Anomalija.lt

Techniniai klausimai => Forumo ir portalo informacija => Forumo naujienos => Temą pradėjo: sausio 01, 1970, 03:00:00

Apklausa
Klausimas: Ar reikalingas informacijos ribojimas?
Pasirinktis 1: Taip, reikia pažaboti informacijos ėmėjus.
Pasirinktis 2: Ne, kas nori tas dalinasi, kas nenori tas ir nesidalina.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Anomalija gegužės 16, 2013, 18:44:59
Nors ir stengiamės forumą padaryti kuo atviresnį visiems mūsų lankytojams, tačiau pastaruoju metu pradėjome galvoti apie tam tikros informacijos ribojimą svečiams.

Šiuo metu svečiai negali:

- Matyti šaukyklos
- Matyti kitų narių paskyras
- Siųsti privačias žinutes
- Bendrauti realiuoju laiku su nariais
- Matyti forumo prisegtukus

Kas pasikeistų po atnaujinimo?

Svečiai negalėtu matyti forume talpinamų nuorodų ir/ar paveikslėlių. Atsirastų uždaros lentos (pvz. magijos praktiniai užsiėmimai, parapsichologijos praktiniai užsiėmimai ir pnš.), į kurias būtų galima įeiti tik tada kai bus pasiektas tam tikras žinučių skaičius (pvz. 30 žinučių).

Ko siekiame?

Tokiu būdu norime padidinti forumo aktyvumą ir kad žmones ne tik imtų, tačiau ir dalintųsi informacija. Galbūt tokios priemonės teigiamai atsilieps visam forumui: bus padidintas informacijos kiekis, padidinta nuomonių gausa ir t.t.

Lauksime Jūsų balsų anketoje ir nuomonių temoje ;)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 16, 2013, 18:47:38
Prabalsavau uz. Manau uzdari skyriai tikrai nepakenktu. Jau seniau forume apie tai kalbejau.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 16, 2013, 18:50:05
Labai gera idėja apriboti informaciją iki tam tikros žinutės, nors aš turbūt truputį padidinčiau tą skaičių, iki kokių 50 bet tai aš, nežinau ką kiti apie tai mano :)
Uždari skyriai kai kurioms temoms tikrai nepakenktų, tik reiktų apsibrėžti kokios tai temos ir kokia informacija ten bus dalinamasi
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 16, 2013, 18:54:26
Tik nezinau del tu nuorodu ir paveiksleliu... Galbut vertetu palikti taip kaip yra :) Uztektu ir uzdaru skyreliu.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 16, 2013, 18:55:17
Aš visuomet už kuo laisvesnį informacijos platinimą.
Kiek labai žmogui reikia kažkokios informacijos, nepriklauso nuo žinučių kiekio.

Man atrodo kvaila uždrausti žmogui gauti informaciją todėl, kad nesidalina informacija, kurios neturi (o bando gauti).

Gal, pavyzdžiui, žmogus kokiame žvejų forume gelbėja šimtus žmonių savo patarimais, nes turi tų žinių. Apie ezoteriką jis žinių neturi, o jų prireikus - gauna špygą.

Man tai atrodo nelabai teisinga.

Man ir tas į puslapį įkeltų failų paslėpimas atrodo nelabai teisingas...
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 16, 2013, 19:00:36
Nemanau, kad neteisinga, daugelis forumų apriboja informacijos gavimą naujiems nariams. Tai daroma norint apsisaugoti nuo siurbėlių. Forumas yra skirtas ir diskusijoms ir informacijos keitimuisi. Na yra toks tipas žmonių kurie informaciją tik ima ir neduoda nieko mainais, o kaip sakoma, nemokamas sūris būna tik pelėkautuose. Pas mus labai įvairios temos, tad žmogus norėdamas gauti informacijos tikrai turės apie ką pasisakyti, kad ją gautų.
Žinoma, ne paslaptis, taip turėtų padidėti ir forumo katyumas, nes dabar daug žmonių tiesiog skaito forumą ir nieko nerašo. Kažkaip tai man dvelkia tam tikru vojerizmo kvapeliu, stebėti kitų diskusijas kažkaip nenormalu yra, jei pats nediskutuoji.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 16, 2013, 19:07:06
O as manau, kad parazitizma reikia stabdyti :) Tik kokiu budu? Cia jau kitas klausimas.

Kazkaip mano manymu neteisinga kai vienas zmogus gali gauti visa informacija nors pats neinese jokio savo inaso. Parazitizmas ir egoizmas. Bendruomenes ir turi buti sukurtos tam, kad jose nariai dalyvautu. Deja skaityma kaip dalyvavima nelabai pripazistu.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 16, 2013, 19:08:42
Na, aš, pavyzdžiui, praktiškai visiškai nenusimanau IT. Viską googlinu. Ir, kai atsitinka kokia problema kompiuteriui, einu per įvairius forumus ir ieškau patarimų. Ir labai užknisa, kai radus problemos sprendimą, pamatai žinutę: informacija tik registruotiems nariams. Arba ten tiek ir tiek žinučių parašiusiems.

