Mokslininkai pajudino Pasaulio pabaigos laikrodžio rodykles

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 19:03:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Nevyriausybinė mokslininkų ir Nobelio premijos laureatų organizacija paskelbė, kad niūriai pagarsėjęs „Apokalipsės laikrodis" bus pasuktas 30 sekundžių į priekį.



Simbolinis „Apokalipsės laikrodis" rodo žmonijai gresiančio mirtino pavojaus dėl branduolinio karo, technogeninių bei gamtinių katastrofų ar pandemijų lygį. Priklausomai pavojaus masto, laikrodžio rodyklės tai atsukamos atgal, tai pervedamos į priekį, rodant iki vidurnakčio - pasaulinės katastrofos - likusį laiką.

Mokslo vyrų nuomone, Žemę nuo sunaikinimo dabar skiria tik pustrečios minutės, ir tai yra agresyvių, nacionalistinių ir antimoksliškų įtakingiausių pasaulio politikų kalbų pasekmės.



Šis simbolinis laikrodis buvo sukurtas dar 1947-aisias. Kai sovietai išbandė pirmą termobranduolinę bombą, jis rodė tik dvi minutes iki pasaulio pabaigos, o sugriuvus Sovietų Sąjungai buvo atsuktas atgal net 17 minučių. Deja, paskutiniai Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir ypač naujojo JAV vadovo Donaldo Trumpo pareiškimai apie branduolinių arsenalų didinimą privertė gerokai pavaryti laikrodį į priekį. 

http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/redakcijos_akiratis/S-59581/straipsnis/Mokslininkai-pajudino-Pasaulio-pabaigos-laikrodzio-rodykles---ar-tikrai-stabiliai-judame-link-apokalipses-Video

Linas Esu

#1
liepos 11, 2017, 13:46:06 Redagavimas: liepos 11, 2017, 14:03:24 by Linas Esu
Temos klausimas :

Ką manote apie šią simbolinę idėją ?

Aukštyn