Šiaurės Korėjos požiūris į vakarų propagandą

Pradėjo exopolitics.lt, balandžio 06, 2014, 19:15:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exopolitics.lt

Šiame Šiaurės Korėjos filmuke pasakojama apie vakarų propaganda, gal kam bus įdomu. Taip pat A.Dugino komentaras kodėl reiktų palaikyti Šiaurės Korėją.




varpainis

O barzdoto lavono is russia.ru (ar kas ten per kanalas) "komentaras" jau tipo ne propaganda?

idenmeyou

Sakyčiau juokinga, kai atsiranda žmonių, kurie būdami Šiaurės Korėjiečiais ar palaikantys jų pozicija gali kritikuoti vakarus. Po kol Korėjai nieko daugiau ir neliktų kaip tylėti, ekonomiškai silpna, demokratijos nulis, atsilikusi nuo pasaulio juodai, o atsiranda žmonių, kurie sugalvoja pakalbėti apie vakarų propoganda. Šis rusų veikėjas man taip pat žinomas, deja jo požiūris niekada neatitinka realybės.

exopolitics.lt

#3
balandžio 06, 2014, 22:15:27 Redagavimas: balandžio 06, 2014, 22:27:31 by exopolitics.lt
CitataŠis rusų veikėjas man taip pat žinomas, deja jo požiūris niekada neatitinka realybės


Kas konkreciai A.D poziuryje del Siaures Korejos, tavo nuomone, neatitinka realybes?

Citataekonomiškai silpna, demokratijos nulis, atsilikusi nuo pasaulio juodai


Zemes saliu rungtyniavimas ir issivystymas ne tik is ekonomines puses turi buti matuojamas, dar yra toks dalykas kaip salies suverenitetas, ir manau kad kiekviena valstybe pati turi pasirinkti kokioje santvarkoje nori gyventi, tame tarpe demokratineje ar kazkokioje kitoje, ir si pasirinkima kitos valstybes turi gerbti, o ne diktuoti standartus. Siaures Koreja juda kitu keliu ir parametrai kuriais vertiname sios salies raida turi buti kiti.

idenmeyou

Apie vakarų provokacijas prieš Šiaurės Korėją, neva ja sunku išprovokuoti, na nepasakyčiau, per praeitus ar užpraeitus metus , ne kartą Šiaurės Korėja su savo visais gąsdinimais dėl atominio ginklo prieš visą pasaulį pasirodė kaip akivaizdžiai atsilikusi, tad jei kažkokia provokacija ir buvo iš vakarų, tai lengvai išprovokavo, kas neatitinka autoriaus žodžių.

Visada bus juokinga kai kažkas smerks vakarus, patys negalėdami nei pusės tiek pasiūlyti savo gyventojams.

exopolitics.lt

Na nezinau, A.D nieko nekalba apie kazkokias provokacijas ir pan., taip pat nesmerkia vakaru, tiesiog desto kokie jo nuomone jie yra.

Manau kad reikia atsisakyti poziurio kad kazkas kazkam gali primetineti standartus kaip saliai tvarkytis.


czech-kuolis

Citata iš: exopolitics.lt  balandžio 06, 2014, 22:15:27
dar yra toks dalykas kaip salies suverenitetas, ir manau kad kiekviena valstybe pati turi pasirinkti kokioje santvarkoje nori gyventi, tame tarpe demokratineje ar kazkokioje kitoje, ir si pasirinkima kitos valstybes turi gerbti, o ne diktuoti standartus. Siaures Koreja juda kitu keliu ir parametrai kuriais vertiname sios salies raida turi buti kiti.