Nu blem, neturiu aš ką jums pasakyti apie tą IT, o apie kokius richardus dawkinsus nepradėsiu propagandos varyti visiškai ne į temą, kad galečiau pagydyti savo kompiuterį.

Žinau, kad egzistuoja tos siurbelės. Bet juk žmogus visur negali nusimanyti, apie viską turėti nuomonę, visur dalyvauti. Visi mes kažką iš kažkur siurbiame ir daugiau renkame informaciją, nei ją duodame. Bet atsigriebiame kitose srityse - kur turime kažką pasakyti.

Aktyvumas forumo gal ir padidėtų. Bet padidėtų kokybė ar kiekybė? Kiek privis žmonių, kurie visiškai neturi žalio supratimo apie ką kalba, bet rašo vieno žodžio idiotiškus pareiškimus?

Paragraf, manau, pasėkmės kristų ir ant tave galvos. Tik pagalvok, kiek padaugėtų žmonių, nusipezančių apie krikščionybę ir neskaitančių, kas jiems rašoma :)))
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 16, 2013, 19:13:35
TinSoldier, as galvoju, kad butu uzdaros tik labai specifines lentos kuriu nebutu daug.

Citata iš: Anomalija  gegužės 16, 2013, 18:44:59
(pvz. magijos praktiniai užsiėmimai, parapsichologijos praktiniai užsiėmimai ir pnš.)


Manau jeigu zmones nori gauti magines praktikos ziniu, tai tikrai ne is oro - taigi turetu jau siek tiek informacijos pasisakyti tam tikrose temose apie ja. Tas pats ir su parapsichologija.

Kitas reikalas jeigu visa foruma noretu padaryti uzdaru... Tada taip, sutinku. Taciau dabar tai mano nuomone tikrai nera sazininga.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 16, 2013, 19:15:31
Na matai, jei forumas vienos griežtos tematikos, tai gal ir neapsimoka daryti apribojimų, nebent tai kokios nors chebros forumas. Tačiau mūsų forume pilna temų, kurioje nors vistiek atsiras ką nors išmanančių. Tai vienintelis paranormalių reiškinių tematikos forumas Lietuvoje, kuris yra toks platus, todėl ir toks gajus, kiti apsiriboja kokia nors viena tema, tai ir yra jų problema. Žmogus nenusimano kurioje nors temoje, tai jis diskutuoja kažkurioje kitoje. Aš va pavyzdžiui praktiškai nediskutuoju parapsichologijos temose, nes man jos neįdomios, aš ten nelabai nusimanau, nepraktikuoju ir t.t. Tik peržiūriu kad nebūtų nesąmonių. Kitas vistiek atras kokią nors temą ar temas kur galės pasireikšti, galų gale temose apie gyvenimą arba įvairenybes tikrai ras ką pasakyti, o tada žiū užsikabins ir kai atsiras kitos temos, turės ką ir jose pasakyti.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 16, 2013, 23:24:59
Aš už. Jau man rodo buvau kažkur minėjęs, kad gera idėja, kad tokių skyrelių, kaip maginiai bei parapsichologiniai užsiėmimai/praktikos, butų apribotas priėjimas.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: la.benas gegužės 17, 2013, 14:36:41
Už, tik nepersistenkim :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 17, 2013, 14:44:33
Wiccan'ų forume buvo persistengta. Tik užsiregistravęs asmuo matydavo tik vieną temą, vėliau parašius kažkiek pranešimų atsirasdavo dar kelios. Bet čia jau lazdos perlenkimas yra.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Linas gegužės 17, 2013, 16:43:14
Net nežinau. 50% prie 50% mano manymu. Ar neatsiras daug žmogėnų kurie rašys "tam kad parašytų"? Na tiesiog jokio diskusijos vystymo, tik keli sakiniai apie temą norint gauti informacijos arba tiesiog tas noras pamatyti to ko negali pamatyti. Arba kris lankomumas, nes dažnas anomalija.lt lankosi dėl forumo, daug įdomių minčių juk čia pasakoma, daug informacijos skelbiama .
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 16:49:52
Manau ne visi supranta apie koki informacijos ribojima Anomalija kalba. Jie forumo viso nepadarys slapto. Ir toliau visi matys samokslo teorija, gales pasiskaityti temas apie magija ir t.t. Tiesiog atsiras keli skyriai kurie bus neprieinami sveciams: pvz. Magijos praktika - kur bus patalpinti ivairus burtai, ritualai ir pns.

Jeigu ziureti i visuma, tai neprieinama informacijos dalis nemanau, kad turetu virsyti 5% visos forumo informacijos.

