Kas medituoja ir užsiiema šuo reikalu?

Pradėjo NEXO, gegužės 04, 2014, 02:08:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tyla_garse

massuer, gali būt kad medituodamas nuklydai į astralą. to aš bijau, nes jei atsigulu tyloj be muzikos, mane po kokių 20min pradeda lyg purtyt elektros srovė, nu toks žiauriai nemalonus jausmas:s tai "medituoju" su muzika ar įsijungus įrašą specialų. Nors sakau mano ta meditacija lieva..nemoku susikaupt, visą laiką vis tiek mintys kažkur klaidžioja, įsitempiu arba pradeda skaudėt galvą. Ne man...

massuer

O ka galėtumėt man pasiulyti tokiu atvėju? Nutraukti meditaciją, ar visdėlto ne? Dabar pradejau kasdie medituot atsigules susokoncentruodamas i trečiąją akį, matau žalią, geltoną spalvas, ivairių formų, juda viskas, sukasi ratu. Malonus jausmas.

lapis1986

uzsiimu ir ieskau kas galetu kartu nes vienai nekazka... o ir motyvacija didesne kai su kazkuom medituoji.

.L.U.T.H.O.R.

Manau tikrai, rastum cia medituojanciu, tik klausimas ar tu nori realiai drauge ar tiesiog, kad kazkas daro ir dalinasi patirtimi :)

Algis957

Citata iš: massuer  rugpjūčio 19, 2014, 22:15:15O ka galėtumėt man pasiulyti tokiu atvėju? Nutraukti meditaciją, ar visdėlto ne? Dabar pradejau kasdie medituot atsigules susokoncentruodamas i trečiąją akį, matau žalią, geltoną spalvas, ivairių formų, juda viskas, sukasi ratu. Malonus jausmas.
Kažkaip nepastebėtai čia atsidūriau. 
Manau atsargiai tu su tom čiakrom. Aukštokai šoki ir visko gali nutikti. Mano patarimas būtų paprastesnis. Pradžioje tiesiog stebėk kūno pojūčius jų niekaip neįvardindamas ir neapibrėždamas. Na tiesiog jausk ir nežinok ką jauti. Ko gero makaluosis mintys, bet ir tegu. Vis nuimk dėmesį nuo minčių ir jausk.

Mintys. Gal pirma suprask, pastebėk, kad iš ryto tik atsibudus jau ima kažkas kalbėti galvoje. Ir taip visą dieną vis kažkas kalba. Stebėk tą kalbėtoją išlikdamas tik stebėtoju ir nesikabink nei už vienos minties.

Na ir kada bent kiek laisviau visą tai jau galėsi stebėti, bandyk surasti save. Štai savęs tu ir negalėsi stebėti, nerasi kur ir kas. To rasti neįmanoma, nes tas kas ieško ir yra tas ko ieškai. Nurimk. Viską ką gali stebėti nesi tu. Aptik save ir pripažink.

Tu patiri aplinką savo kūno pojūčiais, bet jaučia kūnas, o tu tik patiri. Kūnas apie tave niekada nieko nežinojo ir nežino. Bet visos grėsmės, laimės - nelaimės susietos tiktai su kūnu. Tik užgimus jau atsiranda grėsmė susirgti, numirti ir ta grėsmė lydi visą gyvenimą. Tai grėsmė kūnui, bet ne tau. Visos formos be perstojo kinta ir yra laikinos. Taigi grėsmių iš viso nėra.

„Protingas žmogus vadovaujasi protu, o išmintingas pats valdo protą". Taigi išsilaisvink iš proto valdžios, aptik save, pripažink ir viskuo naudokis kaip dovana. Ir kūnas, ir protas tai sunkiai suvokiami stebuklai, bet tu esi to šeimininkas.

meme

Citata iš: massuer  rugpjūčio 19, 2014, 22:15:15O ka galėtumėt man pasiulyti tokiu atvėju? Nutraukti meditaciją, ar visdėlto ne? Dabar pradejau kasdie medituot atsigules susokoncentruodamas i trečiąją akį, matau žalią, geltoną spalvas, ivairių formų, juda viskas, sukasi ratu. Malonus jausmas.
Kaip pats jautiesi taip ir daryk, jei nori nutraukti nutrauk :) Viskas ateis savu laiku, svarbu nerti į vidų. Tu jau teisingam kėly kai pasukai dėmėsį į 'vidų' (na kolkas tai vidus). Toliau bus kaip į ežerą pirmą kartą įliptum.. pasipliuškesni, kažką patirsi, po to ir gyliau nunersi...

vatari

Kiekvieną nakti, mažiausiai po 20~ min.

Aukštyn