Vaikų bausmės

Pradėjo advena, rugsėjo 08, 2012, 19:44:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 10, 2012, 23:11:01
Jums dėstantys specialistai dažnokai pateikia kitokias išvadas, nei 'meinstryminiai' tų pačių sričių specialistai.


Tam ir yra universitetinės studijos, kad studijuotum ne tik tai ką meinstrymas moko, bet kad gautum visapusišką išsilavinimą, kartais net priešingą nei kad pateikia pop kultūra.

Beelzebub: aš esu kelis kart gavęs nuo tėvų į kailį. Ir buvo už ką. esu dėkingas jiems už tai, nes niekas kitas nepadėjo. Bet tu nupiešiai viską taip kad tėvai kažkokie monstrai, kurie pikti ir daužo vaikus. Aš kalbu apie sveikus tėvus, kurie ne iš pykčio daužo vaikų galvas į sienas, o kaip bausmę už itin sunkius nusikaltimus kartais įkrečia beržinės košės. Esu prieš pastovų vaikų skriaudimą už menkiausias smulkmenas, bet manau kad kartais gauti į kailį yra neblogai. Tavo tėvai nesveiki, kad taip elgėsi su tavimi, tai blogas auklėjimo pavyzdys. Mano tėvai visai kitaip mane auklėjo.

Beelzebub

#16
rugsėjo 11, 2012, 15:29:15 Redagavimas: rugsėjo 11, 2012, 15:37:52 by Beelzebub
Tai gali pasidžiaugti, kad tavo tėvų auklėjimas neperėjo į rimtesnį smurtą, ir už smulkmenas, nes mano deja perėjo. Ir manau kad daugeliui taip gali atsitikt, ne visi tėvai sugeba suvaldyti šitą savo "bausmę". Aš tai pvz nė kiek nedėkoju už smurtą kurį patyriau. Mane nervina žmonės kurie skleidžia tokį š, kad fizinės bausmės prieš vaikus yra gerai. Kuo daugiau žmonių apie tai atsiliepia kaip apie teigiamą dalyką, tuo daugiau tėvų gali pradėt smurtaut prieš vaikus, vietoj kitų priemonių. O kodėl gi ne? Juk visi sako, kad gerai. Va poto suaugę džiaugsis, kad vaikystėj buvo prilupti. Mhm... labai džiaugiuosi, taip džiaugiuosi, kad reiks eiti pas psichologą iš džiaugsmo.

Beje. Ne kartą gavau į kailį už pamokų nelankymą seniau. Ir ką, vietoj to, kad taip daugiau nedaryčiau, pradėjau dar labiau nelankyti. Tik iš baimės, kad prilups, prasidėjo dar ir visokie melavimai, simuliavimai ir t.t. Čia kaip pavyzdys, kad net ir už rimtesnius "nusikaltimus" smurtas kartais proto ir supratimo daugiau tikrai neprideda.

P.S. Mano tėvai nėra nesveiki. Bet dažniausiai gaudavau į kailį už visiškas smulkmenas. Kartais už netgi labai absurdiškus dalykus. Ir patikėk manim, ne vienas iš pažįstamų, kurie atvirauja apie tokius dalykus, gauna į kailį labai panašiai. Taip kad nereikia čia sakyt, kad aš kažkokį iškreiptą paveikslą apie tėvus nupiešiau. Tokia realybė, ir ne tik mano akimis.

TinSoldier

#17
rugsėjo 11, 2012, 15:57:24 Redagavimas: rugsėjo 11, 2012, 16:00:34 by TinSoldier
Tiesiog neigiamo elgesio neigiamu elgesiu nepataisysi.

Negali būti "saikingos" vagystės, negali būti "saikingos" žmogžudystės, negali būti "saikingo" smurto.

Aišku, yra vaikų, kurie gavę per užpakalį ir užaugo visiškai normalūs. Bet yra ir vaikų, kurie gyvenime nėra sulaukę smūgio iš tėvų ir užaugo lygiai tokie pat normalūs ir sveiki (Pvz, aš. Gal ir nustebsit, bet aš tikrai sąlyginai sveikas ir normalus :D )

Yra ir vaikų namuose užaugusių vaikų, kurie prie gyvenimo prisitaikė ne blogiau, nei augę pilnose šeimose. Yra ir vaikų, kurių tėvai milijonieriai, išaugusių visiškai kukliais ir padoriais. Bet visa tai nereiškia, kad tokiomis pat sąlygomis ir jūsų vaikui taip pat pasiseks.

Vaikai skirtingi - vienas į mušimą gali reaguoti ramiau, kitam tai gali būti trauma visam gyvenimui. Vis dėl to, Bilduko aprašytas auklėjimas praktiškai be išimčių, visuomet turės teigiamas pasekmes. Ir nėra nei kiek mažiau pranašesnis už beržinę košę. Tai kam rizikuoti su mušimu?

