Prasideda pirmųjų Marso kolonistų atranka!

Pradėjo Benamis, balandžio 22, 2013, 21:13:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: kiskis  spalio 27, 2017, 18:48:00Minusai tai akivaizdus, o kokie pliusai, ar pats skristum, jei taip tai ko uz tai paprasytum?
Man ir ant žemės gerai . Sėdėti laboratorijoje , atlikti mokslinius tyrinėjimus ne man .

Yra savanorių kurie dalyvavo atrankoje , manau yra interviu kažkur internete , kur paaiškina dėl ko jie nori skristi . Tiesiogiai dalyvauti didžiausiame žmonijos kosminėje programoje atsirado keli tūkstansčiai , net tie kurie NASA dirba su geromis algomis , turi šeimas buvo pasiruošę išmainyti pilnaverčius gyvenimus į šį nuotykį .

kiskis

Citata iš: Linas Esu  spalio 27, 2017, 19:02:01Tiesiogiai dalyvauti didžiausiame žmonijos kosminėje programoje atsirado keli tūkstansčiai , net tie kurie NASA dirba su geromis algomis , turi šeimas buvo pasiruošę išmainyti pilnaverčius gyvenimus į šį nuotykį .
Cia gali but reklaminis triukas, nes sveiko proto materialistas savo vienintelio pilnavercio gyvenimo i tai tikrai nekeis, nes entuziazmas ilgai netrunka(o cia reiks kabot iki gyvos galvos).Taigi nasa turi suprast, kad ekipaze skris "labai savotiki" zmones.

Linas Esu

#92
spalio 27, 2017, 22:51:03 Redagavimas: spalio 27, 2017, 22:53:51 by Linas Esu
Citata iš: kiskis  spalio 27, 2017, 22:44:05Cia gali but reklaminis triukas, nes sveiko proto materialistas savo vienintelio pilnavercio gyvenimo i tai tikrai nekeis, nes entuziazmas ilgai netrunka(o cia reiks kabot iki gyvos galvos).Taigi nasa turi suprast, kad ekipaze skris "labai savotiki" zmones.
Taip žinoma , tik nenormalūs materialistai gali skristi ir iš dalies aukoti savo gyvenimus dėl didesnių žmonijos pasiekimų ateities kosmoso programose ir bendrai moksle bei t.t.

Turbūt visi kosmonautai kurie skrido virš žemės orbitos ir tie kurie dirba TKS irgi nesveiki materialistai , o NASA didžiausia koonspiracijos įstaiga pasaulyje , su tūkstančiais nesveikų mokslininkų .

Rimtai taip manot ?

kiskis

Citata iš: Linas Esu  spalio 27, 2017, 22:51:03Taip žinoma , tik nenormalūs materialistai gali skristi ir iš dalies aukoti savo gyvenimus dėl didesnių žmonijos pasiekimų ateities kosmoso programose ir bendrai moksle bei t.t.

Rimtai taip manot ?
Materialistu gyvenimas aplamai beprasmis, bet normalus materialistai - egoistai. kodel jie turi aukot savo vieninteli gyvenima del "graziu zodziu"?

Linas Esu

#94
spalio 27, 2017, 23:20:09 Redagavimas: spalio 27, 2017, 23:35:39 by Linas Esu
Citata iš: kiskis  spalio 27, 2017, 22:54:33kodel jie turi aukot savo vieninteli gyvenima del "graziu zodziu"?

Tokiais lozungais geriausiu atveju primenat dažną @a.t.sielis dvasinę masturbaciją .

Nežinau ką konkrečiai oponuojate pabrėždamas " kodel jie turi aukot savo vieninteli gyvenima del "graziu zodziu" . Tačiau turiu atsakymą , ką jau nuveikė kosminės programos - žmonijos labui https://www.nasa.gov/topics/benefits/index.html . Čia tik NASA puslapis , nereikia pamiršti Rusijos ir Europos kosminių stočių , dabar ir Kinija su Indija jungiasi . Šių programų dividendai kasdieniame mūsų gyvenime matomi pradedant agrokultūra , buitimi ir t.t. Manau nebėra srities , kurioje nebūtų matomi pėdsakai .

Tie žmonės , kurie kuria inovacijas arba jas pritaiko kasdieniam vartotojui , nepretenduoja į Nobelio premiją , todėl vadinti juos egoistais ar pan yra idiotiška . Jie nėra nepriklausomi mokslininkai . Darbuotojai kaip ir visi . Dirba , gauna algą , o visi laurai atitenka atstovaujamai organizcijai . Tai didelė bendruomenė , kurios pasiekimai kalba patys už save . Ir ji tokia stipri vien del gebėjimo dirbti kartu , bei užsibrėžtų tikslų , kuriuos nuolat siekia įgyvendinti - neretai pavyksta .

Kurie dirba pagal savo pašaukimą , nematau jokios problemos tame , aš taip pat myliu savo darbą ir į nieką nenorėčiau iškeisti . Tik gyvenant gali atrasti savo gyvenimo tikslą , niekas už tave jo nesugalvos ( bent jau ne vakarų pasaulyje ) .

