno kakofonija turėjo sunaikinti Katanį kaip musulmoną.

Daug kitų kalinių patyrė tokį pažeminimą: tardymo metu moterys-kalėjimo tarnautojos defiliavo priešais juos toples ir atliko "šokį ant kelių" bei tepliojo kalinius raudonu skysčiu, kurį jos vadino menstruacijų krauju.

"Zikrayati" - Mohamedas el Kasabgis

Naudodami kankinimo būdą "blogas musulmonas", tardytojai kartais leido ir įprastesnę kaliniams muziką. Jie tikėjosi pasinaudoti kultūriniais musulmonų tabu, o taip pat kaltės jausmu žmonių, kuriems draudžiama klausytis muzikos šventomis dienomis, kai tenka laikytis itin griežto religinio asketizmo.

Tardytojai leido al Kataniui arabišką muziką per pirmą Ramadano dieną, 2002 gruodžio 7. išgirdęs pažįstamus garsus, jis ėmė šaukti, kad klausytis muzikos - tai islamo įstatymų pažeidimas. Realiai Korane nėra tokio įstatymo, tai greičiau pažiūros, susijusios su nacionaline kultūra.

"Babylon" - Deividas Grėjus

Akivaizdu, kad kariškiai naudojo Grėjaus baladę dėl joje paliestos biblinės temos. Vokiečių muzikologas Kristianas Grunis įjungė šią dainą vienam iš buvusių Gvantanamo kalinių, kuris čia pat apsiverkė ir ilgai negalėjo nusiraminti.

Psichologės Siuzen Kjusik nuomone, muzikinis kankinimas baisus tuo, kad kėsinasi į vidinę žmogaus erdvę, kuri fizinio smurto atveju dažniausiai išlieka saugi.

Muzika užpildo kalinio vidinę erdvę melodijomis ir kultūriškai reikšmingu turiniu, priklausančiu tardytojo pasauliui ir kaliniui daugiau nebelieka kur pasislėpti nuo skausmo.

Būtent dėl to amerikiečių kareiviai aktyviai naudojo tokias patriotines kompozicijas kaip Nilo Daimondo "Amerika" ar Dono Maklino "Amerikietiškas pyragas".

"I Love You" - populiaraus animacinio personažo Barnio tema

Tai viena populiariausių muzikinių kompozicijų CŽV kankinimo arsenale. Kai dainos autorius Bobas Singltonas sužinojo, kaip naudojamas jo kūrinys, jis nusijuokė: "Man pasirodė tokia kvaila mintis, kad nekalta vaikiška dainelė gali būti pavojinga suaugusio žmogaus psichinei būklei. Toks kankinimas negali būti baisesnis už mano kaimyno kondicionieriaus triukšmą. Galbūt garsas ir veikia nervus, bet ne iki tokio lygio, kad žmogus palūžtų ir prisipažintų padaręs nusikaltimus prieš žmogiškumą".

Galbūt taip ir būtų, jeigu tasai kūrinys nesikartotų be paliovos ištisas savaites tokiu garsu, kad plyšdavo ausų būgneliai.

"Saturday Night Fever" - muzika iš filmo "Šeštadienio vakaro karštligė, autoriai - grupė Bee Gees

Moazamas Begas - pusiau pakistanietis, pusiau anglas, buvo areštuotas CŽV darbuotojų Pakistane 2002 metais. Išėjęs į laisvę, jis parašė memuarus ir papasakojo apie kankinimus, kuriuos naudoja amerikiečių karinė ir kalėjimų sistema. Bagramo kalėjime Afganistane jį kankino grupės Bee Gees kūryba.

Iš pradžių jis galvojo, kad tai pokštas: "Kartą jie įjungė "Saturday Night Fever" visai nakčiai. Pamaniau, kad vargu ar tuo galima palaužti ką nors iš tų, kuriuos pažįstu. Tačiau kuo toliau, tuo labiau nepakenčiama darėsi. Tai buvo išties siaubinga - tamsa, ankštumas, labai karšta. Negalėjau nieko matyti, nieko daryti, nebuvo su kuo pasikalbėti". Vienintelis dalykas, kurį galėjau daryti - daužytis į sienas. Ir dar ta muzika... Aš sutikau žmonių, kurie po tokio kankinimo buvo pasirengę papasakoti amerikiečiams viską, ką tik tie norėjo išgirsti ir nesvarbu, teisybę ar ne".

Tema iš pašarų reklamos "Meow Mix"

Pagrindė kankinimo muzika idėja yra ta, kad būtina sukurti tokius kankinimus, kurie nekeltų visuomenėje pernelyg didelio pasipiktinimo. Pavyzdžiui, tema "Saturday Night Fever" priklauso būtent tokioms, visuomenei "priimtinoms" kompozicijoms. Tai pačiai kategorijai priklauso ir muzika iš "Meow Mix" reklamos. Mintis, kad mielas miaukimas gali tapti kankinimo įrankiu, daug kam sukels šypseną.

Tačiau, kaip rodo praktika, po ilgalaikės sesijos, per kurią griaudėja sunkusis metalas, šitas netikėtai pasigirstantis iš garsiakalbių miaukimas gali itin efektyviai išvesti iš proto.

"The Beautiful People" - Merilinas Mensonas

Kalinys Begas, kurį privertė klausytis disko stiliaus, pasakojo, kad muzikiniai kankinimai jo taip nepalaužė kaip kitų. Labiausiai nuo tokio kankinimo kentėjo nuošalių Afganistano ir Jemeno provincijų gyventojai, kurie niekad anksčiau negirdėjo vakarietiškos muzikos. Jiems tokia patirtis buvo pačia siaubingiausia, kokią tiktai galima įsivaizduoti.

