Seksas su vaiduokliais arba spektrofilija

Pradėjo Benamis, lapkričio 20, 2015, 19:12:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Kol forume kuriamos temos, kad vaiduokliai neduoda ramiai gyventi, kiti pasirodo megaujasi ju buvimu :)

Seksualinė patirtis, kuria sunku patikėti: spektrofilija

Londone gyvenanti Siana Jameson buvo sužavėta savo pirmąja naktimi su nauju meilužiu - jis kone intuityviai žinojo, ką ir kaip su ja daryti. „Jis buvo labai gražus, rudomis akimis, mylintis. Jam glostant mano kūną jaučiau, kaip jis švelniai mane prispaudžia. Jo kūnas buvo neįtikėtinai lengvas. Mes užtrukome apie valandą, ir baigus jis sušnibždėjo, jog tai buvo geriausias jo patirtas dalykas. Kai užmigome apsikabinę, klausiau savęs, ar tai tikrai įvyko", - pasakojo moteris.

Nieko keisto, kad S.Jameson kilo klausimų dėl jos patirčių tikrumo. Robertas, jos vaiduokliškas meilužis, jos pačios teigimu buvo daugiau nei prieš 100 metų miręs menininkas. „Žmonės į mane žiūri, lyg būčiau išsikrausčiusi iš proto. Mano šeima apie šią mano patirtį nieko nežino, tačiau kokia moteris su savo tėvais dalinasi meilės patirtimis?" - kalbėjo S.Jameson.

Nors ši istorija skamba neįtikėtinai, legendos apie seksą tarp dvasių ir žmonių mus pasiekia iš senovės graikų, krikščionių, žydų ir keltų folkloro, kai kurios siekia net 2400 m. prieš Kristų. Šiuolaikiniame kine daug kam žinoma Demi Moore ir jos mirusio partnerio Patricko Swayze atliekama intymi scena, o „Vaiduoklių medžiotojuose" Dano Aykroydo veikėjas buvo pamalonintas šmėklos. D.Aykroydas, taip pat aktorė Lucy Liu ir jau mirusi Anna Nicole Smith tokias situacijas palygino su realiomis seksualinėmis patirtimis - tiesiog partneris jose ne gyvas asmuo, o dvasia.

Šis fenomenas vadinamas spektrofilija - seksualine trauka vaiduokliams.

Šiuolaikinis mokslas tokius atvejus aiškina kaip labai ryškius sapnus. Tačiau tie, kurie turėjo patirties su vaiduokliškais meilužiais, tvirtina, kad viso to tikrai neišsigalvojo. Kai kuriais atvejais moterys teigia, kad seksas su dvasiomis buvo toks geras, jog joms nebereikia gyvų vyrų. Jau minėta S.Jameson, rašytoja ir spiritistė, pasakojo, kad jos neįprasta patirtis prasidėjo persikėlus į kotedžą nuošalioje Velso dalyje. Ji buvo neseniai išsiskyrusi su vaikinu ir jautėsi vieniša, bet neigia streso ar vaizduotės poveikį savo patirčiai. „Mokslininkai gali sakyti, ką nori, jie nieko panašaus nebuvo patyrę", - teigė moteris.

„Praėjus kelioms dienoms po mūsų pirmojo karto, Robertas pasakė, kad ši naktis bus mūsų paskutinė. Neklausiau, kodėl, tačiau pabudusi ir pajutusi, kad jo nebėra lovoje, apsiverkiau. Manau, buvau pradėjusi jį įsimylėti. Vėliau turėjau dar vieną meilužį vaiduoklį, tačiau pastaruosius porą metų tokio pobūdžio sekso nebeturiu. Šiuo metu mano santykiai vystosi su gyvu vyru, kuriam atrodo, kad aš viską susapnavau, todėl jam tai juokinga. O aš Robertą atsimenu su meile", - istoriją užbaigė S.Jameson.

Gyvi vyrai nebereikalingi

S.Jameson nėra vienintelė tokios patirties turinti moteris. Amethyst Realm, dvasinio vadovavimo konsultante save vadinanti moteris iš Bristolio, sakė, kad jos santykiai su būtybėmis ne iš šio pasaulio ne tik suvedė ją su vaikystės meile, bet ir privertė atsisakyti gyvų vyrų.

„Pirmas mano kartas su vaiduokliu buvo prieš dešimt metų, kai gyvenau su vaikinu, kuris daug keliaudavo dėl darbo. Jaučiausi vieniša ir ėmiau pastebėti, kad svetainėje dingsta ir vėl atsiranda daiktai. Maniau, kad man maišosi protas, bet jaučiau aplink save kažką labai malonaus ir savo.