Cia zinoma jeigu as gerai supratau pirmaji sios temos pranesima.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 17, 2013, 17:11:47
O, kaip manot, ar tose paslėptose skiltyse bus kas nors naudingo?
Per kelis forumo gyvavimo metus (tikrai virš metų?), nepamenu, kad būčiau matęs kokį rimtesnį pranešimą apie burtų atlikimą, magijos praktikavimą, ritualus ir pan.

Tie, kurie tipo praktikavo, prisidengia "nenoriu kitiems pakenkti, neskleisiu šitų žinių". Tie, kas šiaip bet ką kalba... na, nesąmones ir kalba.

Faktas, kad tas skiltis matytų dabartinių narių pagrindas. Iš dabartinių narių - kas yra pasidalinęs tokia "rimtesne" informacija? Jei nesidalino iki šiol, koks tikslas tikėtis, kad dalinsis, kai tų temų nematys svečiai?

Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: la.benas gegužės 17, 2013, 17:16:59
Tikiuosi pamatyt kokių nors ritualų ar panašiai. Galėtų juos ten dėti, nes matytų tik apsišvietę žmonės, kurie žino, ką daro.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 17, 2013, 17:22:33
Citata iš: la.benas  gegužės 17, 2013, 17:16:59
Tikiuosi pamatyt kokių nors ritualų ar panašiai. Galėtų juos ten dėti, nes matytų tik apsišvietę žmonės, kurie žino, ką daro.


Ne apsišvietę, o daugiau žinučių parašę...

Pasiūlyčiau riboti pagal gautą reputaciją. Nes tai bent biški mažiau sumažintų floodo riziką.
Bet tai būtų dar didesnis informacijos ribojimas, bei kažkokių privilegijų suteikimas "autoritetams". Ir taip čia atsiranda dūsaujančių dėl senbuvių-naujokų priešpriešos. Privilegijos pagal reputaciją dar labiau tai padidintų. O ribojimas pagal žinutes ryškiai padidintų beprasmes, kvailas žinutes.

Suprantu, kad verslui geriau kiekybė (šiuo atveju. tipo, pritraukti daugiau narių, daugiau puslapio lankytojų). Bet bent aš norėčiau išlaikyti forumo kokybę. Vis dėl to, tikra anomalija (pun intended), kad tokio tipo forumas tapo gana aukšto lygio diskusijų vieta.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 17:27:34
Citata iš: TinSoldier  gegužės 17, 2013, 17:11:47
Faktas, kad tas skiltis matytų dabartinių narių pagrindas. Iš dabartinių narių - kas yra pasidalinęs tokia "rimtesne" informacija? Jei nesidalino iki šiol, koks tikslas tikėtis, kad dalinsis, kai tų temų nematys svečiai?


Na pvz. Belzeebubas, Seselis tas pats visu sukritikuotas Kaduceus'as buvo pasidalines tikrai idomia informacija :) Ir kalbame ne tik apie magija, taciau ir apie Parapsichologija (OBE praktikos uzsiemimai, Lucid dreamingas ir t.t.). Pats turiu literaturos sia tema tai mielai papostinciau svarbiausias istraukas (praktikos uzsiemimus). Bet dabar tai didelio noro neturiu kai matau vakarais po 60-70 sveciu (o nemazai manau ir siurbeliu). To pacio Ezekielo kai kurios temos galetu papulti i uzdaras kategorijas, kad kiekvienas mazvaikis kuris paraso Google: noriu narkotiku - nepamatytu jo temu o veliau per klaida nesuvalgytu nuodingu grybu ir koju nepakratytu.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Master gegužės 17, 2013, 18:12:33
Manau, kad apriboti reiktų tik temas su narkotikais ir magijos praktiką. Parapsichologiją palikti atvirą. Ten nieko bloga, priešingai, net naudinga. :) Ir dar manau, kad svečiams reiktų apriboti temą susipažinkime. Tiesiog, lai mato, kad tokia yra, bet tegu būna nepasiekiama. (Manau, kad sumažėtų forumo naujokų teigiančių: aš žinau, kas tu esi 2. Galbūt paskatintu svečius užsiregistruoti 3. Kam svečiams to gali reikėti ? :D)
Antraštė: Re: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 18:52:53
Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 17:27:34
Pats turiu literaturos sia tema tai mielai papostinciau svarbiausias istraukas (praktikos uzsiemimus). Bet dabar tai didelio noro neturiu kai matau vakarais po 60-70 sveciu (o nemazai manau ir siurbeliu).

