Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Norint iškreipti galima viską :) galų gale paskaityk tą knygutę ir parašyk kiek buvau teisus, o kiek ne :)
įdomus reiškinys, kai žmonės neskaitę knygos pradeda ginti tai kas joje jų manymu parašyta

klajunas

Jei gausiu, paskaitysiu, bet yra toks dalykas, kad

į spąstus papuoli net knygos į rankas nepaėmęs; tokių spąstų dėlioti nereikėtų. Nes kam žodis mokslas yra stabas, o pseudomokslas - keiksmažodis, tai greičiausiai net neims skaityti, nes 95 proc. informacijos stigmatizuota keiksmažodišku pavadinimu.  :'(

paragraf 78

Na čia tu stigmatizuoji, ne aš :)
Čia nuo tavęs priklauso kaip vertinsi vieną ar kitą terminą, nes terminai šiaip jau yra neutralūs, tik jo konotaciją mes susikuriame patys. Man asmeniškai pseudomokslas nėra nei keiksmažodis nei kažkas neigiamo, tai tiesiog tai, kad neatitinka dabartinio mokslo paradigmos ir tik tai.

klajunas

#273
kovo 15, 2016, 13:49:07 Redagavimas: kovo 15, 2016, 13:52:12 by klajunas
Citata iš: paragraf 78  kovo 15, 2016, 13:44:50Na čia tu stigmatizuoji, ne aš Čia nuo tavęs priklauso kaip vertinsi vieną ar kitą terminą, nes terminai šiaip jau yra neutralūs, tik jo konotaciją mes susikuriame patys. Man asmeniškai pseudomokslas nėra nei keiksmažodis nei kažkas neigiamo, tai tiesiog tai, kad neatitinka dabartinio mokslo paradigmos ir tik tai.
Bet visai neseniai pseudomokslininkus pavadinai melagiais...

Pseudo tas pats kaip netikras, bet kad būtum demaskuotas kaip netikras, turi bent stengtis atrodyti kaip tikras.

Čia panašiai kaip pasakyti pseudokrikščionis, jeigu kas nors taip pavadintų, greičiausiai įsižeistum, nes tokiu nesijauti...

paragraf 78

Jei kalbėjau apie konkrečius apsišaukėlius, tada galėjau ir melagiais pavadinti :)
Šiaip koks skirtumas kaip tave pavadina, svarbiau kas esi iš tiesų. Jei dėl pavadinimo įsižeidi, tai greičiausiai turi problemų su savęs priėmimu ir tuomet reikėtų padirbėti su psichologu prie savo savivertės ir panašių dalykų :)

klajunas

Citata iš: paragraf 78  kovo 15, 2016, 14:12:33Šiaip koks skirtumas kaip tave pavadina, svarbiau kas esi iš tiesų. Jei dėl pavadinimo įsižeidi, tai greičiausiai turi problemų su savęs priėmimu ir tuomet reikėtų padirbėti su psichologu prie savo savivertės ir panašių dalykų
Čia svarbu ne ką pagalvoji apie save, bet apie žmogų, kuris švaistosi tokiais pavadinimais, nes apie save iš viso nieko pagalvoti nereikia, nes, kaip sakoma, matai viską kiaurai... :)  Bet jeigu kažkas vis vaikšto iš paskos ir visiems aiškina "kas esi", tai kažką juk reikia daryti, nes yra dalis žmonių, kurie paskui ima ir patiki... nors akyse nėra matęs...

paragraf 78

Tiesa pasakius nelabai supratau ką norėjai pasakyti :)
Siūlau persikelti į PM

klajunas

Citata iš: paragraf 78  kovo 15, 2016, 14:37:13Tiesa pasakius nelabai supratau ką norėjai pasakyti Siūlau persikelti į PM
Asmeniškai aš nieko nekalbu, aš kalbu abstrakčiai, tad į PM persikėlinėti nėra reikalo. Aš tik noriu pasakyti, kad žodžiai su priešdėliu "pseudo-" nėra neutralūs ir kai tokį žodį renkiesi, reikia pagalvoti ar renkiesi jį ne be reikalo, nes formuoji neigiamą nuomonę, o ne neutralią ir tada kyla klausimas koks to tikslas, koks tikslas yra kaišioti kažkam (abstrakčiai) pagalius į ratus.

