Kodėl būtina valdyti mintis?

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 01, 2013, 15:17:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Mintis yra energija. Žmogus per dieną pergalvoja apie 65000 minčių. Ir tik apie 2 procentai jų yra nuosavos.

Kieno gi kitos?

Kiekviena sugalvota ir į eterį paleista mintis (energijos dozė) išlieka. Eteris aplink mus pilnas minčių, kurias mūsų protas, kaip imtuvas, nuolat fiksuoja.

Esame girdėję, kad mintis, žodis ir veiksmas - tai Dieviškoji trejybė, kuri, veikdama vieningai, sukuria materialius daiktus, reiškinius, įvykius.

Viena pati mintis neturi kuriančiosios galios. Tik tada, kai nesąmoningas protas užsikabina už minties ir pradeda ją išjausti, mes pradedame spinduliuoti tos minties dažnio energiją.

Tada prote atsiranda žodžiai, sakiniai, kuriantys scenarijų. Tai jau antroji trejybės dalis - žodis. Nors ir neištartas garsiai, jis turi galią.

Jeigu protui leidžiame įsijausti dar giliau, atsiranda vaizdiniai, vizijos. Tai jau trečioji trejybės dalis - veiksmas. Taip, vizualizaciją galima priskirti prie veiksmų, nes jos pagalba generuojama energija, kuri išjaustos ir žodžiais apibūdintos minties energiją paverčia kuriančiąja jėga.

Taigi, pati mintis neveiksni ir nepavojinga. Energijos ji neatima iš mūsų tol, kol mūsų protas už jos neužsikabina.

Būdami sąmoningi mes galime stebėti mintis ir leisti joms eiti savo keliu. Mūsų sąmoningai pastebėtos mintys praranda savo įtakos mums galią.

Mūsų sąmoningai generuotos, išjaustos, apibūdintos ir suvizualizuotos mintys yra ta Dieviškoji galia, kuria Visavienybės sąmonė pasireiškia per mus.

Tai Dieviškumo dovana mums, kurios pagalba mes kuriame savo pasaulį.

Mokinkimės savo pasaulį kurti sąmoningai!

Autorius: Robertas Karvauskas

paragraf 78

Parašyta taip, lyg vienintelis žmogus turėtų mintis :)

2Pacas

#2
rugpjūčio 01, 2013, 15:36:41 Redagavimas: rugpjūčio 01, 2013, 15:40:13 by 2Pacas
Joo mintys,tikrai idomus dalykas,is kur jos atsiranda? Ar jos musu?? Ar imanoma jas "pristabdyti"..

Nieksas

Man įdomiau būtu ar imanoma jas tiesiog išjungti  :D

2Pacas

Manau kad tai neimanoma :D

paragraf 78

Zen ir panašių meditacijų, kurios veda į kontempleciją, yra įmanoma atsiriboti nuo minčių. Jų visiškai neįmanoma atsikratyti, bet nekreipti dėmesio taip lyg jų visiškai nebūtų yra įmanoma

Nieksas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 01, 2013, 17:34:45
Zen ir panašių meditacijų, kurios veda į kontempleciją, yra įmanoma atsiriboti nuo minčių. Jų visiškai neįmanoma atsikratyti, bet nekreipti dėmesio taip lyg jų visiškai nebūtų yra įmanoma


O gaila , nes butu gerai karts nuo karto atsijungti nuo ju.

paragraf 78

Sakyčiau tik lobotomija tokiu atveju padėtų :)

Nieksas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 01, 2013, 21:34:54
Sakyčiau tik lobotomija tokiu atveju padėtų :)


Nėra man taip prastai  :D

paragraf 78

Jei vistik sumąstysi, susirask mane, visada svajojau kam nors lobotomiją atlikti :)

Nieksas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 10:01:26
Jei vistik sumąstysi, susirask mane, visada svajojau kam nors lobotomiją atlikti :)

Tu gal pablūdai , kas iš to jog man ta lobotomija atliksi ? :D

paragraf 78

Minčių neturėsi :) o jei neteisingai atliksiu tai išvis būsi daržovė :)

Nieksas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 02, 2013, 10:12:13
Minčių neturėsi :) o jei neteisingai atliksiu tai išvis būsi daržovė :)


Nee neviloja tai :D Aš tik kartais nuo ju norėčiau atsiriboti ...

