7 klaidingos nuomonės apie astrologiją

Pradėjo Benamis, lapkričio 23, 2013, 14:57:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

1. Astrologija - tai horoskopai zodiako ženklams - Avinui, Jaučiui ir kt.

Populiarūs horoskopai dvylikai zodiako ženklų, kuriuos mes matome laikraščiuose ir žurnaluose - tai ne astrologija ( kaip tokia), ir ne horoskopas, kokie jie yra iš tikrųjų. Bendra ženklų prognozė atspindi tik bendras tendencijas, bet neišsprendžia individualios prognozės uždavinių. Greičiau tai yra viena iš populiariosios kultūros elementų, kurių paklausa sukuria pasiūlą. Tas pats, kaip ir puodeliai, marškinėliai ir lipdukai su planetų ir zodiako ženklų simbolika.

2. Pagal tikslų gimimo horoskopą apie žmogų galima sužinoti viską.

Astrologijoje niekada nebuvo tvirtinama, kad žmogaus gimimo arba bet kuris kitas horoskopas pateikia išsamią informaciją apie žmogų ar kitą vertinamą objektą. Gimimo horoskope niekada neperskaitysime: lyties, rasės, tautybės, šeimyninės padėties, kultūrinės bei politinės, religinės ar kitokios orientacijos.

3. Astrologija - religijos rūšis.

Astrologija nėra ir niekada nebuvo religinis kultas. Netgi tais istoriniais laikais, kai Jupiterio ir Dzeuso garbinimas buvo valstybės religijos elementas, astrologija buvo atskira mokslinių žinių sritis, o astrologai - mokslininkais, nepriklausomai nuo to, kokią jie išpažino religiją. Astrologija praeityje ir dabar gali būti religinės ir filosofinės sistemos dalis, pvz.;Indijoje, ir niekada religija.

4. Astrologija užsiima slaptų draugijų, slaptų klubų nariai.

Astrologija nėra uždara sekta, veikianti siaurame rate"išrinktųjų". Astrologinės žinios įgyjamos ne „aukščiausiojo" apreiškimu. Astrologiją studijuoja taip pat, kaip mokosi matematikos, istorijos ar ekonomikos. Tūkstantmečius ji buvo ir yra žinių sistema, atvira ir dinamiška. Astrologas iš Europos lengvai suprastų astrologą iš Indijos, ir šie kartu taip pat puikiai suprastų ir lengvai bendrautų su kolega iš JAV.

5. Astrologija - prietaras, visiška dabartinio mokslo priešingybė.

Astrologija niekada nebuvo ir nėra oficialaus mokslo antagonistas( priešprieša). Nuo antikos laikų Europoje astrologija buvo elitiniu mokslu ir iki 17-18 amžių dėstoma universitetuose disciplina. Astrologija buvo mokslinių interesų sritis tarp intelektualaus elito atstovų ne tik Europoje, bet ir Rytuose, Arabų pasaulyje. Astrologas, astronomas ir matematikas, prieš atsirandant šių mokslų atšakoms, tai buvo vienas ir tas pats asmuo. Gydytojas ir astrologas - neretai vienas asmuo. Tų laikų mokslininkams užsiėmimas astrologija neprieštaravo matematikos, fizikos, astronomijos tyrimams, bet buvo privaloma mokslinės disciplinos dalis. Astrologija visada tyrinėjo ir tyrinėja žemės reiškinius ir jų ryšį su kosmosu. Taigi, astrologija, kaip pripažintas mokslas, 10 kartų "vyresnė" nei šiuolaikinis mokslas.

6. Astrologija - būrimo forma.

Astrologija nėra burtai. Astrologijoje naudojami metodai, kurie leidžia prognozuoti tam tikras galimybes. Vadinti tai burtais - tas pats, kas vadinti burtais orų prognozę, medicininę gydytojo diagnozę, finansinę ekonomisto prognozę arba politines rinkimų prognozes. Be to, prognostika, kaip astrologijos dalis, nėra pagrindinė ar pati didžiausia šios sistemos žinių dalis. Nemažai astrologų ir astrologijos mokyklų, iš esmės neužsiima prognozavimu.

7. Astrologija - fatališka doktrina, kuri teigia likimo fatališkumą.

Astrologijoje nėra teigiama, kad nuo mūsų valios niekas nepriklauso. Priežastis paprasta - fatališkumas nėra astrologijos dalis. Tikėjimas likimo neišvengiamybe labiau priklauso nuo žmogaus asmeninės ir socialinės psichologijos. Astrologija parodo išsidėsčiusias ir atsirandančias tendencijas. Gimimo horoskopas - tai schema, pagalbinė priemonė, padedanti gauti daugiau informacijos. Be to, schemos dar išlieka žmogaus laisva valia ir jos apsireiškimo galimybe.

asmeninisatrologas.lt

TinSoldier

Aš niekada niekaip nesuprantu, kaip žmogus, nusimanantis kažkokiame dalyke, gali nesuvokti, jog tas dalykas yra nesąmonė?