Pačiam Begui baisiausiu išbandymu tapo nemiga. Kartais muzika nutildavo trims naktims ar panašiai, tačiau miego ritmas jau būdavo sutrikęs. Žmogus praranda galimybę normaliai miegoti. Jeigu muzika buvo junginėjama įvairiu laiku, žmogus nebegali nuspėti, kada ji prasidės, o kada baigsis ir tai labai išsekina, erzina, varo iš proto. Prie to prisideda dar ir nežinomybė, kada tave paleis, kada ves į tardymą ar perkels į kitą kamerą.

"Daug kalinių kentė įvairaus pobūdžio baimės priepuolius: padažnėdavo kvėpavimas, žmogus prarasdavo savikontrolę, pradėdavo mėtyti į sienas viską, kas pakliūdavo po ranka, imdavo puldinėti kitus žmones ar verkti".

"Fuck Your God' - amerikiečių sunkiojo metalo grupė Deicide

Neretai muzikinių kankinimų poveikį pajusdavo ir patys amerikiečių kariškiai. Buvęs karinis vertėjas Tonis Laguranis pats vos neišsikraustė iš proto tardydamas kalinį, kurį vertė klausytis patį sunkiausią metalą: "Umaras klūpėjo ant kelių, o mes paeiliui šaukėme jam tiesiai į ausis savo klausimus. Jis sukinėjo galvą, mėgindamas suprasti, kur mes esame. Maždaug po pusvalandžio jis ėmė dejuoti. Mes ėmėme rėkti dar garsiau, parinkdami dar žiauresnius žodžius. Man ėmė skaudėti gerklę, ūžė ausyse, o nuo specifinės šviesos praradau orientaciją erdvėje. Supratau, kad ilgai viso to neištversiu".

"Nuo šitos muzikos ir šitos šviesos aš dariausi vis agresyvesnis ir agresyvesnis, o kalinys kaip ir anksčiau nenorėjo bendradarbiauti, dėl ko dar labiau mane siutino".

"We Are the Champions" - grupė Queen

JAV karinio jūrų laivyno veteranas Donaldas Vansas patyrė šį kankinimą po to, kai amerikiečių kariškiai staiga užpuolė irakiečių saugos firmą, kurioje jis dirbo kaip FTB informatorius. Kai visus darbuotojus areštavo, su Vansu elgėsi kaip su įtariamuoju - išsiuntė į oficialiai neegzistuojantį kalėjimą ir rengė muzikinius kankinimus.

"Negaliu pasakyti, kiek kartų teko išklausyti šią dainą, kuri anksčiau man labai patiko."

Vansas ištvėrė kankinimą tiktai dėka puikaus karinio pasirengimo. Jis ėmė kalbėtis pats su savimi, susigalvodavo pokštų, mėgindamas išsaugoti racionalų mąstymą. Jis suprato, kad jeigu leis muzikai visiškai užvaldyti jo mintis, tai gali visam gyvenimui išeiti iš proto. Būtent toks metodas leido jam išeiti iš kalėjimo galutinai nepalaužtam.

http://www.versijos.com/publ/depopuliacija/represijos/11_dainu_kuriomis_czv_kankina_kalinius/64-1-0-1191

.L.U.T.H.O.R.

Man rodos šiuolaikinis jaunimas lengviau atlaikytų tuos kankinimus, nes muzikos klausymas daugumai tapę grynai kaip fonas. :D Net jei ir ta pati daina visą laiką :)

Teroras

Cia tau tik taip atrodo... As galiu garantuoti jeigu tau atimtu telefona, PC, visus kitus daiktus i kuriuos galetum nukreipti savo demesi (tiesiog paliktu su savo mintimis), tai tu laipiotum po sienas po kokios savaites kai 24/7 skambetu tarkime stai tokia dainele:

Miegi, nemiegi, galvoji, nukreipti mintis, taciau dainele ir toliau sau skamba, skamba ir skamba...

.L.U.T.H.O.R.

:D :D :D
Na čia aišku, kiekvienas palei save tegali žiūrėti. Ir nežinia kaip ten būtų iš tikrųjų  :D  Daryčiau tikriausiai tą patį kaip Donaldas Vansas.
Tiesiog atrodo, bent jau palei save galiu sakyti, kad labai lengva "tune out", padaryt nuo muzikos tos. Ir užsiimti savo mintimis ar kažkuo :D

not lucky

Man tai butu laime jei bandytu kankinti su ta eminem daina, nes patinka ta daina.

Supera

O man atrodo, kad ir ta mėgstama daina po paros per gerklę išlystų.

not lucky

Abejoju, nes prie tokiu dainu esu prates ir lengvai nepaveiktu su muzika plius dar butu nemokamas muzikos paklausymas. Ir manau todel musulmonus paveikia, kad jiems nuo islamo smegenys gerai isplautos tai bijo tokiu geru dainu kur pas mane visada skamba kai vienas esu.

Pensininkas

Citata iš: not lucky  liepos 02, 2014, 20:53:10
Abejoju, nes prie tokiu dainu esu prates ir lengvai nepaveiktu su muzika plius dar butu nemokamas muzikos paklausymas. Ir manau todel musulmonus paveikia, kad jiems nuo islamo smegenys gerai isplautos tai bijo tokiu geru dainu kur pas mane visada skamba kai vienas esu.

Nu tai isivaizduok tau bieberi paleidžia nesveiku garsu, labai linksma ar ne???
čia daug nesuvokia kokia žala psichikai, visi mano kad ištvertu tas dainas bet patys pabandykit pasijungti pvz ta metalika ir gulėkite sau ,,ramiausiai" Cj 30 min. neištversit

Aukštyn