Kas norėtu nusikelti į praeitį nuo 1700 iki 1870 metų

Pradėjo NEXO, gegužės 04, 2014, 22:09:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

NEXO

gegužės 04, 2014, 22:09:44 Redagavimas: gegužės 04, 2014, 23:35:29 by NEXO
Kas norėtu nusikelti į prayti ,kada prasidėjo ir atsirado pramoninė revoliucija garvežiai tiesiami geležinkeliai ir statomos firmos, nebuvo mašinų ir buvo gaudomi negrai pigiai darbo jėgai parduoti, kada atsirado ginklai ir t.t. buvo tyras švaresnis oras ir klimatas šaltesnis. :) ir nepagailėkite like:)

Master

Industrializacijos metu oras tikrai nebuvo švarus ir tyras. Gi viskas buvo varoma anglimi, kas kaip reikiant teršdavo orą.
Jau tuo metu buvo iškeltas aplinkos užterštumo klausimas (tik tarp kitko)

woozyy

As noreciau. Visad viliojo laukiniai vakarai, savotiska laisve.

.L.U.T.H.O.R.


NEXO

Citata iš: Master  gegužės 04, 2014, 22:16:38
Industrializacijos metu oras tikrai nebuvo švarus ir tyras. Gi viskas buvo varoma anglimi, kas kaip reikiant teršdavo orą.
Jau tuo metu buvo iškeltas aplinkos užterštumo klausimas (tik tarp kitko)
bet palyginus su užterštumo plotu tai mažiau buvo užteršta tik kai kuriose vietose o su dabartiniu pasauliu tai užterštas oras yra visame pasaulyje ant kiekvieno pasaulio kampelio nu suprantu ką nori pasakyti, kad tais metais nebuvo kaminuose filtu kurie mažiau terštu orą, bet faktas kaip blynas :P ::)

idenmeyou

Mums tie laikai atrodytų gana paprasti, matytumėme išradimus, kurie mums jau yra pasenę, nusistovėję, o jiems tai atradimas, jei pakalbintum to laikmečio žmogų ir pradėtum jam pasakoti apie šių laikų išradimus be jokios abejonės būtum palaikytas bepročiu, net bent kalbėtum su labai protingu žmogumi, kuris linkęs pafantazuoti.

woozyy

jei persikelt eitu, butum milijardierius. kiek visko galetum sukurti anksciau nei bus israsta.  ;D

Asasinas

Jei persikelt galėčiau, padaryčiau taip, kad naujovė neateitų. Ta prasme, technologijos.

Skunk

Citata iš: Asasinas  gegužės 06, 2014, 00:01:42
Jei persikelt galėčiau, padaryčiau taip, kad naujovė neateitų. Ta prasme, technologijos.

O dabar pats pagalvok, kaip dauguma technologijų padeda gyvenime.  :)

paragraf 78

Aha, romantika: susirgai rimčiau - numirei, apendicitas - operacija be anestezijos, mistuose smarvė, žmonės nesiprausę, keliauji arkliu jei moki joti, nemoki - pėsčiomis, kažkam nepatikai - dvikova...
Žodžiu nereikia romantizuoti anų laikų, nes mes išlepinti XXI amžiaus žmonės tuose laikuose greičiausiai ilgai neišgyventume.

do

panašu kad nenoriu, tuoj pat sudegintų lauže
bet man patiktų faraonų laikai......na tegu pirmojo eros amžiaus pradžia.. :o
norėčiau
bet viduramžiais,kada viešpatavo baisus krikščioniškas tamsumas,nešvara,parazitai,žmonių žiaurumas,karai-geriau nereikia
įsivaizduok, kažkoks kaimas pristigo maisto,gal turto,ar šiaip šovė galvon nuotykiai,tai susiruošė kaimo diedai į žygį, kiek pajoję užmatė gan bagotas trobas, palaukė nakties,ką išpjovė,kas pabėgo,o jaunas merginas vergijon paėmė,aruodus išsėmė,gyvulius išsivarė,turtą susikrovė į nešulius-na ir grįžo savo kaiman,
tos apiplėštos vietos nebeliko.....o gal tai tavo namai buvo
arba susimislino kaimo ponas pakariaut,na ir pirmyn visi iki vieno į karą,moterys lieka art ir akėt,uždirbti ,išlaikyti šeimas,
kažkuriam kaimynui nepatiko kitas kaimynas,tai ir paskundė inkvizicijai,o ta jau žino kaip dirbti,
o jeigu jau susirgai,tai bažnyčios klebonas duoda bučiuoti kryžių ir sako kad pasveiksi,jei neturi mirtinų nuodėmių
o jei epidemija?per tą kryžių išplatina ligas ir krinta visi kaip musios,nes jie nuodėmingi
gal varom į senus,bet geresnius laikus,kur bent kokie įstatymai buvo,kažkokia sistema sukurta ,palankesnė žmogui gyventi...arba tiesiog į negyvenamą vietą,kol koki karingi vikingai tave atras ir vistiek papjaus

idenmeyou

Faraonų laikų vėlgi nebuvo visiems auksu kloti. Faraonai, žyniai gyvendavo puikiai, bet nepamirškime, kad būdavo daug ir vergų, kurių gyvenimas tikrai ne saldus buvo.


do

vardan mokslo sutikčiau pavergauti ;D,vistiek rinkčiausi labiau pirmąjį amžių,romos klestėjimo laikus,jeruzalėn noriu,smalsumas pražudė kalakutą

NEXO

#13
gegužės 07, 2014, 16:15:45 Redagavimas: gegužės 07, 2014, 16:18:31 by NEXO
Citata iš: Asasinas  gegužės 06, 2014, 00:01:42
Jei persikelt galėčiau, padaryčiau taip, kad naujovė neateitų. Ta prasme, technologijos.
perskaites tavo žinutę tai pritariau geriau pagalvojau tai nuomonė pasikeitė, bet nebutina buti tais laikais bepročiu jei tu aceit mokaisi kaip tas enšteinas, bet tu žinai daugiau ir tu išrandi eceit patį kas yra dabar musu metais, tai jeigu 1700m. butų musų technologijos tai šiais laikais nežinia kas butų ir neišsivaizduotume ant kiek musu rasė butu išsivysčiusi 2014m :)

idenmeyou

Garantuoju, kad dauguma netikėtai perkeltų žmonių iš dabarties į tuos laikus nieko doro ten nesukurtų. Jie geriau už tų laikų žmones žinotų tam tikras žinias, kurių išmoko dabartyje, bet sukurti šių dienų prietaisus tikrai ne kiekvienam ten pasisektų. Namuose tikriausiai visi turime kompiuterį, televizorių, telefoną, žodžiu pas kiekvieną daiktų yra apstu, kurių tais laikais nebuvo.

Paprastą žmogų nukelk į tuos laikus ir jeigu reiktų jam sukurti tą patį kompiuterį kažin ar pavyktų, jis negalėtų ten perskaityti instrukcijų nuo ko pradėti, jo labiau turi suprasti kur kokia detalė turi būti, be to pačiam visas vaizdo plokštes, procesorius būtų sukurti labai labai sunku.

Didžioji dalis taip nieko ir nesukūrusi numirtų iš nuobodulio, arba galėtų sukurti kažkokią savo slaptą sektą, kur pasakotų savo žinias, jei žmogus mūsų laike būtų perskaitęs nemažai literatūros ten jiems tikrai turėtų ką papasakoti.

Aukštyn