Be pavadinimo

Pradėjo 2Pacas, kovo 19, 2013, 10:42:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Man tai juokinga kai žmonės išsižada pilnaverčio gyvenimo dėl bandos jausmo (kaip ir patys sakėte).  Niekas niekur nedingo.. Yra noras, kūrybiškumas, atsiras ir pastogė ir dar daugiau. Valgome mes ir taip per daug, elektros prietaisai sukelia vėžį ir eikvoja laiką... O darbas per prievarta gadina nervus, ir trumpina ir taip trumpą gyvenimą. Mažiau verkšlenkite ir tai bus pirmas darbas išsivaduojant.

eternal.bliss

#16
kovo 23, 2013, 17:33:57 Redagavimas: kovo 23, 2013, 17:35:33 by eternal.bliss
Mariau- žinai kas yra kritinė masė? pvz. Tarkim su tuo pačiu vandeniu- jis sušala tiktai pasiekus tam tikrą temperatūrą. Pasiekus tam tikrą laipsnį - ivyksta masinis pasikeitimas.
Beto sistema yra taip sukurta, kad išsiskiriantis iš normos individas iškarto kritikuojamas, pastatomas į vietą, tobulas save kontroliuojantis kalejimas. Todėl jeigu žmonės neturi pakankamai valios- energijos jie negali atsistumti nuo jos. Tačiau pasiekus tam tikrą laipsnį- žmonėms pasidaro lengva pasirinkti tai ką jie nori, nes mato, kad gali.
Tiesiog dabar jie nežino, kad gali.  :)
Na aš tą mintį įgivendinu jei konkrečiai.

2Pacas- įdėja ir yra ta, kad visuomenė galėtų save išlaikyti, maistas yra užauginamas, saskaitos tiktai už elektrą ir žemės mokestis kuris yra palyginti mažas už ūkinės paskirties žemę. Centai per metus.
Palyginus su gyvenimu mieste tai 1 mėnesio atlyginimo užtektų visiems metams.

Marius

Per viduramžius buvo panaši sistema,visi visko užsiaugindavo,ir t.t. gyvendavo ekologiškam būste,bet kažkodėl žmonėm to buvo maža..atsirado technologijos ir dabartinė sistema,idomu kodėl?hmm...kodėl niekas nepasiliko prie šiaudinio trobesio ir morkų lysvės?visiem dabar malonu gulėt šiltuose namuose,kurių nekošia vėjai ir maigyt kompo klavišus..

Master

Na tiesa pasakius viduramžiuose žmonės irgi buvo sukaustyti. Gi mokesčiai bažnyčiai, duoklė ponui. Paprastas valstietis viduramžių pab. laisvę galėjo gauti tik tuo atveju jeigu metus laiko, išbus pasislėpęs ir nepagautas. Todėl prie tokios matomos vergijos niekas nenori grįžti. Pats patogumas nėra blogas, bet baimė jį prarasti... Va tuo mes ir priklausomi.

2Pacas

Dauguma zmoniu ir dabar yra vergai. :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Marius  kovo 23, 2013, 17:48:34
Per viduramžius buvo panaši sistema,visi visko užsiaugindavo,ir t.t. gyvendavo ekologiškam būste,bet kažkodėl žmonėm to buvo maža..atsirado technologijos ir dabartinė sistema,idomu kodėl?hmm...kodėl niekas nepasiliko prie šiaudinio trobesio ir morkų lysvės?visiem dabar malonu gulėt šiltuose namuose,kurių nekošia vėjai ir maigyt kompo klavišus..


Na šiais laikais, jau vis daugiau žmonių grįžta į kaimą ir tuos šiaudinius trobesius, kaip sakai. Ir savo daržius auginti pradeda. Tik tūlas miestietis negali įsivaizduoti kitokio gyvenimo nei kompas, maxima pašonėj ir picerija ant kampo ar koks kino teatras.

eternal.bliss

Nu Mariau  ;D Nekošia vėjai jeigu gerai pastatai. Tai tik dar vienas etapas- harmonija su gamta ir tehnologija. :) Kitu atveju tiesiog sunaudosi resursus ir viskas.

Marius

septyniasdešimtaisiais tokia naturalizmo banga/mada ir buvo,bet praėjo.Taip kad čia nėra kažkas naujo..

''Nu Mariau   Nekošia vėjai jeigu gerai pastatai. Tai tik dar vienas etapas- harmonija su gamta ir tehnologija.  Kitu atveju tiesiog sunaudosi resursus ir viskas.''

Utopija....

eternal.bliss

Utopija?  :D
Žinai aš pamenu tokią utopiją- skraidyti.

Su tokiais žmonėm kaip tu ratas dar nebūtų išrastas  :D

Marius

O su tokiais kaip tu ,ties ratu išradimai ir baigtūsi;-)

.L.U.T.H.O.R.

Mariau, iš tiek kiek perskaičiau visų tavo žinučių, pastebiu tendenciją, kad nemėgsti pokyčių. Žmonės yra degradai tokia prigimtis jų, pasaulis irgi degradavęs, bet kol man šilta, tai nesvaigit apie jokias permainas, nes dar netyčia prarasiu viską.

Marius

Na tiesiog bandau realistškai žiūrėt į pasaulį ir taip aš daugiau pesimistas..na jei kažkam baisiai norisi pokyčių ir romantinės visuomenės bei pasaulio,prašom,keiskit ta pasaulį,o netik tuščiai snekėkit,nes toks jausmas ,kad pasakius,kaip norėtusi tobulos visuomenės ir kaip viskas dabar blogai,užsidedamas kažkos pliusiukas moderniai mastančio ir žinančio ko reik žmonijai revoliucianisto..o realiai.....

eternal.bliss

Tu savo tos minties niekaip neapginsi, tiesiog pradedi nusišnekėti ir tiek. Nieko naujo nepasakai, tiesiog nuolat senas normas išsakai. Tobulėjimas su tokiu mąstymu neįmanomas.
Manęs paklausė- aš atsakiau, neklaustų nesakyčiau, prie ko čia vaidyba? Norėjo atsakymo - išeities.
Jeigu išeitis yra perdaug sudėtinga ar nenorima- gyvenk toliau kaip gyvenęs niekam nesvarbu.

Marius

''tiesiog pradedi nusišnekėti ir tiek. Nieko naujo nepasakai, tiesiog nuolat senas normas išsakai. Tobulėjimas su tokiu mąstymu neįmanomas.''

Štai geriausi orgumentai:-) ok. tebunie. jau oftopas gavos..gėdingai pasitraukiu.

Glow

Visų pirma turi gimti idėja, paskui ta idėja yra vystoma ir tik tada ji įgyvendinama, o pagal Marių turi būti atvirkščiai... Aš nei kiek neabejoju, kad išauš ta diena kai reikės iš esmės griauti sistemą iki pamatų ir statyti viską iš naujo. Čia tik laiko klausimas, kada tai įvyks, bet tikrai įvyks ir kitaip būti negali.

Aukštyn