Motinos Teresės kritikai: nebuvo ji jau tokia šventa

Pradėjo Linas Esu, liepos 02, 2017, 16:17:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  liepos 18, 2017, 13:46:23Šita organizacija kažkaip sugeba net ir Kalkutos sąlygomis, su daugybę kartų mažesniais ištekliais, suteikti daug daug  kokybiškesnę pagalbą. https://www.responsiblecharity.org/about-us/
Na na, panagrinėkime kritiškai. Įdomu, kaip praktiškai yra, ar ta pagalba iš tikro gaunasi kokybiškesnė, ir kaip panaudojami pinigai.

CitataAbout Us
In 2008 during a four month backpacking trip through India, our founder Hemley Gonzalez experienced firsthand the abuse and horrible conditions which men and women were subjected to under a worldwide famous charity that collects millions of dollars from its donors but largely mismanages such donations. Disgusted and disappointed by this experience, he began working in the slums where he felt that his efforts were directly, positively and effectively changing the lives of those disadvantaged families he came into contact with.

After returning home, he began a campaign to raise awareness about the issues he first experienced and the challenges the children in slum communities face daily and thus Responsible Charity was born. Through a grassroots network of friends, family and supporters from around the world we gather, track and report all donations for our work online, showing exactly the progress and help such funds allow us to administer to people in need.

Unlike some religious-based organizations which have no progressive plans in effect to educate and empower children, women and men out of poverty, Responsible Charity makes advances in areas of education, planned parenthood and self employment.

We invite you to join and support our humanist charity. Our vision is directly aimed at the evolution of compassion; and creating a new and transparent model for others to follow! Together, we are the change we wish to see in the world!

Responsible Charity, Corp is a 501(c)(3) charitable nonprofit corporation and your donations are deductible to the full extent allowed by law. A copy of the official registration and financial information may be obtained from the division of consumer services by calling toll-free (800-435-7352) within the state. Registration does not imply endorsement, approval or recommendation by the state.
Tekstukas atrodo labai reklaminis. Herojus atvažiavo, pamatė baisybes, tada pradėjo savo "šventą misiją", renka pinigus.

Skamba labai jau "bulvariškai", su šarlatanizmo ir avantiūrizmo kvapeliu. Tokio pobūdžio tekstukų galima rasti visų abejotinų projektų puslapiuose: a la "ir štai kaip aš pradėjau didį darbą žmonijos gerovei".

Įrodyk, kad yra kitaip.

Linas Esu

#31
liepos 18, 2017, 14:07:10 Redagavimas: liepos 18, 2017, 14:08:50 by Linas Esu



Motina Teresė rašo:

AIDS yra teisingas atlygis už neteisingą seksualinį elgesį.

Manau, kad yra nepaprastai žavu kai vargšai prisiima sau skirtą naštą ir ja dalinasi.

Manau, kad pasaulis tampa geresnis dėl vargingų žmonių kančios."



Žmonės iš viso pasaulio jos ordinui aukojo pinigus (jai pačiai prašant), taip tikėdamiesi padėti vargšams. Kas atsitiko su tais pinigais? Jie buvo visi dedami į banką. Dedami, bet niekuomet neišleidžiami - nei ligoninėms statyti, nei naujiems ir geriems vaistams pirkti. Motina Terezė buvo tokia taupi, kad net gailėjo pinigų nuskausminantiesiems. Juk kentėti - gerai, ar ne?

Jos prieglaudų nuvykę apžiūrėti medikai baisėdavosi. Vienuolės absoliučiai nieko neišmanė apie mediciną. Į vieną lovą paguldydavo tuos, kurie greitai mirs, ir tuos, kurie turi šansą pasveikti, kurį labai greitai prarasdavo dėl to, kad paprasčiausiai užsikrėsdavo nuo šalia gulinčio ligonio. Jau nekalbant apie tai, kad dauguma nupirktų vaistų buvo nebenaudotini, pasibaigusiuo galiojimo, taip pat labai trūko nuskausminamųjų. Primenu - ši moteris banke turėjo milijonus. Milijonus, kuriuos, tikėdamiesi pagelbėti vargstantiems, jai siuntė paprasti žmonės. Tik tie pinigai niekam nepadėjo. Terezė siekė išlaikyti "vargingumo dvasią" savo prieglaudose, o pinigų leidimas šią dvasią sunaikintų.

Kai adatos ligonių žaizdoms siūti atbukdavo, ir vienuolės matydavo, kad šios ne tik kad blogai siuva, bet dar ir kelia skausmą, savanoriai pasisiūlė padėti ir pagaminti daugiau adatų. Vienuolės atsisakė.

Ach taip, visai pamiršau: pati Terezė stengėsi gydytis tik pačiose geriausiose JAV ligoninėse. Sau ji galėjo tai leisti.

Yra ir kitokių įdomių faktų. Pavyzdžiui, 1980 metais toks Charles Keating padarė aferą, ir pasisavino 252 milijonus JAV dolerių žmonių santaupų. 1.25 milijono jis pervedė Terezės ordinui. Net ir sužinojusi, kad tie pinigai yra vogti, ji atsisakė juos grąžinti, ir siuntinėjo teismams laiškus prašydama Keating'o pasigailėti. Tų pinigų niekas taip ir neatgavo - jie liko jos sąskaitoje. Buvo ir dar keli labai panašūs atvejai.

