Empatija

Pradėjo Creative, liepos 08, 2017, 20:36:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Citata iš: elteide  liepos 09, 2017, 23:35:38gal ir nuvalkiotas patarimas, pabandyk auditoriją naugą įsivaizduot :)
ir negalima tiek svarstyt , graužti save, nieko ypat.  nesvarbią situaciją.
Dažniausiai netiek  graužiuosi kiek džiaugiuosi gražiu prisiminimu.

Cerber

Citata iš: Creative  liepos 09, 2017, 23:33:00Matai aš studijavau su verslu susijusia specialybę ir man tai patiko, Ten pasakojama buvo apie organizacijas, apie vadovavimą, apie lyderystę. ir aš savarankiškai studijavau papildomą literatūrą ir va bandau pritaikyt žinias kur tik įmanomą. Žinoma be incidentu nepraeina, bet visgi... Vadovas irgi gali skėti atsinešti bet vargu ar tai padės jam nors kai kur gali ir padėti kur kolektyvas savarankiškas ir be bosso apsieina kuris su skėčiu sau sėdi ir nieko nedaro :D
Lyderiavimas ir stovejimas pries auditorija ne visai tas pats, visad maniau. Retas profesorius yra geras lyderis. Retas lyderis yra profesorius. (tingejau ieskot tinkemesniu epitetu :) ) velus vakaras jau

Creative

Citata iš: Cerber  liepos 10, 2017, 00:07:49Lyderiavimas ir stovejimas pries auditorija ne visai tas pats, visad maniau. Retas profesorius yra geras lyderis. Retas lyderis yra profesorius. (tingejau ieskot tinkemesniu epitetu :) ) velus vakaras jau
Taip tu teisus. Bet nebūtina būti profesorium kai atsistoji prieš auditorija ir pasakoji savo ar savo kompanijos "įvaizdį" arba kai pristatai savo produktą viešai. Dažniausiai tai daro lyderiai, nors būna kad ir paprasti darbuotojai, bet vis gi...

Jo jau vėlu..

tadasas99

 Nu nzn ar turiu sita sugebejima, manau kad turiu, tik mano situacija su maziau zmoniu, ir  jie ne auditorija (ne isskaiiuoti) pats pasirenku, ne su visais vienodai lengva, nors pats abejoju ar teigiamai elgiusi manipuliuodamas, save teisinu kad ne del asmenines naudos bet del benddros. Nors buvau bandes tiesiog pasilinksmint suzinojau kad reik atsargiai.
 (Plestis taippat nenoriu del pavadnkim auditorijos)

vytra

Citata iš: Cerber  liepos 09, 2017, 21:58:50Man tai patinka kai mano jausmai pastoviai viešinami. Tik kad niekas nenori viešinti.. Tu gal žinai?
- gali būti, kad tamstos jausmai yra "nešvankūs"? Nes viešinami tai tik "švankūs" jausmai!

:)

Cerber

Citata iš: vytra  liepos 10, 2017, 09:44:12- gali būti, kad tamstos jausmai yra "nešvankūs"? Nes viešinami tai tik "švankūs" jausmai!

:)

kaip ir judantis vanduo nerūgsta, taip ir viešinami jausmai nešvinksta. lyg girdejau taip protingos galvos sako.

Creative

Citata iš: tadasas99  liepos 10, 2017, 06:35:00Nu nzn ar turiu sita sugebejima, manau kad turiu, tik mano situacija su maziau zmoniu, ir  jie ne auditorija (ne isskaiiuoti) pats pasirenku, ne su visais vienodai lengva, nors pats abejoju ar teigiamai elgiusi manipuliuodamas, save teisinu kad ne del asmenines naudos bet del benddros. Nors buvau bandes tiesiog pasilinksmint suzinojau kad reik atsargiai.
 (Plestis taippat nenoriu del pavadnkim auditorijos)
Žinau, šita atsakomybė ir mane slegia, todėl retai ką išdarinėju nes jaučiu vistiek kad aš atsakinga už žmones ir jų jausmus bei valia.

tadasas99

Citata iš: Creative  liepos 10, 2017, 14:40:31Žinau, šita atsakomybė ir mane slegia, todėl retai ką išdarinėju nes jaučiu vistiek kad aš atsakinga už žmones ir jų jausmus bei valia.
nu mane nepasakyciau kad slegia, tiesiog zinau kad galiu paveikti zmogu taip kaip noriu taip kad jis pats priimtu mano sprendima, ir jam tai butu jo asmeninis sprendimas, bet asmeniniuose santykiuose jei nezinau ar tam zmogui nuo to nebus blogiau tada susilaikau, darbo reikaluose ne visai turiu pasirinkimo laisve, reikia kad kolektyve visi judetu tapacia kryptimi, kapkuriuos reikia paraginti bet taip kad nejaustu spaudimo.
 @Cerber nemanau kad patiktu kai pastoviai viesintu tavo nutylejimus, tavo nusleptas mintis pokalbyje, uzbaiginetu tavo mintis su tiesos akibrokstais ir pan.

elteide

irgi maniau ilgokai, kad manipuliacija tai nesąžiningas elgesys, ėjimas prieš kito valią , teisingą srovę  , bet dabar suvokiau, kad tai išmintis... :)

