Marse pasirodė keistas debesis

Pradėjo Benamis, kovo 28, 2012, 20:24:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Astronomijos mėgėjų bendruomenė aptarinėja neseniai vieno jos nario užfiksuotą keistą fenomeną Marse, į kurį dėmesį jau atkreipė ir profesionalai.

Astrofotografas Wayne`as Jaeschke savo interneto svetainėje pranešė praėjusią savaitę virš Acidalijos lygumos šiauriniame Marso pusrutulyje nufotografavęs „keistą objektą", panašų į debesį.



Jis juda kartu su planeta ir netgi šiek tiek išsikiša virš Marso disko krašto, praneša space.com.

Šis fenomenas atkreipė ir profesionalių astronomų dėmesį. Pranešama, kad NASA nurodė aplink Marsą skriejančiam palydovui „Mars Odyssey" nufotografuoti šį debesį matomos šviesos ir infraraudonųjų spindulių diapazonuose.

„Mūsų atmosferos ekspertai labai džiaugiasi galimybe ne tik geriau įsižiūrėti į šio debesies struktūrą, bet ir sužinoti jo temperatūrą", - žurnalistams pareiškė Arizonos valstijos universiteto (JAV) astronomas Jonathonas Hillas.

Pranešama, kad W. Jaeschke nufotografuotas debesis mažėja. Pasak astrofotografo, tai kai kuriuos verčia manyti, jog buvo stebimas trumpalaikis fenomenas.

Jį esą galėjo sukelti į Marso paviršių nukritęs meteoritas, dėl kurio susidarė dulkių debesis, stipri audra ar optinės sąlygos, tinkamos optinei iliuzijai.

paragraf 78

Tuoj pasigirs nuomonės jog tai skraidanti lėkštė :)

Asasinas

Marsas iškrėtė eilinį šposą, matyt taip nori daugiau žemiečių dėmėsio sulaukti. :D

Bet gastrolės su tuo Marsu - tai piramidės, tai bėgiai, tai vieniši ateiviai, tai dar bala žino kas... :)

Hekate

Per daug stebim, męs tą marsa, saulę ir pan. Geriau tirtumės savo žemę  ;D Nes tikrai koks ateivis atskris dėl savo teisių pakovot, kai slapta pro jo langą žiūrėsim... :D

Aukštyn