Žmonių evoliucija- kuri įtakoja genu kaitą

Pradėjo mangirdas.bu, gruodžio 20, 2014, 17:42:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mangirdas.bu

Tiksliai nežinau ar šiai temai čia vieta, bet nu, gal čia.
Prisiminiau buvo kiles, nuomoniu nesutarimas, su vienu žmogumi kuris vis teigė, kad žmonių genai, dnr- yra "lievi". Kitaip, kad koks gimiai toks ir numirsi. Kad tai nekinta, kad jeigu tu ligonis, toks ir liksi- ir nieko negali pakeisti. Nu čia daug tų tokių pačių pavizdžių galimą privardinti, bet esmė aiški.

O mano pusė tai, kad genai ar dnr. Ir yra esminis principas, kuris kinta ir tobulėja, su pačiu žmogumi. Tai ir įtakoja dvasinę raidą, evoliuciją.

Kad ir senas straipsnis, bet gal kaško tai naujo: http://www.mokslon.lt/tyrimas-rodo-kad-zmogus-vis-dar-evoliucionuoja/
Ka aš iš čia galėčiau pabrėžti: naujausi tyrimai įrodo, kad vis dar vyksta žmonių evoliucija ir sparti genų mutacija. Tai žinoma, kad genai, bei dnr, kinta, tobulėja- tai yra "mutuoja" .
Ką aš galėčiau dadėt, kad ne tai, kad "vis dar" vyksta žmonių evoliucija, bet ji visgi žengia į prieki.

Mutacija (lot. mutatio 'pa(si)keitimas, permaina')
Mutacijos - labai svarbus evoliucijos veiksnys.
Genas yra deoksiribonukleorūgšties (DNR) molekulės (RNR virusuose - RNR molekulės) fragmentas.
Žmogus turi 57445 genus (GENCODE anotacija 18 versija)
Kažkiek susijęs. Genomas - organizmo genetinė medžiaga, užkoduota DNR (kai kurių virusų - RNR). Genomas nebūtinai yra paveldimas (tam tikros genomo sekos atitinkamais raidos etapais gali būti eliminuojamos).

Ką aš galėčiau pabrėžti tai, kad lastelės (lastelių) paveldėta informacija kinta. Tai yra, kad koks tu gimiai- iš vidaus ligotas, bei kvailokas. Kad tai metų gėbyje kito ir tu tapai atsparus visoms ligoms bei protingas. Bet kaip visiem suprantama visiems skirtingai.
Nu čia būtu galima vardint ir vardint, bet vienas tai visko neaprašysiu.

Ką aš norėjau pasakyti, tai turbut jau pasakiau :D
Kad tai ir yra žmogus jis keičiasi. Ir nesvarbu kokie tavo genai buvo. Nesvarbu tu storas ar plonas buvai. Mokykloj mušeisi ar tave mušė. Buvai blogas ar ne. Tu užaugi, pradedi į pasaulį žiuret nebe vaiko akimis, kitaip. Kai tu užaugi, tu pradedi AUGT. Tai ir prasideda tavo evoliucijos pradžia, kad ir tų pačiu genų bei dnt kaita ar mutacija. O visam šitam tobulėjimai reikalingas dvasinis tobulėjimas, tavo sielos augimas , kad ji galėtu kartu augti. Nes tai čia tu tormazas visada, o ne ji. Ji visada seka iš paskos.

idenmeyou

Iškart pamatęs supratau, kad parašei šią temą man, bet nieko visgi neįrodei. Žmogaus evoliucija vyksta tik jau ne dėl dvasinių dalykų.

Paimkime patį žodį evoliucija, ji atsiranda tam, kad žmogus prisitaikytų, visi pasaulio organizmai evoliucionuoja jei tik pavyksta tada, kai kyla gresmė išnykti, tai tik prisitaikymas. Per žmogaus gyvenimą gali įvykti labai maži pakitimai, tad jei visgi esi linkęs kaupti medžiagas ir tavo medžiagų apykaita labai lėta, nieko tu ir perdaug nepakeisi  :) Čia jau iš sporto praktikos žino tai visi.