Cerber

Citata iš: tadasas99  liepos 10, 2017, 16:24:15@Cerber nemanau kad patiktu kai pastoviai viesintu tavo nutylejimus, tavo nusleptas mintis pokalbyje, uzbaiginetu tavo mintis su tiesos akibrokstais ir pan.
Tame ir problema kad man tai netrukdo, priesingai, labai patogu kai nereikia per daug aiskintis ir kalbeti. Bet mano "uzleptos mintys, ar jausmai" trukdo ir skaudina kitus kartais. Bet nelaikau to asmenine problema. Perdetas jautrumas yra taisytinas trukumas.

zalia.arbata

Citata iš: Cerber  liepos 10, 2017, 16:47:03Bet mano "uzleptos mintys, ar jausmai" trukdo ir skaudina kitus kartais. Bet nelaikau to asmenine problema. Perdetas jautrumas yra taisytinas trukumas.
Šalta, bet gera mintis.

tadasas99

#26
liepos 10, 2017, 18:39:24 Redagavimas: liepos 10, 2017, 20:08:17 by tadasas99
Citata iš: Cerber  liepos 10, 2017, 16:47:03Tame ir problema kad man tai netrukdo, priesingai, labai patogu kai nereikia per daug aiskintis ir kalbeti. Bet mano "uzleptos mintys, ar jausmai" trukdo ir skaudina kitus kartais. Bet nelaikau to asmenine problema. Perdetas jautrumas yra taisytinas trukumas.
ane???? Kaiptik padaugeja aiskinimosi ir kalbejimo ;D
 Keli spejimai:
 1. Ar tikrai norejei rasyti daugiskaita
 2. Kartais neesi egocentriska asmenybe (ar tiesiog uzssispyrus asmenybe), t.y. Ne kiti taves nesupranta o tu nematai reikalo kita suprasti.
 3. Kartais nebuna kad viesini svetimas ydas pamistant savasias, ar konkreciau savo itaka toje ydoje?

 Cia pvz ka galima suprasti is sakinio, takim pazystantis tave asmuo i tavo teigini atsakinetu vienu is varijantu:
 1.Nereik cia visiems guostis del nepavykusiu santykiu...
 2.jei tau siuo metu yra blogai tai kodel ir kitiems turi buti blogai, pasilik savo problemas sau...
 3. Uzmini ant skaudzios vietos ir sakai kad zmogus jautrus, tipo tegul suauga...

 Toliau jei pataikya, visi atsakymai zemina tave, menkina tavo asmeni, po ilgo laiko tokiu panasiu atsakymu tu pradedi to vengti, vengi asmeniniu temu viesumoje ir dziaugiesi kad taves niekas nekabina, o mes dziaugiames nesulaukdami priekaistavimu kaip mes taves nesuprantam.

Cerber

Citata iš: tadasas99  liepos 10, 2017, 18:39:24ane???? Kaiptik padaugeja aiskinimosi ir kalbejimo ;D
 Keli spejimai:
 1. Ar tikrai norejei rasyti daugiskaita
 2. Kartais neesi egocentriska asmenybe (ar tiesiog uzssispyrus asmenybe), t.y. Ne kiti taves nesupranta o tu nematai reikalo kita suprasti.
 3. Kartais nebuna kad viesini svetimas ydas pamistant savasias, ar konkreciau savo itaka toje ydoje?

 Cia pvz ka galima suprasti is sakinio, takim pazystantis tave asmuo i tavo teigini atsakinetu vienu is varijantu:
 1.Nereik cia visiems guostis del nepavykusiu santykiu...
 2.jei tau siuo metu yra blogai tai kodel ir kitiems turi buti blogai, pasilik savo problemas sau...
 3. Uzmini ant skaudzios vietos ir sakai kad zmogus jautrus, tipo tegul suauga...
1. taip.
2. kartais esu. galiu, bet nedarau, nebent jau butina.
4. as savo ydu nepamirstu, man jos tiesiog gyvent netrukdo, o kai pradeda trukdyt, pasikoreguoju.

i koki teigini ten atsakytum taip?

Creative

#28
liepos 10, 2017, 20:41:14 Redagavimas: liepos 10, 2017, 20:47:37 by Creative
Šiandien kaip tik tokį sapną sapavau. Susitikau su žmoogum kuris tobulai įvaldęs jausmų kontrolę, kitaip sakant mano "kerai" jo neveikė, tik paskui po bendravimo vis dėlto pamačiau kad vis delto yra plyšis. Kitaip tariant man jis šaltai atsakinėjo į klausimus, kažką rodė, aš supratau apie ką jis, bet jokiu emocijų nesaveikavau, bandžiau nuoširdžiai šnekėt, nors jis tuo pačiu neatsakė, bet aš vis dėlto po truputi bandžiau prieiti prie žmogaus arčiau ir po kiek laiko kiek sapnas truko tik pačiam gale pajutau tą vietą kuri nepridengta šaltakraujišku vaidmeniu ir prabudau taip ir nespėjus nieko pasakyti ar padaryti.

Moralas toks: kad ir kaip žmogus pasikaustęs ant "naivaus nuoširdaus bendravimo" (dažnas mano kad tai manipuliacijos) visgi yra sryčiu kur galima paveikti. Nors aš nelindau į jo sielą, nusprendžiau kad nedarysiu nieko prieš jo valią ir tada ir tik tada gali rasti tą plyši ir gali jo nenaudoti o tiesiog žinoti kad yra, gal kitą karta kai susitiksim jis atsiskleis...

O aš norėjau paplepeti o jis neleido :( gal ir gerai išėjo vis dėlto man į patirtį gerai.

Aukštyn