Sapnai

Pradėjo Ieva, kovo 30, 2012, 15:27:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Ieva

Ar esate sapnavę tokius sapnus, kurie paskui išsipildė? Ką manote apie sapnus? Ar skaitote sapnininkus, kad išsiaiškintumėte ką sapnavote? Norėčiau padiskutuoti šia tema.  :)

paragraf 78

Sapnininkais nepasitikiu. Vienu metu dariau eksperimentą: paėmiau kelis sakmininkus ir lyginau reikšmes. Dauguma reikšmių buvo kardinaliai priešingos. Žodžiu kiekvienas sakmininkas pateikia savo reikšmę sapnui. Tad belieka pasitikėti tik savimi.
Manau geriausia sapnus aiškinti pasitelkus psichoanalizę ir archetipinę simboliką, o ne sapnininkus.

coliuke

O as atvirsciai :) po keliu issipildziusiu sapnu...pranasingu, kuriu issipildymas zodis i zodi atitiko aprasyma sapnininkuose pradejau jais tiketi... :) Bet zinoma yra ir niuansu, as kartais intuityviai jauciu kuris sapnas reiksmingas, kuris ne...dar ir i menulio faze pasiziuriu.... ;)

Benamis

Sapnu nepamenu, o jeigu ir atsimenu koki tai buna dazniausiai visiska nesamone :-\

Hekate

Kai buvau kokių 5 metų susapnavau, kad mūsu visoms antims (auginome tada :D) nukirstos galvos buvo ir jos na sudėliotos ten iš eilės...žodžiu kai atsibudau išėjusi į kiemą pamačiau tą pati vaizdą kurį mačiau sapne. Na daugiau nepamenu, kad būtu koks nors dar išsipildęs. :-\

Ieva

Aš tai neesu sapnavusi tokio sapno kuris išsipildytų. O sapnininkų neskaitau. Anksčiau skaitydavau, bet dabar jau nebe, todėl, kad jeigu perskaitai, kad sapnas reiškia kažką blogo, tai tada labai nuotaika sugenda.  :)

paragraf 78

Su sapnininkais veikia vadinamasis Pigmaliono efektas. Perskaitai jo reikšmę, o tada nesąmoningai sieki pranašystės išsipildymo. Tada stebiesi koks tikslus buvo aprašymas. Todėl neverta skaityti sapnininkų, nes ne jis tiesą pasako,  bet tu tai ką perskaitei padarai tiesa. Gerai jei pranašystė gera, bet jei bloga?

Daividas

Kartą sapnavau, kad laimėjau loterijoj, kurios skaičiai buvo 7 99 42 0 35 5. Tik nežinau ar didelę sumą, ar mažą. Na ryte atsikėlęs, pagalvojau, kad reikia pabandyti išpildyti sapną. Gal ženklas, gal laimėsiu aukso puodą. :D po kelių valandų nulėkiau į parduotuvę, nusipirkau vikingų loto bilietus, su skaičiais 4 5 9 35 42 ir 48. Na ir atėjo trečiadienis, kada buvo žaidžiama vikingų loto. Taigi - Laimėjau. Tik ne aukso puodą, o 27 litus. Na visgi, ne aukso puodas bet vistiek pinigai. :D

Beelzebub

Nežinau, į kurią skiltį sapnų čia rašyti, ar į šitą ar į Išsipildančius sapnus, tai jeigu ką perkelkit.

