Magic s Biggest Secrets Finally Revealed

Pradėjo Strategas, liepos 23, 2013, 13:40:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Strategas

  Nežinau kaip jums, bet man tai kone viena geriausių laidų, kuri leidžia į, atrodo paslaptingą magijos pasaulį, pažvelgti kitu kampu. Nerealu. Ši laida sugriovė visus stereotipus, visas iliuzijas apie MAGIJĄ paaiškindama viską racionaliai ir paprastai. Laida parodo, kad MAGIJA, tai tik iliuzija paremta melu. Tik tiek. Šauni ir gera laida. Kas nematė - rekomenduočiau.

Benamis

Tai, ka daro toje laidoje yra triukai, o ne magija :) Ranku miklumas ir tiek.

Marius

Tame ir esmė,jog tai tėra triukai,ir patys ''magai'' iliuzijonistai neteigia jog jie užsiema magija.Dauguma žmonių žino,jog tai tik rankų miklumas ir technologijos,bet visad atsiranda lengvatikių,kurie ytiki,jog tai kažkokia MAGIJA..Ta laida ydomi tik iš techninės pusės..Aš ištikro visai nenoriu žinot ,kaip tie triukai atliekami,nes ta paslaptis jiems ir suteikia to žavesio ir susidomėjimo,to žmonėms ir reik,o jei viską atskleisi,nebeliks tos paslapties ir tai nebebus taip ydomu..bus varžomasi kas naujasnį yrenginį sumeistraus.

Strategas

   Žinoma, todėl aš ir galvoju, kaip laidos kūrėjų nenugalabijo tiek viso pasaulio "magų"? Man šis žodis šiaip patinka, juk magija tai, kas paslėpta, o paslaptys laaabai įdomu. Beveik visiems.

Marius

O kam kažką galabint?juk tie triukai seni ir nuvalkioti,kasdien iliuzijonistai kuria naujus,idomius ir nematytus..tuos senus naudoja B ar C lygio atlikėjai..Iš esmės nieks nenukenčia,o tas ''magas'' kuris tuos triukus atskleidinėja yra vienas garsesnių.

Strategas

  NEsutinku, bet tiek to. O kas jis toks, žinai?

Marius

Nesutinki su kuo?

Val Valentino.

Strategas

  Nesutinku, kad triukai seni ir nuvalkioti. Jei suprasi "nuvalkiotųjų" esmę, vadinasi suvoksi visų  ir likusiųjų. Tuomet suprasi visų šarlatanų veikimo bajerius ir jau niekada neisi į jų šou. O tai netikslinga patiems "magams". Ir nemanau, kad yra A, B ar C lygio triukų. Yra triukai, kuriuos tu žinai arba ne.

Marius

Bet tu supranti,kad tie triukai kurie buvo naudojami seniau,jie tų pačių iliuzijonistų senai perkasti ir išbandyti ir kad tai nebėra jokia paslaptis..manai jei perkasi kelis triukus žinosi kaip atliekami visi?klysti,nes šiū dienų ''magai'' naudoja naujausias technologijas savo triukam ir kuria naujas,kuria naujus nematytus triukus.Tokie '' magai kaip Criss angels yra vedantieji šių dienų atlikėjai,pažiūrėk jų triukus,jie kuria naujus,savo triukus ir labai retai naudoja klasikinius.

Strategas

   Mačiau, žiūrėjau, stebėjausi. Suprantu ką nori pasakyti.
Štai ką aš norėjau tuo pasakyti - susivokus, kad jokios "magijos" nėra, nebeįdomūs tampa jokie triukai. Daugumai. O jei būtų bent krislelis galimybės, kad yra žmonių su paranormalia galia, tuomet.... Supranti apie ką aš?
Gal būt lengvatikis, bet aš tuo norėjau tikėti...

TinSoldier

Citata iš: Strategas  liepos 23, 2013, 14:48:54
<...>susivokus, kad jokios "magijos" nėra, nebeįdomūs tampa jokie triukai.<...>


Viena mėgstamiausių mano citatų: "Parko grožį gali matyti ir netikėdamas, kad jo tankmėje gyvena fėjos - Douglas Adams" :)

Marius

Ta ''tikėjima'' magija/iliuzija ir palaiko tie nauji ''magai'' su savo naujais neytikėtinais triukais,kurie žmogaus akiai ir protui atrodo neytikėtini ir nepaaiškinami.todėl žmonės visad pagalvos: o gal..

Strategas

   Ok. Understood.  ;)

zipphead

Citata iš: Strategas  liepos 23, 2013, 13:57:04
   Žinoma, todėl aš ir galvoju, kaip laidos kūrėjų nenugalabijo tiek viso pasaulio "magų"? Man šis žodis šiaip patinka, juk magija tai, kas paslėpta, o paslaptys laaabai įdomu. Beveik visiems.


Neseniai rodė dokumentinį filmą apie šią laidą. Buvo apžvelgiamos abi pusės.
Buvo paminėta, kad identifikavus minėta magą (iliuzionistą), jis buvo pašalintas iš kažkokios ten svarbios tarptautinės magų (iliuzionistų) organizacijos, nes iš esmės pamynė jų etikos kodekso reikalavimus, susijusius su ,,paslapties" neatskleidimu.
Be to, buvo užsiminta, kad jei tos laidos magas (iliuzionistas) būtų atskleidinėjęs savo triukus - tai dar pusė bėdos, bet va kai pradėjo kitų triukus reveal'inti, o už juos kaip žinia dideli pinigai mokami juos perkant/parduodant - tada jų bendruomenėje kilo didžiulis pasipiktinimas nulėmęs prasikaltėlio išfutbolinimą.

Aukštyn