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 11, 2012, 08:37:00
Tam ir yra universitetinės studijos, kad studijuotum ne tik tai ką meinstrymas moko, bet kad gautum visapusišką išsilavinimą, kartais net priešingą nei kad pateikia pop kultūra.


Gal ne visai vietoje panaudojau 'meinstrymą'. Turėjau galvoje, kad pas tave paskaitose dėstoma informacija labiau primena pseudomokslą, nei mokslą. Nematau nieko gero tame.

advena

Citata iš: Šešėlis  rugsėjo 09, 2012, 23:50:24
Fizinės bausmės, greičiau sužalos vaikų psichiką, nei atves į doros kelią :)

Oho, pagal jūsų mąstymą aš beprotė. Ne visi žmonės apie fizinį smurtą galvoja kaip ir jūs. Aš dėkoju tėvams jog seniau gaudavau į kailį ir dabar gerbiu juos. Žinau atvejų kai tėvai visiškai neauklėja savo vaikų viziškai ir vaikai juos laiko paskutinėj vietoj. Aš tapau stipresne, nebebijau skausmo, nebepalūžtu. man tai išėjo tik į naudą.

crystal

O isvis is kur atsirado tos smurtines bausmes? Nejaugi visais laikais ir visose salyse vaikai budavo auklejami berzine kose? Idomu kaip uzsienyje vyksta vaiko auklejimas, nes neneikit, kad pvz palyginus kokia Lietuva ir siaip kokia labiau isivysciusia ES sali, vaiku nusikalstatumas LT butu zymiai didesnis...

Benamis

Citata iš: crystal  rugsėjo 11, 2012, 17:04:59
vaiku nusikalstatumas LT butu zymiai didesnis...


Pasidomek koks vaiku nusikalstamumas pvz. Anglijoje (as nekalbu apie emigrantu vaikus, o butent apie tikrus britus)... Busi sokiruotas. 14 meciai prievartauja 12 metes ir t.t. Pats ten buvau apie 2 metus, tai prisiziurejau tokiu vaizdeliu, kad patikek manimi... Lietuviu vaikai dar pasaka. Tokio mazameciu 'ispindejimo' dar reikia paieskoti.

crystal

Jei taip, tai kaip patys britai su savo atzalom susitvarko? Kiek girdejau, kad iki 16 metu vaikai be tevu ar aukliu negali niekur iseiti, be to Anglijoj prastas lytinis svietimas.

Bildukas

Zmones , na nepradekit kalbeti stereotipais - tipo Anglijoj vaikai tai jau bambyzai , Amerikoj visi stori ir ryja tik hamburgerius , juodziai - visi nusikalteliai ir narkomanai , o jau Lietuviai tai VISI be ISIMCIU - geruciai vaikuciai , gerai isaukleti , sveikai maitinasi , protingi , issilavine , mergos graziausios Pasulyje, bernai - geriausi krepsininkai - vienu zodziu PATYS PACIAUSI , net nera ka velniop pasiusti  :D :D :D :D :D :D. KIEKVIENA tauta turi ir vienokiu, ir kitokiu , ir geniju , ir nusikalteliu. Jus jauni , keliaukit , mokykites - nekliedekit stereotipinem mintim , kurios net gi ne jusu - palikit ta niekine nesamone kaimynu bobulkom aptarinet. Yra ko pasimokyt ir is tos Anglijos , ir is Amerikos , ir is Afrikos,ir is Rusijos. Bukit optimistai , atverkit akis ir samone placiai , kad tape Tevais ir Mamomis turetumet kuo dalintis su savo vaikais - ne vien duona ir "berzine kose" , bet ziniu , kelioniu ,pazinimo nepasotinamu alkiu . Vaikai yra kaip sventas molis kurejo rankose - ka sutversite , ta ir turesite . Kazkur skaiciau , kad mazu vaiku bloga elgesi reikia ignoruoti , o gera elgesi visakeriopai skatinti ir girti .Tuo tarpu vyresnis jaunimas geriau suvokia kritika . Oi kaip nelengva , bet rezultatai puikus - zinau is patirties .Sekmes mums visiems tobuleti . ;)

advena

Žmonių elgseną nulemia ne šalis ir ne gyvenamoji vieta. Mes visi turime būti kaip viena tauta. Teisingai, vaikai yra kaip šventas molis. Juos reikia mokėti suprasti ir išklausyti.

