Tiesiogiai: zondo "Rosetta" atvykimas prie Čuriumovo-Gerasimenkos kometos

Pradėjo Synkas, rugpjūčio 06, 2014, 12:30:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Synkas

rugpjūčio 06, 2014, 12:30:35 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2014, 12:36:00 by Synkas
10 metų keliavęs ir 6,4 mlrd. km per tą laiką įveikęs ESA zondas „Rosetta" jau po keliasdešimties minučių pasieks savo kelionės tikslą - Čuriumovo-Gerasimenko kometą, ir pradės skrieti aplink ją orbita. Pirmą istorijoje zondo priartėjimą prie 4,5 km skersmens kometos kviečiame stebėti tiesiogiai.


Čuriumovo-Gerasimenkos kometos vaizdas, zondui "Rosetta" artėjant prie kelionės tikslo. Šie kadrai užfiksuoti atitinamai rugpjūčio 1, 2, 3 ir 4 d., kai zondą ir komerą skyrė 1026 km, 500 km, 300 km ir 234 km


Tiesioginės transliacijos pradžia Lietuvos laiku - 11:00 val. Jos trukmė - 4,5 val.

„Rosetta", kurios misija vertinama 1,3 mlrd. eurų - pirmasis žmonijos zondas, priskriejęs prie kometos ir pradėsiantis aplink ją skrieti orbita. Zondas lydės kometą, kuri dabar yra už 555 mln. km nuo Saulės, o aplink ją apskrieja per maždaug 6,5 metų. Kadangi zondas yra labai toli nuo Žemės, jo siunčiami signalai mūsų planetą pasiekia per 22 min. 29 s.

Zondas kometą tyrinės mažiausiai 17 mėn.

Šiuo metų zondas yra mažiau nei už 200 km nuo Čuriumovo-Gerasimenko kometos, o pasiekusi ją, „Rosetta" aplink kometą skries 100 km aukščio orbita. Šių metų lapkritį nuo „Rosettos" atsiskirs nusileidimo aparatas „Philae". Jis turėtų tapti pirmuoju žmonijos sukurtu kosminiu aparatu, kuris nusileis ant kometos paviršiaus. Aparatas į kometos branduolį paleis harpūnus, kurie taps savotiškais nusileidimo inkarais. Tada jos paviršių pasieks ir „Philae".

Tiesioginė transliacija (Renginio moderatoriaus teigimu, zondo priartėjimo baigiamoji stadija prasidės praėjus 1,5 val. po tiesioginės transliacijos pradžios, t.y., apie 12:30 val. Lietuvos laiku).

Transliaciją galite žiūrėti čia


Šaltinis: technologijos.lt

Teroras

Dekui uz sita naujiena @Synkas, kazkaip praziopsojau si ivyki nors tokius dalykus megstu paziureti LIVE :)

Supera

Labai įdomi informacija, būčiau irgi pažiopsojus

Synkas

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 06, 2014, 12:35:07
Dekui uz sita naujiena @Synkas, kazkaip praziopsojau si ivyki nors tokius dalykus megstu paziureti LIVE :)

taip ir maniau kad kazkam bus idomu. :)

Teroras

Iš labai arti: Čuriumovo-Gerasimenkos kometos veidas







"Tiesiog neįtikėtina, koks įvairus yra šios kometos paviršius, - kalbėjo "Rosetta" misijos OSIRIS vaizdo fiksavimo sistemos vyriausiasis tyrėjas Holgeris Sierksas. - Detalesnio vaizdo iki šiol nebuvome matę. Jau dabar žinome, kad ši informacija kometų tyrimuose reiškia tiesiog revoliuciją."

Dabar zondas skrieja maždaug 100 km atstumu nuo kometos, tačiau per artimiausius mėnesius, kai bus tiksliai įvertinta kometos masė, sukimosi aplink savo ašį parametrai ir kitos charakteristikos, jis nusileis į 10 km aukštį. O lapkritį ant kometos leisis nusileidimo aparatas "Philae". "Rosetta" prie kometos liks iki 2015 m. pabaigos.

Synkas

jei tokias foto padaro is 100km atstumo tai kas bus su 10km.. :D

Aukštyn