Didžiausia žmonių išrausta duobė

Pradėjo Hekate, kovo 16, 2012, 21:49:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Hekate

Pietų Afrikos „Didžioji skylė" -  didžiausia duobė Pasaulyje, kada nors žmogaus iškasta. Ji taip pat žinoma kitu pavadinimu - Kimberli kasykla (Kimberley Mine) - iškasta daugiau nei 50,000 angliakasių, dirbusių šioje deimantų kasykloje, po to, kai XIX amžiuje čia buvo rastas pirmas deimantas.
Iš viso Kimberli kasykloje buvo rastas įspūdingas kiekis deimantų - 2720 kilogramų.
Darbuotojai kasykloje nesinaudojo jokiais pažangiais įrankiais ar mechanizmais, nes skylę kasė tarp 1871 ir 1914 metų, kol dar nebuvo pažangių kasimo mašinų. Taigi dirbo tik rankomis, naudodami labai paprastas priemones: kirtiklius bei kastuvus. Naudojantis šiomis pagrindinėmis priemonėmis kasyklos darbuotojai  išrausė  22000000 tonas žemės.
Didžioji Pietų Afrikos skylė yra apie 215 metrų gylio ir 463 metrų pločio. Kai rausti skylę kalnakasiams tapo per daug pavojinga, ji buvo apleista ir uždaryta. Tačiau bendrovė "De Beers Brothers", kuriems priklausė ši kasykla, dar kažkurį laiką tęsė požeminę deimantų kasybą, o kai gavyba buvo baigta, skylė ėmė pildytis požeminiu vandeniu ir, kaip matote iš nuotraukų, dabar atrodo panaši į ežerą.







Tai štai ką žmogus gali padaryti dėl deimantų  :D
(nežinau ar geroje skiltyje patalpinau šį straipsniuką)

martyr

niokot žemę,dėl tų blizgučių.. 'jėga'

Baugusis

Citata iš: atsakovas  balandžio 08, 2012, 17:27:15
niokot žemę,dėl tų blizgučių.. 'jėga'


Motule zeme niokojama del, bet ko kas gali atnesti papildoma lita...

Aukštyn