Ką darytumėt jeigu krizė Ukrainoje išsirutulios iki didesnio konflikto...

Pradėjo Nieksas, balandžio 15, 2014, 20:38:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nieksas

Ką darytumėte , jeigu ši krizė Ukrainoje išsirutulios iki plataus masto karinio konflikto (ww3) . Trauktumėte į vakarus ar stotumėt ginti Lietuvos ?  :)

Marius

Dabar galima belenką kalbėt,kol to nėra realiai,viskas pasimatytų tik tam ivykus..bet..Aš norėčiau likti ir gintis,nes jei to nepadaryčiau likes gyvenimas man tikrai nebūtų mielas,žinant jog buvau bailys savanaudis,kuris pabūgo savo namus ginti..Todėl manau likčiau..

Benamis

#2
balandžio 15, 2014, 20:55:38 Redagavimas: balandžio 15, 2014, 20:57:31 by Benamis
Citata iš: Marius  balandžio 15, 2014, 20:42:36
Dabar galima belenką kalbėt,kol to nėra realiai,viskas pasimatytų tik tam ivykus...


Pilnai sutinku. Dabar pagalvoju, kad sioje zemeje mano tevai, seneliai, proseneliai isaugo... Rodos lyg ir pareiga kazkokia yra ginti Lietuva. Taciau tikrai nezinau kaip elgciausi jeigu iskiltu reali gresme ir tektu apsispresti ar eiti i musio lauka ar begti ir issaugoti savo gyvybe...

Prisegu paveiksleli apie emigracija, taciau galvoju jeigu paziuresime i ji is siek tiek kitos puses, jis tiktu ir kai kalbame apie savo salies gynyba.

Master

#3
balandžio 15, 2014, 21:14:38 Redagavimas: balandžio 15, 2014, 21:16:48 by Master
Visiškai sutinku su Mariumi. Yra lengva kalbėti ir kurti planus, kai negali numatyti tikrųjų aplinkybių.
Iš esmės mano pasirinkimas butų įtakotas mano šeimos. (nu čia logiška)
Tačiau jeigu būtų bent kokia galimybė, norėčiau padėti. Nekalbu apie kovojimą, nes to tikrai padaryti nesugebėčiau, priedo mano amžius nebūtų tinkamas.
Prisiminiau įdomų straipsnį (bet tikrai  nepamenu kur jį skaičiau), kad Anglijos raganos antrojo pasaulio metu atlikinėjo ritualus taip ginant Didžiaja britaniją nuo vokietijos puolimų. Ir atseit jų dėka išties vokiečiams buvo labai sunku kariauti su DB :D
Tai va aš turbūt irgi taip...

idenmeyou

Jei konfliktas pasiektu mus yra aišku įmanomas variantas, kad mus stotu ginti Nato, kas greičiausiai įšauktų trečią pasaulinį karą, bet gal būt karas būtų kitoks, Rusija pasistengtų propogandiniais , informaciniais ginklais padaryti sumaištį šalies viduje, tarkime skiltų į dvi grupes lietuviai. Viena būtų ta, kuri siektų nepriklausomos Lietuvos, kokia ji yra ir dabar ir už jos nepriklausomybę norėtų kovoti, o kita būtų grupe, kuri teigtų, kad Lietuva gyveno geriau "prie ruso" ir čia vieni vagys, nėra už ką pakovoti, tad jie nuspręstų jungtis prie rusų, tokius žaidimus rusai žaisti moka, Ukrainoje tas labai matosi.

O jeigu visgi konfliktas įvyktų ne vidinis ir būtų naudojami ginklai, nemanau, kad paprastam civiliui šiuolaikiniame kare reiktų dalyvauti. Ginklai, lėktuvai, tankai ir visi kiti dabar tiesiog turi griaunamą jėgą, smarkiai patobulėjusi technika, kuri priešininką nepasirengusi gali labai greitai triuškinti, neatmeskime ir to pačio branduolinio ginklo panaudojimo, kas labai greitai gali nulemti karo baigtį. Tad žinant galinga karine įranga, gali karas kažkam greitai pasibaigt, nors aišku niekada negali būti niekuo užtikrintas, gali tavo valstybės kariai visi būti žuvę ir sulauki kitą dieną kvietimo, o greičiausiai net įsakymo, kad privalai ginti tėvynę.

Beta

Citata iš: Master  balandžio 15, 2014, 21:14:38
Tai va aš turbūt irgi taip...


