Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78

http://paranormaleco.blogspot.lt/2016/01/pora-mano-asmeniniu-patirciu.html

Nusprendžiau aprašyti pora savo paranormalių patirčių. Viena juokinga, kita neaišku kas :)

paragraf 78


klajunas

Negalime sutikti, nes yra tam tikras procentas žmonių, kurie remiasi ne tik prielaidomis, bet ir realiomis patirtimis. Šios patirtys nebūtinai būna miglotos ir neaiškios, kurias galima interpretuoti kaip nori. Yra tokių patirčių kurios vienareikšmiškos, kaip pabuvimas "kosminio laivo" viduje, o ne tik kažkokių neapibrėžtų šviesų fiksavimas. Kad tokios patirtys ir paliudijimai - nepatikimi, tėra skeptikų kuriamos sąmokslo teorijos apie "abejotinas prielaidas". Kaip būnant skeptiku galima kalbėti apie tai, ko nežinai - nes tai yra kito žmogaus gilioji patirtis. Galima sakyti tik  - netikiu, bet jokiu būdu ne "nesąmonė". Nes 100 proc. žinoti skeptikas neturi priemonių. Tada pareikalauja atnešti kosminį laivą ir įsivaizduoja, kad sugriovė vidinį faktą.

paragraf 78

@klajunas gal galėtum pateikti nors vieną įrodymą kad kas nors iš tiesų buvo ateivių erdvėlaivyje, o ne savo fantazijose? Nors vieną artefaktą ar dar ką nors, kas nekeltų jokių abejonių. Juk logiška, kad jei tokie kiekiai žmonių neabejotinai pabuvojo erdvėlaivio viduje, tai bent vienam tikrai būtų pavykę nugvelbti kokį nors ateivišką artefaktą, pafaryti nuotrauką mobiliaku ar panašiai. Tačiau per tiek metų niekas nieko taip ir neparodė. Tai paprasčiausia būtų vertinti tai kaip fantazijas ar norą apturėti savo 15 min šlovės, nei kad tūkstančiai liudijimų be jokių įrodymų, kurie išties tada reikalauja krūvos prielaidų.
Jei aš pasakysiu, kad mane šianakt buvo pagrobę ateiviai ir nuskraidinę į savo planetą, tačiau Žemėje praėjo valanda laiko ir mano dingimo niekas nepastebėjo ir deja artefakto nugvelbti man nepavyko, nes vogti negražu. Tad kokį pagrindą tu turėsi manimi tikėti ar netikėti? Jei netiki manimi, tada kodėl tiki kitais?

klajunas

Tas variantas, kad ateini prifotkini ir išeini būtų įmanomas tik užmezgus viešus diplomatinius santykius su nežemiška civilizacija. Tada galėtum lankytis kaip turistas. Bet tokių santykių užmegzti kol kas nenumatoma. Šiaip NSO nelabai domiuosi, tai buvo tik pavyzdys apie vienareikšmišką patirtį. Kiek teko girdėti, tie kas apie tai pasakoja dažnai kalba ne apie turistinį vizitą bet apie pagrobimą. Taip pat žinau, kokio lygio įmanoma visuomenės kontrolė. Tol kol iš aukščiau nebus sprendimo ar susitarimo kažką iš tikro su įrodymais paviešinti, to "neįrodys" nei vienas žemesnio rango kontaktuotojas.

tadasas99

@paragraf 78  isivaizduok galimybe marsieciui apsilankyti 51zonoj ir nugvelbti zirkles. Kazin ar atsisveikinimas vyksta ranku paspaudimo principu. Cia kas nori abejoti tavo pasisakymui.
 @klajunas  paprasyk paragrafo kad pateiktu jezaus artefaktu, laikrodi, dantu sepetuka, ar barzdos plauku.
 Ir suprasit kad abu sutariate del esmes, bet tik skirtinguose aspektuose.

klajunas

Mano pagrindinė mintis buvo ta, kad sąmokslo teorijas kuria ne tik visokie "šarlatanai", bet dar labiau patys skeptikai, kuriems idėja fix yra vidinio patyrimo nepatikimumo sąmokslas, su kuriuo jie išmeta ir tikrus įvykius. Kaip tik šiuo tikslu ir prikuriama kliedesių, kad būtų prie ko pririšti tikrus faktus ir taip su jais susidoroti. Taip iš anksto paruošiama susidorojimo sistema.

