Stebekite dangu

Pradėjo Linas21, gegužės 01, 2015, 21:56:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

woozyy

na nera palidovai labai dideli tokio atstumo mastais, jog butu imanoma pastebeti tik apsviestus saules skleidziamos sviesos. Jie yra mazesni, todel zmogaus akis negali pamatyti tokios blausios sviesos, nebent yra atspindys butent i tave. norint pamatyti palydovus idemiau, tam reikalingi teleskopai, ar bent jau geresni zironai. juk is televizijos boksto taipogi nesimato uz 50km degancios lemputes kazkieno name. tai tiesiog per smulkus ir permazai ryskus objektas akims.

yutu

Nezinau ar taip sviecia siaurine zvaigzde ar ne, bet ne karta esu pastebejusi, kai vienoje vietoje ryskiai sviecia "zvaigzde" , bet kiek labiau isiziuri ir pamatai , kad ji tolimoje lyg ir mirguliuoja, atrodo, nesuprasi ar ji tolsta ar arteja, ar vietoje buna... dabar ziuriu i zvaigzdelapi tai lyg ten ir siaurine zvaigzde  ???...

TinSoldier

Citata iš: yutu  rugpjūčio 16, 2015, 23:39:39
Nezinau ar taip sviecia siaurine zvaigzde ar ne, bet ne karta esu pastebejusi, kai vienoje vietoje ryskiai sviecia "zvaigzde" , bet kiek labiau isiziuri ir pamatai , kad ji tolimoje lyg ir mirguliuoja, atrodo, nesuprasi ar ji tolsta ar arteja, ar vietoje buna... dabar ziuriu i zvaigzdelapi tai lyg ten ir siaurine zvaigzde  ???...


Yra tokia vaikiška daina:



Mirksėk, mirksėk, maža žvaigždute... Ne iš oro tokie žodžiai. Žvaigždės, žiūrint iš Žemės, dažnai atrodo mirksinčios/mirguliuojančios. Žvaigždžių šviesa kerta Žemės atmosferą, kurioje nuolat juda oro srovės. Atkeliaujanti šviesa tokioje atmosferoje skirtingai lūžta, o mūsų akys tai interpretuoja kaip mirksėjimą :)

yutu


Supera

Palydovai, ir skraidžioja jų belenkiek :) Kiekvieną vasarą kai lauke visiškai sutemus vaikštau matau.

Karlosas

Kas man gali pasakyti didžiausio palydovo, esančio orbitoje, išmatavimus (daugmaž)?  :)

Benamis

Citata iš: Karlosas  rugpjūčio 31, 2015, 23:12:01
Kas man gali pasakyti didžiausio palydovo, esančio orbitoje, išmatavimus (daugmaž)?  :)


TKS:

Ilgis: 73 m
Plotis: 108,5 m
Aukštis: 27,4 m
Gyvenamas tūris   358 m³

Karlosas

Citata iš: Benamis  rugsėjo 01, 2015, 10:26:46
Citata iš: Karlosas  rugpjūčio 31, 2015, 23:12:01Kas man gali pasakyti didžiausio palydovo, esančio orbitoje, išmatavimus (daugmaž)?  :)
TKS:

Ilgis: 73 m
Plotis: 108,5 m
Aukštis: 27,4 m
Gyvenamas tūris   358 m³
Tad dabar paklauskite savęs: ar tikrai realu matyti tokio dydžio objektą, esantį už beveik 400 km, kuris pats savaime nešviečia, o tik atspindi saulės šviesą?

paragraf 78

Citata iš: Karlosas  rugsėjo 07, 2015, 23:21:01Tad dabar paklauskite savęs: ar tikrai realu matyti tokio dydžio objektą, esantį už beveik 400 km, kuris pats savaime nešviečia, o tik atspindi saulės šviesą?
Taip, realu. Yra tokia programėlė andraidui TKS detektorius tai parsisiųsk ir išbandyk. Programėlė tave informuoja kai virš tavo regiono praskrenda TKS. Matosi gana greitai judantis šviesos taškas. Ir matosi gana ryškiai

Batas

As ir prisidesiu nes megstu stebeti dangu ir daug mates palydovu ir sis objektas kuri maciau tikrai nepalydvovas buvo ir nelektuvas :) . Kaip visada eidamas namo is drauges stebejau dangu (buvo ziema 23 valanda gal net ir 24 negaliu pasakyti nes buvo pries 2 metus nu zodziu naktis nes visada is drauges eidavau velai namo ir eidavau is kaimo i miesta tegdavo eit per laukus kokia 7km netoli buvo. Ta karta vedziausi suni kuri buvau nusipirkes pries 7men). Taigi ta vakara man uzkliuvo keistai zibanti zvaigzde taip neiprsatai nes niekada nepastebedau prie didziuju grizulo ratu (samcio viduje) zvaigzdes man pasirode keista pradejau stebeti nenuleidau akiu gal kokia 20 min nes stovejo vietoje ir laibai ryskiai zibejo ir poskt staiga pradejo judeti man net visas kunas nutirpo pradejo judeti tiesiai judejo gal kokias 5 sekundes kol staiga milzinisku greiciu pakeite trajektorija ir dingo per kokia 2 sekundes stebejau ta vieta kol atsotokejau ir net biskio nesujudejau net nejauciau kaip sunio pavady paleidau ir nuo tada  mano suo mazdaug toja pacioje vietoje kur stovejau ir stebejau pradejo loti ir traukti mane i javu lauka gerai kad tada dar buvo jauna (suo kalyte) nes butu nutempus (amsaff kad suprastute kas per suo) buvo keista nes kiekviena vakara pries tai eidavau nieko nebudavo o po to vakra poskt suo isprotejo netgi kaip po metu isilaikiau teises su masina vaziuojant vistiek loja tai viena vakara sumasciau pasiimti kita suni su kurio gyvenu nuo paat gimimo jei 18metu senuke tuoj 19 bus jei :) (taip turiu 2 sunis. Nedurnas o tiesiog myliu sunis :D) taip pat pradejo loti net isteriskai atrodo sugrauz ta masinos stikla man keista buvo kad pas ja tiek jegu buvo... (klausite kodel nesivedzioju senesnio sunio su kurio visa gyvenima kartu? tiesiog jei jau sunku eiti kartais i lauka reikia isnesti) Norite tikekite jusu reikalas. Ir iskart atsiprasau jei nerisliai parasiau nes sunku rasyti kai papasakoji bet niekas netiki... Sunku kai nera bendraminciu :) Aj nenufilmavau ir nenufotkinau nes sokas buvo tau ne tas galvoje kai matai tokius vaizdus ir galvoji kas per s*das.

Jusu nuomone kas galejo buti?

Aukštyn