shmita

Pradėjo house_armin, gruodžio 02, 2014, 10:40:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

house_armin

Yra toks dalykas "shmita" stai numetu is anksto patikima puslapi: http://en.wikipedia.org/wiki/Shmita
Tai lyg asocijuojasi su Biblija. 7 diena -- Sabbath.

Kas kiekvieni 7 metai ivyksta pasaulyje kokia nors krize, t.y. apsivalymas. Nelabai pats suprantu kas tai yra, bet pateiksiu keleta pavyzdziu:
1994 -- ekonomine krize prasidejusi JAV
2001 -- rugsejo 11
2008 -- pasaulio ekonomine krize (viena didziausiu, jei ne didziausia)
2015 -- pranasaujama dar viena ekonomine krize, kuri bus didziausia ir bus negerai visiem. Ir gan baisu pagalvoti kas bus...

Ka jus apie tai manot?

snofru


paragraf 78

Manau bet kokiai skaičių sekai galima pritaikyti bet kokius selektyvius įvykius ir atrasti sistemą.

.L.U.T.H.O.R.

Pavarius po 7 metus atgal pasiekiame 1889 metus, metus kai gimė Adolfas Hitleris. Sutapimas? Nemanau. :D

paragraf 78

Pilna tų reikšmingų įvykių, dešimtimis kasmet įvyksta. Pasirinkite bet kokį skaičių, pvz. 15. Tada sugalvokite ką nors a la kad kad 15 metų įvyksta kažkas globalaus, ar paslaptingo. Pereikite per visus įvykius, atsirinkite viską ką reikia. Sudėkite į vieną krūvą ir vu a lią, nauja pasaulinio sąmokslo teorija gatava.
Jei turite smarvės, parašykite knygą, padarykite iš to brandą ir visokių lengvatikių pinigėliai plaukte plauks :)

house_armin

Sutinku, kad gali pasirodyti taip kad atrasti sudelioti ivykiai sukuria tokia teorija. Ir kad galima nesunkiai isvesti betkokiais metais, bet cia tik tokiu atveju pasakyciau, jei visiskai atmestinai pasiklausyciau kieno nors sapalioniu. Pasiziurekit internete, gal jis labiau itikins nei as. Shmita kazkaip atrodo tikra. Nezinau kodel ;] Pasiziurekit Jutubej video, iveskite "shmita collapse 2015 september 13". Gal issklaidys abejones. Labai noreciau, kad kazkas susidarytu kokia nuomone ir ja pasidalintu vietoj to, kad iskart sakytu kad cia nesamones tauzyju.
Priedo:
1973 -- oil shock crash
1980 -- hard recession begins
1987 -- stock market crash
1994 -- bond market crash
2001 -- stock market crash (9/11)
2008 -- stock market crash
2015 -- ???

paragraf 78

Tokio tipo teorijų yra gyvas galas. Vieni pirmadidžių matenyse įžvelgia visokius dėsningumus, kurių realiai ten nėra, kiti metuose, kiti šiaip pasikartojančiuose skaičiuose. Ši teorija nėra kažkuo ypatingesnė.
Man tik įdomu, kodėl būtent ši "skaičių magijos" teorija tave užvežė?

house_armin

Noreciau, kad itikintum mane ir publika kad tai tera tyras sarlatonu darbas. Nereiks begt iki vaistines raminamuju. Buciau labai dekingas ;] Atvirai, tai as netikiu tokiom teorijom, bet sita vercia tiketi del keliu priezasciu:
1. Biblijos liudijimas. Ivyksta ekonomine krize kas septinti metai, t.y. vyksta septyniu metu ciklas. Biblijoje septintoji savaites diena yra zinoma, kaip Sabbath. Diena, kai vyksta poilsis arba apsvalymas, kazkuria prasme. Nors tenka paskaityti Biblija, nelabai dar sito ismanau ;] Siaip ar taip, kakokia sasaja tarp Biblijos ir ekonominiu kriziu vykstanciu kas septinti metai -- yra.
2. Ankstesni irodymai (sita priezastis turbut labiausiai vercia susimastyti). Kaip jau minejau, kas kievieni septinti metai ivykdavo JAV eknomine krize. Po kiek laiko, ilgai netrukus si krize paliesdavo visas kitas salis. Per tuos 7 metus zmones atsistoja ant koju, o tada vel griuna.
As labai nenoreciau tiketi kad sita shmita yra teisybe ir kad galbut doleris zlugs per kazkuria krize. Nelabai isvis tikiu, kad doleris greitu metu zlugs. Bet cia kita tema. Apskrtai, nenoreciau kad butu dar viena krize Amerikoje kuri paliestu visa pasauli. O gal ir nieko nebus ateinanciais metais ;]
Beje, Sabbath yra ta diena, kai Dievas nebutina nuskriaudzia zmogu. Tai gali buti ir apdovanojimas. Tai gali buti pasisekimas gauti palaima arba dovana arba klestejima (ekonomini, dar koki kitoki) is Dievo. O bet taciau kadangi… mes matom kad per paskutinius 40 metu ivykiai eina tik blogyn. Skamba pesimistiskai, bet tuo paciu realiai... ir nors tai tera mano subjektyvi nuomone, manau si teorija yra pateisinama.

