Kokia valdymo forma geriausia?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 01, 2016, 16:56:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

geriausiai jokios valdymo formos ir jokių valdžios struktūrų. Visi laikosi laisvos valios principo ir paprasčiausiai nekenkia vieni kitiems. Labai paprasta nedaryti to kitam kas pačiam blogai. Ir dalis žmonių daugiau ar mažiau tuo principu vadovaujasi. Kita dalis tai tiesiog ignoruoja. Pagal tai žmonės išrūšiuojami. Vieniems panaikinamas senėjimas ir mirtis. Jie gali gyventi amžinai nes netrukdo vieni kitiems be jokios valdymo sistemos nes turi vidinę individualią laisvos valios sistemą. O neturintis to natūraliai senėdami išnyksta. Nei vieni, nei kiti neturi palikuonių. Vieniems nereikia gyvybei pratęsti jie gali egzistuoti amžinai, kitų pačių čia nereikia. :)

a.t.sielis

Žemėje tokios fantazijos negalioja.

Bet pagal dvasinę žmonijos patirtį iš tikro yra tokie pasauliai, kuriuose mirtis neegzistuoja.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 26, 2019, 09:35:03Žemėje tokios fantazijos negalioja.
Niekada nesakyk niekada  :)
Jokių kitų pasaulių tiesiog nėra. Ir jei kažką galima pakeisti tai tik čia.  :)

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  birželio 26, 2019, 13:34:49Jokių kitų pasaulių tiesiog nėra.
Tas tas pats, kas galvoti kad visatoje yra tik viena planeta - Žemė. Bet matom, kad yra nesuskaičiuojamai daug galaktikų, žvaigždžių, planetų.

Vytautas

#34
birželio 26, 2019, 15:43:39 Redagavimas: birželio 26, 2019, 15:46:07 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  birželio 26, 2019, 15:25:43Tas tas pats, kas galvoti kad visatoje yra tik viena planeta - Žemė. Bet matom, kad yra nesuskaičiuojamai daug galaktikų, žvaigždžių, planetų.
Kompiuterio ekrane ar televizoriuje mes taip pat daug ką matom. Bet ar tai yra realybėje. O dažniausiai matome iš viso tik buvusią realybę. Su žvaigždžių matymu situacija panaši. Matom tik nesuvokiamo dydžio sferinį ekraną iliuziją. O ten "rodyti" žmonėms galima ką tik nori. Paskutiniu laiku pastebiu kad mokslininkai aiškindami tuos "vaizdus ekrane" stipriai pasimetę. Sugalvoja kokią hipotezę kaip paaiškinti ką mato o po kiek laiko koks "kitoks pamatymas" viską sugriauna. Ir vėl kuriai eilinį fantastinį paaiškinimą. Taip kad su tais "matymais" problemos.  :) Ir visiškai neaišku kaip yra iš tikro. Nenueisi ir nepačiupinėsi. Bet pats faktas kad jokių kitų kosminių civilizacijų pėdsakų nei kvapo.

a.t.sielis

Kad ir kaip būtų, tą vaizdą kažkas generuoja.

Visos spėlionės yra fantastiškos, tarp jų ir tavo, kad egzistuoja tik viena civilizacija.

idenmeyou

Tiesa sakant užtenka pagyventi kitose šalyse, įvairaus valdymo formų šalyse ir galų galiausiai vistien pamatai bendrą vaizdą, kad nesvarbu kokia valdymo forma, viską valdo arba itin įtakingi žmonės arba korporacijos. Įstatymai parašyti skirtingi, žmonės išauklėti skirtingi, bet tam tikros korporacijos, magnatai visada gali pažeisti tą patį įstatymą ir visas valdymas vyksta kapitalizmo būdu.

Mistas

Konciliarinė-konsensuso demokratinėje perspektyvoje.

Aukštyn