Komentarai per Rusijos televiziją apie Ebolos viruso grėsmę

Pradėjo rutulys, rugsėjo 01, 2014, 11:04:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

rutulys

Gan senokai netyčia pamačiau kaip per kažkokį Rusijos televizijos kanalą vienas gydytojas prašė paaiškinti jam kaip paprastam gydytojui iš kur imamas visur žiniasklaidoj propaguojamas mirtingumo procentas 90%. Kad nėra ko kelti bangų ir panikuoti, viskas tik žurnalistinė antis. Čia daugiau nusakiau nuotaiką, nei tiksliai jį pacitavau. Jis operavo iš kažkur gauta statistika, kad tuo metu sergančiųjų buvo 2000, o mirusiųjų 1000. Bandė 2000 dalinti iš 1000 ir įrodyti, kad mirtingumas nedidesnis nei  50 procentų. Toks skaičius irgi būtų baisus.
Kaip matematikas, galvojau, į televiziją parašyti laišką, bet kad net kanalo neįsidėmėjau, tai čia tarsi kaip koks drugelis paplasnosiu, vargu, ar gydytoją pasieks tos bangos ir ištiks jį koks praregėjimas.
Tiesiog, gydytojas maišo skaičius. Iš 2000 ligonių, kai 90 procentų mirtingumas, tai pagal statistiką laukia dar 1800 mirties atvejų. Kai jau 1000 mirčių  jau įvykęs faktas, galima spėti, kad 110 žmonių pasveiko ir ištrūko iš to pragaro.

omcikas

Kiek teko skaityt tai mirtingumas IKI 90proc o tai reiškia,kad gali būti ir 50-60-70 ir t.t
bet televizijos siekdamos didesnio susidomėjimo sąmoningai naudoja didesnį skaičių. Kaip kad ir šiandien per žinias pranešė, kad Švedijoj žmogus užsikrėte šiuo virusu ir tik reportažo pabaigoj pasakė, jog diagnozė paneigta.

Aukštyn