Tiktai šiuo atveju, keli žmonės prieš 60 metų nusprendė kaip valstybė turi gyventi, nes jie ir buvo valstybė. Bet aišku, sutinku, standartai nėra nejudinami. Va, matau, kažkam atrodo, kad yra teisinga, kai 24 milijonų valstybės gyventojų gyvenimo ir gerovės sąskaita pramogauja kariškiai ir vadovai. Kitam gal atrodo, kad Žmogaus ir piliečių teisių deklaracija yra kvailas dalykas. Trečiam žiūrėk, atrodys, kad šiaurės korėjiečiai iš tiesų yra laimingi žmonės ir kad jie taip gyvena tik todėl, kad nusprendė taip gyventi. Čia jau, žinoma, požiūrio reikalas, nu.

exopolitics.lt

Citatakeli žmonės prieš 60 metų nusprendė kaip valstybė turi gyventi, nes jie ir buvo valstybė


butent

czech-kuolis

ir? Tai teisinga?

exopolitics.lt

nemanau kad galime tai vertinti teisingumo poziuriu, svarbus istoriniai, sociokulturiniai, geopolitiniai faktoriai. Kiekvienam savo. Kas teisinga o kas ne ju valstybej tai patiems s.korejieciams ir nuspresti.


czech-kuolis

tai tame ir esmė, kad už juos jau nuspręsta prieš n metų. Dabar jie nieko negali spręst. Lietuva turbūt irgi nusprendė 1940 m. įstot į SSRS ir persigalvojo tik 1990 m., taip toj sąjungoj patiko?

exopolitics.lt

Citatatai tame ir esmė, kad už juos jau nuspręsta prieš n metų. Dabar jie nieko negali spręst. Lietuva turbūt irgi nusprendė 1940 m. įstot į SSRS ir persigalvojo tik 1990 m., taip toj sąjungoj patiko?


Kas liecia Lietuva tai 1940 metais ji is Vokietijos itakos zonos, su savo ''laisve'', ''perejo'' i SSRS itakos zona, siu saliu susitarimu. Tokios buvo tu laiku realijos, kai stambiu zaideju stavkiu objektais buvo mazu valstybiu likimai. Lenkija aplamai nelaike Lietuvos nepriklausoma valstybe, i ja buvo ziurima kaip i Vokietijos statytiniu rezima.

Kas liecia S.Koreja tai zmones savo laisves yra delegave partijos virsunelej mainais uz savo salies ideologini, ekonomini suvereniteta.

czech-kuolis

Citata iš: exopolitics.lt  balandžio 07, 2014, 00:26:25
Kas liecia S.Koreja tai zmones savo laisves yra delegave partijos virsunelej mainais uz savo salies ideologini, ekonomini suvereniteta.

Aš žinau, kaip "įstojo", man įdomu, ką manai apie laikotarpį nuo 1940 iki 1990 m? Ten irgi žmonės buvo "delegavę savo laisves už savo šalies ideologinį, ekonominį suverenitetą" (nes, kaip žinome, paprastam žmogui svarbiausias dalykas nėra pavalgyti ir jaustis nepersekiojamu, ne, jam svarbu ideologija ir tai, kad jis perka savo šalyje pagamintą produkciją. Tikras šiaurės korėjietis "Snickerso" nevalgytų net ir bado prispaustas!) Nes jei tau atrodo, kad žmonės ekskursijas į Sibirą, KGB, NKVD ankstyvą veiklą laikė teisinga, ir nusprendė, kad ji turi tęstis dar 50 metų... Čia nebe apie Korėją, jei ką, darau analogiją, nes valstybės modeliai labai labai panašūs.

exopolitics.lt

Mano poziuris i Sovietu sajunga yra neutralus, as jos nei deafikuoju nei demonizuoju.

idenmeyou

Manau vertinant šalį, turėtumėme žiūrėti ar žmogus gali būti laimingas ten gyvenantis. Šiaurės Korėjoje kažin kokia laimę galima pasiekti, uždirbti nieko neuždirbsi, demokratijos visiškai nėra, viskas draudžiama, negali sužinoti kas vyksta kitam pasaulio kampe. Vakaruose uždarbis daug kartų didesnis ir demokratijos nepalyginamai daugiau ir niekas nedraudžia niekuo domėtis, būti kitokių pažiūrų.

Aukštyn