Ko jūs taip tų svečių bijot ? Ir kas po velnių tos siurbelės ?
Nesiregistruoja ir nerašo tie, kas neturi ka pasakyti, o informacijos apribojimas pagal pranešimų skaičių prives anomaliją prie trolių pagausėjimo.
Nors realiai manau anomalijai gerai ir troliai kurie domisi visokiais paranormaliais reiškiniais, konspiracijos teorijomis ir t.t., nes kiekvienas naujas vartotojas turi įvesti savo naudojamą el. pašto adresą, kuris ateityje bus panaudotas anomalijos parduotuvės reklamavimui. Teisingai ? Gal vien dėl to ir norite apriboti šią informaciją ?
Neesu labai raštingas, tad retai kada bendrauju forumuose, tad mano žinučių rašymo tempu paskaičiavus, kad aš galėčiau ateityje paskaityti informaciją kuri galbūt man patiks, turėsiu pusmetį ar metus laiko rašyti žinutes šiame forume.

Galų gale, jei taip bijot pasidalinti ta informacija, tai kam jums tas forumas ? Susikurkit skype grupę, ir bendraukit.

Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 17:27:34
To pacio Ezekielo kai kurios temos galetu papulti i uzdaras kategorijas, kad kiekvienas mazvaikis kuris paraso Google: noriu narkotiku - nepamatytu jo temu o veliau per klaida nesuvalgytu nuodingu grybu ir koju nepakratytu.

Čia jau tėvų problemos, o ne jūsų. Niekas šiame forume manau nesiūlo, ir nekiša per prievartą ragauti kokių nuodingų grybų
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 17, 2013, 19:11:30
Man patiko, tinsoldierio idėja reputacijos taškais riboti priėjimą. Tada tikrai galima būtų ant kokybės sužaisti. O ir nebūtų tipo senbuviai tik prieina, nes ne visi senbuviai jau yra surinkę bent 10 taškų. O sakyčiau riba 10-15 taškų, jei kokybiškai diskutuoji, gana greit pasiekiama. Tiek ir siūlau padaryti temų atidarymo riba.
Beta, siurbelės yra tie asmenys kurie kaupia informacija ja nesidalindami niekuo. Sek kitus žmones, nepareikšdami apie save. Kaip jau minėjau man tai vojerizmu kvepia.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 19:23:00
O kokia informacija turi dalintis tie, kurie skaito tik anomalija.lt ?
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 17, 2013, 19:26:47
Bet kokia kuri atitinka forumo tematiką. Galų gale galima pasistengti ir google pasinaudoti, kad tinkama informacija pasidalinti. Tiesiog žmonės tingi pajudinti subinę ir viską nori gauti už dyką.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 19:45:45
Tai taip išeina, kad jūs sukuriate puslapį, o lankytojai turi sukelti turinį į jūsų puslapį ?
Kas būtų, jei pvž delfi taip darytų ?
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: snofru gegužės 17, 2013, 19:46:34
nors balsavau už, bet aš prieš ribojimą pagal rep ar postų skaičių. sakot: "dalintis informacija", tai o ką daryt žmogeliui kuris atėjo išmokt kažką, kuo jis pasidalins?
manau, kad kai kurių temų laisvas priėjimas svečiams turi būt ribojamas, tarkim, kaip ne sykį čia paminėtų "gamtos gėrybių", bet tik atskirų temų ir ne daugiau.
realizuot tą galima nesunkiai http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3094
arba surast kažką analogiško.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 19:49:08
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 19:45:45
Tai taip išeina, kad jūs sukuriate puslapį, o lankytojai turi sukelti turinį į jūsų puslapį ?
Kas būtų, jei pvž delfi taip darytų ?


Puslapis ir forumas du skirtingi dalykai.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 17, 2013, 19:51:45
Taip, puslapis ir forumas du skirtingi dalykai. Forumas skirtas diskusijoms ir informacijos dalinimuisi. Tačiau kai kurie tik siurbia, bet nesidalina ir nediskutuoja. Taip neturėtų būti.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: snofru gegužės 17, 2013, 20:02:53
Citata iš: paragraf 78  gegužės 17, 2013, 19:51:45Forumas skirtas diskusijoms ir informacijos dalinimuisi. Tačiau kai kurie tik siurbia, bet nesidalina ir nediskutuoja. Taip neturėtų būti.
prieš kokį 10 metų buvo ta mada daryt uždarus forumus, dėt visokius hide tagus, vip kategorijas ir panašų šlamštą, nepasiteisino tada nepasiteisins ir dabar. o super sudėtingų kažkokių modifikacijų paremtų ten visokiom reputacijom ar kokiom kitom figovinom nėr prasmės kišt, prasidės saugumo problemos, atnaujinimų nesuderinamumai, per gerklę tada išlys visos naujovės.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 20:11:42
Na manau kas liecia atnaujinimus ir tech. dalykus tai anomalijos adminai tuose reikaluose tikrai nusimano :)

Citata iš: snofru  gegužės 17, 2013, 20:02:53
prieš kokį 10 metų buvo ta mada daryt uždarus forumus


Taigi buvo sneketa, kad tik keli skyriai butu uzdari. Visa kita bus lygiai taip pat kaip yra dabar. Nes siuo metu tikrai mano manymu nesazininga kai absoluciai visa informacija prieinama tiek tiems kurie daro kazkoki inasa forumui ir lygiai taip pat tiems kurie visiskai nieko nedaro. Kodel as tureciau dalintis mano turima informacija su visais kai noriu ja pasidalinti tik su tais kurie mano manymu to yra verti (vaizdziai kalbant)?