Su burtų lazdele, "Avada kedavra" šūkaudama lakstysi ? :)

Asmeniškai aš tai manau nieko nedaryčiau ( viskas priklausytų nuo pačio scenarijaus) jei pvž viskas taikiai, atvažiuoja, okupuoja lietuvą, kas prisijungia - tie toliau sau laimingai gyvena, kas priešinasi - išžudo, tai manau nesipriešinčiau. Jei būtų galimybė ir toliau gyventi, kaip, kad dabar, tai koks skirtumas koks žemės, ant kurios gyveni pavadinimas ( lietuva, rusija, amerika, lenkija, ar dar kas ), žemė tai ta pati.

varpainis

Citata iš: Beta  balandžio 15, 2014, 21:39:12
Citata iš: Master  balandžio 15, 2014, 21:14:38
Tai va aš turbūt irgi taip...


Su burtų lazdele, "Avada kedavra" šūkaudama lakstysi ? :)

Asmeniškai aš tai manau nieko nedaryčiau ( viskas priklausytų nuo pačio scenarijaus) jei pvž viskas taikiai, atvažiuoja, okupuoja lietuvą, kas prisijungia - tie toliau sau laimingai gyvena, kas priešinasi - išžudo, tai manau nesipriešinčiau. Jei būtų galimybė ir toliau gyventi, kaip, kad dabar, tai koks skirtumas koks žemės, ant kurios gyveni pavadinimas ( lietuva, rusija, amerika, lenkija, ar dar kas ), žemė tai ta pati.

zeme ta pati, bet tvarka ir gyvenimas kardinaliai skiriasi uztai

lexx

Ar jūs sapnuojat visi, ar kokiam savo susikurtam iliuziniam pasaulyje gyvenat. Apie kokia Lietuvos nepriklausomybe kalbate. Jos jau nebėra daugiau kaip 10 metų.
ES įstatymai viršesni nei mūsų, o iš LT konstitucijos pavertė dvasiu sueiga. Įsakinėja kaip mums vaikus auklėti su savo ganderizmais ir juvenalkėm. Žemes tuoj (nuo gegužės 1 d.)parduosim užsieniečiams. Atsisakom 107-neis procentais dengto auksu ir vertybiniais popieriais Lito, (Lito padengimo suma, auksas ir vertybiniai popieriai yra įvertinti 20 milijardų dolerių, kuriuos padovanosim Europos centriniam bankui). Sugriovė lietuviškus bankus, supjaustėm lietuviškus laivus ir praradom žvejybos kvotas. Referendumai kaip tautos suverenas praktiškai uždraustas. Ir baisiausia, kad, ne karo metu (aš manau kad tai karas, bet labai labai subtilus) praradom trečdali Lietuvos gyventojų.
Tai mielieji, ką jūs žadat ginti, skandinavų bankus, gal danų kiaulides  o gal vietinės valdžios vakarų klapčiukus, kurie išparceliavo Lietuvą?
Tai va, pirma atstatykit tikrą nepriklausomybę,  ir tik po to kalbėti apie jos ginimą nuo rusų tankų.



illuminati

Keistai jus suvokiat nepriklausomybe... Lietuva is tiesu nepriklausoma nebuvo nuo pat tada, kai is lenku prieme krikscionybe... sajungos, unijos, alijansai... gal tarpukariu tik ir buvo ta nepriklausomybe, nors ir tada reikejo atsimusineti nuo bolseviku, lenku, bermontininku, krajovos.... Zinoma ir tada lietuva priklause pabaltijos sajungai, nors toji tiek karine tiek ekonomine prasme buvo verta taukuotos spygos...

Taigi, pries 20metu laizem rusu batus, dabar ponu amerikonu, arba teisingiau vakaru...
To aukso viduriuko mum kaip ir nera.. net taip galvas uzriete lenkai su principe viena stipriausiu vidurio rytu europos kariuomene yra tik amerikieciu kale(atsiprasau uz issireiskima)... Taigi jei nepriklausomybes neturi net stipresnes tiek ekonomiskai tiek karine prasme valstybes, tai ka kalbet apie mus...

Nevarau propogandos. prie ruso butu tik blogiau.

nors is nedideliu valstybiu nepriklausoma matau tik siaures koteja... uzsidare sienas, pasigamino atominy ginkla ir visam pasauliui parode didely riebu vidurinyjy pirsta... nors visgi ar ten gyvrnimas? Nemanau. zmones badauja, korupcija klesti, milijonai zmoniu lageriuose...

Zodziu jei lietuviai nori nrpriklausomybes, tegul kolonizuoja menuly...

taigi kaip sakant, suksi y desine balna prarasi, y kaire arkly...


idenmeyou

Sakote, kad Lietuva dabar nėra nepriklausoma, nes priklauso nuo ES, taip tai jaučiasi mums yra kišami įvairūs šeimų modeliai, turi Lietuvoje atitikti ES nuostatų kalinimo įstaigos (nors Lietuvoje kalėjimai daug prastesni, nei ES kitose šalyse). Kitaip sakant turi Lietuvą strikinėti pagal ES užgaidas, bet tai daug geriau, nei, kad buvo Lietuva tarybų Sąjungoje.

