Astrobiologas dėl Marse nufotografuoto objekto NASA padavė į teismą

Pradėjo Benamis, sausio 31, 2014, 19:09:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Astrobiologas dėl marsaeigio „Opportunity" Marse nufotografuoto objekto NASA padavė į teismą: tikina, kad tai - ne akmuo, o gyvas organizmas

Sausio 8 marsaeigis „Opportunity" ant Marso paviršiaus nufotografavo keistai čia atsiradusį akmenį, kurį, manoma, netyčia pats ir atgabeno. Tačiau astrobiologas dr. Rhawnas Josephas nesutinka su išvada, kad marsaeigio nufotografuotas objektas yra akmuo ir NASA padavė į teismą, rašo huffingtonpost.com.



Astrobiologas NASA ir jos administratorių Charlesą Boldeną užsipuolė todėl, kad nori paraginti kosmoso agentūrą atidžiau pažvelgti į objektą. Pirmadienį NASA pateiktame ieškinyje raginama „iš arčiau nufotografuoti ir išsamiau moksliškai įvertinti galimai biologinį organizmą".

NASA objektą identifikavo kaip akmenį, kuris netikėtai pasitaikė marsaeigio kelyje. „Mes į akmenį pasižiūrėjome pro mikroskopą: akivaizdu, kad tai - tik akmuo", - sakė marsaeigio tyrėjas Steve'as Squyresas per „Opportunity" dešimtmečio Marse sukakties minėjimą.

O R. Josephas įsitikinęs, kad objektas yra labai panašus į grybą, kuris primena apotecį - kerpių ir aukšliagrybių vaisiakūnį.

Mokslininkas taip pat teigia, kad objektas jau buvo matomas ir anksčiau NASA išplatintoje nuotraukoje. Siekdamas tai įrodyti tinklalapyje cosmology.com mokslininkas išspausdino padidintą nuotraukos versiją.

„Opportunity" tyrėjas S.Squyresas pateikė dvi akmens atsiradimo versijas: baltą su raudona dėme viduryje akmenį galėjo atkelti pats marsaeigis, kuris riedėjo gruoblėtu planetos paviršiumi, arba akmuo galėjo atsirasti po meteorito smūgio.

NASA tyrėjo teigimu, nieko panašaus Marse iki šiol aptikta nebuvo. Akmenyje yra labai didelė sieros koncentracija ir dvigubai daugiau mangano nei iki šiol tirtuose Marso objektuose.

15min.lt

PusiauŽmogus

Man tai įdomu, kaip jis ten atsirado taip greitai. Išdygo tas grybas per dieną, ar tas marsaeigis velniai žino kiek laiko stovi toj pačioj vietoj?

Benamis

Marsaeigis stovi ten jau kazkuri laika. Dabar nepasakysiu tiksliai kiek. Bet kas del akmens atsiradimo tai niekas tiksliai nezino kaip jis ten atsirado. Keliamos tik ivairios hipotezes, atseit nuo rato atsoko ir pns. Bet tai ir bus tik teorijos. Dar keista (gal labiau nestandartine) ir pacio akmens chemine sudetis.

Asasinas

Ateiviai "padnoškę" marsaeigiui pastatė, kas gi daugiau čia galėtų būti. :D

Nezinomas

Na žinant vidutini marsaeigio greiti (ivertinkit dar kiek laiko jis ten), 0,89 centimetrai per sekunde, kas gaunasi apytiksliai 3km/h, (ir tai čia duomenys wikipedijoj, o buvo manoma kad jis veiks tik 92,5 dienas, o jis jau veikia 3659 dienas), ir kuris laikas man rodos stovėjo vietoje, atsirado akmuo aplamai tokioj vietoj kur bent mano akim, nera jam iš kur iškilti, kad ir sujudinus, meteorito smugis man išvis apsurdiškai skamba, kai atrodo tarsi "padėtas", bet čia jug NASA, jų reiktu paklausyti:)

Aukštyn