Senuju civilizaciju zinios ir technika(?). Is kur jos?

Pradėjo Teroras, balandžio 28, 2013, 19:37:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Justinas Herbsman

Senuju civilizaciju zinios ir technika(?). Is kur jos? --------- Is senuju civilizaciju.......... :D ,o seip tai be musu dabartines civilizacijos buta ne viena labiau pazengusi,ypac dvasiskai - Atlandita,Lemuria ,jos jau kitam ismatavime ,toi pacioi planetoi tik kitoi jos paralelinei realybei... ;)

snofru

na man labiau patinka versijos kurios remiasi faktais, nors ir pačios fantastiškiausios jos bebūtu. Atlantidai tarkim, pritempę už ausų, dar galim kažkur vietą surast, o tokiai Lemurijai vargu, bent ten kur ja "patalpino" Blavatskaja. Prancūzai tyrė Ramiojo vandenyno plokštę, ten visur okeaninė pluta, nė kvapo kontinentinės
kuo skiriasi(wiki):
CitataKontinentinė pluta [taisyti]

Ši pluta yra didelio storio. Kontinentinėse lygumose - platformose, plutos storis yra 35-45 km, o kalnynuose storis šokteli net iki 55-70 km. Didžiausias kontinentinės plutos storis aptinkamas Himalajuose bei Anduose - 70-75 km. Ši pluta sudaryta iš nuosėdinių uolienų dangos paviršiuje, o po ja - magminių - metamorfinių uolienų storymė, kuri sudaryta iš „bazaltinio" bei „granitinio" sluoksnių.
Okeaninė pluta [taisyti]

Okeaninė pluta sudaryta daugiausia iš bazalto. Granito - gneisinio sluoksnio čia nėra. Šios plutos storis ženkliai skiriasi nuo kontinentinės - jis mažesnis ir siekia 5-12 km. Pagal plokščių tektonikos teoriją, o okeaninė pluta formuojasi okeaniniuose vidurio gūbriuose taip vadinamose spredingo zonose. Subdukcijos zonose okeaninė pluta lydosi ir tampa mantijos dalimi. Dėl subdukcijos dabartinė okeaninė pluta yra palyginti jauna (seniausia sutinkama juros periodo). Šio tipo plutos storis siekia 4 km, vietomis 40 km. Bendra tendencija - kuo senesnė pluta tuo ji storesnė.

Skepticizmas

Citata iš: paragraf 78  birželio 08, 2013, 10:19:53
Siūlau pasidomėti Fomenko darbais. Yra visa serija filmų paremtų jo mokymu. Viename filme jis pasakoja apie tai kaip buvo pastatytos piramidės. Kolkas logiškesnio paaiškinimo neesu radęs. Jo teigimu piramidės buvo subetonuotos iš specialiomis proporacijomis sumaišyto vandens, dumblo, granito ir kitų tose vietose randamų medžiagų. Esmė ta, kad tokį mišinį nuo tikro akmens atskirti įmanoma tik atlikus mikroskopinę analizę. O atlikus tokią analizę, paaiškėjo jog akmuo iš kurio pastatuytos piramidės yra dirbtinės kilmės.
Žinoma, jo teorijos pagrindą sudaro alternatyvi istorijos chronologija, kuri vertinama kontraversiškai. Tačiau gerų įžvalgų labai daug.

O kaip paaiškintum didžiulus karjerus prie piramidžių, kuriuose dar net išliko nepabaigti iškalti blokai?

.L.U.T.H.O.R.

Skepticizmas, galima plačiau?

snofru

Asuano obeliską gal turi galvoje, tik jis tolokai nuo Gizos


Skepticizmas

Prašau info: http://www.youtube.com/watch?v=4uBC0iKB61s http://euler.slu.edu/~bart/egyptianhtml/kings%20and%20Queens/Khafre.html http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Quarries_in_Giza_G1382m.jpg toj pačioj vikipedijoj galite rasti iš kur atkeliavo akmuo. Aš nematau logikos paaiškinime, kuris net nesugeba pasakyti iš ko buvo padaryta piramidė. Tipo buvo padaryta analize? Aha aš irgi vakar 5 kartus išanalizavau, dar pasikviečiau mokslininkų brigadą, pasirodo jos iš tiesų buvo pastatytos iš lego. Tik vienas faraonas netyčia užlipo ant vienos kaladėles, tai daugiau jie jų nebestatė...
Žmonės get real, pseudoistorija yra taip pavadinta, dėl to, kad tai yra bereikšmės sapalionės be jokių normalių įrodymų.