Juk, jei tai jau tavo uždarbio šaltinis, profesine veikla (astrologija), turėtum suvokti, kas tai yra, iš kur atsiranda, kaip vyksta, kokios statistikos ir t.t. ir pan.

Jei jau rašo apie astrologijos, kaip mokslo, istoriją (5 punktas), tai jau turėtų žinoti, kad tai, kas viduramžiais buvo laikoma mokslu, nebūtinai iš tiesų yra tiesa. Ir kaip veidmainiškai melaginga teigti kitaip.

Aš niekaip nesuprantu, ar tie žmonės taip radikaliai nublūdę, ir tokie nevispročiai, kad visiškai nuoširdžiai nepastebi savo nusišnekėjimų.. Ar piktybiniai apgavikai?

Benamis

rasoshoroskopai@gmail.com - jeigu nusprestum retorinius klausimus parasyti straipsnio autorei. Idomu koki atsakyma gautum :)

TinSoldier

Kažkada iš vieno ale rimto homeopato interviu ėmiau.
Tai net kraupu, kiek jis nesąmonių prišnekėjo. Nuo istorinių faktų, tyrimų rezultatų ir pan., - viskas melas ir dezinformacija. Iškreipti istoriniai faktai, ignoruojami jam nepalankūs rezultatai ir tyrimai.

Gaila, kad nebūvau labai rimtai tam interviu pasiruošęs, daug ko nežinojau apie ką jis kalbėjo, todėl negalėjau paklausinėti jo rimčiau. Bet grįžęs namo, transkripciją darydamas ir lygindamas jo pasakojimą su faktais, net pakraupau, kiek neatitikimų.

Tai ir negaliu niekaip suprasti, ar čia piktybiškai žmonės taip elgiasi, ar nuoširdžiai suklaidinti savo pačių įsitikinimų. Manau, kad visai įdomu būtų ir tai Rasai parašyti :)

Lestras

Viskas labai teisingai parašyta. Tos nuomonės tikrai klaidingos. Brukimas beverčių horoskopų visiems Zodiako ženklams astrologijai padarė didelę meškos paslaugą. Žinau net vieną faktą, kai kadaise vieno jau neegzistuojančio laikraščio redakcijoje, taupydami astrologui, redaktorius su kolega žurnalistu "iš lempos" kurdavo tuos horoskopus  >:(

O iš tiesų kadaise astrologija buvo neatsiejama kultūros dalis. Karo vadai įsakydavo mušti varpus ir kviesti karui, tik gavę astrologo pranešimą apie tam palankų laiką. Pasiruošimo laikas įvairiems reikšmingiems įvykiams ar kokioms karūnacijoms taip pat buvo derinamos su astrologų parinktu tam palankiausiu momentu.

Dabartiniais laikais Rusijoje yra astrologijos akademija, kurios įkūrėjas kartu su savo studentais, išmanydami klasikinius astrologijos principus, atlieka statistinius tyrimus. Gautų rezultatų dėka, išleido metodikas, kurių pagalba galima gana tikslai nustatyti žmonių tarpusavio suderinamumą. Taip pat sukūrė unikalias astrologines formules, pritaikomas nagrinėjant žmogaus gimimo horoskopą bei gyvenimo įvykių prognozėms. 

puodukas

 
CitataTaip pat sukūrė unikalias astrologines formules, pritaikomas nagrinėjant žmogaus gimimo horoskopą bei gyvenimo įvykių prognozėms
.
    Tai nori pasakyti kad žmogaus gyvenimas eina palei žvaigždžių nubrėžtą taką, o kadangi žvaigždės turi savo nepakreipiamas trajektorijas, tai žmogaus likimas tiksliai nulemtas ir niekas nuo jo nepriklauso?

Lestras

Žvaigždės ne taip ir svarbios, o dauguma astrologų jų išvis net nenaudoja. Tose formulėse žvaigždžių taip pat nėra :). Tačiau taip, tam tikras scenarijus yra. Tačiau astrologija visuomet palieka žmogui laisvę rinktis.

Tarkime, galima nustatyti, kad pas žmogų bus įtemptas laikotarpis, kai jis gali imti elgtis agresyviai ar neatsargiai. Kaip manote, iš kur tas posakis: "būna dienų lyg tyčia?" :) Jei žmogus žinos apie tokį laikotarpį, jo valioje bus, kaip elgtis - būti atidžiam ar nekreipti į tai dėmesio.

O nežinančiam žmogui irgi gali nieko blogo neatsitikti. Tačiau abiem atvejais toks periodas vis vien abiem kažkaip pasijaus, gal per padidėjusį energijos antplūdį ar didesnį darbo krūvą ar pan.

puodukas

Ta prasme, kad sumokėjus tam tikrą pinigų sumą, galima gauti žemėlapį kur susidėliot pagalves kad minkščiau griūt?

