Siela ir Supersiela

Pradėjo a.t.sielis, kovo 11, 2016, 22:30:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

#30
gegužės 21, 2017, 00:24:57 Redagavimas: gegužės 21, 2017, 00:27:25 by elteide
aš nežinau , tiesiog man tai logiškai  skamba... anksčiau , kai sakydavo kad dievas - teisingumas, man nesueidinėjo galai,kirtosi, kas buvo yra aplink pasauly...  bet poto protingose knygutėse daugiau paskaičiau ir supratau apie kokį teisingumą kalbama , kad mums žmonėms yra čia ir dabar, o Dievui tai nea (o ir mums taipogi )...so, teisingumo problema kaip ir išspręsta , nekonfliktuoja taip jau galvoje...o ar  yra anapus ar reinkarnacija kitas klausimas  :)
ps.s
toj ateis a.t. sielis yra viską paaiškins ...

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  gegužės 20, 2017, 23:37:23Sunaikino JAV lakūnai šimtus tūkstančių japonų numesdami atomines bombas ir gražiai bei laimingai nugyveno iki gilios senatvės. Nėra jokios karmos ir jokio ale teisingumo.
Žodis "karma" tiesiog reiškia "veikla". Veikla egzistuoja, ir egzistuoja veiklos pasekmės, tai akivaizdu. Žmonėms tik sunku suvokti, kaip gi iš tiesų susiję veikla ir jos pasekmės, bei žmogaus patiriamas likimas. Tai nekeista, kadangi žmogus yra mažas, visata milžiniška, o Dievas - begalinis. Karmos dėsnį valdo Dievas, tai dieviškai begalinis reikalas, todėl žmogus negali lengvai suprasti.

Dėl JAV lakūnų, mes ne Dievas, ir daugelio žmonių gilių praeities veiklos ir atoveiksmių sąveikų negalime žinoti. Bet teoriškai, bent kokiam situacijos paaiškinimui, galimas toks variantas: lakūnai (ar tie, kurie jiems įsakė tai padaryti), ar tauta, kuri įgaliojo juos tai padaryti, praetuose gyvenimuose galėjo būti nukentėję nuo tos tautos, kurią šį kartą užpuolė su atomine bomba. Tada tie buvo agresoriai, o anie aukos, o šiame gyvenime apsikeitė vietomis. Taigi, karma tiesiog išsisėmė, ir jie nugyveno iki gilios senatvės.


Linas Esu

Citata iš: elteide  gegužės 21, 2017, 00:24:57aš nežinau , tiesiog man tai logiškai  skamba... anksčiau , kai sakydavo kad dievas - teisingumas, man nesueidinėjo galai,kirtosi, kas buvo yra aplink pasauly...  bet poto protingose knygutėse daugiau paskaičiau ir supratau apie kokį teisingumą kalbama , kad mums žmonėms yra čia ir dabar, o Dievui tai nea (o ir mums taipogi )...so, teisingumo problema kaip ir išspręsta , nekonfliktuoja taip jau galvoje...o ar  yra anapus ar reinkarnacija kitas klausimas  :)
ps.s
toj ateis a.t. sielis yra viską paaiškins ...
Jisai paaiškins savo supratimą , taip kai jis įsivaizduoja ir kokios jo religijos dogmos yra . Bet nepaaiškins , dėl ko žmogus išgalvojo religiją .

Elteidė, tai norite pasakyti jog turite visus atsakymus ir jūsų pasaulio suvokimą aiškina religijos  ? konkrečiai , krikščionybė ?

a.t.sielis

Citata iš: elteide  gegužės 20, 2017, 23:17:44o jei mažytę žalą , asmeninę žmogui?
Kaip žinom, mažytės žalos vyksta nuolat, bet tai paaiškina karmos dėsnis. Mažos žalos negrasina sugriauti kūrinijos ir pažeisti jos fundamentalios tvarkos. Jos yra valdomos tos tvarkos: materialus pasaulis taip ir sukurtas, kad jame būtų žalų ir problemų, ir gyva esybė susidurdama su tomis problemomis, pvz. gimimu, ligomis, senatve, mirtimi, susimąsto ir pradeda kelti klausimus.