paragraf 78

Citata iš: klajunas  sausio 13, 2016, 19:27:52Tas variantas, kad ateini prifotkini ir išeini būtų įmanomas tik užmezgus viešus diplomatinius santykius su nežemiška civilizacija. Tada galėtum lankytis kaip turistas. Bet tokių santykių užmegzti kol kas nenumatoma.
Lieva atmazkė sakyčiau :) parodyk žmogų kuris nefotkintų selfių patekęs į tokią padėtį :) jei jau visokiuose muziejuose kur baudas gali gauti slapta prifotkina be vargo, tai čia irgi analogiška situacija būtų

CitataŠiaip NSO nelabai domiuosi, tai buvo tik pavyzdys apie vienareikšmišką patirtį. Kiek teko girdėti, tie kas apie tai pasakoja dažnai kalba ne apie turistinį vizitą bet apie pagrobimą. Taip pat žinau, kokio lygio įmanoma visuomenės kontrolė. Tol kol iš aukščiau nebus sprendimo ar susitarimo kažką iš tikro su įrodymais paviešinti, to "neįrodys" nei vienas žemesnio rango kontaktuotojas.
Va kiek daug prielaidų :)

Citata iš: tadasas99  sausio 13, 2016, 19:44:27paragraf 78  isivaizduok galimybe marsieciui apsilankyti 51zonoj ir nugvelbti zirkles. Kazin ar atsisveikinimas vyksta ranku paspaudimo principu. Cia kas nori abejoti tavo pasisakymui.
Įsivaizduok dešimtis jei ne šimtus tūkstančių mariečių kuriuos atveža į Area51, kokia tikimybė, kad bent vienas kažkokio suvenyro iš ten nepasiims? Išties niekinė ir ji vis mažėja su kiekvienu nauju marsiečiu :)

Citataklajunas paprasyk paragrafo kad pateiktu jezaus artefaktu, laikrodi, dantu sepetuka, ar barzdos plauku. Ir suprasit kad abu sutariate del esmes, bet tik skirtinguose aspektuose.
Netikęs bandymas :) nes aš tada paprašysiu parodyti Sokrato artefaktus :) jei apie JK yra daugiau istorinių šaltinių, bei archeologinių patvirtinimų apie įvykius ir vietas užrašytas evangelijose, tai apie Sokratą tėra tik Platono raštų kopijos, originalo nėra, o kopiją ir parašymo laiką skiria apie 1300 metų, tačiau Sokratu kažkaip niekas nebejoja, o JK abejoja kiekvienas ne istorikas, nes istorikai neabejoja nei vienu nei kitu, nes yra istorinių patvirtinimų ir ne tik krikščioniškoje terpėje :) čia paradoksas.
Ir galų gale jei 1 asmenį ir mūsų laiką skiria 2000 metų, kažkokių jo ameninių daiktų būtų sudėtingoka rasti, bet kai dešimtis (ir daugiau) tūktančių asmenų kuriuos skiria geriausiu atveju 50 metų, tvirtina vienas kitam prieštaraujančius duomenis ir nesugeba pateikti nei vieno įrodymo, tada dar paradoksaliau, kad aklai tokia info pasitikima

Citata iš: klajunas  sausio 13, 2016, 19:50:38Mano pagrindinė mintis buvo ta, kad sąmokslo teorijas kuria ne tik visokie "šarlatanai", bet dar labiau patys skeptikai, kuriems idėja fix yra vidinio patyrimo nepatikimumo sąmokslas, su kuriuo jie išmeta ir tikrus įvykius. Kaip tik šiuo tikslu ir prikuriama kliedesių, kad būtų prie ko pririšti tikrus faktus ir taip su jais susidoroti. Taip iš anksto paruošiama susidorojimo sistema.
Sutinku, kad sąmokslo teorija kuria ne vien šarlatanai. Jas kuria kiekvienas kuriss ieško priežastinių rūšių atlikdamas faktų selekciją. Tike believeris tiek skeptikas iš savo vaarpinės aklai žvelgdamas matys tik jo teoriją patvirtinančiu faktus, tačiau nesąmoningai ignoruos tuos kurie juos paneigia.
Aš pats stengiuosi laikytis vieno ufologo išsakytos minties: Netikėk niekuo, bet neatmesk nieko.

