Hierarchija: kokia ji gali būti ir kokia mums įdomi

Pradėjo violetpink1, rugpjūčio 25, 2019, 21:06:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Šį sykį kviečiu pakontempliuoti hierarchiją.
Pagal ką ji gali būti.
Kaip tik norisi.
Kai kurie dvasiniai mokymai skirsto pasaulius į dieviškus ir demoniškus, tuo pačiu metu akcentuojant, jog dieviškuose subtilesnė materija, o demoniškuose grubesnė.
Pvz. aš įžvelgiu hierarchiją kitu kampu: hierarchija pagal neprievartą (ahimsą) - aukščiau jos paisoma daugiau, o žemiau mažiau, tačiau paisymas gali vykti ir subtilios materijos, ir grubios materijos pasauliuose.
Arba hierarchija pagal lytį: struktūra pagal vyriškų būtybių liniją ir struktūra pagal moteriškų būtybių liniją.
Truputis įkvėpimo vaizduotei ir norams, bent jau mano norams: moteriškų būtybių hierarhijos struktūra ir juodaplaukės arba tamsiaplaukės šviesiaodės deivės, moterys ir merginos joje. :) Kaip mergina tampa aukštesne būtybe ir kas šios struktūros aukščiausiuose etapuose.
Augalų hierarchija Kosmoso mąstu: struktūra pagal mėtinių augalų liniją. Ar yra kas aukščiau šioje temoje už Žemės mėtų rūšis. Jos natūralios ar sukurtos kitų būtybių...
Jei jus domina hierarchija kokiu nors kampu, aspektu ir norite pasidalinti įspūdžiu - rašykite čia.
Aš bekontempliuodamas hierarchijos viršūnę priėjau tokią viziją:
'senyvo amžiaus barzdoti išminčiai su mantijomis aplink kažką, kame yra permatomas šviečiantis rutulys (sfera): tame rutulyje - mūsų realybė, o tie išminčiai - Parabrachmanai (ne vienas o daugiau)...'...  :)

violetpink1

Taip jau yra, jog kokie nors mūsų apmąstymai sukelia norą jais pasidalinti, o po to seka dar kiti apmąstymai.
Prisiminęs hierarchiją, prisiminiau ir vieną iš įvykių savo gyvenime, kuris man paliko didelį įspūdį ir apie kurį rašiau seniau, ne čia, o kitame, buvusiame 'gyvo sapno' forume.
Tas įvykis ir įspūdžiai yra apie 2010 metų rugpjūčio 08 nakties gamtos oro stichiją:
Wikipedia straipsnis.
Tąkart naktį mačiau tos vėtros, jei taip galima tai pavadinti, artėjantį frontą ir apskritai, kaip ji apėmė mano gyvenamąją vietą.
Pūtė tuomet man dar nematytai stiprus vėjas, o dangų skrodė žaibai.
Kai kurie iš jų buvo ne vertikalūs, o horizontalūs, tokie išilginiai ir dideli.
Nerašysiu čia to, ką rašiau tuomet 'gyvame sapne', mums dar labai toli iki tokių įvykių interpretacijų... Tegul šis įrašas tiesiog lieka kaip priminimas apie gamtos galią. Aš manau, jog gamtos.

Aukštyn