Tik norėjau pasakyti, kad tai nėra nekaltas užsiėmimas, tai propaganda nukreipta prieš konkrečius asmenis arba asmenų grupę. Ir tie žmonės, prieš kuriuos skleidžiama neigiama propaganda pagalvos blogai.

Mokslas daug nežino, nes mato realybę labai siauru žvilgsniu ir tai kas išeina už šio siauro žvilgsnio rėmų - nebūtinai melas. Va ir dabar ateinantį sekmadienį konferencijoje praneš apie naują spin 0 arba spin 2 bozoną, kuris gali reikšti labai daug ką. Kai kas kalba, kad buvo atrasta 5 jėga arba procesas, kuris SM suriša su tamsiąja materija. Kodėl žmones, kurie užsiima tokiomis spekuliacijomis turi būti aplipdomi visokiais pseudo-. Pavyzdžiui, jeigu aš pareikščiau (abstrakčiai), kad yra ne 4 jėgos, bet 15 jėgų ir pateikčiau savo formules. Kodėl prieš tokius žmonės reikėtų kovoti ir skleisti propagandas. Ypač kai nesisprendžia nei jokių pinigų, nei premijų, nei mokslinių vardų klausimas.

O oficialiame moksle yra klanas, kuris kaip tik tokią veiklą organizuoja. Kovoja prieš žmonės, kurie kitus moko savarankiškai mąstyti.

paragraf 78

Kaip jau sakiau, terminas pseudomokslas parodo tik tiek, kad teiginiai neatitinka dabartinės mokslinės paradigmos. Jei pseudomokslo teiginiai pasitvirtina jis gana lengvai pereina į mokslo sritį. Kaip kad pvz. žemynų dreifo teorija buvo iškelta apie 1930 metus ir buvo laikoma pseudomoksline, o apie 1980 metus ji buvo patvirtinta ir dabar laikoma moksline.
Jei tu čia įžvelgi kažkokį bandymą kažką paniekinti, tai nepyk, bet čia jau tavo problema, o ne mano, nes aš jau kažkelintą kartą parašiau ką teigiu po žodžiu pseudomoklas, bet tu vis tiek čia įžvelgi kažkokias susigalvotas problemas :)
Ir be to, abstraktus kalbėjimas yra kalbėjimas apie nieką kuris niekur neveda, o tik labiau leidžia sofizmais užsiiminėti :)

klajunas

Ačiū už diskusiją.
Manau radau būdą kaip šitą pseudoproblemą išspręsti - reikia parašyti traktatą, kad mokslas yra pseudopažinimas, įsteigti organizaciją, kad išplatintų šį žinojimą, o visiems pseudopažinimo atstovams sugalvoti kokį nors "neutralų pavadinimą".
Investuoti dideles bapkes į reklamą, sukurti savo propagandistų agentūrą, išsikelti juodą vėliavą an kurios pavaizduotas mietas su laužu ir pirmyn į kryžiaus žygį prieš pseudopažinėjus.  :D  (Nenusikaltusiems paliekant šansą atsiversti.)

paragraf 78


gidas

Citata iš: klajunas  kovo 15, 2016, 14:56:16Kovoja prieš žmonės, kurie kitus moko savarankiškai mąstyti.
Neprastas esi neutraliose temose. Gi čia -  "audra stiklinėje".  Savarankiškai mąstančių kaip nekeista yra labai daug, ir tie "mokytojai" atrodo įtartini. Teks palaukti traktato - bus matyt who is who.
P.S. Gal "užsikrėčiau"? :) 

Visažinis

Visažinis gerai kalba. Įpilkit jam.

Bet kaip dažniausiai būna, tai ką dauguma pastebi, nepastebi paragrafas :) Toks, anomališkas paradoksas.

paragraf 78

#283
kovo 21, 2016, 12:55:59 Redagavimas: kovo 22, 2016, 09:48:39 by paragraf 78

paragraf 78


Aukštyn