Spamo zinutes (jeigu kas nors uzsimanys labai greitai susirinkti tam tikra zinuciu skaiciu) yra trinamos. Musu forume tikrai nepastebejau, kad butu tokios zinutes kaip " ;] ", "Puiku", "OK" ir pns. Galbut kai kur ir pasitaiko, taciau bent jau as stengiuosi tokias zinutes trinti... Kai tuo tarpu panasios tematikos forumai butent is tokiu "tipo-zinuciu" ir laikosi (jeigu taip galima issireiksti).
Antraštė: Re: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 20:32:33
Manau, kad ta jūsų užrakinta informacija bus patalpinta kituose tokios pat tematikos puslapiuose, ir jiems atnešite daug naudos iš to :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 20:35:45
Na bent uzpakali jiems reikes pajudinti, kad ja gautu :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 17, 2013, 20:45:22
Jautria tema cia ziuriu Anomalija paliete :)

O pries manau ir balsuoja tie kurie neinesa jokio indelio. Kazkur jau rasiau, kad as nei gyvenime nemegstu tu kurie vien tik imti sugeba, nei virtualioje aplinkoje tokiu nemegstu. Dar karta pasisakau UZ.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 20:48:23
Tada manau žmonės rinksis nebe anomalija.lt, o tą, kurioje nėra taškų sistemos. Visgi kam stengtis ir judinti užpakalį, kai galima nueiti į kitą svetainę ir gauti ta pačią informaciją nepajudinus jos :)
Išvis, apmokestinkit forumą ir bus gana ?
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: snofru gegužės 17, 2013, 20:48:53
Benami, tai nusimano be abejo.
aš nesu prieš dalinį ribojimą (kaip ir sakiau ankščiau) nesutinku tik su variantais kuriuos čia siūlė, reputacija ir panašiai, arba pasiūlykite tada kokį adekvatų sprendimą, kaip norinčiam išmokt tarkim kokios magijos surinkt tą minimalų rep, jei pagrindinis jo informacijos šaltinis yra Anomalija? :)

Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 17, 2013, 20:54:22
Citata iš: paragraf 78  gegužės 17, 2013, 19:11:30
Man patiko, tinsoldierio idėja reputacijos taškais riboti priėjimą.<...>


Oi, priešindamasis apribojimams dar didesnio apribojimo idėją pametėjau :D

Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 20:11:42
<...>Kodel as tureciau dalintis mano turima informacija su visais kai noriu ja pasidalinti tik su tais kurie mano manymu to yra verti (vaizdziai kalbant)?


Nes mokytis verti yra visi. Manau.
Informacija, vis dėl to, manau, neturėtų būti kažkokia privilegija.

Nežinau kaip jūs, bet aš velniškai džiaugiuosi, jei kartais nutinka taip, kad turiu kuo vertingu pasidalinti su kitais žmonėmis. Jei žinau kažką, kas galėtų kitą žmogų priversti pamąstyti, arba padėti kažką suprasti. Ir visiškai nesvarbu, ar tą dalyką perskaitys šiaip prašalaitis, ar respublikos prezidentas. Aš kažkaip manau, kad informacija dalinamės tam, kad padėtume kitiems, o ne tam, kad susikurtų kažkokios "žinančių" ir "nežinančių" stovyklos.

Tuo labiau, manau, truputį arogantiška manyti, kad mano (bet kurio iš mūsų) pateikta informacija yra verta tik "išrinktųjų" akims. Tik tiems, kurie kažkuo nusipelnė.

Man gražu, kai žmonės dalinasi viskuo savanoriškai: kas kiek gali, tas prisideda. Taip ir altruistiška informacijos dalinimosi kultūra kuriasi. O tokie ribojimai kurtų kultūrą: "kol tu man nesi naudingas, nieko negausi ir iš manęs".
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 17, 2013, 20:58:26
TinSoldieri, apie kazkokia tu utopija cia svajoji. Jokia dalinimosi kultura tikrai nebus sukurta. Visais laikais buvo ir bus "chaliavsciku" kuriems tik duok ir viskas. Nusiimkim rozinius akinius.