Citata iš: elteide  gegužės 20, 2017, 23:17:44ir jei nepelnytai kažkas nutiko žmogui, palietė kokia bėda ar net mirtis ir  nebūtinai dėl jo paties kaltės, blogų darbų, nuodėmių, tai jei ne šiam pasauly dar bus atstatytas teisingumas, tai anapus tikrai bus...kaip tokia versija?
Karma neaprėpia visko. Karma yra materialistinė veikla, be karmos dar yra pažinimas ir tarnavimas Dievui. Dievas, mokydamas savo tarnus, gali naudoti specialias pamokas, kurios nepriklauso nuo to žmogaus karmos. Kai žmogus tarnauja Dievui, jo sena karma nustoja veikti, ir jis darosi nepriklausomas nuo karmos ir jos atoveiksmių. "Karma" reiškia materialūs veiksmai ir materialūs atoveiksmiai. Kai veiksmai tampa nematerialūs, nėra ir atoveiksmių, tai tampa kitokia egzistencija, tai kas tada nutinka žmogui yra Dievo rankose, žmogaus bendravimo su Dievu dalykas.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 21, 2017, 10:37:45Kaip žinom, mažytės žalos vyksta nuolat, bet tai paaiškina karmos dėsnis. Mažos žalos negrasina sugriauti kūrinijos ir pažeisti jos fundamentalios tvarkos. Jos yra valdomos tos tvarkos: materialus pasaulis taip ir sukurtas, kad jame būtų žalų ir problemų, ir gyva esybė susidurdama su tomis problemomis, pvz. gimimu, ligomis, senatve, mirtimi, susimąsto ir pradeda kelti klausimus.
bet tai  miršta ir pamiršta ir vėl iš naujo ...
vadinasi kai skriaudžiam vienas kitą sąlyginai mažom žalom dievas ir karma nesikiša ( pvz. kokia motera prakeikė kitą  moterą iš pavydo).?
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 21, 2017, 10:37:45Karma neaprėpia visko. Karma yra materialistinė veikla, be karmos dar yra pažinimas ir tarnavimas Dievui. Dievas, mokydamas savo tarnus, gali naudoti specialias pamokas, kurios nepriklauso nuo to žmogaus karmos. Kai žmogus tarnauja Dievui, jo sena karma nustoja veikti, ir jis darosi nepriklausomas nuo karmos ir jos atoveiksmių. "Karma" reiškia materialūs veiksmai ir materialūs atoveiksmiai. Kai veiksmai tampa nematerialūs, nėra ir atoveiksmių, tai tampa kitokia egzistencija, tai kas tada nutinka žmogui yra Dievo rankose, žmogaus bendravimo su Dievu dalykas.

ką reiškia pagal jus tarnavimas Dievui?

CitataElteidė, tai norite pasakyti jog turite visus atsakymus ir jūsų pasaulio suvokimą aiškina religijos  ? konkrečiai , krikščionybė ?
ne, ne viską paaiškina , Linai .

a.t.sielis

Citata iš: elteide  gegužės 21, 2017, 12:15:12bet tai  miršta ir pamiršta ir vėl iš naujo ...
Sąmoningumas kyla, nebūtina prisiminti konkretybių, svarbu kaip sąmonė reaguoja į esmes. Kaip sakoma, "mokomasi iš savo klaidų", jeigu nesimokoma, asmuo yra kvailas ir išprotėjęs, amžinai sukasi materialiame pasaulyje, jeigu mokosi iš savo klaidų, tada randa kelią į tobulą egzistenciją.


Citatavadinasi kai skriaudžiam vienas kitą sąlyginai mažom žalom dievas ir karma nesikiša ( pvz. kokia motera prakeikė kitą  moterą iš pavydo).?
Viskas kontroliuojama Dievo, karmos dėsnis yra viena iš Dievo veikimo formų, bet Dievas nieko neverčia veikti vienaip ar kitaip, visi turi laisvą valią. Veikti vienaip ar kitaip žmogų skatina jo paties norai ir jo situacija, jo prigimtis, kurią jis pats sau sukūręs ankstesne karma, ir aplinka, kurią jis pats sau nulėmė ankstesne karma. Žalos ar sėkmės atsiranda kaip karmos pasekmė, t.y. ankstesnės žmogaus veiklos pasekmė. Arba žalos ar sėkmės yra specialios Dievo pamokos, kai kalba eina apie Dievo tarnus.

Citataką reiškia pagal jus tarnavimas Dievui?
Kaip paaiškino mūsų dvasinis mokytojas, "Tarnavimas Krišnai ne toks kaip tarnavimas šiame pasaulyje. Tarnavimas Krišnai gražus, pilnas meilės, panašiai kaip draugo tarnavimas, arba mamos ir tėvo tarnavimas sūnui, arba kaip mylimųjų tarnavimas vienas kitam."