lt133

#13
rugpjūčio 03, 2013, 22:14:26 Redagavimas: rugpjūčio 03, 2013, 22:34:09 by lt133
Sustabdyti mintis arba jas stebėti įmanoma suvokiant (pajaučiant) kad šią sekundę esi čia ir dabar ir pastebėti, kokios mintys sukasi, stebėti mintis.
Kitaip galima sakyti, kad dėmesį išlaikyti reikia savyje, nesiblaškyti, jeigu kažkas užkabino dėmesį, reikia pastebėti ir vėl grįžti prie to kad esu čia ir dabar šią sekundę, pabūti toje sekundėje.
Įsivaizduoti, kad viską, ką matai aplinkui, matai pirmą kartą gyvenime.

lt133

Cituoju kažkokio žmogaus komentarą internete:

Didziaja dali zmoniu mastymo dali,sudaro automatinis,kartotinis galvojimas.Tai proto busena kuri neturi realios paskirties.Grieztai kalbant,jus negalvojate:taip nutinka,kad jus galvojate.Nuostatoje "As galvoju" yra valingas veiksmas.Tai reiskia,kad jus kazka darote ir kontroliuojate ta veiksma,bet jei norite gallite to nedaryti.Daugelis zmoniu neturi sio pasirinkimo."As galvoju",tai toks pats neteisnigas issireiskimas kaip "As virskinu"ar"As cirkuliuoju krauja",Virskinimas,kraujo cirukiacija,mastymas yra jusu valiai nepaklustantys veiksmai.
Balsas galvoje turi savo atskira gyvenima.Daugelis zmoniu paklusta tam balsui;jie yra valdomi minciu,proto.Ir tol kol protas yra salygojamas praeities,jus verciami pergyventi praeiti vel ir vel.Rytieciai tai vadina karma.Kai jus esate susitapatine su tuo balsu,jus to aisku nepastebite ir nesuvokiate.Jei jus zinotumete tai,jus is to issivaduotumete.Jus galite buti valdomi tik tokiu atveju,jei to nezinote.Per tukstancius metu zmonija vis labaiu uzvaldoma proto,nesuprasdama,kad tas kas juos valdo nera "tu pats".Netikras saves jautimas -ego-pradejo egzistuoti per visiska susitapatinima su protu.Ego "tankumas" priklauso nuo to kiek jus-samone-yra susitapatinusi su protu,tai yra galvojimu.Mastymas tera tik maza samones visumos dalis,visumos kas tu esi dalis.
Kiekvieno asmens susitapatinimo su protu laipsnis yra skirtingas.Kai kurie zmones megaujasi ilgesniais ar trumpesniais laisves nuo to periodais,ir ramybe,dziaugsmas,gyvybingumas kuri jie patiria tais momentais,daro gyvenima vertu gyventi.Tais momentais jie patiria kurybiskuma,meile ir atjauta..Kiti yra nuolatinai ikalinti ego busenoje.Jie yra svetimi sau patiems,kitiems ir juos supanciam pasauliui.Ziurint i juos gal pastebesite itampa ju veide,turbut surauktus antakius ir susvetimejusi, nieko nematanti zvilgsni.Didzioji ju demesio dalis yra sutelkta i mastyma,todel is tikruju jie nemato ir negirdi jusu.Jie nedalyvauja jokioje esamu laiku vykstancioje situacijoje,ju demesys praeityje arba ateityje,kas aisku egzistuoja tik galvoje,minciu formoje.Arba jie bendrauja su jumis vaidindami kuria nors role.Dauguma zmoniu yra svetimi tam kas jie yra ir yra tiek nuo visu nutole,kad ju elgesys ir bendravimas yra daugumos ivardijama kaip veidmainiavimas ir tik tie kurie yra tokie pat,to nepastebi.
Susvetimejimas reiskia,kad tu nesijauti gerai jokioje situacijoje,jokioje vietoje,su jokiu zmogum,net su savimi.Tu vis bandai patekti "namo",bet niekada nesijauti namie.Kai kurie garsus rasytojai kaip Franz Kafka,Albert Camiu,T.S.Eliot ir James Joyce vertino susvetimejima kaip egzistencine zmoniu dilema,ko gero jausdami ta jausma ir giliai savyje ir todel taip meisriskai isreiksta ju darbuose.Jie nesiulo iseities,bet ju indelis masinio zmoniu elgesio sutrikimo atspindejimas,kad visi tai galetu aiskiau pamatyti.To pamatymas yra pirmas zingsnis issilaisvinimo link.

Eckhart Tolle

Aukštyn