Kapitalizmo, socializmo pliusai minusai

Pradėjo Vytautas, vasario 11, 2014, 16:18:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Na priklauso, kokį verslą turi :) Nes reketai šiais laikais niekur nedingo, tik ne visose srityse galima pastebėti tai :)

Vytautas

#46
vasario 13, 2014, 08:26:10 Redagavimas: vasario 13, 2014, 08:33:29 by Vytautas
Citata iš: Druwis  vasario 12, 2014, 20:41:14
Na priklauso, kokį verslą turi :) Nes reketai šiais laikais niekur nedingo, tik ne visose srityse galima pastebėti tai :)

Asmeniškai pabendrauju su vienu senu gudriu reketininku tiesiog nuo sovietmečio laikų pažįstami. Pvz jis yra vienas iš transporto firmos direktorių su juodu rytietiškų kovų diržu kuris nedaro absoliučiai nieko tik pasiima pinigus ir pažiūri firmos finansus kad su juo būtų teisingai atsiskaityta. Dabar ne tie laikai kad atvažiuotų koks torpedukas ir paimtų pinigus. Viskas legalu. Ir reketininkai moka mokesčius. Realizacija tiesiog fantazijos vaisius. Gali būti nedirbantis darbuotojas nuo eilinio iki direktoriaus, gali būti akcininkas neįnešęs jokių pinigu bet turintis tarp 10-20 procentų akcijų, gali būti aptarnaujanti firma bet realiai neteikianti jokių paslaugų. Žodžiu šio verslo asortimentas platus. Tiesiog tai sistemos neatsiejama dalis.
Mariui dėl firmos. Kai blefuoji sakyk mažiau žodžių. Jei sakai kad verslas sekasi ir kursi antrą firmą tai reiškia kad jokios firmos neturi. Kita firma kuriama kai verslas nesiseka kad prasukti aferą ir išgelbėti bent dalį pinigų ar šiaip ką išdurti. Kitu atveju paprasčiausiai beprasmės išlaidos. O normalūs verslininkai pinigus skaičiuoja ir nesimėto.

Marius

#47
vasario 13, 2014, 09:41:12 Redagavimas: vasario 13, 2014, 09:43:33 by Marius
Vytovt..nebūtum sovietikas,suprastum,kad verslą galima kurt ivairiomis kryptimis..tu mastyk ką kalbi,jei aš matau ir atradau naują perspektyvia nišą,aš į ja investuoju,kuriu naują įmone kuri neturi nieko bendra savo veiklos sritim su pimaja,pagal tavo logika jei turi kišenėj šimtą litų ir eidamas gatve randi dar šimtą,tai to rasto šimto paimt neapsimoka,nes juk jau turi šimtą kišenėj..Va kai tu toks ''normalus'' viarslinykas ,tai ir mulkino tave,kas netingėjo,nes su tokiu atsilikusiu mastymu tau ne versla daryt,o eit juodadarbiaut.

Almiasas

Vytautai,

Socializmas toks, kokiame gyvenome, buvo visiškas ekonominis iškrypimas.

Štai visiems gana ilgas straipsnis apie tai:
http://rokiskis.popo.lt/2014/02/12/kaip-palyginti-sovietmecio-atlyginimus-ir-kainas-su-dabartimi/

Vytautas

#49
vasario 13, 2014, 10:51:41 Redagavimas: vasario 13, 2014, 11:39:30 by Vytautas
Citata iš: Marius  vasario 13, 2014, 09:41:12
Vytovt..nebūtum sovietikas,suprastum,kad verslą galima kurt ivairiomis kryptimis..

Verslą kuriant keliomis kryptimis visiškai beprasmiška turėti kelias įmones. Tiesiog normaliai viskas daroma su viena įmonę. Aišku pasitaiko žmonių darančių nesąmones už turtingų tėvų pinigus. Prisiskaitęs kažkokių teorijų ir bandai pateikti kaip praktiką. Gal tik turi svajonę kurti įmonę. Kuo tu apie tai daugiau kalbi tuo labiau suprantu kad tu įmonės neturi.  :)
Almiasai straipsnį labai paviršutiniškai permečiau. Yra visai neblogų pabandymų realiai palyginti. Bet nepamirštamas ir lojalumas šiai sistemai. Tie patys butai anuomet vadinamai barakais dabar jau tampa butais. Kaip čia taip jie transformavosi. Pagal mane kokie buvo tokie liko. Kas liečia atlyginimus tai nuo 1984 iki nepriklausomybės ir net po jos tekdavo bent 50 žmonių skaičiuoti pačiam. Jis sukdavosi tarp 200-300 rublių. Direktorių atlyginimai taip pat nebuvo stebuklingi ir paslaptingi. Tiesiog pasirašinėjant atlyginimų važtaraštyje tai buvo galima matyti. Tarp 400-500 rublių. Dabartinių skirtumų keliais kartais tikrai nebuvo. O visumoj sistema buvo kokia buvo. Tiesiog nesikišant į politiką buvo galima visai normaliai gyventi. Stresinių problemų joje tikrai buvo mažiau. O sveikata brangiausia. Tiesa dabartinį gyvenimą susiorganizavęs taip kad jokių stresų taip pat nėra. Bet tenka gyventi labai kontroliuojant savo finansinę padėtį. Pvz automobilį naudoju tik tolimesnėms kelionėms. Visur vaikštau pėsčias. Rezultate taupau apie 200lt kas mėnesį. Ir sveikatai gerai.

