Mokslininko atradimai pribloškia: vaikai prisimena buvusius gyvenimus

Pradėjo Benamis, kovo 25, 2016, 00:18:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Mokslininko atradimai pribloškia: vaikai prisimena BUVUSIUS GYVENIMUS, prabyla negirdėtomis kalbomis

5braskes.lt

„Mačiau ypač stiprių jausmų sukėlusių įvykių, girdėjau unikalių pasakojimų, todėl manau, kad atsiminimai ir emocijos kartais gali persikelti iš vieno gyvenimo į kitą. Atsižvelgdamas į tai, galiu teigti, kad pritariu reinkarnacijos idėjai", - savo pareiškimu visus pribloškia psichiatrijos mokslų profesorius dr. Jimas B. Tuckeris.

Jis su savo komanda ištyrė daugiau nei 2500 atvejų, kai vaikai prisimena savo buvusius gyvenimus. Reinkarnacijos fenomeno tyrinėtojas teigia, kad pritarimas nėra susiję su jo asmeniniu tikėjimu. „Aš ne budistas, ne hinduistas ar dar kas nors panašaus.

Nesu iš tų, kurie pateikia reinkarnaciją kaip kokią religinę doktriną. Žinoma, bandau ją pagrįsti moksliškai, kitaip nė negaiščiau laiko tyrinėjimams", - pasakoja J. B. Tuckeris.

Neseniai Lietuvoje išleistoje knygoje „Sugrįžimas į gyvenimą. Nepaprastos ankstesnį gyvenimą prisimenančių vaikų istorijos" J. B. Tuckeris pateikia įvairių tyrimų rezultatų, vaikų pasakojimų apie praėjusius gyvenimus ir taip bando patvirtinti ne tik egzistavimą po mirties, bet ir galimybę dar kartą sugrįžti į gyvenimą.

Autoriaus pasakojamose istorijose vieni vaikai staiga prabyla niekam negirdėta tolimos šalies kalba, kiti tiksliai nurodo gyvenamąją vietą, artimų žmonių vardus ir kitas svarbias ankstesnio gyvenimo detales. Viena iš tyrinėjamų istorijų leidyklos „Eugrimas" išleistoje knygoje - Jameso Leiningerio iš Luizianos.

Dvejų metų berniukas staiga ėmė sapnuoti košmarus: jis prisiminė, kad vadinosi Jamesu Hustonu jaunesniuoju, o į jo lėktuvą per 1945 metų oro mūšį pataikė japonai. J. Leiningeris taip pat pasakojo tarnavęs laive „Natoma Bay", turėjęs draugą Jacką Larsoną. Parodžius Antrojo pasaulinio karo laikų nuotraukų, berniukas atpažino vietą, kurioje nukrito lėktuvas. Tai buvo Ivo sala Japonijoje. Berniuko tėvai pradėjo domėtis, ar tai gali būti tiesa.

Gauta informacija juos nustebino. Archyvuose buvo rasta, kad Ivo salos mūšiuose iš tiesų dalyvavo lėktuvnešis „Natoma Bay" ir žuvo tik vienas lakūnas - 21-erių Jamesas Hustonas. Laive tarnavo ir Jackas Larsonas. Pasak J. B. Tuckerio, apie 70 proc. galimos reinkarnacijos atvejų vienija tai, kad žmogaus mirtis buvo nenatūrali (nužudymas, savižudybė ar nelaimingas atsitikimas), o natūralios mirtys paprastai būdavo labai ankstyvos.

„Dažniausiai apie buvusius gyvenimus prisimena dvejų-šešerių metų vaikai. Mūsų tyrinėjamų vaikų vidutinis amžius - 38 mėnesiai (treji metai ir keli mėnesiai). Būdami būtent tokio amžiaus jie pasakoja neįtikėtinas istorijas, kurios gali sietis su jų ankstesniais gyvenimais.

Jeigu gauname pakankamai informacijos apie praėjusį vaiko gyvenimą, labai atidžiai ištiriame ir mirusio žmogaus istoriją. Tuomet žiūrime, ar tiksliai sutampa faktai", - sako psichiatrijos mokslų daktaras, „Sugrįžimas į gyvenimą" autorius.

Jo teigimu, trys ketvirtadaliai vaikų, prisimenančių savo praėjusius gyvenimus, pasakoja ne tai, kaip jie gyveno ankstesniame gyvenime, bet kaip mirė arba kaip praleido paskutiniuosius metus. J. B. Tuckeris išleido dvi knygas ir daugybę mokslinių tekstų laikraščiuose bei profesiniuose žurnaluose. Jim'as savo tyrinėjimus pristatė daugybėje televizijos laidų, įskaitant ir tokias visame pasaulyje žinomas laidas kaip „Good Morning America", „Larry King Live" bei „CBS Sunday Morning".

gidas

Citata iš: Benamis  kovo 25, 2016, 00:18:36Pasak J. B. Tuckerio, apie 70 proc. galimos reinkarnacijos atvejų vienija tai, kad žmogaus mirtis buvo nenatūrali (nužudymas, savižudybė ar nelaimingas atsitikimas), o natūralios mirtys paprastai būdavo labai ankstyvos.
O bla - vansi beliek graužtis, kad nemirei anksti arba tikėtis, kad kas pripjaus ar palysi po plyta. O patikimiausia - pasitempti ant šakos. Tiesa, dar tie paslaptingi 30% atsargoje. :)

Citata iš: Benamis  kovo 25, 2016, 00:18:36Nesu iš tų, kurie pateikia reinkarnaciją kaip kokią religinę doktriną. Žinoma, bandau ją pagrįsti moksliškai, kitaip nė negaiščiau laiko tyrinėjimams", - pasakoja J. B. Tuckeris
Iš tikro sveikintinas požiūris. Ir visiems - tiek tikintiems, tiek ne suteikiama optimistinė begalinio (sielos?) gyvenimo viltis. Nusibosti neturėtų - vėl viskas per naują, nors ir apie tą patį. :)   

Aukštyn