tadasas99

#221
sausio 13, 2016, 19:59:14 Redagavimas: sausio 13, 2016, 20:05:51 by tadasas99
Citata iš: klajunas  sausio 13, 2016, 19:50:38Mano pagrindinė mintis buvo ta, kad sąmokslo teorijas kuria ne tik visokie "šarlatanai", bet dar labiau patys skeptikai, kuriems idėja fix yra vidinio patyrimo nepatikimumo sąmokslas, su kuriuo jie išmeta ir tikrus įvykius. Kaip tik šiuo tikslu ir prikuriama kliedesių, kad būtų prie ko pririšti tikrus faktus ir taip su jais susidoroti. Taip iš anksto paruošiama susidorojimo sistema.
Tu gini zmogaus kalbancio apie kontakta su nezemiska gyvybes forma be jokiu irodymu pozicija, o paragraf78 gina zmoniu kalbanciu apie kontakta su dievo sunumi bet neturinciu jokiu irodymu pozicija. (P.s. as ne apie asmeni, as apie dievybe)

paragraf 78

Aš nieko neginu šiaip jau. Ypač žmogaus kontaktų su dievu ar dar ko nors. Priešingai, savo paskaitose akau, chebra, turėkite savo tikėjimui patvirtinimą, o ne savo psichologiją laikykite dievo apsireiškimais :)
Manau nieko nėra kvailiau kaip kažkuo tikėti neturint įrodymų ar neiškvestionavus tikėjimo objekto. Ir čia nesvarbu kas tai yra, dievas, ateiviai, lochneso pabaisa ar leprikonas.
Aš randu daug įrodymų tačiau kasdien abejoju. Šiaip tik abejojantis žmogus gali būti tikintis, nes jei tu neabejoji savo tikėjimo objektu tu esi fanatikas.

time

#223
sausio 13, 2016, 23:20:59 Redagavimas: sausio 13, 2016, 23:40:07 by time
Kalbant apie ateivius, Dieva ir pan... Jų nėra ir nebuvo. Neneigiu, kad žmogus gali įsivaizduoti juos, todėl per žmogaus suvokimo riba ir egzistuos jie visada. Būna, kad vienas žmogus pasako labai tikėtiną dalyka, o visi tuoj puola tikėti - nes tai tampa labai defaultišk'a. Žmogus kaip kūrėjas galingas fantazija, tačiau ribota ir išnaudoja kitų žmonių smegenų plovimui. Nauji dalykai vis kuriasi ir kuriasi, o prasmė yra tik tam žmogui, kuris nori pasipelnyti, t.y. gauti nauda. Pritraukdamas savo pasekėju, gauna nauda, arba gerą, arba blogą, priklausomai nuo tikslo naikinti ar padėti. Kažkas sugalvojo teoriją apie ateivių egzistavimą, kažkam patiko ir puolė skleisti "žinią", kuri fantazijos vaisius. Tai neturi prasmės. Logika sako, kad tai neteikia nejokios naudos, nei klastoti įrodymus, kad ateiviai neva lankėsi žemėje, paliko kažkokių pėdsakų ir pan. Aš vistik manau kad, čia žmonių-bendraminčių grupė kuri sukūre koncepta norėdama susmalsinti žmones daro viska ir kuo itikinamiau, nes "tikintys" rimtai ima tikėti. Jie daro viska, kad žmogui neatsibostu gyventi pasaulyje be fantazijos. Visokios sektos susikūrė, aišku, kad dėl dėmesio, nes nori kad žmonės slapta rinktu info apie juos ir galbūt "sektantai" juokias, mato kokie žmonės kvaili naivūs, nes galbūt tos sektos egzistuoja tik "žodžio" formoje bet realiai jų net nėra. Kiek daug samokslo teoriju žmonės prikūre ir tai tik dėl to, kad žmogus yra pavergtas kažkokiu melu,apgaule. Analogiškai su Dievo tikėjimo pasekėjais, kuriems neva apsireiškia Dievas ir jiems atneša laime ir pan. ir neša taiką. Todėl peršasi mintis, kad kažkas tai daro, kad mums neatsibostu gyventi niūriame pasaulyje be fantazijos ir kažkuo tikėtume, būtume užiimti. Klastojo ir klastos neegzistuojančių dalykų įrodymus tie žmonės... Nes jie nori gyventi fantazijose. Čia gali kalbėti ir kalbėti. Bet atmetus fantazija nieko nelieka kaip netikėt niekuom išvis.

Vienuoliktasis

Citata iš: time  sausio 13, 2016, 23:20:59Kalbant apie ateivius, Dieva ir pan... Jų nėra ir nebuvo.
Tikriausiai ilgai gyvenot, kad žinot tokius dalykus.

Aukštyn