Bhakti, arba meilės tarnystė Krišnai apibrėžiama kaip su palankia Krišnai nuotaika atliekami veiksmai, norint suteikti Jam laimės, kurie nėra užgožti kitokių motyvų, karmos, beasmenio žinojimo.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 21, 2017, 12:42:33Viskas kontroliuojama Dievo, karmos dėsnis yra viena iš Dievo veikimo formų, bet Dievas nieko neverčia veikti vienaip ar kitaip, visi turi laisvą valią. Veikti vienaip ar kitaip žmogų skatina jo paties norai ir jo situacija, jo prigimtis, kurią jis pats sau sukūręs ankstesne karma, ir aplinka, kurią jis pats sau nulėmė ankstesne karma. Žalos ar sėkmės atsiranda kaip karmos pasekmė, t.y. ankstesnės žmogaus veiklos pasekmė. Arba žalos ar sėkmės yra specialios Dievo pamokos, kai kalba eina apie Dievo tarnus.

aš suprantu, kad neverčia, pažiūrėjus kaip gyvenam, darom ką norim iš esmės..bet ar Jis mane( na nebūtinai mane) apsaugos nuo demonų agresijos ar blogo žmogaus blogų veiksmų pvz. nuo energetinio smurto ,prakeikimų?

CitataBhakti, arba meilės tarnystė Krišnai apibrėžiama kaip su palankia Krišnai nuotaika atliekami veiksmai, norint suteikti Jam laimės, kurie nėra užgožti kitokių motyvų, karmos, beasmenio žinojimo.
o konkrečiau,,, tai maisto aukojimas, šlovimas mantromis , giesmėmis, savikontrolė tt?

a.t.sielis

Citata iš: elteide  gegužės 21, 2017, 21:22:06bet ar Jis mane( na nebūtinai mane) apsaugos nuo demonų agresijos ar blogo žmogaus blogų veiksmų pvz. nuo energetinio smurto ,prakeikimų?
"Kaip šauki, taip atsiliepia". Jeigu žmogus tarnauja Dievui ir pasikliauna Jo apgynimu, tada apgins, o jeigu žmogus žiūri į Dievą abejingai, tada tiesiog skirs teisingus atoveiksmius. Todėl niekas negali atlikti jokių blogų veiksmų mūsų atžvilgiu, kurie nederėtų su mūsų karmos atoveiksmiais. T.y. blogio galim patirti tik tiek, kiek esam padarę savo praeityje kitiems.

Citatao konkrečiau,,, tai maisto aukojimas, šlovimas mantromis , giesmėmis, savikontrolė tt?
Visų pirma yra noras ir motyvas, tada reikia suprasti koks yra bendravimas su Dievu, koks yra gyvenimas dvasiniame pasaulyje. Praktikos seka iš to. Pvz. kas yra maisto aukojimas? Tai valgydinimas, vaišinimas. Ar mylimus asmenis valgydiname, vaišiname? Taip. Kas yra mantra? Tai Dievo vardai. Ar tariame mylimų asmenų vardus su meile? Taip. Kas yra giesmės? Tai jausmų išraiška dainuojant. Ar išreiškiame jausmus savo mylimiems asmenims dainuodami? Taip. Ar norėdami normalaus gyvenimo, gerų santykių, stengiamės būti normalūs, geri, tvarkingi žmonės? Taip. O tai savikontrolė.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 21, 2017, 21:59:52"Todėl niekas negali atlikti jokių blogų veiksmų mūsų atžvilgiu, kurie nederėtų su mūsų karmos atoveiksmiais. T.y. blogio galim patirti tik tiek, kiek esam padarę savo praeityje kitiems.
reiškia, karma yra kaip koks intervalas , tarkim, Petro gyvenimas pagal jo karmą užprogramuotas intervale [3:-4] , bet gyvenimo atkarpa gali praslysti per viduriuką t.y apie 2 , nebūtinai pasiekti +3 arba -4? ...bet su kieno nors gera pagalba arba su dėl savo paties pastangų  gali būti ir jo tas max +3 arba su kažkieno nepagalba ir -4?

tikiuosi aišku :)

a.t.sielis

Ne, praslysti niekas negali. Jeigu yra +4, bus +4, o ne +2 ar -3. Jeigu yra -3, bus -3, o ne kitaip. Visi yra mokiniai, o karmos atoveiksmiai yra pamokos. Visiems sudaryta pamokų programa, pagal jų praeities veiksmus. Nuo pamokų neišsisuksi. Karma sudeginama tarnaujant Dievui, tada yra atleidimas nuo karmos atoveiksmių.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 23, 2017, 07:37:00Ne, praslysti niekas negali. Jeigu yra +4, bus +4, o ne +2 ar -3. Jeigu yra -3, bus -3, o ne kitaip. Visi yra mokiniai, o karmos atoveiksmiai yra pamokos. Visiems sudaryta pamokų programa, pagal jų praeities veiksmus. Nuo pamokų neišsisuksi. Karma sudeginama tarnaujant Dievui, tada yra atleidimas nuo karmos atoveiksmių.
o kas visą tai prižiūri( kad būtų viskas iki smukmenėlės  duota , paimta)?  karma ar pats Dievas?
ir , vadinasi, žmogus negali sau pasibloginti gyvenimo arba kitas kas pabloginti  nei kad buvonumatyta nuo pradžių - viskas pagal jo karmą , viskas nulempta - tėvai, vaikai, mylimieji, plyta nukritusi ant galvos, universito metimas, niekšelis pakartinęs gyvenimą, ligos, gaisras , mašinos ar pinigų vagystė ir tt? viskas išrašyta nuo A iki Z ir nieko blogiau sau gyvenime negali pasidaryt nei lempta? ( geriau tai ,aišku, imanoma -tarnaujant Dievui)

