Laimė- ekonomikos priešas

Pradėjo eternal.bliss, rugsėjo 21, 2017, 23:59:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Kodėl?
Ekonomika yra paremta vartojimu, pirkimu, pinigų sukimusi rinkoje. Žmonės yra skatinami vartoti pirkti, leisti pinigus, kuo greičiau ir niekada nesustoti. Visas marketingas yra vien tam, kad sukurtu žmogui trūkumą, norą turėti tam tikra produkta. Sukurti- TRŪKUMĄ.

Kodėl žmonės yra vis nelaimingesni? mes tikslingai prie to einame. Tai pasidarė vertybė, visuotiniu mastu.
Laimingi ir patenkinti savimi žmonės paprasčiausiai yra nereikalingi ekonomikoje.


Laimingas yra tas kuriam nieko nereikia. Ne dėl to, kad jis viską turi, bet dėl to, kad jam nieko nereikia. Visa tai tėra tik požiurio kryptis. Laimė yra būsena kurios negali pasiekti turėdamas kažką. Ir jeigu kas nors kitas sakys kitaip, iš pradžiu pažiurėk ką jis tau nori ikišti.



kiskis

#1
rugsėjo 22, 2017, 10:32:17 Redagavimas: rugsėjo 22, 2017, 10:50:57 by kiskis
"Nesidziaug rades, neverk pametes"  Anksciau mazdaug moke, neprisiristi prie daiktu. O dabar moko jei neturi kazkokio brangaus "s" tai esi nelaimingas lopas, nors tai nera susije dalykai.

Geriau sakyt "ekonomika yra laimes priesas". Ekonomika(nors is principo ekonomika tai daiktai, priemones zmonem pagerint gyvenima, bet gaunasi taip , kad apsunkina) yra virs visko. Zmones jau toki zodzi kaip "laime" retai ir vartoja turbut , kad tai yra visai nepasiekiama.

Bet dabar reikalai krypsta jau i priesinga puse, nebereikia tiek daug zmoniu, kad pagamint uztenkamai daiktu "elitui" ir i mases nuleidziamos kitos idejos atsiranda visokie fryganai (zmones kurie maitinasi is konteineriu), suplisusios kelnes nauja mada, kad nereik seimos kiekvienas turi   gyvent del saves visokie sexiskrypimai, narkotiku legalizavimas ir tt.

elteide

Citata iš: kiskis  rugsėjo 22, 2017, 10:32:17Geriau sakyt "ekonomika yra laimes priesas". Ekonomika(nors is principo ekonomika tai daiktai, priemones zmonem pagerint gyvenima, bet gaunasi taip , kad apsunkina) yra virs visko. Zmones jau toki zodzi kaip "laime" retai ir vartoja turbut , kad tai yra visai nepasiekiama.

kodėl apsunkina, nebūtinai ir daug ką palengvina, pvz. elektra , dėl kurios daug paprasčiau gyvent...buitis lengvesnė, gražesnė, nes yra skalbimo mašina, siurblys ir pan.

kiskis

#3
rugsėjo 22, 2017, 12:16:06 Redagavimas: rugsėjo 22, 2017, 12:37:20 by kiskis
Citata iš: elteide  rugsėjo 22, 2017, 11:49:11kodėl apsunkina, nebūtinai ir daug ką palengvina, pvz. elektra , dėl kurios daug paprasčiau gyvent...buitis lengvesnė, gražesnė, nes yra skalbimo mašina, siurblys ir pan.
Gerai jau palengvina, bet visas gyvenimas sukasi apie ekonomika, ji yra virs visko, o tai jau apsunkina, nes zmones uzsiima ir galvoja tik apie buiti pagrinde. Giminiu kaimynai  turi namuka prie grazau ezero su sklypeliu, nesenai sake, kad jau pardavines namuka, nes nebeturi jegu tvarkytis :/ , vienu zodziu atvaziuoja ir zulina ta zolyte iki milimetro aukscio , viska karpo, lapus rankioja, vietoj to, kad pasidziaugtu naturalia gamta...ir pailsetu.
Taigi kas is to seka o gi visai nieko, niekas is nieko nieko nesimoko, gyvena kaip atrodo geriau tam momentui ir nieko cia nepadarysi.