Gali rasti storą žmogų ir jokiu būdų savo svorio jis nesumažins nei didesniu dvasiškumu, nei geresniu protu. Vienintelis šansas jam bus arba mažiau valgyti arba sportuoti, o tai labai materialūs veiksniai.

mangirdas.bu

#2
gruodžio 20, 2014, 19:27:20 Redagavimas: gruodžio 20, 2014, 19:35:41 by mangirdas.bu
Durniui proto neįdėsi net ir stengdamasis. Kvailys moko gyventi- protingas pataria. Kvailys laikosi savo nuomones- protingas išklauso. Laba diena, malonu. Iki

Laba diena. Nu aš nieko neasmeninau, tik užsiminiau, kad kaškoks žmogus labai jau siauro požiūrio.
Jis neisiklauso, neįsiskaito, į tai- kas yra sakoma, rašoma.

CitataPaimkime patį žodį evoliucija, ji atsiranda tam, kad žmogus prisitaikytų, visi pasaulio organizmai evoliucionuoja jei tik pavyksta tada, kai kyla gresmė išnykti, tai tik prisitaikymas. Per žmogaus gyvenimą gali įvykti labai maži pakitimai, tad jei visgi esi linkęs kaupti medžiagas ir tavo medžiagų apykaita labai lėta, nieko tu ir perdaug nepakeisi  :) Čia jau iš sporto praktikos žino tai visi.
Citatawpeojgwpjfwfjm kwekgwojg pofmwe jopwejmg. o dar ir medziagu apykaita, sportas, aj ewjnps ewpfwmn  jmpweof mw jpofe.
Malonu..
dw seniuk, malonu buvo padiskutuot


Sveikas.
Apie ką čia būtu kalbama, ką butent turi omeny, medžiagų apykaitą, sportą, genetiką, evoliuciją? Ką būtent ir ką tuo norėjai pasakyt?
Supratau, tą kad nieko aš neirodžiau. O kas tau ką turi įrodyti? Kokių tau dar irodymu reikia? Gal daugiau pasiskaityt tau reiktu? Moksliniu, gamtiniu, dujotekio vamzdyno darbuotojo- rašto sutarties, ar ko dar? Jeigu parodyčiau savo lytini organa ar tai butu irodymas, kas aš jy turiu?

TinSoldier

Mangirdai, kaip tu jautiesi?..

mangirdas.bu

Nuotaikoj. O tu?

idenmeyou

Citata iš: mangirdas.bu  gruodžio 20, 2014, 19:27:20
Sveikas.
Apie ką čia būtu kalbama, ką butent turi omeny, medžiagų apykaitą, sportą, genetiką, evoliuciją? Ką būtent ir ką tuo norėjai pasakyt?
Supratau, tą kad nieko aš neirodžiau. O kas tau ką turi įrodyti? Kokių tau dar irodymu reikia? Gal daugiau pasiskaityt tau reiktu? Moksliniu, gamtiniu, dujotekio vamzdyno darbuotojo- rašto sutarties, ar ko dar? Jeigu parodyčiau savo lytini organa ar tai butu irodymas, kas aš jy turiu?


Matai pats paminėjai katik tai, ko negalėtum pakeisti. Vat, kad ir lytinis organas. Vat du dvasiškai pakeisk tai, pakeisk savo genetiką taip, kad būtų kitas lytiškas organas ir su kuo susiduriame su neįmanomu. Fiziologiškai taip, tai įmanomas dalykas, bet dvasiškai ne, gali sedėti, medituoti ir bandyti keitinėti save dvasiškai nors ir dar 10 metų, tavo genetika nepasikeis taip, kad vieną dieną pabusi ir pamatysi prieš save moters lytinį organą.

Tad pats sau pakišai koją, jei ir buvo apie ką galima ginčytis, tai dabar tampa aišku, kad visgi šio genetinio požymio dvasiškai nepakeisi.

mangirdas.bu

#6
gruodžio 21, 2014, 14:25:45 Redagavimas: gruodžio 21, 2014, 14:28:51 by mangirdas.bu
Tai žinoma , kad dvasiškai sau tikros makšties vietoj varpos nepermontuosi.
Bet dvasiškai, kaip fiziologiškai klyne turint varpą, taip dvasiškai yra imanoma pajusti savyje tai, ką būtu galima pavadint moterišku organu.