paragraf 78

Na su biblinėis interpretacijomis reikia atsargiai, nes lengva nusišnekėti, kai pradedama sakyti, kad va biblija tai išpranašavo ar panašiai. Tokių interpretacijų būta tūkstančiai. Pvz. praktiškai kiekvienoje kartoje yra tokių kurie mato apokalipsės ženklus arba apskaičiuoja antichristo vardą ir juo tampa Hitleris arko Napoleonas. Tačiau, ta apokalipsė niekaip neateina, o ir antichristo vardas pasirodo ne tas.
Kodėl paimamas tik vienas laiko matas iš biblijos? Ir juo labiau diena? Kodėl pavyzdžiui ne jubiliejiniai metai? Jie juk irgi svarbūs.

TinSoldier

#9
gruodžio 03, 2014, 09:47:27 Redagavimas: gruodžio 03, 2014, 09:49:16 by TinSoldier
Citata iš: house_armin  gruodžio 02, 2014, 23:33:36
Kaip jau minejau, kas kievieni septinti metai ivykdavo JAV eknomine krize. Po kiek laiko, ilgai netrukus si krize paliesdavo visas kitas salis. Per tuos 7 metus zmones atsistoja ant koju, o tada vel griuna.


Kapitalizmas nėra krizėje, kapitalizmas yra krizė, t'sakant.

Patikėk, nereikia jokių skaitinių dėsningumų ar pritempinėjimų prie biblijos, kad numatyti, jog kažkada ateityje vėl bus krizės, ir kad kažkada ateityje jos gali būti tokios milžiniškos, kad absoliučiai visos sistemos, vyriausybės, bankai ir t.t. gali subyrėti.

CitataNoreciau, kad itikintum mane ir publika kad tai tera tyras sarlatonu darbas. Nereiks begt iki vaistines raminamuju.


Kapitalizmas nėra stabilus, ir jis nėra amžinas. Todėl, jei bijaisi naujų krizių - matyt, teks tau bėgti į vaistinę raminamųjų, nes jos tikrai kartosis :) Bet, bet kuriuo atveju, tie dėsningumai su 7 metais - visiškai oriniai.

house_armin

Nezinau ar supratai ka as norejau pasakyti ar ne. Bet manau, kad nesupratai. Pabreziau 7 metu ekonominius ivykius, palietusius pasauli. Del manes gali sugriuti visas arba puse kapitalizmo, bet gal ne dabar tik ;] Bet jei tai ivykti turi ateinanciais metais, as drasiai galiu teikti, kad esu per jaunas atsidurti tarp kapitalizmo griuvesiu. Vat kodel esu susirupines siuo desningumu. Gal jei buciau simto vieno meto senumo, mastyciau kitaip.

CitataKapitalizmas nėra stabilus, ir jis nėra amžinas. Todėl, jei bijaisi naujų krizių - matyt, teks tau bėgti į vaistinę raminamųjų, nes jos tikrai kartosis :) Bet, bet kuriuo atveju, tie dėsningumai su 7 metais - visiškai oriniai.


Vienas dalykas kazka pateikti, kitas dalykas kazka pateikti ir argumentuoti. Beje, nori gal su manim i vaistine? Turiu kaip tik nuolaidu kupona is laikrascio issikirpes. O jei dar netolimoje ateityje uzklups kokia nors beda, tai kartu ir atsvestume "2 uz 1 kaina" nusipirke vaistu? Mat tu isitikines, kad kazkada bus labai blogai. As isitikines, kad tai bus greitai (tebunie tai ne 2015).

paragraf 78

Citata iš: house_armin  gruodžio 03, 2014, 10:03:45
Pabreziau 7 metu ekonominius ivykius, palietusius pasauli.


Paimk bet kokį skaičių, pvz. 12 (nes va 12 apaštalų buvo, 12 Izraelio giminių) ir atlik eksperimentą ieškodamas istorinių, ekonominių dėsningumų ir tikrai juos atrasi :) ir dar biblija paremsi :)
Žmogaus sąmonė taip jau sudaryta, kad ieško esamų ir nesamų dėsningumų

Alaska

Bent jau aš teorijomis, kurios remiasi skaičių sekomis tikėti nesu linkusi. Čia panašu į kažkokią kitokią sąmokslo teoriją, kur sudėjus įvykių datas (pavyzdžiui rugsėjo 11-osios) vis gaudavosi 6 ar pan. Man tai čia pritempinėjimas.

Fasas

Nesąmonė tiesiog. Netikiu tuo :)

Aukštyn