D.W. I know

Well, apie ką jau ką, bet apie senovės civilizacijas, manau, kad žinome kur kas mažiau, negu manome, kad žinome.
Jos tikrai buvo pažengusios daugiau negu mes, moksliškai, dvasiškai, technologiškai...
Juk dar nei vienam nepavyko išsiaiškinti KAIP senovės civilizacijos pastatė didingus statiniu s, daugelius išlikusius iki mūsų dienų, kuriems pastatyti nepajėgios net šiuolaikinės technologijos. Ir nepavyko išsiaikinti, iš KUR visos tos mokslo žinios ir pasiekimai.
Bet mano manymu, jeigu kas nors ir yra sužinoma greičiausiai būna užslaptinta kokiuose nors FBI ar dar kokiuose archyvuose ir apie juos prasitarti būna draudžiama.
Gali būti, kad senovės civilizacijos bendravo su nežemiškomis civilizacijomis, to mes jau nesužinosime:) Kaip ir to, kas atsitiko Antlantidai
Norint viską atskleisti reiktų pradėti mokytis keliauti laiku :DDD

xsistemax

Mes net nesuprantam senųjų civilizacijų paliktų kolosalių statinių paskirties,išskyrus statinį Pietų Amerikos džiunglėse,kuris įvardintas kaip"branduolinių bandymų poligonas".Visiškai nesuprantam ir piramidžių paskirties,kaip ir egiptiečiai,jau rastus statinius panaudoję juokingoms reikmėms(faraonų kapai).
Bet labai įdomus klausimas,kur dingo tos būtybės,palikę mums tiek mįslių?
Ir čia yra verta dėmesio teorija.Jos nesusinaikino.Remiantis žmonijos vystymosi dinamika gailma daryti išvadą,jog ėjo ta pačia linkme.Bandė suprasti šito pasaulio esminį algoritmą,t.y kaip ir mes,kūrė VISKO TEORIJĄ.Ir jiems pavyko.
Tada didžioji dauguma atsisakė biologinės egzistencijos,o likusieji(nepatiklieji) viską pradėjo nuo nulio...
Ar ne to siekia budizmas,induizmas ir t.t.?

Justinas Herbsman

http://voiceofrussia.com/news/2013_06_18/Ancient-pyramids-possibly-man-made-discovered-in-Antarctica-5371/
tarp kitko  ,beja jus tiesos neatrasit vien faktais remdamiesi kurie turi butinai atitikt jusu dabartini siaura mastyma paremta siaurom galimybem ir jus jei net nelinke abejot savo mastymu :)

paragraf 78

Justinai, tu kaip matau neabejoji savo faktais :)
Dažnai tokie teiginiai apie senovės techniką, neturi materialaus patvirtinimo, tad ir laikoma jog tai tik pasvarstymai. Štai jei koks Danikenas neklastotų savo duomenų, o pateiktų įrodymus, būtų kitas reikalas

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  gegužės 30, 2013, 18:09:18Logiškiausias atsakymas būtų tai jog jokio super išsivystymo nebuvo, kaip kad sako istorikai, o ateivių duoti instrumentai tikrai logika nedvelkia :)
Istorikai neapčiuopia visų laikų ir visų planetų.

vytra

#86
rugsėjo 03, 2018, 20:14:43 Redagavimas: rugsėjo 03, 2018, 20:22:47 by vytra
Citata iš: xsistemax  spalio 24, 2013, 20:22:13Bet labai įdomus klausimas, kur dingo tos būtybės, palikę mums tiek mįslių? Ir čia yra verta dėmesio teorija. Jos nesusinaikino. Remiantis žmonijos vystymosi dinamika, gailma daryti išvadą, jog ėjo ta pačia linkme. Bandė suprasti šito pasaulio esminį algoritmą, t.y kaip ir mes, kūrė VISKO TEORIJĄ.Ir jiems pavyko. Tada didžioji dauguma atsisakė biologinės egzistencijos, o likusieji (nepatiklieji) viską pradėjo nuo nulio..
- jeigu atmesti "psiaudo sektantų išėjimus", tai yra mokslinių faktų surinkta daug, kad civilizacijos išsivysto Žemėje maždaug kas 100.000 - 200.000 metų (nėra absoliutaus tikslumo) ir dingsta, jei atmesti ir nuolatinį karinį susinaikinimą, tai lieka "išsikraustymas į kitas galaktikas".

pastabos:
.. anglies radijoizotopinio skilimo amžiaus nustatymas gerai veikia tik iki 5.000 metų, su įpatingom papildomom korekcijomis įmanoma maždaug vertinti iki 20.000 metų. Taigi jei piramidėms 100.000 metų, nėra kaip datuoti.

.. rasti faraonų užrašai buvo padaryti ant esančių tuščių piramidžių, įrodyta. Faraonai su vergais tik akmenukus sumetė į mažąsias piramides ir tuo labai didžiavosi savo "lairaštukuose".




Aukštyn