Beta, kas nores tas iseis, kas nores tas pasiliks. Gal nereiketu tokiu vaikisku budu gasdinti (nes butent tai tokiu diplomatisku gasdinimu kvepia).
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 17, 2013, 21:02:44
Citata iš: Teroras  gegužės 17, 2013, 20:58:26
TinSoldieri, apie kazkokia tu utopija cia svajoji. Jokia dalinimosi kultura tikrai nebus sukurta. Visais laikais buvo ir bus "chaliavsciku" kuriems tik duok ir viskas. Nusiimkim rozinius akinius.


Žinau, bet nematau tame didelės problemos, kad yra kažkoks procentas siurbelių. Tegul būna :)
Pasaulis dėl to negriūna, manau.

Jau geriau apsiskaičiusi siurbelė (nors ir magijos srityje), nei kvaila siurbelė :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 21:03:37
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 20:48:23
Tada manau žmonės rinksis nebe anomalija.lt, o tą, kurioje nėra taškų sistemos.


Tai butent siurbeles ir rinktusi nebe anomalija.lt :) Ar tai butu didelis praradimas? Nemanau :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 17, 2013, 21:08:14
Citata iš: TinSoldier  gegužės 17, 2013, 21:02:44
Žinau, bet nematau tame didelės problemos, kad yra kažkoks procentas siurbelių. Tegul būna :)
Pasaulis dėl to negriūna, manau.

Jau geriau apsiskaičiusi siurbelė (nors ir magijos srityje), nei kvaila siurbelė :)


Zinoma, kad negriuna, taciau ar labai vertini gyvenime egoistus? Taip, kazkokiame lygmenyje mes visi esame egoistai, taciau as kalbu apie tokius, kuriu gyvenimo motto yra: "Man, man ir vien tik man.".

Nemanau, kad tai teisinga. Ir velgi, cia kazkaip krypsta link to, kad visas forumas bus uzdaras. Ne apie visa foruma gi kalbame.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: paragraf 78 gegužės 17, 2013, 21:16:11
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 20:48:23
Tada manau žmonės rinksis nebe anomalija.lt, o tą, kurioje nėra taškų sistemos. Visgi kam stengtis ir judinti užpakalį, kai galima nueiti į kitą svetainę ir gauti ta pačią informaciją nepajudinus jos :)
Išvis, apmokestinkit forumą ir bus gana ?


O kam reikalingi tie kurie nieko forume nedaro, o tik skaito? Jei kam nepatinka kad reikia pajudinti užpakalį tam kad gautum informaciją, tai visada prašom, gali lankytis kituose forumuose, juk vietiek iš jų naudos kaip iš ožio pieno.
Apskritai, taisyklėse numatyta jog jei per pusė metų žmogus neparašo nei vieno pranešimo tai jo paskyrą reiktų naikinti. Tik tiek kad vis viliuosi, kad tokie žmonės pradės diskutuoti ilgainiui ir netrinu.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 17, 2013, 21:19:14
Kazkaip zmones labai tapatina anomalijos puslapi ir anomalijos foruma. Siurbeles tegul naudojasi puslapiu, jeigu nemegsta bendrauti. Taciau cia yra diskusijos. Net pats zodzio "diskusijos" apibrezimas sako, kad tai yra bendravimo rusis. O jeigu to nenori, tai cia jau ju problemos.

Jeigu kazkas diskusija vadina forumu, tai velgi tas pats:

Žodis forumas gali reikšti:

forumas (žodis kilęs iš lot. forum) - svarbus, plataus masto suvažiavimas, pasitarimas ir pan.; keitimosi nuomonėmis vieta:
Internetinis forumas - internetinio bendravimo svetainė.
Antraštė: Re: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 21:22:20
Citata iš: Teroras  gegužės 17, 2013, 20:58:26
Beta, kas nores tas iseis, kas nores tas pasiliks. Gal nereiketu tokiu vaikisku budu gasdinti (nes butent tai tokiu diplomatisku gasdinimu kvepia).


Negazdinu, tiesiog išsakau savo nuomone kaip man atrodo bus.

Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 21:03:37
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 20:48:23
Tada manau žmonės rinksis nebe anomalija.lt, o tą, kurioje nėra taškų sistemos.


Tai butent siurbeles ir rinktusi nebe anomalija.lt :) Ar tai butu didelis praradimas? Nemanau :)


Anksčiau ar vėliau ir toms siurbelėms pribręsta reikalas prisijungti prie pačio forumo, parašyti žinutę, kitą, o gal net ir visą straipsnį ikelti, nes kiek pastebėjau, tai pas jus registruojasi dažniausiai jūsų vadinamos siurbelės ( Sprendžiant apie jų aprašymus ).

Citata iš: paragraf 78  gegužės 17, 2013, 21:16:11
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 20:48:23
Tada manau žmonės rinksis nebe anomalija.lt, o tą, kurioje nėra taškų sistemos. Visgi kam stengtis ir judinti užpakalį, kai galima nueiti į kitą svetainę ir gauti ta pačią informaciją nepajudinus jos :)
Išvis, apmokestinkit forumą ir bus gana ?