Po pusmečio mano vaikinas vėl buvo išvykęs, ir svetainėje ant lango stiklo pastebėjau išpieštą širdelę. Priėjusi arčiau pajutau, kaip kažkas prie manęs prisiartino ir apkabino per klubus, galėjau jausti alsavimą ant savo kaklo. Jis nebuvo nei šiltas, nei šaltas, pasijutau labai mielai. Tai truko apie kelias sekundes, bet aš žinojau, kad kažkas ten buvo, ir tai manęs negąsdino", - pasakojo A. Realm.

Po kelių savaičių moteris nusprendė eiti toliau. Ji miegoti susiruošė toje pačioje svetainėje, apsirengusi seksualiu negližė. Gulėdama tamsoje ir jautėsi kvailai ir nervinosi. Po valandos, kai niekas nevyko, ji manė išgąsdinusi savo svečią. Bet beužmiegant kažkas pasikeitė. „Pajutau spaudimą, lyg kažkas būtų mane užgulęs, tačiau lengvesnis ir švelnesnis nei žmogus. Tai buvo kažkas naujo ir netikėjo.

 Kad ir kaip keistai beskambėtų, tai atrodė taip tikra. Labai skyrėsi nuo sekso su vyrais, ir po visko miegojau daug geriau nei bet kada anksčiau. Pabudusi žinojau, kad tai nebuvo sapnas, ir nesijaučiau kalta išdavusi savo vaikiną, nes viskas atrodė taip realu".

Moteris tvirtino pradėjusi romaną su savo nežemišku svečiu: „Mes mylėdavomės du ar tris kartus per dieną. Niekad nekalbėjom ir aš jo nemačiau, tačiau mūsų emocinis ryšys buvo stiprus". Dėl šio nuotykio nukentėjo jos santykiai su vaikinu, kurie nutrūko, kai jis pričiupo savo merginą elgiantis keistai.

„Jis pamatė vyro šešėlį per užuolaidas grįždamas namo. Įsibrovęs vidun ėmė rėkti, kur jis, lakstė aplink ieškodamas, todėl turėjau jam pasakyti. Iš namų jis išlėkė išbalęs ir išgąsdintas, nuo to laiko jo nemačiau". Moteris atskleidė, kad jos romanas su šmėkla užtruko beveik trejus metus, o iki šiol ji turėjo 20 meilužių ne iš šio pasaulio. Tačiau jai labiau kelia nerimą jos talija, o ne tai, kad visi paskutiniai jos vyrai buvo mirę.

Miego fazės ir haliucinacijos

Mokslininkai šiuo klausimu nėra vieningi. Christopheris Frenchas, Londono Universiteto psichologijos profesorius ir knygos apie psichologines anomalijas ir paranormalias patirtis bendraautorius, teigia, kad nereikėtų visko nurašyti psichikos ligoms. Haliucinacijos yra normali miego trūkumo ir streso pasekmė. Tad seksą su vaiduokliais jis aiškina kaip miego paralyžių. Jį patiria nuo 20 iki 40 procentų žmonių.

Tai - būsena tarp miego ir prabudimo, kuomet žmogus suvokia negalintis pajudėti, kai kam tai atrodo kaip kitos būtybės buvimas. Haliucinacijų pobūdis ir stiprumas svyruoja, jos būna garsinės, vaizdinės, net lytėjimo - atrodo, kad kažkas liečia, laiko, veda, jaučiamas kvėpavimas ant odos. Visa tai gali atrodyti kaip kažkieno kito atliekami veiksmai.

Anot profesoriaus, per naktį žmonės pereina daug miego stadijų. Greitų akių judesių miego fazėje patiriami ryškūs sapnai, kai raumenys paralyžiuoti, kad kūnas nereaguotų į judesius sapnuose. Kartais smegenys pabunda anksčiau negu kūnas, tada ir patiriama keista būsena, kurią seka seksualinis susijaudinimas. Miego paralyžiaus ir spaudimo jausmo bei miego fazės, kada smegenys pabunda anksčiau negu kūnas, kombinacija veda į manymą, kad seksas su kažkuo tikrai vyksta.

Tačiau Steve'as Parsonsas, knygos apie vaiduoklių medžiojimą autorius, mokslininko teiginius laiko nesąmone. Jis teigia, kad tik kvailys tikėtų neabejotinu vaiduoklių buvimu, bet lygiai toks pat kvailys sakytų, kad jų garantuotai nėra. Per 35 metus, praleistus tiriant paranormalius reiškinius, S.Parsonsas pastebėjo, kad sekso su vaiduokliais atvejai dažnėja. Galbūt tai televizijos ir garsenybių pavyzdžių įtaka, galbūt socialinės medijos įtaka, tačiau vaiduokliai turėjo tapti labiau fiziniai ir bauginantys, kad išlaikytų susidomėjimą.

Parengė Kornelija Dūdaitė, lrytas.lt

Aukštyn