Dabar kai esame ES narė, sakyčiau mūsų visiška šalies savivalė yra ribojama tam tikromis ES nuostatomis, kai buvome Tarybų Sąjungoje, apskritai balso neturėjome, ką rusas nusprendė taip ir bus. Juk išvykti lietuviai beveik niekur negalėdavo į užsienio kraštus, televizija rusiška ir daug kitų nesamonių.

Marius

Tai gaunasi visos eurpos sajungos šalys yra ne nepriklausomos:-D baikit chebra..kaip jūs ta nepriklausomybe isivaizduojat?kaip jūs isivaizduojat europos sajungą? Viduramžiai baigėsi,sajungos nuo politinių,ekonominių,bei karinių paplitusios po visą pasaulį,žmonės jungiasi į jas dėl patogumo,dėl ekonominės ar politinės naudos..Jūs kaip suprantat BŪTI NEPRIKLAUSOMU?užsidaryti sienas ir virti tik savo sultyse?su niekuo neprekiaut,niekeno prekių neysileist,uždraust judėjimą tarp valstybių..o tada matyt būsim nepriklausomi:-D kiekviena sajunga turi savo privalumus,bet turi ir taisykles,niekas neverčia stoti į kažkokias sajungas(ruseliam tas negalioja) bet jei jau ystojai į tam tikrą sąjungą ir naudojiesi jos teikiamais privalumais,tokiu atveju turi laikytis tos sajungos nustatytų taisyklių..vat ir pasveri,nori stot ar ne.tau taisyklės tinka,ar ne..tad baikim gal svaigt apie kažkokias priklausomybes ar nepriklausomybes,Dabar esam kaip niekad laisvi,galim keliaut po visą pasaulį,gaut belenkokia informacija,dirbt kur tik norim ir kuo norim,sakyt ir gali beveik ka norim(įstatymų ribose beabejo) turėt savo nuosava turtą ir t.t... kokios dar laisvės jum ponai reik?Ar tai tiesiog šnekos žmonių,kūrie nelabai supranta kas ta laisvė yra,nes niekad nebuvo patyre tikros priespaudos..

Vytautas

Citata iš: idenmeyou  balandžio 16, 2014, 10:48:05
Dabar kai esame ES narė, sakyčiau mūsų visiška šalies savivalė yra ribojama tam tikromis ES nuostatomis, kai buvome Tarybų Sąjungoje, apskritai balso neturėjome, ką rusas nusprendė taip ir bus. Juk išvykti lietuviai beveik niekur negalėdavo į užsienio kraštus, televizija rusiška ir daug kitų nesamonių.

Geras išsireiškimas "šalies savivalė" pavadinčiau tai savanorišku, sąmoningu tapimu visišku vergu. O sąjunga yra sąjunga kaip ją bevadinsi. Laisvė su ją pasibaigia. Lėtai bet tvarkingai es transformuojasi į tsrs su dar didesne kontrole. Tiesiog tai leidžia techninės priemonės. Dėl televizijos ar iš viso ten yra ką žiūrėti? Absoliutus muilas ir propaganda. Iš kitos pusės nėra jokių galimybių išlikti nepriklausomam šiame pasaulyje. Vis tiek kas nors valdys mažesnę šalį. Tik nereikia beprasmiškai kartoti žodžių apie laisvę ir nepriklausomybę nes jos tiesiog niekaip realiai negali būti. Iš kitos pusės nėra nieko amžino. Sugrius šita sąjunga, atsiras kita ir į ją kažkaip būsim "įtempti". Pageidautina su kiek galima mažiau kraujo. Tokia realybė ir jokių euforijų.

illuminati

Gerai,.leidaus y krastutinuma, kiek perstipriai, sutinku. bet paimkim sveicarija, nepriklauso es, nesikisa y nato veiksmus, yra neutrali valstybe. gyvena kaip inkstai taukuose. reguliarios armijos neturi, bet ten zmones turi absoliucia laisve laikyti net ir automatinius ginklus. vat ka as vadinu laisve.

Kas del del lietuvos, eiliny syky busiu piktu neonaciu, taip, lietuvai es butu tikrai nuostabus pasirinkimas,.jei neprimestu savo ystatymu, ale zmogaus teisiu, savo iskrypusios kulturos. taip, as uz kapitalizma, bet tik ne uz toky koky pletoja vakaru europa... juk net ir tie patys homiku reikalai ir viso to eskalavimas vakaru europos valstybiu kompanijom nesa didziuly pelna... kas del es ystatymu, lietuva daug islostu smarkiai apribojus importa, turiu omenyje maisto srityje. daleiskim is bulbasu ir lenku neyveztu jokiu maisto produktu, atsigautu pacios lietuvos ekonomika... bet es tai draudzia... principe lietuva isgaletu pati save apsirupinti maistu, didziaja dalim elektronikos, juk uzsidare kiek gamyklu... darbo jega zinoma taip pat. galetume importuot tik kura, sunkiosios pramones gaminius, na ir automobilius... visa kita galetume tuteti patys.

