Sutartis su šėtonu inkvizicjos bylose

Pradėjo paragraf 78, vasario 03, 2015, 10:55:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

vasario 03, 2015, 10:55:02 Redagavimas: vasario 03, 2015, 22:17:06 by Anomalija
Jūsų dėmesiui naujas straipsnelis:

Sutartis su šėtonu inkvizicjos bylose

Mūsų Anomalija.lt forume laikas nuo laiko vis iškyla tema apie tai kaip sudaromos sutartys su šėtonu ir kas tai apskritai per dalykas jos yra, tad ir nusprendžiau apžvelgti šį fenomeną. Pati sutarties su šėtonu samprata, atsirado gana vėlai, manoma jog greičiausia kažkada viduramžiais ar kiek vėliau... <...>

Visą straipsnį rasite čia: http://anomalija.lt/2015/02/sutartis-su-setonu-inkvizicjos-bylose/

Gabrielius E. Klimenka

Anomalija: +300 kreditų.

Benamis

Puikus straipsnis Gabrieliau :)

Citata iš: paragraf 78  vasario 03, 2015, 10:55:02
Pasakojama, jog vėliau, kunigaikštis Barberini gavo leidimą kopijuoti paveikslą ir dabar jo kopiją galima pamatyti kapucinų vienuolyne San Marija della Konsecione.


Gal zinai kaip tas paveikslas atrodo ir gal kokia nuoroda i ji galetum ideti? Nes googlinau pagal tuos raktinius zodzius tai labai daug paveikslu rezultatu ismeta...

paragraf 78

Va ir man pačiam būtų įdomu jį pamatyti. Tiesiog radau vienoje knygoje kažkada paminėta. Todėl ir parašiau, kad "pasakojama", nes neradau jo :)
Jei kas rasite duokite žinoti

idenmeyou

Citata iš: paragraf 78  vasario 03, 2015, 10:55:02
XVIII amžiuje toks Chuanas Peresas nusprendė parduoti savo sielą ir kūną šėtonui už galimybę atkeršyti tiems, kuriuos jis laikę savo priešais. Jis pradėjo klajoti po pasaulį ir konsultuotis su įvairiais magijos adeptais, tačiau jam vis niekaip nepavykdavo išsikviesti šėtono, nors atliko ne vieną šėtono invokaciją. Tuomet Peresas pradėjo viešai deklaruoti tai, jog nebetiki jokiais antgamtiniais dalykais, o ypač Biblija. Taigi, ši istorija iliustruoja tai, jog jei šėtonas ir neatsiliepė, jis vis tiek vykdo savo darbą, kurio pagalba geba atitraukti žmogų nuo tikėjimo Dievu. Krikščioniška demonolgija, pastebi jog šėtonas veikia subtiliai ir nepastebimai. Šiuo atveju jo neatsiliepimas vis tiek atvedė prie netikėjimo, vadinasi vienaip ar kitaip šėtonui atiteko šio nelaimėlio siela, o tamsos kunigaikščiui iš esmės nereikėjo nieko daryti, tik paprasčiausiai ignoruoti kvietimą pasirodyti.


Pats žmogus nutolo nuo Dievo, neverta čia kaltinti kitų jėgų. Kada žmogus buvo veikiamas subtiliai Šėtono? Juk žmogus padarė sprendimą nutolti nuo Dievo tada kai nusprendė parduoti sielą, nors jis ilgai klaidžiojo pas visokius magus ir nepavyko jam vis išsikviesti velnio. Viskas parašoma taip lyg Šėtonas jo klaidžiojimo metu būtų veikęs ir daręs įtaką, kad jis ir toliau ieškotų, atsigręžtų nuo Dievo, bet juk šis žmogus ne Dievo nusprendė ieškot, o blogio jėgų, tad jo sprendimas jau buvo padarytas daug ankščiau. Vis dėlto jeigu Šėtonas privertė jį jo ieškot, tuomet nebeliktų laisvos valios, nes gautųsi situacija, kad žmogus gyvena sau niekur nieko ir Šėtonas jam pakiša minčių jo ieškot.

paragraf 78

Citata iš: idenmeyou  vasario 03, 2015, 15:02:38
Pats žmogus nutolo nuo Dievo, neverta čia kaltinti kitų jėgų.