vytra

#4
rugsėjo 22, 2017, 12:49:08 Redagavimas: rugsėjo 22, 2017, 12:50:46 by vytra
Citata iš: kiskis  rugsėjo 22, 2017, 12:16:06Gerai jau palengvina, bet visas gyvenimas sukasi apie ekonomika, ji yra virs visko, o tai jau apsunkina..
- pasirodo "žmogus reikalingas tik tikslui pasiekti". Žmonės aukojami pasiekti komunizmą, aukojami pasiekti demokratją, aukojami pasiekti vandenilinę bombą, aukojami pasiekti šalies BVP, aukojami rublio kursui išlaikyti ir t.t.

paaiškinimas: bet turėtų gi būti atvirkščiai, aukojamas rublio kursas, kad žmogus išgyventų! aukojamas BVP, kad vaikai nebadautų, aukojama santvarka, kad tęstųsi gyvenimas.

p.s.
.. dabar dėl pergalės WW2 žuvo dėl netiesioginių padarinių apie 100 000 000 žmonių. Kam buvo skirta ir reikalinga pergalė?


:?

mcgyver

Buvo skirta zmonems kurie turi galia, kad patenkintu savo ego. Kol ego protas vadovaus pasaulio samone tol taip tesis.

Teroras

Citata iš: eternal.bliss  rugsėjo 21, 2017, 23:59:37Laimingas yra tas kuriam nieko nereikia.
Nieko nereikia tik mirusiems.

eternal.bliss

#7
rugsėjo 22, 2017, 18:48:08 Redagavimas: rugsėjo 22, 2017, 18:51:22 by eternal.bliss
Na aš kalbėjau ne apie tehnologinę pažangą, nereikia maišyti pažangos su ekonomika, tai visiškai skirtingi dalykai. Pvz pažanga yra mašinu varikliai kurie sunaudoja mažiau kuro, pakeičia naftos produktus, kitais pigesniais ekologiškesniais ir t.t. O pvz ekonomikos varikliukas dažnai net stapdo pažanga, kažkam nenaudinga tai, tuomet sukišama didelė pinigų dalis i antireklama, idėjos sunaikinimą, bankrotinimą, ir visa kita.


Kalba eina apie žmonių sąmonės manipuliavimą, sukuriant dirbtinius norus, poreikius. Esu nustebęs, net iš esmės sužavėtas kiek efektingai veikia ši sistema. Kaip kad paimkim mada- raudonos kelmės atsirado per 2-3mėn, išėjo iš rinkos beveik apsoliučiai per 1 metus, t.y sezona. Tas pats buvo su languotais marškiniais, paltais, džinsais suplėšytais, užtrauktukais užpakalyje :DD, ir net nebepamenu kuo, iš esmės viskas laikosi 1 sezona. Vartojimas nuostabiausiame lygyje.
Pridėkime tai, kad visa tai gaminta yra vargingose šalyse, kur apgailėtinom sąlygom dirbama dėl centu.

Apibendrinant ir tas kuris perka ir tas kuris gamina, galiausiai jaučiasi apgailėtinai.

Ir tai liečia viska, gaminami daigtai kurie sugenda po garantinio, kad pirktum nauja, išeina mada, vilioja reklama, rašomi fiktyvus straipsniai, galiausiai pakeičiamas bendras visuomenės požiūris, ir iš esmės automatiškai viskas toliau vyksta. Sukuriamas bendras ciklas, gyvenimo būdas, elgsenos tipas.
Sukuriama dirbtinė norma, dirbtinis ego. Visuomenė kuri vaidina laiminga, džiaugsmingą gyvenimą savo instagram bei Fb profiliuose, nors iš tiesu giliai viduje jie jaučiasi vis blogiau.




Citata iš: Teroras  rugsėjo 22, 2017, 16:47:55Nieko nereikia tik mirusiems.
Kalbėjau apie žūdbūtinį norą kažką turėti, gauti, pirkti. Kūno poreikiai yra minimalūs.

Aukštyn