Tokios programos visada po padidinimo stiklu , kadangi gauna didelį finansavimą ir tikimasi kažko stebuklingo . Kritikuoti tai ko neišmanai/nesupranti/neesi susipažinęs labai lengva , ypatingai kai protą jaukia kažkokie idiotiški įsitikinimai kaip tame lozunge kurį parašėte viršuje .

CitataMaterialistu gyvenimas aplamai beprasmis, bet normalus materialistai - egoistai.
give me a break...

elteide

Citata iš: kiskis  spalio 27, 2017, 18:48:00Minusai tai akivaizdus, o kokie pliusai, ar pats skristum, jei taip tai ko uz tai paprasytum?

taip toli neskrisčiau ir dar su visam , iki Mėnulio tai kitas reikalas..

kiskis

Citata iš: Linas Esu  spalio 27, 2017, 23:20:09Materialistu gyvenimas aplamai beprasmis, bet normalus materialistai - egoistai.
Akivaizdziai beprasmis, netycia atsirado zmonija, dar labiau netycia atsiradai tu biskuti pagyvensi ir tavo paminklas virs dulkem, Zemes neliks irgi greit, tai kokia visame tame prasme? Buvo ir neliks net pedsako, kaip ir nebuvo.
Todel ir beprasmis.




Linas Esu

#97
spalio 28, 2017, 00:32:54 Redagavimas: spalio 28, 2017, 00:39:19 by Linas Esu
Citata iš: kiskis  spalio 28, 2017, 00:00:24Akivaizdziai beprasmis, netycia atsirado zmonija, dar labiau netycia atsiradai tu biskuti pagyvensi ir tavo paminklas virs dulkem, Zemes neliks irgi greit, tai kokia visame tame prasme? Buvo ir neliks net pedsako, kaip ir nebuvo.
Todel ir beprasmis.
Aš savo duoklę atiduodu visuomenėje kurioje gyvenu , bei ateities kartoms . Tą patį daro kiekvienas turintis darbą . Hipotetiškai kalbant niekas nežino kada Žemės neliks . Vien dėl to nematau prasmės , kodėl žmonės turėtų nustoti vystytis ar vykdyti didelius projektus kaip kad kelionė į Marsą ar galimybė įrengti koloniją . Tai nėra kažkas neįgyvendinamo , greičiau laiko ir aplinkybių klausimas.

Beprasmybe kvepia kai įsikali į galva , kad viskas kas daroma yra nereikalinga , o pesimistiškos idėjos ir kreivas pasaulio idealizavimas tampa atskaitos tašku . Tikrai nematau beprasmybės nei savo nei kitų žmonių egzitencijoje  , tuo labiau tų , kurie dirba prie NASA projektų . Ne kiekvienas geba įkasti karčias mokslo šaknis , o tai jog tokių žmonių nebedeginame ant laužų , tik įrodo judame teisinga kryptimi .

„Vienas dalykas, kurio aš išmokau per ilgą gyvenimą - kad visas mūsų mokslas, palyginus jį su realybe, yra primityvus ir vaikiškas. Ir vis dėlto tai yra pats vertingiausias dalykas, kurį mes turime." Vieno gabiausių žmonijos istorijoje mokslininko žodžiai . Pasirodo Einšteino gyvenimas nebuvo beprasmis , nors jo gyvenimo metu egzistavo realesnė galimybė nei bet kada atominiam karui , žmogus nespjovė į savo pašaukimą , darė tai kas jam atrodė svarbu . Šiai dienai mūsų kartos jau turi dividendus .

Naujoka2

Skamba kaip brangus TV serialas. :D

tadasas99

#99
spalio 29, 2017, 18:36:13 Redagavimas: spalio 29, 2017, 18:37:54 by tadasas99
Mano nuomone ape tema:
 Kam reikia kolonizuoti marsa?
 Ambicijos,  nemanau, priežastis turėtų būti didesnė,  plius kodėl marsas nors ieškome ir randame mums palankesnių planetu,  todėl kad permazai  pažengę technologijos norint pasiekti tinkamesnis planetas,  tuomet kam kolonizuoti marsa jei technologijos silpnos?
 Aš manau kad čia tik pratybos,  panašios į pirmuosius skrydžius į kosmosą su šimpandzemis  ir šunimis,  nieko čia nebus,  kolonistai bus numarinti kuomet nustos teikti vertingą informacija,  o mes internete skaitysim straipsnius kaip meteoritas nušlavė kolonija kadangi nera atmosferos

kiskis

Citata iš: tadasas99  spalio 29, 2017, 18:36:13kolonistai bus numarinti kuomet nustos teikti vertingą informacija,  o mes internete skaitysim straipsnius kaip meteoritas nušlavė kolonija kadangi nera atmosferos
Nelabai aisku kam juos marinti?