Čia jau pasaulėžiūros reikalas, todėl manau neverta vystyti diskusijos, kuri vis tiek niekur nenuves :)

Jimas

Žmogus nutolsta nuo Dievo kai jam nesiseka gyvenime, kamuoja įvairios ligos, nesėkmės meilės reikaluose, vienatvė ir t.t. Dievas pats kaltas, kad pasaulį tiek daug tokių žmonių. Tarp kitko iš kur jūs žinot, gal pas Šėtoną geriau negu pas Dievą(nors aš jais ir netikiu).

paragraf 78

Citata iš: Jimas  vasario 03, 2015, 18:49:50
Dievas pats kaltas, kad pasaulį tiek daug tokių žmonių.


Ane? :)

LaurynasVP

Atsiprašau, kad rašau ne į temą, tačiau nuorodą į temą neveikia (neegzistuoja).

Benamis

Citata iš: LaurynasVP  vasario 03, 2015, 23:22:47
Atsiprašau, kad rašau ne į temą, tačiau nuorodą į temą neveikia (neegzistuoja).


Kaip pastebejau jau elini karta, adminai pateikia is pradziu cia nuoroda, o tik po kurio laiko turinys buna pasiekiamas. Pabandyk siek tiek veliau :)

LaurynasVP

Būtinai, dėkoju už atsakymą. :)

Kopernikas

@Jimas Tarp ieškančių ir artėjančių prie Dievo irgi dauguma tų kuriems kažkas nesiseka. Tokia jau žmogaus natūra.

LaurynasVP

Citata iš: Jimas  vasario 03, 2015, 18:49:50
Žmogus nutolsta nuo Dievo kai jam nesiseka gyvenime, kamuoja įvairios ligos, nesėkmės meilės reikaluose, vienatvė ir t.t. Dievas pats kaltas, kad pasaulį tiek daug tokių žmonių. Tarp kitko iš kur jūs žinot, gal pas Šėtoną geriau negu pas Dievą(nors aš jais ir netikiu).


Žmogus kaip tik priartėja prie Dievo, kai jam nesiseka. Kodėl? Todėl, kadangi kai atsitinka įvairios nelaimės, jis pradeda melstis bei prašyti jo pagalbos. Argi ne taip?

Dievas nekaltas. Jis sukūrė gyvybę. Nuodėmę kiekvienas nešame jau nuo Adomo bei Ievos, kurie nusidėjo (prigimtinė nuodėmė).
Dievas davė žmogui galimybę pasirinkti bei pilnai mąstyti, ką jis ir kada daro. Jam yra duota pilna savarankiškumo teisė.
Jėzus skleisdamas Dievo žodį nevertė į jį tikėti, tačiau leido pasirinkti - ar atsiversti, ar ne.

Paskaityk Šv.Raštą, jame yra rašoma, kad tie, kurie vykdo Dievo valią bei laikosi jo duotų įsakymų - patenka į dangaus karalystę, kurioje yra amžina ramybė.

Tačiau čia ne apie tai, truputį nukrypome nuo temos, o grįžtant prie jos, laukiu, kada bus sutvarkyta nuoroda. Bus įdomu paskaityti.. :)

illuminati

ilga laika prases pagalbos ir nesulaukes, galiausiai a- paluzta, apie situos nesnekesim, b- itiki savim(supranta, kad jei nedarys pats, Dievas atejes uz juos tikrai nepadarys) kadangi atsiranda pasitikejmas savimi, idedama daugiau idirbio ir atsiranda matomi rezultatai nesitikint pagalbos is kazkur, ar aklos sekmes. toki zmones prasmingiau isnaudoja savo laika ir jegas

idenmeyou

@LaurynasVP  O kada tu gali žinoti kada priartėji prie Dievo? Kai jautiesi laimingas? Žmogus dažnai pats kuriasi laimę ir daug kas priklauso nuo jo psichologijos, vienam didžiulė laimė ir nuo mažų dalykų, kitam reikia viso pasaulio, kad laimę atrastų.

Kiti kaip tik sako, kad per nesėkmes atrado Dievą, tai dažniausiai būna kai iš visiško dugno žmogus pradeda kilti į vėžės, bet tai jo pačio atsigavimo būsena.

Viskas priklauso nuo požiūrio, galime įžvelgti Dievą, kad jis mus moko, grūdina nesėkmėje, galime sakyti, kad laimė kurią jaučiame yra duota jo. Jeigu norėsime rasime visada kur jį priskirti, bet ar tikrai ten jis jau kitas klausimas.

Aukštyn