Patarimai Asasinui

Pradėjo V, rugpjūčio 02, 2012, 11:17:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Beelzebub  rugpjūčio 18, 2012, 11:27:52
Tinsoldier, sakei norėjai pasiginčyt? Šiaip jei rimtai, tai visiškai nesutinku su tuo ką sakei, kad svarbiausia būti gražiam ne sau, o kitiems, sau - tik antraeilis dalykas. Deja ne, nes pirmoj vietoj turi patikti sau, tik tada patiksi kitiems - o gal ir nepatiksi, žiūrint kokioje aplinkoje gyveni ir tarp kokių žmonių.


Bet tame esme ir yra. Sau norima patikti, tam, kad po to patiktum kitiems. Jei mylėsi save, elgsies laisviau, labiau pasitikėsi savimi ir pan. Bet nafig reikalingas tas pasitikėjimas ir laisvumas, jei ne sėkmingesniam bendravimui su kitais? O sėkmingas bendravimas gali būti tik jei pašnekovui keli bent minimaliai gerus jausmus.

Citata iš: Beelzebub  rugpjūčio 18, 2012, 11:27:52
Dar taip gaunasi, kad jeigu žmogus visiems atrodo negražiai, niekas nemėgsta jo "stiliuko" ir jo išvaizdos, bet pats žmogus save mėgsta, tai jis turėtų keistis, dėl kitų? Kažkokia visiška nesąmonė..


Jis nebūtinai turi keistis. Ir nebūtinai keisis. Beeet kad galvoje neatsisuktų varžteliai, žmogus privalo tenkinti savo socialinius poreikius. Ir svarbiausi yra: dėmesio gavimas, pagarbos gavimas ir jausmas, kad kažkas nori tavimi rūpintis. Jei nebus patenkinti bent jau dėmėsio ir pagarbos poreikiai, žmogus nesijaus laimingas. Todėl pasirinkimai: arba gyventi 100procentinai pagal save, bet nepatenkinti žūtbūtinių socialinių poreikių ir dėl to jausti diskomfortą. Arba derinti save taip, kad patiktum aplinkiniams(nesakau, kad visiems). Todėl nemanau, kad verta apsimetinėti prieš gamtą ir neigti, jog žmogus yra bendruomeniškas gyvis. O, jei žmogus yra visiškas individualistas, nekreipiantis į aplinką jokio dėmesio, tai jau yra nukrypimas nuo normos ir gali reikšti kažkokį sutrikimą.

Beelzebub

#46
rugpjūčio 19, 2012, 14:09:07 Redagavimas: rugpjūčio 19, 2012, 20:32:12 by Beelzebub
Nežinau, kalbi kaip koks psichologas. Aš išvis nemėgstu dėmesio, dažnai visaip stengiuos jo išvengt, aišku nesinori būti visai invisible, bet šiaip vengiu perdidelio/didesnio dėmesio, (gal vien dėlto, kad iš anksto nusistatau, kad mano kiekvienas gestas ir žodis bus įvertintas neigiamai). Pagarba tai toks dalykas.. čia jau stipriai nuo aplinkos kurioje esi tai priklauso, turiu omeny žmones. Jei esi tarp visiškų padugnių, tai ir negausi net minimaliai pagarbos.

Na bet aišku čia aš pagal save sprendžiu. Yra nemažai žmonių kurių tikslas yra visalaik būti dėmesio centre, tokių žmonių aš turbūt niekada pilnai nesuprasiu, bet ką jau padarysi.

Aš vistiek viską suvedu į tai, jog pirmoj vietoj yra patikti sau, tik tada patiksi kitiem ir ne atvirkščiai. Jei patiksi kitiems, bet ne sau, tai taspats, kas nepatikti niekam. Bent jau aš spręndžiu pagal savo situaciją. Jei nemėgsi savęs, o kiti tave gerbs, tai ir tos pagarbos deja tu nei matysi, nei suvoksi. Komplimentai ir visa kita atsimuš į iš savęs paties nekentimo susikurtą sieną. Ir dar pats nusižeminsi prieš kitus, vis save nuvertindamas. Turiu omeny, jeigu žmogus nepatinka ne tik aplinkiniams, bet ir sau, tai tada išvis gana tragiška situacija. Jei nepatinka aplinkiniams, bet patinka sau, tada dar pusė bėdos, galbūt reikia tik pakeisti aplinką žmones, ar savo mąstymą ir elgesį ir ką tu žinai, štai ir pradės tave galbūt visi mėgt. Svarbu sugebėt ir savo paties minusus įžvelgt, o ne tik kitų. <-- hm paskutinis sąkinys ne į temą man atrodo.  o_O

Gerai viskas, atsibodo mąstyt, man atrodo nusišnekėjau. Kartais norisi tapt zombiu, kad nereiktų mąstyt.

OKULTISTE

Va tas "neįteminis" sakinys man ir pasirodė geriausias...

Aukštyn