Lestras

Arba atlikus namų darbus, pačiam pasigaminti

TinSoldier

Tavo nuomone, Lestrai, astrologija vienintelė priemonė numatyti įvykius, jų pobūdžius, prognozuoti ateitį? Pavyzdžiui, ar chiromantiją, taro kortas, magiškus rutulius ir t.t., - taip pat laikai patikimais metodais? Ar astrologija kažkokia išskirtinė ir vienintelė tau atrodo?

omcikas

Lestras jei asmeniškai užsiema astralogija tai manau tikrai atsirastų tokių, kurie pateiktų savo tikslų gimimo laiką ir norėtų sužinot ką žada žvaigždės (planetos ar dar kažkas). Koks ateityje įsimintinas įvykis ir kada įvyks.

Lestras

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 03, 2014, 18:04:52
Tavo nuomone, Lestrai, astrologija vienintelė priemonė numatyti įvykius, jų pobūdžius, prognozuoti ateitį? Pavyzdžiui, ar chiromantiją, taro kortas, magiškus rutulius ir t.t., - taip pat laikai patikimais metodais? Ar astrologija kažkokia išskirtinė ir vienintelė tau atrodo?

Kiek man žinoma, astrologija ne vienintelė, kurios pagalba galima prognozuoti. Tačiau man ji priimtiniausia priemonė geriau pažinti save ir aplinkinius. O prognozinė man net nėra įdomi. Koks skirtumas, kas ten bus kitais metais - pagyvensiu ir taip pamatysiu. Daug įdomiau parinkti tam tinkamą laiką, kai tenka ką nors pirkti ar parduoti, pasirašyti ilgalaikę sutartį ar pan. Taip pat, panašiai kaip rebusus, įdomu spręsti horarus (klausimo horoskopus). Kai tikrai nežinai, kokį sprendimą priimti, horarai padeda. Taip pat labai įdomu sudarinėti žmonių suderinamumus. Padedu pažįstamiems verslininkams, jiems buna labai aktualu priiminėjant žmones į darbą. Juk niekas nenori įtampos kolektyve.

Chiromantija šiek tiek turėjau laiko pasidomėti, ir man pasirodė tai gana įdomus užsiėmimas. Šiek tiek susijęs su astrologija. Jos nepraktikavau, tačiau bent jau iš tų knygų, kurias skaičiau, susidariau įspūdį, kad jos pagalba galima daugiau sužinoti ir apie rankos šeimininką, ir apie gyvenimo trukmę. Ir patį svarbiausią dalyką - nuo mūsų svarbių poelgių (gerų ar blogų) keičiasi delno linijos.

Taro kortos yra vienas iš okultinių dalykų. Kaip ir astrologijoje, taip ir čia, tarologas interpretuoja simbolius. Ir dažnai duoda teisingus atsakymus. Tačiau čia mane gąsdina vien tai, kodėl iškrenta būtent tokios kortos. Astrologijoje paprasčiau, yra data, laikas ir vieta, ir tokį horoskopą sudarys bet kuris astrologas ir jį suinterpretuos. Ir bet kuris kitas laisvai galės sudaryti lygiai tokį patį, ir patikrinti arba duoti savo kitokias interpretacijas. O su taro juk tų pačių kortų kiekvieną kartą neišmesi, ir neatkartosi. Na bet kokiu atveju kortos manęs netraukia.

Apie rutulius nieko neišmanau, todėl ir nuomonės neturiu. Ir neįdomu.

puodukas

#12
rugsėjo 04, 2014, 08:20:53 Redagavimas: rugsėjo 04, 2014, 10:23:16 by puodukas
CitataPadedu pažįstamiems verslininkams, jiems buna labai aktualu priiminėjant žmones į darbą.

  Vieniems astrologija verslas.
Astrologų klientams būdas nusiimti atsakomybę nuo savęs (-"aš nekaltas- žvaigždžių išsidėstymas toks...").
    Nors dauguma aišku nė nesusimastom kas ir kaip, o tiesiog "valgom" ką patiekia tv, ir spauda, supakuotą į gražų, spalvingą popierėlį.

Lestras

Aš tik suteikiu pradinę informaciją, ar žmogus konfliktiškas ar ne, iniciatyvus ar pasyvus, ir pan. O galutinius sprendimus mano pažįstami visuomet priima patys, ir ne visada atsižvelgdami į mano pateiktą info.

TinSoldier

Aš dar vieną klausimą turiu :D
Ačiū, kad į juos atsakinėji.

Kiek laiko trunka "patikrinti" žmogų? Pvz, jo asmenybę, ar laukiančią ateitį ar pan.?
Kiek laiko daugmaž tenka dirbti, kad galėtum jau pateikti kažkokį tai "asmeninį horoskopą"?

Aukštyn