Mikro ir makro pasauliai

Pradėjo Monologue, vasario 13, 2013, 09:01:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Monologue

Laba diena.

Norėčiau paklaust, ką jūs manote apie teoriją, jog žmogaus mikro pasaulis (atomai, molekulių junginiai) veikia tokiu pačiu principu kaip ir makro pasaulis, mūsų visata, planetų sukimasis, jų išsidėstymas. Gal kosmoso kūnai yra tik dar didesnio organizmo sudedamosios dalys?

Taip pat, iš kur būtų galima gauti daugiau informacijos apie tai?

paragraf 78

Šita teorija sena kaip pasaulis. Štai viduramžių kosmologijoje, žmogus visada buvo visatos atspindys. Įvairiems zodiako ženklams priskiriamos savybės atitiko kokius nors organus.
Pas senovės graikus irgi buvo panašiai.
Tai atspindintis simbolis yra:


Kaduceus

Aukščiau pateiktas paveiksliukas sombolizuoja Jad - He - Vau - He (Dievo vardas Hebraju kalboje) įsikūnyjimą. Todėl ties galva yra Švetosios Dvasios (Šin) simbolis, ir kartu, jie sudaro žemesnį Dievo aspektą Jad-Ho-Šu-Va, kuris leidžiasi ir įsikūnija kaip žmogus. Adoma - reiškia skylima, bet taipat gali būti interpretuojama kaip vyriškasis pradas, o Ieva - moteriškasis (susijungimas). Ištiesų, tai kas mes esame, mūsų samonė neturi lyties, ji greičiau yra abi lytis vienu metu.
Mikro pasaulis, mano nuomone yra mikrobai.. Jeigu prieš kelis šimtmečius būtūmėt pasakę, jog egzistuoja mažytės būtybės, kurios yra visur, degtumėt ant laužo..
O šiais laikais žmogus teigiantis, jog egzistuoja ir Makrobai, laikomas psichopatu. Makrobai yra aukštesnės dimensijos būtybės: Dievai, Angelai, Demonai..
O šis hermetiškas principas praktikoje taikomas kaip atspindys, Kaip danguje - taip ir žemėje, Kaip vidiniame pasaulyje - taip ir išoriniame ir panašiai :) tokia yra mano nuomonė paremta mano turėtų studijų :)

paragraf 78

Citata iš: Kaduceus  vasario 13, 2013, 19:59:15
Jad - He - Vau - He (Dievo vardas Hebraju kalboje)


O negalėjai parašyti tiesiog Jahvė? Kam čia skiemenuoti?

Kaduceus

Galvojau, kad bus lengviau suprasti.. Taipat paminėjau "Šin" prie galvos, tai pamaniau, jeigu bus įdomu kamnors, galės labai lengvai šią informaciją patikrinti ;)

Aukštyn