O kam reikalingi tie kurie nieko forume nedaro, o tik skaito? Jei kam nepatinka kad reikia pajudinti užpakalį tam kad gautum informaciją, tai visada prašom, gali lankytis kituose forumuose, juk vietiek iš jų naudos kaip iš ožio pieno.
Apskritai, taisyklėse numatyta jog jei per pusė metų žmogus neparašo nei vieno pranešimo tai jo paskyrą reiktų naikinti. Tik tiek kad vis viliuosi, kad tokie žmonės pradės diskutuoti ilgainiui ir netrinu.


Kiekviena siurbelė yra unikali, kiek matau anomalija.lt renkasi pinigėlius iš google adsense, tad manau tos siurbelės atsidėkodamos bent retkarčiais paspaudžia reklamininius banerius, už kurių paspaudimus anomalija.lt gauna pinigėlių, o tai visgi manau pagalba Anomalija.lt projektui ?
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: TinSoldier gegužės 17, 2013, 21:27:25
Citata iš: Teroras  gegužės 17, 2013, 21:08:14
Citata iš: TinSoldier  gegužės 17, 2013, 21:02:44
Žinau, bet nematau tame didelės problemos, kad yra kažkoks procentas siurbelių. Tegul būna :)
Pasaulis dėl to negriūna, manau.

Jau geriau apsiskaičiusi siurbelė (nors ir magijos srityje), nei kvaila siurbelė :)


Zinoma, kad negriuna, taciau ar labai vertini gyvenime egoistus? Taip, kazkokiame lygmenyje mes visi esame egoistai, taciau as kalbu apie tokius, kuriu gyvenimo motto yra: "Man, man ir vien tik man.".


Ne, nevertinu egoistų.
Tačiau tikiu (gal kiek ir per tuos rožinius akinius), kad tikrųjų egoistų yra mažuma. Stengiantis apriboti tikruosius egoistus, bus nuskriausta didelė dalis svečių, kurie egoistais yra tik čia.

Tai yra, dėl vienų ar kitų priežasčių (nenoro dalyvauti + dar viename forume, baimės ar negebėjimo rašyti, neturėjimo ką parašyti ir t.t. ir pan....) nedalyvaujantys tik šitame forume, o kitose gyvenimo srityse galbūt kuo maloniausiai padedantys kitiems ir besidalinantys viskuo, ką turi.
Antraštė: Re: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 21:27:41
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 21:22:20
Anksčiau ar vėliau ir toms siurbelėms pribręsta reikalas prisijungti prie pačio forumo, parašyti žinutę, kitą, o gal net ir visą straipsnį ikelti, nes kiek pastebėjau, tai pas jus registruojasi dažniausiai jūsų vadinamos siurbelės ( Sprendžiant apie jų aprašymus ).


Na cia diskusiju klausimas. Man kaip tik atrodo, kad dazniausiai zmones registruojasi spontaniskai: pamato, patiko ir prisijungia prie bendruomenes. Nesakau, kad visi, taciau sprendziant pvz. is http://anomalija.lt/forum/index.php?board=14.0 dalyviu prisistatymu tai dazniausiai sakydavo kazka panasaus i:

"Tik siandien radau jusu foruma, tai nusprendziau prisijungti nes mane irgi domina tokia tematika".
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Teroras gegužės 17, 2013, 21:31:16
Citata iš: TinSoldier  gegužės 17, 2013, 21:27:25
Ne, nevertinu egoistų.
Tačiau tikiu (gal kiek ir per tuos rožinius akinius), kad tikrųjų egoistų yra mažuma. Stengiantis apriboti tikruosius egoistus, bus nuskriausta didelė dalis svečių, kurie egoistais yra tik čia.

Tai yra, dėl vienų ar kitų priežasčių (nenoro dalyvauti + dar viename forume, baimės ar negebėjimo rašyti, neturėjimo ką parašyti ir t.t. ir pan....) nedalyvaujantys tik šitame forume, o kitose gyvenimo srityse galbūt kuo maloniausiai padedantys kitiems ir besidalinantys viskuo, ką turi.


Na nemanau, kad vertetu vertinti kas kur koks yra ar gali buti. Mes kalbame butent apie foruma. Gyvenime zmogus nors ir popieziumi gali buti. Jeigu as esu serijinis vaiku zudikas tai nejaugi as busiu geru zmogumi tik del to, kad graziai rasau forume? Nelabai suprantu kur lenki...
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Beta gegužės 17, 2013, 21:36:18
Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 21:27:41
Citata iš: Beta  gegužės 17, 2013, 21:22:20
Anksčiau ar vėliau ir toms siurbelėms pribręsta reikalas prisijungti prie pačio forumo, parašyti žinutę, kitą, o gal net ir visą straipsnį ikelti, nes kiek pastebėjau, tai pas jus registruojasi dažniausiai jūsų vadinamos siurbelės ( Sprendžiant apie jų aprašymus ).


