Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

#255
sausio 20, 2016, 15:57:58 Redagavimas: sausio 20, 2016, 16:03:23 by kiskis
Prasau :D , negalvojau , kad ant tiek durnas atrodau :/ Tuo oftopika ir baigiam.

time


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


time

#260
kovo 01, 2016, 00:33:01 Redagavimas: kovo 01, 2016, 00:35:35 by time
Citata iš: paragraf 78  vasario 29, 2016, 09:06:04Apie nemagišką skaičių magiją
Manau, tu apčiuopiai, kad 7 ištikro jis beveik visų būna sugalvotas pirmasis. Visose loterijose ir lošimuose septynetas asocijuojasi su sėkmingu skaičiumi. Ir visur yra ta tendencija taip manyti, kad tai tikrai sėkmingas skaičius. Ir kai aplink visi panašiai kalba, susidaro panaši nuomonė ir gaunasi vos ne tikėjimas, bendra nuomonė.

5 ir 3 nėra tarp populiarių. Dauguma po 7 renkasi 9. Skaičių 9 irgi norima pritempti prie laimingųjų, bet nežinau kodėl. Kažkodėl atrodo, kad dar renkasi antraeiliškai 1 ir 4.

Bet šiaip skaičiuose magijos nematau. Kažkada galbūt ir tikėjau numerologija, bet dabar, kažkaip viskas tapo netikra ir tie skaičiai nieko nereiškia - jie yra skirti perduoti informacijai ir yra kaip ir betkuri kalba užšifruojama, de-šifruojama.

Faktiškai įdomu, kada numerologijoje viename šaltinyje rašoma, kad skaičius 6 pats laimingiausias ir neša laimę ir pan, o vėliau kitame šaltinyje rašo, kad čia blogas ženklas. Dažniausia reikšmes rašo apšišaukeliai ir patys priskirinėja reikšmes, kokios jų nuožiūra tinka, kokios jiems atrodo pritinka. Panašiai su horoskopais, bet horoskopai - padaryti slapta surinkus visų pasaulio žmonių informaciją. Ten jau padaryti tikimybėmis, pagal didžiąją dalį žmonių visame pasaulyje gimusių vienodu laiku ir iš jų surinktos info apie juos. Horoskopų sudarytojams - aktualiausia - kada žmogaus gimimo diena. Kai žinoma diena - skaičiuojama kiek laimingų ir nelaimingų žmonių pasaulyje, jeigu didžioji dalis laimingų ir visi gimę vandeniais - vadinasi pranašauja sėkmę visiems likusiems vandeniams. Jeigu ištinka tragedija mergelių ženklo atstovams - parašo visų mergelių ženklo vardu jiems saugotis. Bet viskas yra pasveriama, ko būna daugiausia tą ir pranašauja - priklauso nuo žmonių skaičiaus. O jie pagrinde sėdi facebooke ir persekioja visus, ta prasme stalkina slapta.

paragraf 78

@time tai ką parašiau, nieko bendra su numerologija neturi, tai tiesiog elementari psichologija. Tai ką aprašiau, ne kartą išbandžiau praktiškai.

paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


klajunas

Neskaičiau knygos, bet man iškilo klausimas kokiu tikslu lipdomos etiketės "pseudomokslinė info" ir "mokslinis pagrįstumas". Ar čia iš viso bandoma pateikti informaciją kaip moksliniais eksperimentais pagrįstą tyrimą. Jeigu taip, tai galima kaltinti duomenų klastojimu, jeigu ne, tai šios etiketės nerelevantiškos. Nes nujaučiu, kad čia mokslas paprasčiausiai suprantamas kaip tam tikrų žinių sistema arba visuma. Ji gali būti paimta iš tradicijos, kitų knygų, iš savo patirties, bet nebūtinai naudojant griežtus eksperimentinius metodus.

Kitaip sakant, kam kaltinti pseudomokslu tekstus, kurie net nepretenduoja į jokią mokslinę formą siaurąja prasme. Pseudomokslas reiškia "netikras mokslas", bet kartais niekas net nesako, kad tai kas pateikiama yra mokslas. Poezijos juk pseudomokslu niekas nevadina. Poezija yra poezija.

paragraf 78

Tokio pobūdžio literatūra paprastai pretenduoja vadintis moksline, nors tokia nėra. Moksline literatūra laikoma tokia, kuri neprieštarauja dabartiniai mokslinei paradigmai. Jei ji prieštarauja ir daro sofistinius pasvarstymus tai vadindama mokslu, tada ji yra nepagrįsta, t.y. pseudomokslinė. Jei kažkas apsimeta ne tuo kas yra tai mes jį vadiname melagiu, taip yra ir su įvairaus pobūdžio literatūra

klajunas

#267
kovo 15, 2016, 11:36:22 Redagavimas: kovo 15, 2016, 11:54:08 by klajunas
Klausimas tame ir buvo ar informacija iš tikro vadinama moksline ar čia tik mechaniškai visiems iš eilės taikomas iš anksto nustatytas šablonas. Nes pagal aprašymą viskas grindžiama šėtonu ir velniais, o kad egzistuotų toks "šėtono mokslas" arba kas nors į tokį vardą bent pretenduotų, girdėti neteko. Čia gal kažkas panašaus būtų į "kriptozooantropologiją" ar dar kažką panašaus, nes nežinau kaip pavadinti piktas būtybes, kurios stovi aukščiau už žmogų.
Sutinku, kad norint sukurti "šėtono biologiją", "šėtono psichologiją", "šėtono kultūrologiją", "šėtono politologiją", ir t.t. reikia pagauti patį šėtoną ir išmėsinėti. O to greičiausiai dar nėra padaręs nei vienas mokslininkas.
Poezija nėra pseudomokslas, kaip žuvis nėra pseudožinduolis.
Jeigu aš būčiau vertinęs, tai tokiu atveju kai niekas neapsimeta mokslininku, rašyčiau "ezoterinė info", o ne paseudomokslinė.

paragraf 78

Va ko nesuprantu, tai kai po žodžiu mokslas, suprantama tik gamtamokslis :)
Tai ką rašo autorius aš vertinu, kaip: 1. Žmogus kuris N metų įnikęs į PR studijas 2. Kaip teologijos specialistas. Iš šios pusės galiu pasakyti, kad jis iškreiptai pateikia ir PR sritį ir teologines išvadas, o kas dėl ezoterinės informacijos, jos šioje knygoje išvis nėra.
Be to aš pasirinkau savo vertinimo kriterijus, kai tu rašysi apžvalgas, galėsi pasirinkti savus :)
 

klajunas

Citata iš: paragraf 78  kovo 15, 2016, 12:15:09Be to aš pasirinkau savo vertinimo kriterijus, kai tu rašysi apžvalgas, galėsi pasirinkti savus
Tai aš nieko ir nesakau, neliepiu gi  ;D , tik nenoriu, kad būtų klaidinami žmonės. Kas skaitys knygą, atsirinks.  ;)  Tik man dar vienas momentas užstrigo, kaip galima tokioje srityje kaip PR ką nors pateikti "iškreiptai"...

Citata iš: paragraf 78  kovo 15, 2016, 12:15:09Iš šios pusės galiu pasakyti, kad jis iškreiptai pateikia ir PR sritį

Aukštyn