Jos atvirumą ir toleranciją demonstruoja štai koks faktas: jos įkurtos prieglaudos nebuvo gydymo įstaigos. Ten niekas neužsiėmė žmonių gydymų. Pati Terezė jas vadino "namais mirštantiesiems". Tai ką gi visi tie ligoniai ten veikė? Ogi buvo krikštijami. Beviltiški ligoniai, kurie tiesiog negalėjo apsiginti nuo moteriškių, taškančių ant jų vandenį. Tai jau nepagarba kitoms kultūroms ir religijoms.

a.t.sielis

Šnekėti galima daug ką, bet kur faktai. Flood'inimas ir tiek.

Linas Esu

#33
liepos 18, 2017, 15:19:49 Redagavimas: liepos 18, 2017, 15:24:02 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  liepos 18, 2017, 14:10:39Šnekėti galima daug ką, bet kur faktai. Flood'inimas ir tiek.
Faktas ar nuomonė ? kuo skiriasi ? Video vaikams .


a.t.sielis

Gerai, tau to filmuko ir reikia. :) Nes dabar straipsniai parašyti iš gandų, neaiškios kilmės perpasakojimų ir kritikos. Kur ten faktai, ir kuo jie patvirtinti?

Linas Esu

#35
liepos 18, 2017, 16:30:28 Redagavimas: liepos 18, 2017, 18:29:00 by Anomalija
Citata iš: a.t.sielis  liepos 18, 2017, 15:51:18Gerai, tau to filmuko ir reikia. :) Nes dabar straipsniai parašyti iš gandų, neaiškios kilmės perpasakojimų ir kritikos. Kur ten faktai, ir kuo jie patvirtinti?
----
The biggest problem with "rational scientific explanations" is that they are unscientific, and unscientifically derived.

Žmogiškumas ir technokratija - skirtingos kryptys.


Vien šis parašas po jūsų profiliu daug ką sako http://anomalija.lt/forum/index.php?action=profile;u=888 . Esate nusistatęs prieš ir turite išanksitę nuomonę , mokslo ar religijos temose .


Diskusija ne debatai , čia ne oponentai susirinkę , o dalyviai . Visi dalinasi savo žiniomis , nuomonėmis , bandome prapliesti akiratį , susipažinti su temomis , diskutuoti .

----
O kalbant apie šią temą :

Nesusirekšminkite , čia visi straipsniai , mintys ne jums skirtos . Apart paskutinio video , niekas daugiau nebuvo adresuota konkrečiai jums . Neturiu jokio noro diskutuoti su tuo , kuris faktus vadina gandais ar neaiškios kilmės perpasakojimais .

Visiškai nebestebina toks jūsų požiūris įvairiose temose susijusiose su religija ar mokslu . Kiekviename straipsnyje dedate į šuns dienas , kiekvieną faktą , kuris neatitinka jūsų pasaulėžiūros , tam tikrų tikėjimo dogmų ar jūsų filosofijos . Jums nepritarinčius išvadinte troliais arba ateistais , apgailėtina .
O ir iš jūsų paties vien aksiomos ir lozungai , utopinės mintys . Geriau pats pasidomėtumėte nors kartą plačiau bent viena tema , kurioje reiškiatės , taip sutaupytumėte ne tik savo , bet ir kitų laiką.

Faktai surinkti , galite pats tikrintis , google.lt , bibliotekos taip pat dirba . Visiems , kurie abejoja argumentais , visada siūlau patiems aiškintis , o ne reikalauti . Kažką naujo perskaitysite ir sužinosite . Pats esu ne kartą pasimokęs .

----
Ždž sekantį kartą kai norėsite ką nors dikredituoti , darykite tai bent argumentuotai . O ne tokiomis mintimis kaip : " @a.t.sielis  -  Šnekėti galima daug ką, bet kur faktai. Flood'inimas ir tiek. "
Jeigu tokių sakinių atsisakysite , gal tada atsiras ir daugiau norinčių su jumis diskutuoti .

Linkiu daugiau pakantumo skirtingai argumentuotai nuomonei tokiose temose , sėkmės .

----
Moderatoriai , srry už offtopicą ( tiesiog atsibodo , tas pats per tą patį )

a.t.sielis

Žodžiu, reziumuojant tai ką parašei, trolls gonna troll. Pirminių šaltinių nereikia, faktų nereikia, užtenka copy paste flood'inti kažkokius paskvilius. Šaunu.

Don't feed the troll. Siūlau visiems nuo šiol ignoruoti šį diskusijų dalyvį. Aš jį savo nustatymuose blokuosiu, jeigu yra tokia funkcija.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  liepos 18, 2017, 10:55:49Vėl sakysi, kažką panašaus į tai, jog, jeigu nevažiuoju į Vatikaną pakalbėti su aukščiausiais hierarchais, bent pamėginti jų perkalbėti dėl oficialaus požiūrio į Motiną Teresę, tol negaliu reikšti savo nuomonės ir kritikuoti, nes tai nieko nepakeičia? :)


Ne. Tiesiog kiek matau šitame rekale nėra labai patikimų duomenų, tiesiog daug prielaidų bei neišku iš kur paimtų faktų iš kurių daromos išvados.

Anomalija

@Linas Esu - baikit rašyti/piktnaudžiauti paryškintomis raidėmis.

Citata iš taisyklių:

CitataDraudžiama rašyti visą žinutę paryškintomis raidėmis. Paryškintomis raidėmis dažniausiai rašomos svarbios/raktinės reikšmės.

Linas Esu

#39
liepos 30, 2017, 11:52:16 Redagavimas: liepos 30, 2017, 11:53:50 by Linas Esu
Penn And Teller ir Christopher Hitchens apie motiną Teresę




Aukštyn