Na cia diskusiju klausimas. Man kaip tik atrodo, kad dazniausiai zmones registruojasi spontaniskai: pamato, patiko ir prisijungia prie bendruomenes. Nesakau, kad visi, taciau sprendziant pvz. is http://anomalija.lt/forum/index.php?board=14.0 dalyviu prisistatymu tai dazniausiai sakydavo kazka panasaus i:

"Tik siandien radau jusu foruma, tai nusprendziau prisijungti nes mane irgi domina tokia tematika".


Daug neieškojau, pats pirmas prisistatymas iš puslapio kurį nurodei: "Sveiki, kuri laika skaitinedavau sita foruma, bet kazkodel tik dabar prisiverciau uzsiregistruoti." ( Varpainis ) Taip pat galiu pasakyti, jog ir aš skaitau anomalija.lt naujienas ir forumą jau apie 2 metus, tačiau prisiregistravau tik šiemet, nors prisiregistravau vien dėl to, kad būti šios bendruomenės nariu.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Benamis gegužės 17, 2013, 21:37:27
Citata iš: Benamis  gegužės 17, 2013, 21:27:41
Nesakau, kad visi
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Asasinas gegužės 17, 2013, 22:41:36
Nereikia čia nieko ribot, palikit taip kaip yra.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 17, 2013, 23:02:14
Žmonės, iš musės dramblį padarėt. Taigi visi ir toliau galės skaityt praktiškai visas temas.  Nemanau kad žmonės čia ateina, dėl to kad ieško magijos praktikų ar kažko panašaus(na galbūt vienas kitas). Aš visokiomis praktikomis nesidalinu, nes atsiranda vis tokių, kuriem tai reikia meilę susigrąžinti, kiti ir aplinkiniams pakenkti nori. Būtų tokių praktikų tai... Ir taip manau, kad kiti nėra pasirengę, net jeigu ir nori, užsiiminėti tam tikromis praktikomis.
O dėl susipažinkime skyrelio, tai irgi pritariu išsakytai nuomonei, kad svečiams jis matyti nėra būtinas.
Antraštė: Re: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: snofru gegužės 18, 2013, 10:33:56
nuojauta kužda, kad tikrieji "siurbėlės" forumo informacijos skyrelyje net neapsilanko. :)
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Linas gegužės 18, 2013, 21:00:57
Visą šitą skaitant susidariau nuomonę, kad kiekvienas rašantis retai yra "siurbėlė"
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: rutulys gegužės 19, 2013, 00:40:58
Citata iš: paragraf 78  gegužės 16, 2013, 19:00:36
stebėti kitų diskusijas kažkaip nenormalu yra, jei pats nediskutuoji.

O stebėti krepšinio rungtynes ir pačiam nežaisti - normalu? :)
Šiaip man nelabai įdomios tos jūsų ilgos ir nuobodžios diskusijos, ateinu pasiklausyti kokios muzikos kiti klausosi ir dar sapnai domina.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 19, 2013, 01:57:20
Nenormalu. Kokia nauda iš to. Vertingiau ką darytum :D O kad ateini tik apie sapnus paskaityt ir muzikos paklausyt, tai vadinasi tau informacijos ribojimas tikrai nepamaišys.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: rutulys gegužės 19, 2013, 11:39:43
Citata iš: Šešėlis  gegužės 19, 2013, 01:57:20
tau informacijos ribojimas tikrai nepamaišys.

Nejaugi? Labai bus juokinga, jei negalėsiu pasižiūrėti kokios karikatūros.
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 19, 2013, 12:07:01
Taip, kadangi, tokie dalykai kaip, narių klausoma muzika ar info apie sapnus, nebus ribojami :P
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: anonymusas gegužės 19, 2013, 12:52:48
Citata iš: paragraf 78  gegužės 16, 2013, 19:00:36stebėti kitų diskusijas kažkaip nenormalu yra, jei pats nediskutuoji.
Kas cia nenormalaus? Visokiu zmoniu buna, vieni greiciau isilieja i diskusijas kitiems reikia laiko treti taip ir lieka pasyviais stebetojais. Ne visi cia siurbeles nereik isigalvot.  >:(
Antraštė: Forumo informacijos ribojimas
Parašė: Anomalija gegužės 20, 2013, 14:04:58
Kol kas visgi nesiryšime keisti forumo ir paliksime viską taip kaip buvo iki šiol, t.y. uždarų kategorijų nekursime. Ateityje manau dar tikrai grįšime prie šio klausimo svarstymo.

Bet tikriausiai leisime patiems nariams kai kuriose kategorijose (pvz. magijos) paslėpti savo žinutės turinį. Dar pagalvosime... :)