Badavimas

Pradėjo Sleeping_angel, vasario 11, 2014, 20:26:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sleeping_angel

Citata iš: Vytautas  sausio 20, 2014, 14:23:38
<...> ėmiau badauti vandeniu <...>


Citata iš: Vytautas  gegužės 25, 2013, 09:23:32
Iš savo praktikos gali pasakyti kad su badavimu ne visai taip kaip rašai. Bent man. Lengviausios pirmos dvi dienos. Vėliau sunkiau. Skrandis išsijungia ir ima organizmas valgyti save. Reikia išgerti bent 2.5 litro vandens per dieną ir stebėti kad normaliai vyktų šlapinimasis. Jei šlapinimasis sutrinka reikia išeidinėti iš badavimo. Tai yra reikia pradėti naudoti vaisių sultis. Bent man badavimo metu sutrikdavo regėjimas. Badavimo metu būna maksimaliai užterštas kraujas visokiais šlakais. Iš badavimo negalima išeidinėti staigiai. Savaitę gyveni vandeniu, savaitę  vaisių sultimis, savaitę daržovėmis. Tik tuomet galima pereiti prie normalaus maisto. Kitaip tiesiog mirtinai pavojinga. Esu kartą palūžęs kai jau gėriau sultis suvalgiau žuvies. Vargais negalais išvengiau medicinos įsikišimo. Badavimas gan paprasta bet kaip visuomet reikia laikytis tam tikrų taisyklių ir turėti nemažai valios, bet sumoje išbadavus apie 250 dienų galima išsigydyti vėžį.


Vytautai, gal galit parašyti pagal kokias rekomendacijas badavote? Norėčiau daugiau sužinoti.

Vytautas

Šaltinio tikrai nesurasiu nes pats labai atsitiktinai radau rusų kalba. Bet tinka paskaityti Filomenos Taunytės knygas. Ji panašiai aprašo. Aš pilnai viską aprašiau iš savo praktikos. Nieko ypatingai daugiau nėra. jei yra kokių konkrečių klausimų tiesiog galima pasiklausti.

Sleeping_angel

O kiek laiko jūs pats badavote?
Citata iš: Vytautas  gegužės 25, 2013, 09:23:32
Savaitę gyveni vandeniu, savaitę  vaisių sultimis, savaitę daržovėmis.

Ar daugiau?

Kol kas esu tik domėjimosi stadijoje. Ar jūs gėrėte paprastą vandenį? Skaičiau, kad geriau gerti vandenį iš versmės.
Ar tą savaitę, kai gėrėte sultis, jūsų sveikata pagerėjo, ar buvo taip pat sunku, kaip ir pirmą savaitę?

Skunk

Mano manymu jei badavimas vyksta dėl svorio metimo ar nebūtų paprasčiau pradėti sportuoti, o ne alinti savo organizmą?

Supera

Aš irgi pabūsiu pesimistu šituo reikalu. Juk tai labai alina organizmą, plius, kaip ir visos drastiškos dietos, ir badavimas, manau turi tą patį efektą, atsikratai daug, bet greit atauga. O dar ir drąstiškas badavimas prišauks tik sveikatos problemų. Esu girdėjus apie iškrovos dieną, bet ne ištisas savaites.

Sleeping_angel

:) Aš ne dėl svorio metimo. Gal tiesiog jau pribrendau (ar bent jau pradedu bręsti) prie to reikalo. Juk ir pats Vytautas kažkada rašė, kad pajuto tokį poreikį.
Kol kas tik šniukštinėjuosi, o toliau bus matyti :)

Supera

Nu bet vistiek, gal nuskambėsiu globėjiškai :D, bet manau pakent sveikatai gali, o su tokiais dalykais menki juokai >_<

Sleeping_angel

Žinau, dėl to ir nepasikliauju vienu šaltiniu.
Šiaip kam įdomi ši tema galėtų paskaityti čia:
http://www.sarmatas.lt/02/kaip-sugrizti-gyvenima-a-p-stolesnikov-2/
Tai, kas čia parašyta, nemaža dalimi prisidėjo prie to, kad rimtai pradėčiau galvoti apie badavimą :)

.L.U.T.H.O.R.

Čia mano manymu yra toks mitas, žmonių kurie nepasidomėję. Pvz.: Kaip galima išbūti tiek dienų nevalgius, juk aš pusdienį nevalgęs jaučiu tooookį alkį, o čia visą savaitę badauja. Atsakymas, alkio jausmas dingsta po 2-3 dienų ir tada visiškai nesinori valgyti.  Kitas dalykas, kad tai kenkia sveikatai. Savaitę badaudamas, nieko nepakenksi, na bent jau 99 iš 100 atvejų :D Todėl badaujant ilgiau nei 7-10 dienų, reiktų pasitarti su gydytoju savo. Kaip žinoma, žmogus be maisto, moksliškai gali išgyventi ~30 dienų kažkur (gerdamas tik vandenį).  Tai kokia savaitė, čia baika ^^ Taip pat, kadangi energija neskiriama virškinimui, organizmas gali ją skirti kietiems dalykams, savęs gydymui, toksinų išvalymui ir pan.

Sleeping_angel

Citata iš: Druwis  vasario 11, 2014, 22:40:26
Savaitę badaudamas, nieko nepakenksi, na bent jau 99 iš 100 atvejų :D <...> Tai kokia savaitė, čia baika ^^

Tai va tokios "baikos" (t. y. savaitės badavimo) man per akis. Tuo labiau, kad dirbančiam žmogui badavimais užsiimti įmanoma nebent per atostogas, o juk po badavimo ir atsigauti dar reikia. Kaip sakoma, bus pats tas :)
O, beje, yra šiame forume daugiau žmonių, kurie praktiškai badavimą išbandė?



.L.U.T.H.O.R.

Tai va tame ir esmė, kad badaujant, bent jau tą savaitę, kai tik vandeniu, tai geriausia būti namuose. Geriausia kuo daugiau sumažinti fizinės veiklos,o ir taip pakinta odos spalva, ir iš burnos kvapas ne koks ^^ Aš pats ruošiuosi, savaitę badauti :) O šiaip ilgiausiai 3 dienas esu nevalgęs :D

Benamis

Master sake kazkada, kad badaus. Nezinau tik ar badavo ar ne.

Skunk

Aš nesuvokiu kaip dieną išbūt be maisto, ką jau čia kalbėt apie badavimą savaitę!  :D

Supera

Citata iš: Skunk  vasario 11, 2014, 23:05:35
Aš nesuvokiu kaip dieną išbūt be maisto, ką jau čia kalbėt apie badavimą savaitę!  :D


Aš pusdienio net nepabūnu, o ir pilvas taip urgst pradeda, kad sinfonijos gaunas ir dar garsiai >_>
Čia tikriausiai nuo žmogaus priklauso, aš manau numirčiau po kokių dviejų dienų, o dar kaip specialiai, kai negalima tai visi skanumynai akis bado :D

donis

Badaut lengva, pirma dieną paurzgs skrandis paskaudės, gal dar antrą dieną, o paskui jau nejauti nieko, vandens išgeri ir gerai.

Aukštyn