Taigi, vakar sapnavau labai keistą sapną. Sapnavau kažkokius keistus maždaug 6 (ar daugiau, nepamenu) vaikinukus, apsirengusius juodais kostiumais, visi buvo tamsiais plaukais, 15-20 metų amžiaus. Jie stovėjo visi iš eilės tiesiai prie sienos ir turėjo su savimi daug įvairios Voodoo atributikos - vienas buvo užsidėjęs keistus medinius karolius ir vis murmėjo nesuprantama kalba, kiti laikė įvairias kaukoles, akies formos pakabuką, vinis ir panašius daiktus. Aš buvau kažkokiame kabinete, o jie laukė už durų manęs, kai tik išėjau ir juos pamačiau iškart supratau, kad aš jau juos mačiau kažkada, atsiminiau, jog jie kankina žmones kaldami į juos vinis, o po to nužudo. Prisiminiau, kad jau kažkada juos sutikau, bet pavyko pabėgti. Taigi, išėjau iš kabineto ir šįkartą man vėl pavyko nuo jų pabėgti, nes jie net nesivijo manęs.
Grįžau namo, su labai bloga nuojauta ir pažiūrėjau pro langą - buvo visiškas ruduo, visur vien rudi lapai ant žemės ir bežiūrint staiga pamačiau tuos pačius Voodoo žmones einančius pro mano namą, kažkur tolyn, link medžių. Po kiek laiko gavau grasinantį laišką, kuriame buvo parašyta kažkas panašaus į - "sumaišysim tave su žemėm". Pasirodo, aš kažkaip, neįsivaizduoju kaip, įžeidžiau pagrindinį tos grupės žmonių narį. Vėliau mane užplūdo krūva keistų sms'ų su keistais simboliais.
Toliau šiek tiek juodų dėmių yra, ne viską atsimenu, bet aš išėjau iš namų ir pasukau tuo keliu kuriuo jie ėjo ir kai nuėjau nemažą dalį, radau ant rudeninių lapų, netoli šaligatvio išmestus visus tuos Voodoo daiktus, kuriuos jie turėjo. Nežinau, kas man susišvietė, bet aš iš kažkur pasiėmiau juodą šiukšlių maišą ir susirinkau viską, ypač atkreipiau dėmesį į tą akį. Nusprendžiau visa tai pasiimti namo. Kai tik atsistojau ir pradėjau eiti, iš šalia esančio apleisto namo, išėjo du apsirengę vaikinai, pamatę mane pradėjo vytis. Aš pradėjau bėgti kažkokiais laiptais po tiltu, nes maniau, kad jie mane vejasi dėl tų daiktų, arba kad nužudys mane. Jie gana greitai mane pasivijo, bet buvo labai mandagūs, nieko neatiminėjo, tiesiog įteikė man skiautę popieriaus ir nuėjo. Atlenkiau tą popiergalį ir pamačiau atspausdintą erelį, dar ten buvo parašyta: "Geriau susirask tinkamą partnerį" (aš tą "partnerį" kažkodėl supratau kaip advokatą sapne).
Vėliau, bandžiau sugalvoti ką man daryti. Kažkodėl atrodė, kad neturiu jėgų ir kadangi neturiu jokių pažįstamų teisininkų, mane ištikrųjų sumaišys su žemėm. Supratau, kad negaliu nuo jų nei pabėgti nei pasislėpti.

Na ir po to sapno šiandien stipriai nusinuodijau. :-\ Nežinau, ar čia tik sutapimas, ar toks sapno išsipildymas, bet sapnas buvo tikrai labai ryškus. Gal kasnors žino ką reikškia sapnuoti Voodoo, nes jokių gerų paaiškinimų neradau.

saone

Na jei daiktai sapnuose ka nors ir reiskia, tai atsakymo reikia ieskoti dalykuose susijusiais su tavimi, o ne kazkokiu bendru, visiems tinkanciu, apibrezimu ieskot. Dar atsiminiau dabar, kaip kazkada labai idomu sapna ir aisku susapnavau, kuris gal pora savaiciu mintis isjudindavo :). Sapnavau kazka panasaus i pasaulio pabaiga ar bent 3 pasaulini kara koki. Kazkur po miesta laksciau , tai katino ieskojau savo, tai pas drauga perspet lekiau, o horizonte atominiu bombu "grybai" mates ir dundesiai girdejosi. Kas idomiausia, ir del ko sis sapnas dar labiau isimintinas pasidare, kad ji susapnavau grynai naujuju metu nakti. Tai pries 2 metus buvo, bet nei pasauli nei mano aplinkoi nieko neivyko reiksmingesnio ar susijusio su sapnu siuo. ???

Smygolas

Visą gyvenimą nuo pat vaikystės sapnuodavau, kad plaukiu po tiltu savo buvusio kaimo ežere, kiekvieną naktį. Dar naktim prie to pačio sapno prisidėdavo kitas - aš krentu iš kažkur į kažkur, tiesiog jausdavau tą jausmą (kritimo). Būdavo nejuokinga pabudus, nes tas jausmas (išgąsčio) vis dar būdavo manyje. Keista, bet nuo 20ies metų tie sapnai manęs nebelanko. Aukščio nebijau, vandenyje, kaip žuvis.. Įdomu, kodėl būtent šie sapnai.

OKULTISTE

Esu girdėjus, kad tie jausmai būna, kai žmogus auga...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 11, 2012, 19:00:49
Esu girdėjus, kad tie jausmai būna, kai žmogus auga...


Manau, kad tie jausmai būna priklausomai nuo situacijos.. Aplinkybių.. Šiuo atveju sapnas.

Hekate

Neseniai sapnavau sapną kuris išsipildė. Nors sapnavau galima sakyti iškarpomis, viskas labai maišyta. Bet svarbiausia, kad susapnavau mažą mergaitę, kurios dar nebuvau mačius. Na ir ką kitą dieną ta mergaitė buvo pas mus namuose (mamos pažįstamos dukra). Kai ją pamačiau ilgai akių neatitraukiau, jaučiu tada ją išgasdinau  :D Vaikus nelabai mėgstu tai sapnuoti mažą mergaitę, kuri dar namuose pasirodo kraupu

saone

Manau daug kam yra taip, kad sapnuose nepavyksta efektingai mustis, skubeti kur nors, ar begt nuo kazko. Idomu pasidare, gal kas zino, kodel taip yra? :)

Aukštyn