a.t.sielis

Viską prižiūri Dievas. Atsimenate tris Višnu pavidalus: iš pirmojo kyla visos visatos, antrasis įžengia į visas visatas, ir duoda pradžią vidinei sąrangai, o trečiasis yra visa persmelkianti Supersiela, t.y. visur esanti Virš-siela, Aukščiausioji Siela. Kaip mūsų kūną persmelkia mūsų siela, taip Supersiela persmelkia visą kūriniją. Supersiela glūdi kiekvienos gyvos esybės širdyje šalia kiekvienos mažos sielos, ir stebi jos veiksmus, kiekvieną akimirką, yra visko liudininkas, ir tada priskiria atitinkamus jos veiksmų atoveiksmius. Atoveiksmiams nėra mechaniško algoritmo, tai grynai Dievo nuožiūra skiriamos pamokos.

T.y. žodis "karma", arba "karmos dėsnis", reiškia tai, kad žmogui veikiant bus rezultatai, atoveiksmiai. Ir tai yra Aukščiausiojo valdomas procesas. T.y. karmos dėsnis reiškia Aukščiausiojo priskiriamus karmos atoveiksmius.

Viskas nėra numatyta, kadangi kiekvieną akimirką mes kuriame naują karmą. Tai panašu į laivą, kuris plaukia tam tikru kursu. Jeigu jis daro posūkį, tas posūkis nepriklauso nuo buvusios trajektorijos, tačiau vieta vandenyne, kur tas laivas tuo metu yra, priklauso nuo to, kaip jis prieš tai plaukė. Jis plaukė tam tikru maršrutu, ir atplaukė į tam tikrą vietą, o nuo ten toliau keliauja. Taigi, pvz. jeigu vairuodami padarysime klaidą ir sukelsime avariją, tai nebūtinai yra mūsų praeities karmos pasekmė. Tai naujas veiksmas, su nauju atoveiksmiu. Tačiau praeities veikla mus atveda į tą tašką ir situaciją, kurioje susidaro to naujo veiksmo aplinkybės.

klajunas

Kuo skiriasi siela ir supersiela, manau, atsakyti galima taip: jeigu tartume, kad egzistuoja tik materialus pasaulis (pagal fizikos standartinį modelį) tai gyvas organizmas būtų siela, o supersiela būtų visa materiali visata. Organizmas yra kūrinys, o dievas yra materija, kuri pagal savo dėsnius šį kūrinį sukūrė. Sielos yra nuo mikrobų iki stambių gyvūnų pasaulio organizmų. Dievas yra materiją persmelkianti tvarka, kuri realizuojama per materialią terpę, per substanciją. Kadangi viskas pagaminta iš dievo, tai mes esame dievo formos mažyčiame pavidale. Deja šio materijos dievo pasaulyje yra sielų hierarchija, kuri formuoja mitybos grandinę - žemiausi maitinasi pačiu dievu, aukštesni žemesniais. Taip yra todėl, kad įvairių tipų sieloms ne visos dievo vietos yra skanios.

Todėl norėčiau paklausti ar dvasių pasaulyje, visoms sieloms visos dievo vietos vienodai skanios, ar ir čia vieni minta dievu tiesiogiai, o kiti minta tais, kurie vartoja dievą.


a.t.sielis

Sielų santykiai su Dievu yra įvairūs, jeigu apie tai klausi.

klajunas

#44
gegužės 23, 2017, 20:35:43 Redagavimas: gegužės 23, 2017, 20:38:38 by klajunas
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 23, 2017, 20:18:35Sielų santykiai su Dievu yra įvairūs, jeigu apie tai klausi.
Galima paklausti ir labai abstrakčiai: kaip vyksta abipusės substancijos/energijos ir informacijos introjekcijos anapusiniame pasaulyje. Nes kaip vyksta šiame pasaulyje, kiekvienas matome pagal savo pavyzdį: mitybos bei lingvizmų, logizmų, ir psichizmų injekcijos/projekcijos principu.

Jeigu nežinomi terminai, tai čia tereikia suprasti lotyniškus priešdėlius ir veiksmažodį iacere - lot. mesti, sviesti.

Aukštyn