Benamis

Citata iš: Bildukas  rugsėjo 11, 2012, 20:31:30
Zmones , na nepradekit kalbeti stereotipais - tipo Anglijoj vaikai tai jau bambyzai


Cia ne stereotipas, cia mano gyvenimo patirtis. Ne is statistikos istraukiau tai, o su tuo asmeniskai susiduriau. Nesakau, kad visi, taciau palyginus Lietuvos ir Anglijos vaikus tai skirtumas elgesyje akivaizdus. Nesiplesiu per daug sia tema, taciau pagyvenus ~2 metus ganetinai mazame Anglijos miestelyje kur paciam teko susidurti su tais tikraisiais anglais (o ne Londono "misraisiais"), mano nuomones apie anglu vaikus niekas nepakeis.

crystal

#25
rugsėjo 11, 2012, 22:42:54 Redagavimas: rugsėjo 11, 2012, 23:04:55 by Benamis
Bilduk, kalbi tikrai labai graziai :) Zinoma, kiekviena salis turi savo ir mazuju nusikalteliu ir labai protingu vaiku. As net ir nenorejau remtis kazkokiais stereotipais, tiesiog ziuriu realistiskai. Gyvenime teko nemazai pamatyti kaip agresyviai susimusa vaikai/paaugliai + filmuoja telefonais ir kasdien tyciojasi is labiau nuskriausto, ji apspjaudo ir zemina. Juk yra buve ir taip, kad tokie nukenteje, net nusizudo... Tuomet ir pradedu svarstyt kas tokiem maziesiem degradam dar gali padet...

Bildukas

#26
rugsėjo 11, 2012, 23:52:58 Redagavimas: rugsėjo 12, 2012, 00:02:13 by Bildukas
As neturiu atsakymu i visus klausimus , deja. Jus jaunimas - busimi tevai , galvokite jau dabar kokiais tevais tapsite. Dirzas - neiseitis . Maziems vaikams reikia demesio , pritarimo ir pagyrimo , didesniems - veiklos , veiklos ir dar karta veiklos. Mokslai , sportas , veikla labdaros organizacijose , darbas - uz kuri vaikai gauna atlygi ir paskatinima , keliones ir t.t. ir panasiai ir t.t. . Kuo maziau laisvo laiko , tuo geriau . Net video zaidimus zaiskite kartu .
  O kas galetu padeti "maziems degradams" - nemanau kad jiems padetu dirzas .Smurtas isprovokuoja smurta . Pirmiausiai visada reikia pradeti nuo saves , nuo savo seimos . As uzauginau 3 padorius zmones - jie , manau , augins savo atzalas kai tokiu susilauks taip pat be smurto . Na , tarkim dar kokie 6 - 9 padorus zmones  :D....Visai neblogi skaiciai gaunasi  :D . Nesakau , kad tie , kurie gavo dirzo ar dave dirza jau tokie "nepadorus" .Tiesiog mano seimoje apsiejome be "berzines koses" ir rezultatai saunus. :)

Teroras

Citata iš: Beelzebub  rugsėjo 11, 2012, 07:04:50
Nu blem, paragraf, Terore, bent perskaitėt mano post'ą? Nes atrodo aiškiai išdėsčiau kodėl smurtas yra blogai. Bet jūs toliau varot savo apie "beržinę košę".


Tikrai skaiciau tavo zinutes, ir noriu, kad suprastum, jog as nesu TIK uz "berzines koses". Jeigu vaikas klauso ir be fizines bausmes viskas ok, taciau jeigu ne, nematau nieko blogo, jeigu retkarciais kai tikrai prisidirbo, pliaukstelesi 3 kartus per uzpakali. Nekalbu apie tai, kad reikia plaktuku vaikui dauzyti rankas kiekviena karta jeigu jis ka nors sudauzo ar paima kazka neleistino...

Beelzebub

Tas "3 kartus pliaukštelėti" gali išaugti iki 5 kartų, 10, po to iki diržo, ir kitokio mušimo. Juk jeigu jau vaikas kažką prisidirbo, tai tėvai turėtų būti kaip reikiant įpykę, susinervinę ir t.t., jeigu jau pliaukštelėti sugalvojo. O manai lengva susivaldyti tėvams ir apsiriboti keliais pliaukštelėjimais? Ypač jei vaikas atsikalbinėja ar dar kąnors tokio daro. Vien tai, kad tėvai imasi smurto, jau reiškia, kad negali susivaldyti.

Teroras

Citata iš: Beelzebub  rugsėjo 12, 2012, 23:10:15
Tas "3 kartus pliaukštelėti" gali išaugti iki 5 kartų, 10, po to iki diržo, ir kitokio mušimo...


Lygiai taip pat gali ir neisaugti.

Pagal tavo postus sprendziu, kad vaikysteje tikrai esi gaves nemazai (be to pats apie tai rasei) ir dabar tiesiog esi apsestas, kad visi lups vaikus panasiai kaip tave kazkada lupo. Tikrai nepavydziu, kad tokia vaikyste turejai. Cia lygiai tas pats, kai zmona suzino, jog jos vyras neistikimas jai ir nuo to laiko jos akyse visi vyrai kiaules. Arba mergina kuria isprievartavo, veliau visur mato vyrus prievartautojus... Taigi pilnai tave suprantu.

As tik noriu pasakyti, kad tie kurie retkarciais pliauksteli per uzpakali, nebutinai tampa sadistais ir 24 valandas per para naudoja fizini smurta pries vaikus. Taip pat ne visi kurie gavo per uzpakali budami mazi, isauga i beprocius, sadistus, maniakus ir psich. nesveikus asmenis.

Aukštyn