Tad pats sau pakišai koją, jei ir buvo apie ką galima ginčytis, tai dabar tampa aišku, kad visgi šio genetinio požymio dvasiškai nepakeisi. Kas kam kojas kiša, kas ko siekia. Ką būtent turi mintį? Kokio genetinio požymio sau nepakeisi? Kad turi varpą klyne? Tam ir yra 2 lytis.

Fiziologiškai taip, tai įmanomas dalykas, bet dvasiškai ne,
Nu čia vėl pas mus nesutampa> fiziologiškai tai jeigu tau kaškas per operuos tai, čia gal nebetęskim net nemalonu. Dvasiškai įmanoma pajusti viską.

idenmeyou

Tai, kad aš sau kojos nepakišau.

Tai aš pirmiausia užsiminiau, kad dvasiškai lytinių organų nepakeisi, tik fiziologiškai, o tu lygiai tą patį poste pakarotojai  :D Kam visa tai kartoti, jei aš jau buvau parašęs aname poste.

Dar didesnė klaida manyti, kad gali daryti didelę įtaką savo organizmui mintimis ar bet kuo kitu. Beveik visada organizmas turi įtakos tau, o ne tu jam. Čia, kad ir paprasčiausi pavyzdžiai kai žmonės jaučiasi ne iš šio nei iš to labai laimingi, prislėgti, nusiminę. Būtent tada smegenyse
vyksta cheminiai procesai nuo kurių žmogus ir jaučiasi laimingas, vat ir jei tu blogai pasijausi, tu sedėdamas geros nuotaikos lengvai negražinsi, tiesiog nepriversi smegenų to padaryti, aišku išeitis yra tokia kaip gerų momentų prisiminimai ar mėgstama veikla, bet čia lyg ir smegenų apgavimas pagaminti laimės hormoną, bet pats negali reguliuoti pagaminti vieno ar kito hormono daugiau ir kada.

mangirdas.bu

Aš ir nesakiau to, tik sakiau kas kam kiša ir kas kaip galvoja ir kas ko siekia, nu čia nereikia susiasmenint.
Aš nieko neminiu o apskritai, nereikia meginti kito pažeminti, specialiai, turint omenį tai.

Na gerai tada mūsu nuomone sutapo tik aš pagal tavo žodžius to- nesupratau- tarkim taip.

Na čia drįsčiau visiškai tau nepritarti, nes aš žinau iš savo patirties, kad galiu tai paveikti- organizmą.
Kad galiu paveikti savo rugštingumą kurio nebėra, o kur buvo problemos praeitį. Kad galiu paveikti kaklo skausmą kuris dingo, nors praeityje tai buvo labai didelė problema ir nekontroliuojama. O dar prie to pačio, kad mano kaklas yra peršviestas ir įrodyta, kad ne taip suaugę- pagal šiuometinę mediciną.
Na taip dėl laimės, džiaugsmo nepasiginčiosi, jautiesi taip kaip jautiesi ir neverta tuo labiau savęs apgaudinėti, svarbiausia būt atviram sau ir tu taip kontroliuosi visą save, turint omenį ir organizmą.
Kaip ir sakiau neigiu tai, kad organizmas turi įtakos man, o ne aš- jam.
Tik dėl vieno dalyko pritarčiau, kad dėl tuoleto nepasigynčiosi, jei isinori tai isinori, žinoma kaškiek gali ar pakentėti ar tiesiog nutraukti tai ir nebenori. Bet turint omenį dėl vidurių, jei tai skysta tai nepaneigsi, kad reikia.
O tai aš ir laikyčiau saviapgaulę jeigu bandai prisiminti kaška, ne to tai- kai tu jautiesi, bet visiškai kitaip. Jautiesi prastai, bandai prisiminti kažką gero. Aj gal ir teisingai sakiai tai čia lyg smegenų apgavimas- nors pagaminti "nebūtinai" laimės hormoną.
Nu apibendrinus kaip ir panašiai kai kuriuos dalykus matom.

Aukštyn