Taigi prie ko privede es? Prie to, kad viska pigiau importuojam, o zinoma ir pigaiu eksportuojam darbo jega... mes verkiam, kad smunka ekonomika, vakarieciai verkia, kad ju darbo vietas uzima lietuviai, lenkai ir kiti musu slaviskieji ir baltiskieji broliai...


Zodziu es parama ir atsiverusios sienos yra gerai, bet tuo paciu tai ir suzlugdys lietuva.

O prie ruso tikrai butu blogiau, nesiginciju. apie rusu gery niekas ir nekalbejo.

idenmeyou

ES apriboja Lietuvą, bet net nėra ką lyginti ES apribojimų, su visišku Tarybų Sąjungos valdymu. Vien jau pabrėžkime, kad prie Tarybų Sąjungos buvo niekam tikusi planinė ekonomika, kur aukščiau darbuotojo paprasto niekada nepakilsi, o apie savo nuosavus verslus, ivestavimą į kitas šalis, tokių minčių išvis negalėjo būti, dabar kaip bebūtų jei tik turi pinigų investuok kur nori, kaip nori.

Gali kalbėti ta pačia lietuvių kalba, laikraščiai, televizija lietuviška kas tada buvo rusų labai slopinama, visur buvo kišama rusų kalba. Sportininkai vėlgi pasiekę ką nors pasaulyje būdavo kaip Tarybų Sąjungos sportininkai, dabar niekur nėra rašoma, kad laimėjo ES sportininkas, visur rašoma tarkim laimėjo Lietuvos sportininkas ir čia daug tokių niuansų.

Turiu nuomonę ir apie tą pačia ES sąjunga, manau tikėtina, kad ji gali žlugti kaip sąjunga, nes dauguma paramų dalinamos šalims, po to tos šalys kur nori išleidžia, kiek nori pinigų nuplauna tų šalių valdininkai, kalbu ir apie Lietuvą, kitas dalykas ES dažnai atrodo be nuomonės, nežino nei ką daryti, nei kaip, labai lėtai reaguoja į aplinkos veiksnius, laikosi švelnios politkos.



Vytautas

Manau neteko gyventi senoje  sistemoje todėl vadovaujiesi gandais o ne realia informacija. Dirbau sąjunginio pavaldumo gamykloje ir viskas ten buvo lietuviškai. . Na brėžiniai originalai rusiški, bet savus darydavom tik lietuvių kalba ir jokių apribojimų siekti karjeros. Televizija ir laikraščiai tuo labiau buvo lietuviški. Kaip yra su kalba dabar užsienio įmonėse. Tik anglų kalba. Administracijos pasitarimai vyksta tik anglų kalba. Pusbrolį išmetė iš darbo kad žmogus mokėjo prancūzų kalbą bet ne anglų. Ir čia labai gerbiamoje švedų įmonėje. Grupiokas dirba Olandijoje. Be olandų kalbos negausi jokio kvalifikuotesnio darbo visiškai nesvarbus tavo anglų kalbos mokėjimas. Tiesiog normalus savo kalbos gerbimas. O mes tuo tarpu sąmoningai naikinam savo kalbą.
Sistemos žlugimo priežastys glūdi kur kas giliau nei pinigų dalinimas. Tai vienintelis gelbėjimosi būdas nuo kracho. Pinigus spausdina tiek JAV tiek ES nes tik jos turi tokią teisę. Nepriklausomai kad paleistos spausdinimo mašinos visu tempu infliacijos praktiškai nėra. Maža to ir pinigų maišų taip pat nėra kur dėti, nes niekas neapsimoka. Tiesiog pasiekta skolinimosi riba kuri ir stūmė viską į priekį. Tiesiog žmonės spaudžia senos skolos ir jie neturi galimybių daugiau vartoti kas yra šios sistemos variklis. Greitai reiks iš malūnsparnio mėtyti pinigus kad vyktų kažkoks judėjimas. Panašu kad ir sėdėsim šitam mėšle ilgai ir nuobodžiai užsidėję rožinius akinius ir gyvendami iliuzijų pasaulyje. Vis svaigsim dėl kažkokio pagerėjimo kuriam įvykti nėra absoliučiai jokių realių priežasčių.

Aukštyn