tadasas99

Citata iš: kiskis  spalio 29, 2017, 18:58:00Nelabai aisku kam juos marinti?
Nes jų gyvybės palaikymas,  pastovus atsargų tiekimas nepigus reikalas.
 Seip idomu kuo ten pasibaigs,  numarinimo scenarijų apsunkintų atsakomybė už isskraidintus žmones,  manau jiems pakiš sutartis dėl atsakomybės atsikratymo bet moralinė atsakomybė,  bei teisiama ir už netycines žmogžudystes.
 O išlaikymas iki gyvos galvos,  nu  aš nenoriu tikėti,  tada jau būtų pigiau sugrąžinti juos namo ko kolkas nežadama daryti.

kiskis

Citata iš: tadasas99  spalio 30, 2017, 18:22:57Nes jų gyvybės palaikymas,  pastovus atsargų tiekimas nepigus reikalas.
Nelabai domejausi sia kelione, man atrodo, kad jie iskart viska nusives su savim, o toliau bandys neislaidaut ar tai augintis vietoj maista.

vytra

Citata iš: kiskis  spalio 30, 2017, 18:31:12..jie iškart viską nusivež su savimi.
- jei raketa startuos tiesiai iš Žemės į Marsą, tai tuomet tai neįmanoma. Tačiau visai įmanoma, jei kelionės kosminė stotis būtų surenkama Žemės orbitoje, o iš ten startuotų į Marso orbitą. Šis scenarijus leidžia ir sugrįžti, bet mokslą užėmė buki "verslo guru", dirbantys mafijos principais..

:(

Linas Esu

Raudonoji planeta seniai žadina žmonių fantaziją ir pirmajai ekspedicijai į Marsą jau rimtai rengiamasi. Vienas iš pasirengimo etapų - gyvenimo Marse simuliacijos, jas atlieka kelios atskiros mokslininkų grupės. Štai austrai panašią į Marsą aplinką atrado Omano dykumoje. Joje 15 eksperimento dalyvių kitų metų pradžioje mėnesį gyvens atskirti nuo pasaulio.

Uolėtos plynės ir siaučiantis rausvas smėlis. Vienas kitas augalas sufleruoja, kad esate žemėje, antraip būtų galima manyti, jog atsidūrėte Marse. Bent jau ekspedicijai į raudonąją planetą besirengiantys mokslininkai tikina, kad ši dykuma Omane - labai panaši į Marso paviršių.

Komanda iš Austrijos džiaugiasi radusi vietą, kur kitų metų pradžioje keturias savaites simuliuos misiją žmogaus dar nepaliestoje planetoje.

„Kai skrisime į Marsą, turėsime būti atsakę į kaip įmanomą daugiau klausimų, kad būtume išties gerai pasirengę. Per tokią simuliaciją žemėje mėginame atsakyti į tuos klausimus, išbandome medžiagas, įrangą, testuojame procedūras", - sakė AMADEE-18 misijos skrydžio vadas Alexanderis Soucekas.

Po įsivaizduojamos šešis mėnesius trukusios kelionės erdvėje savanorių komanda išsilaipins čia įrengtoje stovykloje ir ims vykdyti daugybę eksperimentų - nuo bandymo užsiauginti daržovių be žemės iki savaeigio, vėju varomo roboto, braižančio vietovės žemėlapį, testavimo. Bus tiriami iš žmogiškieji faktoriai, kaip astronautai susidoros su psichiniu nuovargiu, depresija. 15 eksperimento dalyvių bus izoliuoti, o su iškilusiomis problemomis turės dorotis pasitardami su centru Austrijoje, tariamoje Žemėje.

„Išvysime čia dirbančius du erdvėlaivius, kuriems padės visokių rūšių robotai ir oro transporto priemonės. Manau, tai, ką čia išvysime po maždaug šimto dienų, bus žvilgtelėjimas į ateitį", - pasakojo AMADEE-18 misijos stovyklos vadas Gernotas Groemeris.


Projektas, skaičiuojama, kainuos apie pusę milijono eurų, dauguma lėšų - privačios aukos. O Austrijos kosminį forumą pasikvietusi Omano astronomijos bendruomenė tikisi įkvėpti šalies jaunimą.

„Sumanymas - įžiebti Omano jaunimo vaizduotę, moterų ir vyrų. Tikiuosi, kad ši atradimų kelionė padės jiems visada ieškoti to, kas nepažinta", - kalbėjo Omano valstybės tarybos vicepirmininkas Al-Khattabas Ghalibas al-Hinai.

Misijų, patikimai simuliuojančių ekspediciją į Marsą, jau yra vykdyta, tačiau tuo užsiimančių komandų nėra daug, tikina AMADEE-18 atstovai. Jie prognozuoja, kad pirmą tikrą kelionę į Marsą drauge galėtų įgyvendinti Jungtinės Valstijos, Rusija, Europa, galbūt Kinija ir tai gali įvykti jau gana greitai, galbūt ir žmogus, žengsiantis pirmąjį žingsnį Marse, jau yra gimęs.

Aukštyn