Marius

Oi vytovt..pasikartosiu,nesistebiu,kad tave mulkino ir kad mėšla pirkdavai..jokio improvizacinio mąstymo,tik bukas tiesmukiškumas...tu gali tikėt netikėt,man visiškai nesvarbu,esmė,jog tai apie ką kalbi yra visiška demagogija ir sapalionės sovietinio dinozauro..kalbi apie kažkokius  turtingų tėvų pinigus,kažkokius sukčiavimus ir panašų skiedalą,kurio galima pasiskaityt kokio delfio komentaruose,kur renkasi lietuviška runkelyja...O tovaryšč vytovt,pakalusk švyyytuoklės ar aš turiu ymonę ar ne?idomu ką ji tau pasakys:-)

idenmeyou

Šiuo laikmečiu reketas yra visiškai kitoks, nei buvo ankščiau. Senesniais laikais pas kokį verslininką atvažiuodavo rimtesni banditai ir gaudavo pinigus ir tas verslininkas negalėdavo nieko padaryti, nes policija buvo silpna kovoti su nusikalstomis grupuotėmis. Dabartiniais laikais nebūna beveik apskritai tokių atveju, kad užsiimtum verslu ir kažkas atvažiuotų tavęs reketuoti, vyksta viskas kitaip, pati valstybė stengiasi kuo daugiau iš verslininko nuplėšti. Dauguma verslininkų moka didžiulius mokesčius, nuomos didžiulės, jei turi konkurentų įmanomas atvejis, kad kažkokie specialistai po patikros ras kokių neatitikimų ir tavo verslą labai greit sužlugdys.
Žinoma jei turi ryšių aukštesniuose sluoksniuose, kur tavo pažintys sėdi aukštose postuose tai viskas bus tvarkoma tavo naudai.

.L.U.T.H.O.R.

idenmeyou, tikrai būna, kad atvažiuoja ir reketuoja. Nesumokėsi, kaput tavo verslui :)

idenmeyou

Man asmeniškai neteko girdėti, bet gal būt ir yra. Aš tik noriu pasakyti, kad nusikaltėlių grupuotės turi mažesnę galią. Jei ankščiau tam tikri asmenys galėdavo tiesiog gatvėje prieiti prie verslininko ir prašyti pinigų ir policija praktiškai per daug nesikišdavo, nes neturėjo žmonių, patirties kaip kovoti su banditais. Dabar viskas kiek pasikeitė, nusikaltėliai yra daugiau šešėlyje ir stengiasi kuo mažiau rodytis, o taip yra todėl, kad įvairios pareigūnų institucijos įgavo didelę valdžią, sustiprėjo. Tad dabar daugiau verslininkai turi kentėti ne nuo pašalinių asmenų, o nuo pačios valstybės.

.L.U.T.H.O.R.

Na taip, čia tai tiesa. Bet tos pačios grupuotės, kad ir kaip bebūtų visgi yra išlikę, ir veikia subtiliau, nei senais laikais :) Dabar tie patys pareigūnai, banditai :D

Master


Laaabai priminė diskusijos pradžią :)
O šiaip lyginant šias dvi sistemas reiktų atsižvelgti ir į kitus atspektus.
Ar ele pigesnis sviestas (Nors lyginti su atlyginimo santykiu taip nebuvo) atpirks prarastą kalbą, laisvės apribojimą ir aplamai visą kitą blogį kurį su savimi nešėsi Rusas.
Jeigu ten buvo tikrai šitaip tai kodėl komunizmo tfu, na gerai socializmo buvo atsisakyta?
Ir aplamai siūlau tiems žmonėms, kuriems prie ruso buvo geriau, paimti ir kraustytis į Rusiją, o ne cypti kaip norisi, kad grįžtų tie laikai... Bah. Juk jei męs būtumėme priklausomi, tai situacija nepasikeistų. Vistiek tvyroti kapitalizmas, tik būtumėme dar labiau nuskurę, visiškai nematytumėme vyraujančios dabartinės kultūros ir laisvės (pažvelkime į Ukrainos priklausomybę nuo rusijos ir kas ten vyksta)...

Aukštyn